Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@zuzu4444 ahoj. mám sa dobre. a ty? akurát si lámem hlavu nad tým, čo mám navariť. toto je večná dylema 😠
@silvia0201 aaaale dobre, stale nevieme na 100% pohlavie, 8 marca ideme na 3D sono tak sa uz hadam dozvieme, lebo ja som straaaasne zvedava 🙂 upec palacinky 🙂
@alenockas mne moja dr povedala že 19x za deň je v norme 🙂 ja som mala dosť často od 20tt tvrdnuti brucha, ale beriem magnézium tablety, tak to teraz tak často necítim. maximum je 1gr. denne. mne to pomáha.
@zuzu4444 😀 😀 😀 palacinky mi idú už aj ušami von 😀 😀 😀 iné ani nechcú jesť. už som stoho zúfala... aj ja idem ešte raz na 3D sono, lebo by sme chceli mať pamiatku. mne už dvaja dr povedali, že to bude dievčatko, ale ja tomu akosi nechcem uveriť. no keď povie aj tretí dr, že baba, tak možno uverím. a ja idem 10.3.
@silvia0201 palacinky ma napadli, lebo aj ja sama mam na ne chut, urcite je to dievcatko 🙂 to ti potvrdi aj treti doktor 🙂
@zuzu4444 tebe čo povedali? že chlapček??
@silvia0201 úplne Ťa chápem 🙂 ja som to pri prvej brala všetko tiež inak 😉 o 3D som mohla len snívať, na nič zlé som akosik ani nepomyslela,nesledovala som sa 🙂 dokonca si pamätám, že keď sa ma sestrička opýtala či a odkedy cítim pohyby, tak som na ňu len vyvalila oči a snažila som sa na niečo také spomenúť 😀 Pri druhej to bolo už skoro ako teraz, lebo sme na ňu čakali 10 rokov - veľmi som sa bála, že skončíme len pri jedináčikovi 😒 Miško je neplánované bábo, ale bojím sa teraz najviac 🙂 akonáhle sa dlhšie nehýbe, už aj sa venujem najmä sledovaniu toho,kedy sa pohne, akákoľvek bolesť ma vyplaší.... 😒 tiež by som ho už mala najradšej doma - úplne pod kontrolou -očí,sluchu 😀 . Ale aj pri druhej som už pri konci úplne panikárila - skoro celý deň sa ani nehla,aj keď som ju povzbudzovali hladkaním alebo tlačením na brucho - ani sa nehla - myslela som na najhoršie - len som revala a revala - ani som to nedokázala mužovi povedať, že prečo tak strašne plačem...
@silvia0201 nooo praveze nam sa drobec skovaval, doki ho postuchoval a zbadal nieco ako vajka, zeby to mohli byt ale vobec si nebol isty, lebo sa nam ukazal na par sekund, takze vobec nevieme co cakame, len kazdy mi tipuje podla bruska chlapceka, lebo ho mam riadne do spicata 🙂
@silvia0201 My sme mali včera lievanceeeee 😀 😀 staršia mala náladu variť, tak sme si pochutili na výbornej večery 🙂
@mirka1210 presne ako ja teraz. no ja chvala bohu zatiaľ nemôžem povedať, že by som vôbec necítila pohyby. stále dá o sebe vedieť, kopne raz hore, raz dole.
aj ja som zas v r. 2010 potratila, tak asi preto sa tak moc teraz sledujem. ale ako čítam, tak bábätko v 26tt už má 70% šancu na prežitie, tak trocha poľavujem. ale kľudná budem až 35tt. potom budem robiť všetko preto, aby som čo najskôr porodila 🙂
@zuzu4444 no to som si aj ja všimla, že ho máš pekne špicaté, ale to ešte nič neznamená. moja kamoška mala krásne guľaté bruško a porodila chlapčeka a zas sesterka mala totál špicaté a mala babu. no však uvidíš, čo ti povedia na sone 🙂
@mirka1210 ja som lievance robila minulý týždeň, tuším vo štvrtok. ale asi uvarím paradajkovú polievku a ktomu pizza chleby a hotovo. nechce sa mi nejak vyvárať.
