Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Ahojte babenky tak dnes u nás zase pekne slnečno a ak stihnem tak si dám pekmnú prechádzku 😉 a o ďalší týždeň sa nám to skrátilo jupíííííííííí.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Dobré ránko babenky - tehuľky ... vykročte do nového týždňa pravou nohou 😉 ... a veeeľa veeľa pozitívnej energie, pozitívnych správ a všetkého pozitívneho prajem 😉
@mirka1210 no práve..teraz mám dilemu..videla som osobne cam cortinu x3..mne sa teda dizajnovo vôbec nepáčia 😖 ani tie barvy 😢 ale teda som si povedala, že to prekonám keďže má dobré vlastnosti.....len po prečítaní pár recenziíí som sa dovzvedela že : športová časť je na nič lebo tým že sa opierka chrbta dvíha automaticky s opierkou nôh, tak deti keď sedia tým,že majú nohy položené dole sa odtiaľ zošuchujú a padajú..hlavne tie menšie deti..tak váham...či teda kúpim kočík za 600eur a dieťa sa mi bude zošuchovať 😒
@milacik0106 dakujeme si zlata napodobne aj tebe 😉
@michelle1984
@marianax ja mam toto isté... ale keby mi aspon nesluboval. aj tak to nesplni nikdy. ja som uz stale nervozna ako pes. aspon toho psa fakt mam doma inač by som sa zblaznila. my nejdeme nikam ani cez vikend. a hlavne on chcel velmi dieta, a ja som nestastna, ved ta mala ani nebude vediet ako vyzera jej otec ked to takto bude stale. a o tom ze by mi s nou pomahal mozem asi len snivat, ja sa bojim ze to nezvladnem a potom mam stale depresie. aj ja mam kamaratky, idem hocikam, ale vzdy ked dojdem domov som tam sama, alebo on uz spi, lebo z roboty dojde o deviatej vecer a hned zaspi. a takto robi aj v sobotu aj v nedelu. sak ja nechcem aby umrel na infarkt v 40-tke alebo co ked si ani neoddychne. on so mnou nebol ani na tom 3D ultrazvuku, ani nikde, ja som bola potom taka nestastna ked som tam videla ze vsetky zeny tam su s manzelmi 😒 vcera som sa s nim chcela o tom bavit a klasicky to skoncilo hadkou, povedal ze on sa dnes bavit nechce. ako vzdy... nikdy nema cas sa so mnou bavit. ☹
@1ivanka1 no to máš pravdu, tie cam cortiny teraz farebné kombinácie nič moc ☹ a to počujem prvý krát, že regulácia chrbátika je prepojená s nožičkami 😨 mne sa páčia aj Tako-nie všetky,ale myslím si, že ich je tak veľa, že vybrať sa dá.. 😉 ja jednoznačne rozmýšľam, že potom ako vyrastieme z hlbokej vaničky, kúpim zas niečo z druhej ruky, len kvôli športovej časti 🙂 ktorá sa bude dať upevniť v oboch smeroch 🙂 veď kopu mamičiek predáva kočíky s tým, že športovú časť ani nepoužívali,takže sa dá zohnať v super stave 🙂 lebo väčšinou človeku vyhovuje buď hlboká alebo športová časť,málokedy oboje 😀 .Tie x-landery sú pekné, ale nechcela som ho kvôli tej športovej časti 😒 Pekné sú aj Bexy,Dorjany..
@hrivushka jaj babuľky,žiaľ žijeme takto väčšina ☹ lebo život je už taký 😠 muž stále v práci,vynervovaný,ustatý 😒 a ja tiež celý týždeň s deťmi sama - varím,periem,žehlím,upratujem,nakupujem,chodím po doktoroch,vylievam nočník 😀 ,chystám jesť - dávam jesť,von s malou,učím sa so staršou, niekedy treba aj po úradoch pochodiť.. 😖 a cez víkendy keď je konečne doma síce pomôže, ale nedá sa všetko -keď chceme niečo okolo domu porobiť,tak sme tiež len doma, keď ideme občas niekde preč, potom to zas vydieť na robote, že stojí.. 😢 občas mám z toho aj ja riadne depky, ale čo narobím,veď on by bol tiež radšej doma,ale z toho by sme živí neboli 😢 boli chvíle, že som si aj poplakala, a čo...ja 40-tky teploty, jak lazar a boli sme objednaný s malou na nožičky 😕 on musel najprv do roboty,porobiť nutné,potom letel domov a potom sme leteli na nožičky ☹ babuľky,toto je tvrdý život a buď sa naučíte kompromisom, alebo sa budete stále len depkovať a hádať 🙂 nechcem,aby to tu vyznelo ako kázanie,to nie, to som nemienila, len, že Vás chápem 🙂 sme 14 rokov spolu a tých spoločných chvíľ bolo veľmi málo,preskákali sme si všeličo,aj to, že bol polroka nezamestnaný,ja na materskej dovolenke - ešte len to sú depky ☹
Ahojte tehulky, krásny nový týždeň Vám prajem so samými dobrými správičkami🙂 Včera som celý deň varila a piekla, zas sme mali návštevu, ale dneska som len trošku poupratovala a o jednej sa ideme s malým a mojimi rodičmi (pozvali nás, jupiiii) kúpať do termálneho - ja teda sa len pozerať, ale malý sa mi vyblázni aspoň a ja si niečo prečítam🙂 tak sa veľmi teším🙂
Ahojte babulky, tak zas Vas idem otravovat s otazkami. Myslim ze uz som tu raz o tom pisala ale stale mi nikto nevie dat odpoved 100%. Ako to je ked chcem robit na dohodu a zaroven ale chcem aj poberat matersku. Mam v plane nejake veci robit z domu pre zamestnavatela od ktoreho odchadzam na MD. myslite ze sa to da?
