icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lenka_x
5. feb 2012

@adulka165 takze na ten test nie je nejake casove obmedzenie, mozu mi ten test na cukrovku urobit nocikedy, aj za dva mesiace?

lenka_x
5. feb 2012

@chelonka paci sa mi tvoj pohlad na vec, tiez som si povedala ze popri vyske sa babo da stihat, len skoda ze sa nam zadarilo az v piatom rocniku 😒

lenka_x
5. feb 2012

@silvia0201 no ja som niekde citala ze do polovice tehotenstva je babo stale pod pupkom, este je malinke, tak vyssie ani citit nemozes - teda ak si to dobre pamatam 😎

lenka_x
5. feb 2012

@eemmaa no ved ja sa cudujem, ze mi o tom nic nepovedal, lebo sa musi prist nalacno nie?

adulka165
5. feb 2012

@lenka_x to ti neviem povedať som prvorodička /kamoška čo je tehotná mesiac skor ako ja tak tá na tomto teste bola teraz/ viem že dve hoďky určite posedím v čakarni. A čo čítam tak jedna babenka s tohto fóra na tom už bola minulý týždeň neviem či sa tam chodí v nejaký určitý týždeň tehotenstva alebo len keď ťa lekárka pošle...

lenka_x
5. feb 2012

@hrivushka ja mam ist na 3D a povedal ze budem platit 10 eur plus fotky a predpokladam ze este 5 eur si vypyta za objednanie

lenka_x
5. feb 2012

@adulka165 no ved toto, aj ja som prvorodicka, a kamoska co je tak o mesiac a pol napred mi hovorila ze ona ked bola tak daleko ako ja bola aj na tej cukrovej vode a aj ju zadara poslala doktorka na 3D a platila len za fotky - ja keby sa neopytam, tak mi o 3D ani nepovie.

silvia0201
autor
5. feb 2012

@lenka_x bolo mi to trocha divné, ale už pociťujem aj okolo pupka a po stranách. no keď si malé predstavím, že má nožičky vystreté, tak pohyby ani inde cítiť nmemôžem, len dole, ak je dole hlavičkou, čo podľa poslednej poradne je.
a čo sa týka toho cukru, to sa robí od 24-28tt na zistenie, či žena náhodou netrpí tehotenskou cukrovkou. ja idem na to teraz v piatok. mám byť nalačno a mám si kúpiť v lekárni cukor pre tehotné, ktorý mi sestrička zarobí. najprv zoberie krv, potom vypijem sladkú vodu a po 2 hodinách znova zoberie krv. nejak takto to funguje.

chelonka
5. feb 2012

@lenka_x hej hej, len škoda že som nemala ja sama taký pohlad skor 😀 alebo škoda že som v tedy s drahým neotehotnela - že by sa nám stala nejaka nehoda - inak to sa veeelmi čudujem, bo teraz ked si spomeniem ,jak kadejako som brala antikoncepciu a sex sme mali furt tak mi je to normálne až divne. 😀

chelonka
5. feb 2012

@lenka_x hmmm tak to kamaratka narazila na jednu z tých dobrý lekárok

hrivushka
5. feb 2012

@chelonka viac ludi mi hovori ze je dobre ked mam skorej dieta. moja mama ma mala v 17-stich a nestazuje si 😀 len ja sa bojim strašne porodu aj tej starostliovsti aj všetkeho.

hrivushka
5. feb 2012

@lenka_x tak to máš super. prečo ja blba som taku palku za to zaplatila. 🙄

lenka_x
5. feb 2012

@silvia0201 ja už sa teším na tie pravé kopance, zatiaľ cítim len akoby mi v bruchu praskali bublinky......ďakujem za vysvetlenie, preto mi to nepovedal, lebo v čase ďalšej kontroly budem v 23 tt.

lenka_x
5. feb 2012

@hrivushka no veď ešte uvidím, aká bude konečná suma, aby som potom nebola prekvapená, lebo sa mi to zdá málo, ale možno fakt veľa nepýta, keď to má v ordinácii, robí aj 4D, aj na ten sa musím spýtať, keď tam budem, lebo aj ten by som rada absolvovala, ale až tak o dva mesiace keď bude bábo veľké a bude všetko dobre vidno 😎

lenka_x
5. feb 2012

@chelonka no ja som si to dobre premyslela, ale či som spravila dobre, že som sa pre dieťa rozhodla teraz, to sa ukáže až o pár rokov 😖

hrivushka
5. feb 2012

ináč moja mala dnes strašne kope 😅 máte už vybrate mená? ja ešte furt nemam. priatel chce Bibianu ale ja nechcem. ja chcem Dianu alebo Nikol. 🙂

lenka_x
5. feb 2012

@hrivushka ja mám: Martinko a Nikolka 😀

chelonka
5. feb 2012

@hrivushka ja sa porodu zatial nejak nebojim, ale tiez sa bojim tej starostlivosti a hlavne toho či budem vedieť čo a ako aaach toho sa najviac bojím

chelonka
5. feb 2012

@lenka_x neboj určite budeš rada, že si sa tak rozhodla, ešte som nestretla ženu, ktora niečo podobné olutovala 😀

justonka
5. feb 2012

Baby u nás ten test na cukor funguje tak, že mi dá sestra recept, ja si to rano doma vypijem a o 2 hodku sa dostavím na odber. Tak som to absolvovala aj pri prvom 🙂 takže žiadna čakačka v čakárni 🙂

marianax
5. feb 2012

@blackswan75 ahaaaaaaa aj sa mi vidi ze si to uz raz tu pisala 🙂 ja po pravde nemozem si dovolit takuto sumu tak cakam ale som v napeti riadnom

marianax
5. feb 2012

@hrivushka no ja som z vychodu takze v presove je to tak sa tu plati zrejme ale pocula som uz aj o takychto sumach no asi v kosiciach

marianax
5. feb 2012

@hrivushka no teda takto sa dozvediet pohlavie 🙂 ale tuto prihodu budes raz rozpravat dcerke 🙂

lenka_x
5. feb 2012

u mojho doktora sa caka, som videla mamicky, co dlho cakali a kamoska co chodi k doktorke hovorila ze pila vodu doma a len prisla na krv

riela
6. feb 2012

Dobré ránko!
aj vám je zima ako mne 🙂 ? idem si uvariť teplý čaj...

anulienka_nr
6. feb 2012

ahojte babenky, som brutálne prechladnutá, poraďte prosím niečo veľmi veľmi účinné...čajíčkujem, medíkujem,papám vitamíny a toto...

riela
6. feb 2012

@anulienka_nr ja som si dávala coryzaliu a homeovox pri prechladnutí.

slavka1212
6. feb 2012

uz tretiu noc sa mi sniva chlapcek chlapcek a chlapcek .....jedna baba mi pov.ze ked sa sniva male dieta ze je to nieco zle ....tak neviem.... 😒 dufam ze nie

majulosa
6. feb 2012

ahojte babenky a o ďalší týždeň sú naši drobčekovia starší 😉 🙂 véééééééééľmi sa teším len do poradne 14.2 takže ešte týždeň ☹ le nech to rýchlo beží

tinka5
6. feb 2012

Tak mne len povedali, že mám prísť na lačno o 7.00, že mi budú brať krv, piť tú cukrovú vodu a bude to na 3 hodinky...... 😝