icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

zz134
17. feb 2012

@slavka1212 ja som bola v 24t...

zz134
17. feb 2012

@lenka_x Leni ja som tiez ochorela. paradox ze som vymrzla prave u lekara kde som musela sediet v strasej zime 2h po vypiti tej glokozy.
Mala som aj teplotu ale davam si iba homeopatika paragrippe a na hrdlo Septisan. Do nosa tu morsku vodu. A pijem zazvor s citronom. Na litre...zatial mi presla po 2 dnoch teplota ale nos mam stale zavaleny aj hrdlo.

zz134
17. feb 2012

@vebinka25 Hlavne si pozri vahu kocika. Sestrin mal 22kg a poviem ti dost jej robil problemy ...

anulienka_nr
17. feb 2012

@slavka1212 nemaj obavy ja som ešte tiež nebola na test tehu cukrovky a idem na poradňu až 28.02., počítam že ma na ňu pošle až v marci...asi to závisi od individuálneho prístupu lekára

alicia28
17. feb 2012

ja som bola dnes na test tehu cukrovky u gyn, konecne to mam za sebou, skoro som zabudla ake to bolo hnusne pred rokmi ,,ale pripomenula som si to,,fuj, tak som to dala na EX
zmenili sa postupy, pred par rokmi mi bral krv z prsta a 2 hod zase na porovnanie a teraz sa to tak uz nerobi, bral mi zo zily na ruke 2x a posiela sa to do labaku,,
vysledok mam az bud, tyzden,,,
vraj ked sa brala v minulosti krv z prsta bolo to velmi nepresne a diabetologovia povedali ze to nema zmysel
a treba brat krv zo zili a vysledky sa robia v labaku ,,,tak som zvedava ci to budem mat dobre,

alicia28
17. feb 2012

@slavka1212 neboj , nic sa nestane, ak si zdrava tak je to len doplnok testov,,,mam kamosky v zahranici a nikde sa taketo testy nerobia ,,,nas slovenky len trapia s cukrom 😀

alicia28
17. feb 2012

@lenka_x , neo-angin sa v tehotenstve nemooooooooooooooooze,,,, to si nedavaj, uskodi to dietatku, taketo komercne sracky to nie je nic pre tohotne, to je dobre akurat do reklamy

cucuc
17. feb 2012

@slavka1212 Ahoj, nič sa neboj, ešte nie je neskoro na tú glukózu. Mňa sestrička tiež najskôr posielala v 24tt, ale doktor mi potom prepisal papierik, že mám ísť až v 27-28tt. Takže je to ešte určite v pohode.

cucuc
17. feb 2012

Dievčatá, inak čo sa týka oblečka pre maličké, ja zase neviem s akým rukávom kupovať. Termín mám hneď na začiatku júna. Ak už bude teplo, tak aj tie 56-ky by už mohli byť niektoré s krátkym rukávom, nie? Alebo mám kupovať na krátky len 62-ky? Alebo viac na dlhý rukáv? Neviete aké leto hlási Dr. Ilko? 😀 😀 😀 Ale zase keď si predstavím, že by sa narodilo o niečo skôr, tak je zbytočný na začiatku krátky rukáv...

alicia28
17. feb 2012

@cucuc , kupis to ked to budes aktualne potrebovat,
obchody su plne, uz to nie je ako pred 20 rokmi ked sme kupovali dopredu lebo co ak nahodou nebude 😀
naco ti to je dopredu?
vsade maju tolko veci ze staci vybehnut a mas to za 3 min kupene podla aktualnej potreby, neboj sa mas cas toto riesit

cucuc
17. feb 2012

@alicia28 Ale keď tie vecičky sú také krááásne a mňa vždy tak svrbí peňaženka keď idem cez tie detské regáliky 😅

tina2222
17. feb 2012

@slavka1212 Ja idem v 23 tyzdni

lenca6482
17. feb 2012

@slavka1212 ajoj,na tehotensku cukrovku sa chodi od 24 tt - 28 tt,tak som bola informovana svojou doktorkou 😉

alicia28
18. feb 2012

.