Dakujem vam za info.
@zz134 a toto som este nasla na SP stranke:
Som zamestnaná a popri zamestnaní vykonávam živnosť na vedenie účtovníctva. Od 28.10.2011 nastúpim na materskú dovolenku (6 týždňov pred pôrodom). Môžem naďalej vykonávať vedenie účtovníctva na základe živnostenského oprávnenia, bez toho, aby sa mi krátila dávka? Taktiež mám možnosť pracovať doma na základe dohody o pracovnej činnosti. Nie je stanovená maximálna výška zárobku?
Nárok na materské z povinného nemocenského poistenia zamestnankyne je podmienený absenciou príjmu zo zárobkovej činnosti z toho poistenia, z ktorého si poistenkyňa uplatňuje nárok na materské. Na nárok na materské nemá vplyv skutočnosť, ak poistenkyňa dosiahne príjem z inej zárobkovej činnosti (napr. vedenie účtovníctva na základe živnosti).Na nárok na materské nebude mať vplyv ani skutočnosť, ak poistenkyňa počas obdobia nároku na materské dosiahne príjem na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru (dohoda o vykonaní práce, dohoda o pracovnej činnosti, dohoda o brigádnickej práci študentov), a to ani v tom prípade, ak ide o dohodu s pôvodným zamestnávateľom.
V prípade povinne nemocensky poistenej samostatne zárobkovo činnej osoby absencia príjmu nepatrí medzi zákonné podmienky nároku na materské. Vzhľadom na uvedené, ak by ste mali príjem zo samostatnej zárobkovej činnosti, nebude to mať vplyv na nárok na materské.
Vaša Sociálna poisťovňa
Ako tomuto chapete?
@riela ja som mala problemy so zlcnikom pre tehu aj teraz niekedy mam take blesti, ale co na to dat to neviem. ja ked ma to chyti, tak pijem vodu a predychavam, ale asi sa pojdem aj ja dr. spytat, ze na to mozem v krajnom pripade...
@1ivanka1 nekupuj si kocik ak sa ti nepaci. Ja som to tak urobila pri prvom, z penaznych dovodov, ale lutovala som to. je dolezite, aby si sa s kocarikom citila dobre a aby si na neho bola aj pysna. Budes mat z toho radost a urcite su aj ine dobre kocariky
No zajtra poradňa ako veľmi sa teším koľko váži drobček len keby som nemusela vypiť cukrovú vodu fuj ten gluk. test ☹ som zuvedavá ako dopadneme
@den22 vodu som si dávala aj ja, celý deň žblnkocem 🙂
@zz134 chceš pracovať na dohodu alebo na živnosť?
Nárok na materské z povinného nemocenského poistenia zamestnankyne je podmienený absenciou príjmu zo zárobkovej činnosti z toho poistenia, z ktorého si poistenkyňa uplatňuje nárok na materské. - Ja tomu rozumiem tak, že ak si uplatňuje nárok na materské zo zamestnania, tak nesmie dostávať počas MD riadnu výplatu za prácu na základe pracovnej zmluvy, t.j. nesmie pracovať ako riadny zamestnanec.
@zz134
Na nárok na materské nebude mať vplyv ani skutočnosť, ak poistenkyňa počas obdobia nároku na materské dosiahne príjem na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru (dohoda o vykonaní práce, dohoda o pracovnej činnosti, dohoda o brigádnickej práci študentov), a to ani v tom prípade, ak ide o dohodu s pôvodným zamestnávateľom. - tu to tak vysvetľujú. inak to napísali tak zložito. tomuto chápem tak, že môžeš mať príjem od pôvodného zamestnávateľa (od ktorého si odišla na materskú dovolenku), ale musí to byť dohoda.
a u vás v práci si sa nepýtala mzdárky/ na personálnom?
ja to "študujem" kade-tade, niekde som čítala že na dohodu môžeš, ale nie u pôvodného zamestnávateľa, ale tu zase zo sociálnej poisťovne píšu, že to môže byť dohoda s pôvodným zamestnávateľom.

@lucy125 Áno ja mám aj teraz a mala som aj pred tým. Lekár mi povedal, že pokiaľ je bez farby a zápachu je všetko v najväčšom poriadku. 😉