@silvia0201 tak to ťa úplne chápem, že sa po takom zážitku tak veľmi obávaš...rovnako ako Ty aj ja sledujem tie tt a % 😒
@silvia0201 mňam...dobrá kombinácia 🙂
@mirka1210 podľa toho čo píšu, tak od toho 28tt je dieťa života schopné. nie je to bohviečo, ale aspoň malá útecha, keby sa volačo pritrafilo.
len najhoršie na tom je, že nemám chleba, ale to pošlem chalaniska do obchodu, keď sa objaví doma, lebo teraz sa tára vonka s kamarátmi.
mirka1210,silvia0201, Ďakujem, myslím aj ja, že to ne je ešte také hrozné....ale 19x teraz sa mi zdá strašne veľa, to mi našťastie nemáme
@silvia0201 presne ako píšeš - nie je to bohviečo, ale človek sa už tak utešuje keď sa pomaly približujeme k týmto týždňom 😉 ako robíš tie pizza chleby?
@mirka1210 chlieb poukladám na plech vystlaný papierom, potriem kečupom, posypem pizza korením. jedno vajíčko rozmiešam, pridám pokrájanú šunku asi 20dg na malé kocky do vajca, trocha vegety a zamiešam. potom zmes rovnomerne dám na chleby a posypem postrúhaným syrom. no a nakoniec šupnem do rúry aby sa chleby zapiekli, len dovtedy, dokým sa syr neroztopí.
@silvia0201 mňam...nabažila si ma 😝 ďakujem za recept, asi zajtra skúšam...
Ahojte dievčatá, ja som teraz skončila - trocha relaxu si teraz doprajem 😉 Totiž o 7.00 ráno som už bola u endokrinológa na kontrole, jak čítam z Vás nikto nemal hraničné výsledky na tú štítnu žľazu, odvtedy tam musím chodiť, tak som bola tam, mm zobral malého na celý deň ku svokre, pobehala som všetky obchody, doma som poupratovala trošku, vyprala a varila som hovädzí guláš s knedlami a parené buchty, aj som sa najedla jak nenormálna, ledva žijem 😀 😀 😀 Vo štvrtok idem na cukor, aj ten bude určite zvýšený ako pri prvom tehotenstve, takže sa už psychicky pripravujem na to, že nebudem môcť sladké 😠 Ja mám chute na sladké a potom slané a v opačnom poradí 😅
@indys tak to je fajn musim kuknut ci nieco take mame aj mi tu. dnes som mala poradnu ale nic nove som sa nedozvedela ale o 2-tyzdne idem zas a caka ma ten cukrovkovy test a vysetrenia tak dufam, ze uvidim aj drobca 🙂 ja tiez cakam chlapceka a idem sa tak isto zabit za sladkym do 4-ho mesiaca mi to vobec nechybalo a teraz mam krizu ked nemam jeden den nieco sladke 🙂
@silvia0201 mňam fajný rfeceptviem aspoň čo budem robiť v sobotu na raňajky 😉 a už teraz sa neviem dočkať 🙂
ahojte babule,chcela som sa vas spytat,pri prirodzenom porode rozmyslam nad epiduralkou,mate s tym niekto skusenosti,ci je lepsie bez?????
@lenca6482 super otázka, som zvedavá na príspevky 🙂 lebo prvá mala len 3100g a pôrod bol úplne OK aj bez epidurálky 😉 a keďže mi povedali pri druhej, že bude taká malinká ako to prvé, tak som si ju nedala 🙂 nakoniec mala 4100g a pôrod bez epidurálu už teraz asi zamietam, ak bude malý tiež taký macko 😀
@silvia0201 jej dobry recepr. suseda tak robi rohliky klasicke biele aj so sampionmi to cele s vajkom a šunou zmiesa a syrom a da zapiect.. tiez vyborne ...ale chlebiky vyskusam!

@tinka5 asi by som aj ja radšej k tomu dr. išla...nič zlé tým nespravíš, doktor to určite pochopí a Ty aspoň budeš vedieť o čo sa jedná...