Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@blackswan75 hm u mna to je zas ine chut na sex som mala len pri prvom ale mozno len preto lebo som bola mladucka a plna energie 😀 teraz cakame chlapceka ale no sex co ja viem moze ale nemusi byt 😀
čaute,
pridám sa k diskusii 🙂
vyrážky nemám žiadne, chuť na sladké veľkú (pred tehu som nemusela sladkosti skoro vôbec) - mali by sme mať dievčatko podľa utz.
o sexe sa mi aj sníva 😀
@eemmaa preco by si sa nemohla postazovat. Mozes sa. Kazda mame svoj udel. Pre teba je to tvoje bolenie horsie pre mna moje 🙂 Ja to beriem tak, ze ak je clovek aspon natolko zdravy, aby sa o vsetko dokazal postarat (aj ked s vacsimi problemami) tak je to fajn. U nas v nemocnici robiba psychofyzicku pripravu na porod. Je to 8 sedeni kazdy pondelok a 8 cviceni kazdy piatok. Cvicit sice nebudem, aspon zatial nie ale tie prednasky mozu byt fajn. Vcera bola jedna pani doktorka a mala taku prezentaciu ohladom pupocnikovej krvi a potom sme este pozerali cast videa kde je krasne spracovane oplodnenie. Normalne nafilmovane kamerou nejakym specialnym sposobom. Ja si ani nedokazem predsavit ako sa tam s tou kamerou dokazali dostat. Na tych sedeniach este budeme preberat postupne : vyvoj a rast plodu jeho sledovanie,stravovanie, dojcenie a techniky dojcenia. Informacie o priebehu porodu, starostlivost v sestonedeli o seba a dieta a este exkurzia na oddeleni porodnickom,novorodeneckom a odd.sestonedelia.
Ja som to nsala na stranke popradskej nemocnice plati sa za to 27€ a vyhodu vydim aj v tom, ze kd je to priamo v neocnici trosku sa tam s tym zozamim.
@danuskap19 @dadusa57 haha ze chut na slane, ja sa idem zabit za sladkostami a tiez cakame chlapceka.Takze by som sa na chute nespoliehala.
Ahojte babenky .. dnes mi píše rovných 100 dní do pôrodu 😉 teším teším 🙂
Ja na sladké ani nemám chuť skôr pikantné a slané 😉
@milacik0106 Blahoželám k 100 🙂) ja 121 🙂) Moje chute sú podobné, také chlapské 🙂)))))))kyslé,slané,pikantné,....sladké teraz skoro vôbec nemusím 🙂 Pri dievčatách som bola na sladkom závislááááá🙂 A čo nevoľnosti? Býva Ti po jedle ešte zle??? Mne stále, nech zjem čokoľvek...ale už to nie je také strašné ako na začiatku.Zle spím, kvôli veľkým bolestiam kĺbov a krčnej chrbtici / autohavária pred polrokom 😢 /
inak doteraz žiadne vyrážky na tvári, ale teraz akosik začínam kvitnúť...ale ani pri dievčatách som nemala problémy s pleťou 😉
Baby ked tu hovorite o tych chutiach, ja by som stale jedla len vsetko sladke a vyzera to u nas na chlapceka zatial len na 60% lebo sa nam skovaval ale tak dokimu sa zdalo ze tam vidi nieco ako vajka 🙂 tak som zvedava, lebo podla chuti mi to vobec nesedi 🙂
@silvia0201 tiež je to tak aj u mňa 😕 občas mám pocit, že sa hýbe celý deň 🙂 hotové disco 😀 a inokedy stále len čakám a sledujem sa, či už sa konečne pohol 🙂 Je to úplne normálne, že sa bojíme rovnako ako pri tých prvých 🙂 ja možno ešte viac 😒
