icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

arasidka123
23. feb 2012

ahojte 🙂 idem sa k vam pridat 🙂 my mame termin 30, juna...presne v den narodenin buduce otecka :D ale doteraz nevieme co to bude lebo pri poslednej prehliadke nam cely cas ukazovalo dupu a nechcelo sa ani za nic otocit takze si musime pockat do zaciatku marca 🙂 tiez mam ist na EKG a aj na cukrovku...co sa vlastne robi na tom EKG?

lenka_x
23. feb 2012

@marianax ano je to presne to miesto, kde je mimino, vždy mi tam blúdi doki, na ultrazvuku. nie je to nič hrozné, len trošku nepríjemné. na 3D sme sa s dokim smiali, lebo malá je uložená na takom kúsku maternice natlačená na placente a zbytok ultrazvuku bol čierny, samá voda. doktor hovoril, že nevie prečo je taká skrčená v kúte, že miesta má zatiaľ dosť 😀 ale aj ja spávam v takej skrčenej polohe, tak to má možno po mne 😎

marianax
23. feb 2012

@lenka_x 😢 no vidis tak uz hned vies po kom malinka je 😀

lenka_x
23. feb 2012

@arasidka123 EKG nie je nič hrozné, trvá to pár sekúnd, na ruky a nohy ti dajú také kovové štipce a prístroj merá. vôbec to nebolí

lenka_x
23. feb 2012

@marianax presne 😉 .., a ruku na tvári a hlavu zaborenú do placenty ako do vankúša má zas po priateľovi 😀

lenka_x
23. feb 2012

@sijust už som kľudná, mne tiež vyskakoval taký kopček na brušku a ja som si ho hladkala, že hlavička 😕 a na sone dom zistila, že to bola riťka 😲

marianax
23. feb 2012

@lenka_x 😀 no teda tak to mate krasne podelene 😀 chrumka malinka 😀

ladylilhomeboyy
23. feb 2012

ahojte maminy. aké typy a kolko kusov flasticiek a cumlikov kupujete pre svoje mimča? ja som kupila znacky suavinex co dúfam ze bude vhodne. cumlik je silikonovy .... moc sa v tom nevyznam bo som prvorodicka 🙂

monuska342
23. feb 2012

@ladylilhomeboyy ja flasky nekupujem kedze planujem kojit budem dokrmovat radsej inym sposobom ako flaskou...a cumlik na zaciatok kupim jeden od aventu jeden od nuk a od mam znaciek pretoze babetka si preberaju a nakoniec si vyberu aky tip im vyhovuje tak s tymito mam dobru skusenost tak uvidim 🙂

ladylilhomeboyy
23. feb 2012

@monuska342 aha, tak ako vidim znacky avent a mam si dost maminy chvalia. diky za radu 🙂

monuska342
23. feb 2012

@ladylilhomeboyy nemas zac inak aj ja mam avent odsavacku ale este som ju neskusala pri prvom som mala medelu a ta nebola az taka dobra po mesiaci mi uz nechcela odsavat...dufam ze tato bude lepsia 🙂
maminky aj vy uz zacinate chystat vybavicku pre drobcov?ja uz som aj vecicky poprala aj ozehlila uz mi asi sisi ved este mam dost casu 😉

ladylilhomeboyy
23. feb 2012

ja som si ju este nekupila, odsavacku nechavam az na poslednu chvilu ale planujem kupit urcite tuto avent lebo som na nu pocula dost dobre ohlasy 🙂
aj ja uz si chystam vybavicku radsej postupne ako potom sa nahlit a kupovat vsetko naraz🙂 no ozehlene ani poprate este nemam :D na to mam ja este cas 😵

keira
23. feb 2012

holky a nenici ta odsavacka prsia moc? 😒

monuska342
23. feb 2012

@ladylilhomeboyy no dufam ze bude aj taka dobra ako ju vsetci chvalia ja som ju kupila za 35 eur bola na nu akcia tak som neodolala...ja mam celu vybavicku po prvom syncekovi takze uz som to zacala pomali vytahovat zo skrine a neodolala som tomu si to uz nenachystat aj pri prvom som si chystala takto skoro a ocenila som to lebo v takom 7-8 mesiaci to brusko uz poriadne zavadzia a urcite sa mi nebude chciet zehlit budem rada ze sa postavim s postele 😀

blackswan75
23. feb 2012

@keira nie praveze ti moc pomaha a najlepsia je Avent philips. ma taku silikonovu vsuvku ktora stimulujem ako keby ti salo babatko, odsvaie je dolezite, na rozbehnutie mliecka, po porode, po kazdom kojen treba odsat, aby sa stimulovala tvorba a potom ked sa tvori, treba zase odsavat ked tolko babatko nevypije lebo by sa ti zapalili prsia a prisla by si o mliecko, a niet nad materske mliecko, vzdy pripravene, v spravnej teplote a bez sterelizovania flasiek 😉 😉 😉 😉

