icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

monuska342
23. feb 2012

@natalia777 a nemohla si mat kliestovi kvoli epi?lebo zevraj pri nej sa to stava kamoska si dala epi a malej sa zastavilo srdiecko tak jej museli robit cisarak 😖
@marianax ja som sa prvy krat nebala lebo som nevedela co ma caka prvy sa narodil po 5 hodin snad to teraz bude skor....mozem ty dat link na tu stranku inak satka je super uz som ju skusala 🙂
@blackswan75 snad mas pravdu bojim sa zapalu uz som jeden prekonala bolo to hrozne 😒

blackswan75
23. feb 2012

@monuska342 ano kliestove su dost caste pri EPI, pozrite si ten film,

danuskap19
23. feb 2012

dnes som sa z manzelom vybrala do tesca uz konecne kupit nejake vecicky pre naseho chlapceka a vsetko co som chcela tak uz nemali.mala som taku zlost ale aj tak sme kupili 5body a 4nohavickove dupacky 🙂 velmi sa im tesim .ake vecicky kupujete pre babetka?

monuska342
23. feb 2012

@blackswan75 pocula som o tom a neni to moc drasticke ten film myslim 🙂

zz134
23. feb 2012

@1ivanka1 to poucenie musi byt , na kramaroch nam vraveli ze aj odber krvi. bez toho to nepichnu. Ak ju nevyuzijes vratia tio peniaze ale 10eur si odpocitaju za tie poucenia, testy a neviem co ...manipulacny poplatok 🙂

zz134
23. feb 2012

@blackswan75 nie je ten film brutalitka?

silvia0201
autor
23. feb 2012

@blackswan75 😀 😀 😀 nebojím, len pevne dúfam, že to tak bude a že stihnem do pôrodnice dobehnúť 😀 😀 😀

marianax
23. feb 2012

@silvia0201 😀 no tak ja ti urcite zelam aby si mala kratky a lahky porod 🙂 😉

marianax
23. feb 2012

@monuska342 ano mozes mi dat link diky 🙂 jej tak super asi viem o aku satku ide paci sa mi to 🙂

silvia0201
autor
23. feb 2012

@marianax ďakujem. aj ja to želám každej jednej 😉 😉

sandy80
23. feb 2012

ja som sa trápila pri prvom pôrode 12 hodín, už som bola v cieli, odhodlaná že porodím prirodzene bez epi, ani ma vo sne nenapadlo, že sa to nepodarí, a po 12 hodinách prišli na to, že pupočná šnúra je krátka, malý je vysoko, ja úplne vyčerpaná, že ho nebudem vedieť vytlačiť, tak narýchlo spravili "akože interné vyšetrenie" a za pol hodiny som už spala a robil sa cisarák na moje nešťastie. Bola som z toho celého a zo seba úplne sklamaná a psychicky zničená. Aj napriek 12 hodinovým trápeniam by som ale zase skúsila prirodzený pôrod bez epi, keď budem mať možnosť, myslím pozitívne, a dúfam že sa mi to tentokrát podarí.

indys
23. feb 2012

@marianax si ma ukludnila, ze ani tebe este nic z prs netesie, lebp mne este ani kvapka ani nic, tak som sa zlakla ci je vsetko ok, ale asi su zeny co im pocas tehu nemusi nic tiect nie?

@monuska342 aku si si to kupila satku nemozes poslat link co to je?

chelonka
23. feb 2012

@zz134 a ty si sa už rozhodla kam nakoniec pojdeš rodiť? už som niekde čítala o tej pani Jandovej že je to mile žiena.
A podla teba kedy je vhodné ísť na tu prvú konzultáciu?

martinaprag
23. feb 2012

Ahojte dievcata, v prvom rade Vam chcem povedat, ze Vam velmi drzim palce a dufam, ze Vam vsetkym vsetko vyjde. Hlavne nech su deticky zdrave.... To je asi najdolezitejsie... A potom viem, ze to sem nepatri, ale chcem Vas poziadat, pokial ste niektora po IVF a mate zvysny Puregon600 IU a/alebo Cetrotide 0,25, ci by ste mi nenapisali do IP a nepredali. Som samoplatca a tiez by sme privitali, keby sa nasa rodinka rozrastla... Vopred dakujem.

blackswan75
23. feb 2012

@zz134
@monuska342 nie je uzasny ziadny masaker su tam aj porody ale krasne.doslovne, matka ktora rodi s ladkou.uzadne stoji to zato

blackswan75
23. feb 2012

@indys sa vobec neznepokojuj mne pri dcerkach ani kvapka len toto tehotenstvo je cele akesi inee, a kolostrum mi tecie ja som sa praveze znepokojila ci je to ok 😀 ale dr mi povedal ze kazde tehotenstvo je ine a aj hladiny prolaktinu, to je hormon co ka vplzv ja tvorbu mliecka asi sa mi uvolnuje viac ako by sa malo ale ze je to ok. 😉

zz134
24. feb 2012

@chelonka no ja stale este vaham ...vobec nemam jasno. Este chcem ist v utorok pozriet do Ruzinova a uvidim. Kolegyna rodi v april a chce ist na Kramare, tak uvidim co povie. Ak bude spokojna tak asi pojdem tam. Naozaj ma ta pani Jandova "nadchla". Je naozaj velmi velmi prijemna. Ale cele je to asi o tom, na koho natrafime uz bezprostredne pri ...