@mirka1210 ja som celé tehu bez nevoľností klop klop klop 🙂 Jedine pociťujem bolesti bruška ale to kvôli rozťahujúcej sa maternici ... v pondelok mám poradňu tak uvidím koľko kg som pribrala .. zatiaľ to bolo + 8,5kg ... a ani obžerstvom netrpím ... jem ako stále tam přimnežene 😉
@milacik0106 no akosik som zabudla na váhu, tak som už aj teraz utekala na ňu vyskočiť 😀 zatiaľ + 8kg 😖
@zuzu4444 neviem ako je to možné, ale mne už doktor týždeň pred vianocami povedal, že to vyzerá na chlapca, ale že zatiaľ iba "pracovne mu budeme hovoriť chlapec" 😀 a v 20.tt nám to úplne potvrdil 🙂 doktor tam meral na 3D aj nejakú paličku 😲 ja som si myslela, že prst 😲 a doktorko, že no tu má toho pipíka 😀 😀 😀 smiala som sa strašneeeee aj od radosti aj kvôli svojej sprostosti 😀
@zuzu4444 ja som pri prvej vôbec nevedela čo budeme mať, nakoľko vtedy sa to bežne len tak nezisťovalo...a chceli sme sa nechať, keďže to bolo prvé 😀 prekvapiť.Pri druhej mi to už nedalo a bola som si to dať zistiť, lebo som chcela veľmi zas dievčatko 🙂 a môj tedajší gynekológ nemal také sono 😖 tak som si zato zacvakala 😀 , lebo mali zrovna aj v jednom obchode krásne deky - ružovú a modrú 🙂 a ja som jednu z nich jednoznačne chcela a musela som teda vedieť, ktorú kúpiť 😀 😀 .
Tak ja som dnes hore už od 4.30, zobudila som sa na bolesť brucha-skôr také pichanie, no a ked som už okolo 7.00 začala normálne fungovať, asi za hodinu ma začalo bolieť brucho akokeby som mala dostať menštruáciu.... ☹tak dufam, že nič sa zlé neudeje...... ☹
@zuzu4444 Áno, tešíme sa veľmi 🙂 aj keď zo začiatku sme dúfali opäť v dievčatko 😀 asi preto, že ich máme dve a iné sme si akosik nevedeli ani predstaviť 🙂 Nakoniec sa chlapčekovi tešíme tak, že nás to až prekvapuje 😀 Teší sa aj babka s dedkom, lebo zatiaľ majú tri vnučky - teda stále len kočiariky,bábiky....a babke sa tak páčia v obchodoch aj autíčka 😀 😀 😀 Najstaršia /12,5 r./tiež veľmi chcela brata, Ninke to tak ešte nedochádza - má 2,5r.
@mirka1210 ja viem, že je to normálne, ale niekedy si mylsím že to trocha s tým sledovaním preháňam 😖
pri obidvoch chalanov som ani nevedela ako a šla som rodiť. nerobila som si ťažkú hlavu s toho, či ma koplo a či nie. na sone som bola asi 2x, teraz sa neviem dočkať, kedy malé znova uvidím... chcela by som to brať trocha light, ale akosi mi to nejde.
@tinka5 nechcem ťa strašiť, ale menštruačné bolesti neznamenajú nič dobré. choď k dr, nech nie je neskoro...
Baby a máte už kontrakcie ? Také tie nebolestivé a nepravidelné ? Ja mám možno tak 1 -2x za deň, je to dosť nepríjemné...ale nebolí to, vo štvrtok idem k doktoreke, tak sa musím opýtať, koľko krát je v norme....Aj keď niekedy je to len taký silný tlak, ale brucho pri tom nie je tvrdé, tak si myslím, že vtedy sa malý asi celý otáča naopak ? 😉
@silvia0201 ahoj ako sa mas?

@silvia0201 😀 nemas zac hovorim je prirodzene ze sa bojime lebo chceme aby vsetko bolo v poriadku a najradsej by sme uz mali po porode a vytesovali sa s nasimi anjelikami 🙂 ja aj teraz pri tomto tehu sledujem vsetko tak ako pri ostatnych je to proste instinkt a proste ten strach asi musi byt 🙂 vcera som uz nemohla ani odpisat lebo mi vypadol net 😕