monuska342
23. feb 2012

@keira pocula som ze elektricka nici ale manualna mi nenicila babo da prsiam ovela viac zabrat ako odsavacka a odstriekavat rucne je fakt hruza ☹

blackswan75
23. feb 2012

@monuska342 a ani ju neskusaj, terz by sa nemalo ani to co sa ti tvori vytlacat, az po porode, a uvidis budes s Aventkou velmi spokojna 😉 😉 😉 😉

monuska342
23. feb 2012

@blackswan75 neboj nebudem to ma ani nenapadlo 😀 ja viem teraz sa tvori kolostrum ktore je velmi dolezite pre babenko 🙂 dakujem za radu 😉

natalia777
23. feb 2012

caute baby ja mam odsavacku medelu manualnu a bola som s nou spokojna pri prvej dcerke 🙂 ja som si odsavala vacsinou v noci ked mala spala dlhsie a mna uz boleli prsia naliate mliekom alebo mi tieklo samovolne lebo boli plne......a potom si odsavala iba vtedy ked som niekde potrebovala odist z domu 😉 na taketo veci mi uplne stacila.....

a vidim ze tu stale pribudaju nove a nove tehulky to je super

marianax
23. feb 2012

@arasidka123 ahoj vitame ta tu 🙂 EKG je to vysetrenie srdiecka a trva to naozaj len par min lahnes si na lehadko s takou vodickou ti potru zili na rukach nohach hrudnik napoja take jak prisavky a za par sekun ti zmera srdiecko nie je vobec bolestive ani neprijemne a fakt rychle 🙂

blackswan75
23. feb 2012

@monuska342 no veru mne sa uz tvori a aj tecie, vzdy mam flaciky na tricku manzel sa smeje ze toto som pri dcerkach nemala , ze ci chcem nakojit cele novorodenecke 😀 😀 😀 😀 😀

marianax
23. feb 2012

@ladylilhomeboyy no tak ja som bola spokojna so znaskou avent 🙂 a kupila som si len jednu flasku a cumel no i to som nevyuzila skoro vobec lebo som dlho kojila tak preto je lepsie kupovat na zaciatku len jeden dva kusy a potom ak nebudes kojit si mozes doplnit 🙂

miriam151
23. feb 2012

Ahojte, ja som sice v januari porodila, ale len som sa chcela spytat, ci niektora z vas nema zaujem o tehu nohavicky nenosene- cantaloop, bezsvove, s bruskom alebo podbruskove. Ja som si ich kupila viac a nosila som M, takze mam volne S aj L a XL- kamoska. Ak by ste mali zaujem, dohodneme sa🙂)) Ak nie, povazujte to za bezpredmetne, len som sa tojo chcela zbavit🙂)) Ak by ste mali zaujem, poslem fotky🙂)

monuska342
23. feb 2012

@blackswan75 aj mne uz tecie vzdy ho mam pozasychane na prsiach a podprsenke pri malom som mala hrozne moc mliecka a nepouzivala som hned odsavacku a dostala som zapal prsnikov tak preto som si ju teraz kupila hned 🙂 nevies ako to je s mlieckom?ked som mala vela pri prvom bude to tak aj teraz?

marianax
23. feb 2012

@monuska342 tak ty si uz riadne pripravena 😀 ale to je tym ze sa veeeeeeeeelmi tesis 😀 ved je to radost pripravovat si tie vecicky a vytesovat sa z nich ja este sice nemam ale tesim sa ked budem nakupovat 😀

marianax
23. feb 2012

@blackswan75 😀 😀 😀 no teda mne netecie este nic ale popukam sa z teba a tvojho manzela 😀

monuska342
23. feb 2012

@marianax nooo presne tak uz aby bol jun 🙂 trosku sa bojim porodu a toho ze ma budu zas nastrihovat....ja som taky tip ze nic nenechavam na poslednu chvilu vsetko mam rada nachystane dopredu dnes si idem kupit elasticku satku liliputi z lim. edicie som na nu strasne zvedava 🙂

natalia777
23. feb 2012

@marianax na to EKG musi ist kazda tehulka? 😕 to pocujem prvykrat

natalia777
23. feb 2012

@monuska342 aj ja sa velmi bojim porodu uz len preto ze tiez som bola riadne nastrihnuta a na koniec vsetkeho som mala aj kliestovy porod ☹ ale dufam a verim ze tento porod bude malina 😝

marianax
23. feb 2012

@monuska342 jaaaaj toho porodu sa bojime asi vsetky ci rodime prvy porod alebo nie...........jaj tak potom vsetko pofot a ukaz nam ci si si pokupila zaujima ma ta satka 😅