alicia28
18. feb 2012

@cucuc ja viem, veci su krasne, ja som si kupila 10 ks, newborn pre najmensie , babetko sa stale prezlieka ked pusti viac mliecka, a v auguste bolo teplo tak s dlhym rukavom body som ani nemala, len s kratkym, a dokupila som si take bavlnene tenucke kabatiky keby bolo chladnejsie a vyuzivala som len to,, vsetko sa da kupit cez internet, MOTHERCARE a NEXT maju kvalitne veci pre mimi a do obchodov sa mi nechce,
ked vidim tie ceny sa mi pretacaju oci
a niekedy tie veci stoja za ....a nie su ani bavlna,
teraz som bola v UK a nakupila som pre 3 rocnu dcerku a mam na pol roka pokoj, babetko sa mi narodi v juny ako tebe a vsetko bude dedit po svojej sestricke .... mam toho plne vrecia,
ja som prezliekala mimi v kuse, ked sa babetko povracia pekne to smrdi ,hned som prezliekla do cisteho

blackswan75
18. feb 2012

@cucuc babatoo ma mat vzdy jednu vrstvu navyse, nevie di este vyrovnavat teplotu takze aj je vonku 26 a ty mas tricko ono by malo mat body s dlhym rukavom. Ked je nad 30 mozes dat kratke ale sledovat rucicky, predsa malo mimi v brusku stalu teplotu 36,4 a je na to zvyknute.

michelle1984
18. feb 2012

prvorodicky nemate strach? ja sa desim ze to bude furt plakat a ja nebudem vediet co s tym. ako to mimco chytit spravne, kedy to bude chciet prebalit, kedy nakrmit, kedy zistim ci neni chore, ci je v zime dostatocne oblecene. ja sa na mimco tak tesim ale zaroven sa tak hrozne bojim ☹

sandy80
18. feb 2012

@slavka1212 ja idem vo štvrtok, to bude 24. týždeň🙂

marianax
18. feb 2012

@adulka165 jeeeeeeeeeeeeeeej gratulujeeeeeeeem a tesim sa s tebou 😀

marianax
18. feb 2012

@tina2222 ahoj vitam ta v klube pipikov 😀

marianax
18. feb 2012

@lenka_x zelam skore uzdravenie moja na mna tiez nieco lezie predvcerom ma bolelo cele telo zacala som kaslat a vcera nic vobec a dnes zas nechapem to 😒

sandy80
18. feb 2012

@michelle1984 nič sa neboj, všetko príde samo od seba, ani ja som nechápala, odkiaľ som vedela, čo som vedela, a čo som nevedela, to som sa naučila pekne pomaly, človek zbiera skúsenosti, zo začiatku som aj ja veľakrát panikárila, ale postupne si vytvoríš rutinu a bude všetko fungovať, nič sa neboj. A keď bude plakať a nevieš prečo, tak budeš pekne skúmať, kým na to neprídeš🙂

monuska342
18. feb 2012

@michelle1984 viem presne co prezivas ja som mala tiez ten strach keby si videla moje prve kupanie maleho muselo to vyzerat strasne komicky 🙂 taky malicky a krehucky a ja som sa ho bala chytit aj v perinke....a vies co?za 2 tyzdne som si ho uz bez problemov nosila na rukach skoro stale bez perinky lebo tak mi to bolo prijemnejsie a aj malemu lebo bolo dost horko a stacilo ze zamrncal a hned som vedala presne co chce kedze budes s malym nonstop rychlo prides nato co potrebuje 😉 a mat babo v lete je obrovska vyhoda lebo von nemusis babusit a mozes ist na prechadzku uz tyzden po porode v zime mozes ist von len tazko...neboj vsetko sa naucis 🙂

lenka_x
18. feb 2012

@slavka1212 ahoj ani ja som este nebola, citala som ze sa to robi od 24 do 28 tyzdna

slavka1212
18. feb 2012

ahojte .....dakujem vsetkym tehulkam ktore mi napisali ohladom tehotenskej cukrovky ....som kludnejsia 🙂 vdaka a drzkajte sa aj so svojimi malinkymi pokladikmi 🙂

lenka_x
18. feb 2012

@alicia28 aj som si myslela, preto si radsej kloktam a pijem caj. tabletky som schovala aby mi priatel nenadaval, ked mi ich kupil a ja ich nepijem 😉

lenka_x
18. feb 2012

@marianax aj mna raz boli hrdlo potom prestane, potom zas, uz si davam pozor a pijem len caj, lebo mi staci deci vody a hned mam hrdlo chytene 😒 ...ale to je isto aj tym pocasim a zomou, vetrom...uz nech je leto 😝

lenka_x
18. feb 2012

@michelle1984 mna svagrina ukludnila, ze ked je to najmensie, tak je najmenem roboty a starosti, lebo stale spi, ked sa zobudi, prebalis, nakrmis a zas spi ...no pohoda 😎 tak som zvedava ci mala pravdu

lenka_x
18. feb 2012

@zz134 dakujem za rady, uz mi to pomaly ustupuje, len som sa zlakla tej horucky, lebo sa poznam, ze ked dostanem teplotu, tak lezim aj styri dni 😒

marianax
18. feb 2012

@lenka_x och presne tak i ja uz chcem leto neskutocne jaka je ta zima dlha brrrrrr 😖