Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Zelerove fasirky mnamkaaaaaa 😀
@majulosa ahoj ja som mala cukor 4,43 a po dvoch hodinach 6,52.povedali mi ze je to v norme.bola som dnes pri internistovy na ekg tak mi povedal ze nato ze som tehotna tak mam vynikajuce vysledky.jedine co ma zdrbal ze akoto ze som pribrala zatial len 8kil ked v 26tyzdni by som uz mala pribrat 11.ale ved to kazdy inak pribera nie?
@zz134 ja 6.6. ale kazdy mi typuje maj tak sa tak mozno stane. bude to laskavy blizenec 😀
@hrivushka ja osobne len vecicky inak mam skoro vsetko vyhliadnute na nete tak len objednat.
izbicku budeme asi na rok robit, teraz prerabame kuchynu a kupelku. dufam ze to do porodu stihneme.
mimco budetaj tak prvy rok v spalni.
ja budem na antolskej 🙂
@danuskap19 to fakt ťa zdzubal, za tu vahu, to je trdloš, ja som momentálne 24+4tt a zatial som dokopy za tele tehu pribrala 7 kg - k včerajšiemu važeniu v poradni. Podla mna máš tu váhu úplne normálnu na svoj týžden, ja som na začiatku tehu pribrala 3 kg a potom ostatné 4 tak priebežne a doktorka povedala, že to vôbec nevadí, že lepšie pre nas, nemame až taku velku zatať pre telo, tak ale uvidíme čo bude o par týždnov, či sa tie kila nerozbehnu smerom hore 😀
hmm to je ale haluz ked tu čítam o vašich glukozových testoch, že pijete tu vodu a travite tam tak vela času, ja idem na glukózový test 15.3. a to bude spočívať v odbere krvi pred ktorým cca 1hod. zjem viac sladkého - proste sladke ranajky a potom podla výsledkom - výšku cukru z krvy sa robí henten záťažový test.
inak baby chcete sa ešte pobaviť? tak dnes som mala takúto nočnú moru, že som mala tehu cukrovku, to sa ešte dalo zmiestale snívalo sa mi že som mala bábo - ale vyzeralo ako opička to bolo tiež v pohode, kojila som ju ale išlo jej to veeelmi tažko - mali sme problem s kojením, nevedela poriadne ťahať, tak mi odhryzla bravadvu aby jej to išlo lahšie auuuuuu.
ja som počas tehu pribrala dokopy 3 kg, no ale na začiatku som schudla z 54 na 52, a teraz mám 55, takže ja neviem či je to normálne, jem toľko, ako obyčajne, veľa sladkého aj tak nepriberám 🙂 Doki nehovoril nič zatiaľ, a bábo má 800 g, takže váži akurát 🙂 Čo sa týka výbavičky, ešte som nič nekúpila, ale môj malý sa narodil pred necelými 3 rokmi, takže skoro všetko mám, až predposledný mesiac plánujem robiť "inventúru" 😀 a uvidím čo treba ešte dokúpiť🙂 Výber mena nám dáva tiež zabrať, a najviac ma štve, keď to čo ja vymyslím sa nikomu neľúbi no lepšie nikto nevie navrhnúť 😠 Dneska som bola s mojim malým "veľkým" synom na zápise do škôlky🙂
ahojte kočky, strašne blbo spávam, v noci sa často budím na bolesť v krížovej oblasti a bolesť nôh, poradte čo mám robiť?(možno nejaké cviky ale aké...)
Spávam už iba na boku, ale sem tam sa zobudím a ležím na chrbte potom šup, šup na bok.Neviem ale prečo nemôžem ležať na chrbte,rozhodne sa mi tak leží pohodlnejšie ako na boku a vôbec nemám pocit, že sa mi horšie dýcha (síce neviem čo malinká..)
@danuskap19 no tak jasné každý to má iné len ja som mala na lačno 6,0a po 2hod. 9,5 ☹
@michelle1984 , aka nahoda, aj ja mam termin 6.6. zapisany v tehotenskej knizke ...ale dufam ze sa mi to narodi uz v maji a nebude to na termin, uz to bude moje druhe dieta tak nech nezdrzuje tolko 😀
@silvia0201 ja som mala take problemy na zaciatku ....jedna maminka mi poradila paradjkovy dzus a do toho 1 lyzicka olivoveho oleja ....pomohlo ...ked chces vyskusaj ...drzim palce 😉
ahojte, vo štvrtok ma čaká cukor, to som zvedavá 🙂
@danuskap19 coze? ze iba 8. Ja mam aj z tych 8 nervu...podla mna 8 je dost!
@majulosa ☹ no je mi ľúto, že si to mala dnes také ťažké 😒 ale určite bude všetko Ok,najmä keď je drobček v poriadku 🙂 ja som to zvládla OK,tú krv mi brali nakoniec obidvakrát zo žily,glukóza sa dala vypiť v poho,ale ešte trochu viac,no neviem 😒 a hlavne mi veľmi pomohol ten citrón 😉 ostal mi potom dosť ťažký žalúdok ☹ nakoniec som sa rozhodla tam nečakať 2hod a tak som išla domov,a potom som sa tam vrátila,takže mi to ubehlo veľmi rýchlo 🙂 ako vravím,našťastie žiadne pichance do prsta,len zo žily 🙂 všetko ide do labáku,takže uvidím ako to dopadne,zatiaľ som pri oboch nemala tehotenskú cukrovku,takže asi ani teraz to nebude iné 🙂

@marianax no mojka nedopadlo to najlepšie na lačno som mala cukor 6,0 a potom po 2hodinách 9,5 alesestrička mi dovolila jesť medzi tým a ked som prišla po 2hod. nazad tak som skoro odpadla ešte že som bola dnuka u sestričky tak ma dala lahnúť tak zajtra musím ísť ku doktorovi čo má na starosti cukrovku tak hádam bude všetko ok inak bábo sa má dobre máme okolo 1000g 🙂