Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Dievcata dnes som bola na Kramaroch na takej konzultacii o porode . A teda tak ako som si hovorila ze Kramare urcite nie, tak na mna ovela lepsie zaposobila ako Antolska ...Vy uz ste sa rozhodli kde?
@lenca6482 ja by som určite brala BEZ. treba si uvedomiť, že je to priami zásah do miechy, ktorá je hlavným zdrojom nervovej sústavy. ono to všetko môže byť ok, ale môžu sa po čase objaviť ťažkosti. napr. moja známa rodila s epidural, malý má už skoro tei roky a ona má vkuse bolesti hlavy.
no ale zasa naopak, nie sme rovnaký. záleží len na jedincovi ako sa rozhodne.
naše spoluobčanky rodia ako na bežiacom páse-oni ani nemajú šajnu o epidurále---toto len na spestrenie a nie v zlom som myslela----
@silvia0201 ....mas pravdu silvi,ale v zalohe si ju asi tiez necham,uvidim...
Ahojte dievcata moje uz som tu dnes poobede bola ale volali mi z gyndy ze musim ist este raz dat krvicku lebo sa im zrazila davala som krvny obraz tak som sa dnes trochu obehala hemoglobin mam nizky len 107 ale neberiem podstivo zelezo lebo mi je tazko na zaludku no budem musiet brat 🙂 a dnes ked som sla z gyndy strestla som kamosku a pozeram ze place nakoniec som sa dozvedela ze potratila chuda 😢 tak mi ju bolo luto oj chuda moje clovek nevie co povedat ☹
ahojte , tak ja mam cukrovkovy test za sebou, dopadol dobre, len mam tiez nejake znizene hodnoty zeleza 120 - a ak sa este znizia, budem brat vitaminky 😝 ...
drzte sa vsetky :-*
No a este som chcela k dnesnej poradni ze podla sona sa nam termin posunul na 18juna no pytala som sa ako to bude s cisarskym tak dva tyzdne pred terminom sa robi hmmm ked tak rozmyslam riadne sa mi to posunulo a moja dcera ma 10juna prve sv.prijimanie bude to riadne natesno ale myslym ze nebudem doma na tom prijimani no co uz bude to pestre 🙂
@blackswan75 ach jaj, to ked budem rodit takeho chlapaka, tak to bude vesele🙂 ja som z dvojciat, takze som nebola velmi velka, ked som sa narodila, teraz mam 173, ale musim sa opytat svkry kolko vazil moj muz, lebo si syna bude rodit asi sam 😀
@emka1 super Emka, dakujeme 🙂)
No ja popravde rozmyslam aj nad Ruzinovom. Nevies, ci v Kramaroch moze byt otec pocas celeho porodu?? Ja to este nemam zistene..
@demonique Haha, no my to mame tiez podobne, po muzovej strane sa rodia deticky nad 4kg a to si myslim, ze je dost, ked ja som mala 3,1kg 🙂 Boze, uz sa neviem dockat, ked toho nasho mrnuska budem drzat prvykrat na rukach... Tak velmi sa na ten moment tesim 🙂 A cas tak rychlo leti..
@meg_junova ... ja som rodila prvu dcerku na Kramaroch, prisla som skoro rano do porodnice, urobili mi zakladne vysetrenia a rovno ma presunuli na porodny box - manzel bol cely cas pri mne, na porodnom boxe som bola asi 5 hodin pred porodom, kym sa mala nenarodila, a asi 2 hodiny po porode. Druhe babo budem urcite tiez rodit na Kramaroch, ja som bola s personalom velmi spokojna, aj s celym servisom, ktory mi poskytli, takze nevaham, tam rodit opat 🙂
@marianax Ahoj .. ja idem tiež na cisarák ... mne bol odporučený spinal (epidural) a nie celková anestéza.. dôvod je ten, že som po 2 operáciách a v brušku sa po operácii robia zrasty .. a keď ideš na celkovú, tak doktor má len tri minútky na vybratie bábatka, po týchto troch minútkach začne celá narkóza pôsobiť na bábatko a to nie je vôbec dobré preň .. čo je dosť málo vzhľadom nato, že nevie kde presne tie zrasty sa ti vytvorili .. pri epidurálke má času habakuk a nemusí sa plašiť s vybratím bábatka ... A ďalšou výhodou epi pri cisaráku je to, že bábatko uvidíš hneď .. pri celkovej až na druhý deň ... dúfam, že som aspoň kúsok pomohla ... 😉
A myslím si, že v dnešnej dobe sa už tak často robia epidurálky, že je to už bežná prax .... pred 30timi rokmi by som sa veeeeľmi bála ...😉 Babenky zvládneme to hravo uvidíte 😉
@milacik0106 jej dakujem ti moja velmi si mi pomohla aj ukludnila dakujem si zlata 🙂 ja dost rozmyslam nad cisarakom dost sa ho bojim neznasam len ked mi idu merat tlak a nie to este ze ma budu rezat a ja vsetko budem pocut a tak ochhhhh 😒
@marianax neboooj dostaneš náladovku a tá ti pomôže to zvládnuť ešte lepšie 😉
@milacik0106 nooooooo tak dufam ze ta naladovka bude dost silna 😀
@marianax si opýtaj koňskú dávku hehe 😀 😀 😀
@milacik0106 😀 😀 😀 preeeesne tak im poviem prosim si konsku davku a pojdem vysmiata na porod 😀 😀 😀
@marianax ja viem tak, že ten špinál sa pichá do žily, takže je to menej bolestivé ako epidurál a má menej rizík🙂 Ale každá tehuľka sa sťažuje na strašnú bolesť hlavy po zákroku, ževraj sa nesmie hlava zdvihnúť celý deň aby nerozbolela:( Ja som synčeka rodila cisárskym, celkovou anestézou, a bojím sa, že budem aj druhýkrát musieť rodiť cisárskym, dokonca si ani nemôžem vybrať medzi celkovou a špinálom, lebo v NZ špinál nerobí len jedna doktorka, keď som dobre informovaná, a tá moja akurát nie:( Je to ťažké dopredu sa takto rozhodovať, každý jeden pôrod je iný, a všetko má svoje pre aj proti:( Tak to asi nechám na náhodu 🙂

@lenca6482 no ja si tu moznost necham. A uvidim ci ju pouzijem. Ale v zalohe ju chcem mat