No ak mas tie veci okolo porodu nastudovane alebo si uz niekde bola na takom info pokece, tak sa tam nic nove nedozvies. Rozprava o tom co treba vybavit ak nie si vydata, potom prejde na priebeh porodu a vysvetluje to na obrazku. Co sa v tele deje ...hovori o EPI, trosku cisarak, potom oboznamuje co ako u nich porodnica vyzaduje, povoluje resp. nepovoluje. Kolko co stoji ( nadstandart atd...EPI). Inak som v soku lebo otecko pri porode uz stoji 30e!

1ivanka1
24. feb 2012

@zuzulik253 no nemajú to je fak 🙂 jeej aj ja som cchela Lilianu, bolo zamietnuté 🙂

1ivanka1
24. feb 2012

kočky zhoduje sa vám týždeň tehotenstva v tom v ktorom vás akože eviduje lekár s tým čo vám tu určil modrý koník?? lebo mne tu mk určil o týždeň viac..v preukaze mám 23tt a tu na MK mám 24tt.. 😕

michelle1984
24. feb 2012

@1ivanka1 mne tiež to tu o týždeň napreduje neviem prečo lebo obe mám počítané podľa termínu pôrodu

michelle1984
24. feb 2012

Tak baby, 3D ultrazvuk sa zase nepodaril. Ja už to fakt vidím bledo, že žiadny nebude. Malú mám strašne nízko, čo aspoň vysvetluje moje veľké bolesti v podbrušku. Aj doktor vravel že má za sebou plno miesta celú maternicu ale ne, ona sa mi musí pchať dole kde ani riadne miesto nemá :(

1ivanka1
24. feb 2012

@michelle1984 možno keď bude rásť sa bude postupne posúvať smerom nahor, keď má celú maternicu volnú 🙂

michelle1984
24. feb 2012

@1ivanka1 to hej, (teda to dúfam :D) ale čím bude väčšie tak bude menšia šanca na 3D fotku alebo video :( lebo to je dieťa už moc velké a je blízko konca maternice, lenže to je aj teraz lebo sa krčí dole :( a kope ma do úmoru :D

1ivanka1
24. feb 2012

@michelle1984 ja tú moju cítim len tak po troškách 🙂 zatiaľ 🙂 aj máš nariadené ležanie?

michelle1984
24. feb 2012

@1ivanka1 V 23. mi to tuším začalo, alebo už v 22.? to bolo že som sa sústreďovala že či ju zacítim :D a teraz som rada keď spí a iba občas kopne. Niekoľkokrát mi skoro prevrhla notebook ked som ho mala na sebe :D. Práveže nemám nariadené ležať. Z gynekologického hľadiska som úplne v poriadku, len tie bolesti kedže je nízko a tlak mám tiež nízky. Som síce na PN ale ked si lahnem tak nie z príkazu. Neviem dlho chodiť alebo aj ked žehlím tak na etapy to isté aj s upratovaním. Do práce by som nezvládala určite

monuska342
24. feb 2012

@marianax @indys http://www.bambini.sk/sk/3548/227/liliputi-elas... toto je ten link neviem ci som to zadala spravne dufam ze hej 🙂 ja mam tu ciernu a je super
@blackswan75 pozriem si to ked maly zaspi naobed som zvedava 🙂

1ivanka1
24. feb 2012

@michelle1984 ahaa, lebo čo poznám čo majú väčšinou nízko tak musia ležať..ale to majú asi iný problém 😖
kočík už máš vybraný?

michelle1984
24. feb 2012

@1ivanka1 jj to som počula aj ja, bývalá spolužiačka tiež bola takto na rizikovom lebo mala nízko plod, tak asi ja ho mám ešte v norme, lebo doktor povedal že je to v poriadku. no hlavne že som na pn aj tak nemám celé dni čo robiť tak vylihujem pri pc :D
kočík budeme mať požičaný od manželovej sesternice 🙂 taký rozkladací čo sa potom aj na buginu dá dať a aj vajíčko tak aspoň na tom ušetríme. Ešte som ho ale nevidela :D vraj je zelenobéžový. ale neva, hlavne že nejaký bude 🙂

ladylilhomeboyy
24. feb 2012

@marianax myslela som si ale diky za radu 🙂

ladylilhomeboyy
24. feb 2012

@1ivanka1 ahoj mne tiez ukazuje o tyzden viac .... vsimla som si to len pred nedavnom a dost ma to pomietlo 🙂