icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

zz134
8. mar 2012

@steiny my sme si boli asi pred dvoma mesiacmi obzriet antolsku. Ja som bola z toho konsternovana ale vraj je to tak vsade. Len som mala predstavu vacsej intimity ...co uz.
Cvicenia neviem ako tam prebiehaju, poucenie na EPI je tusim kazdy utorok. Zistim a napisem. Tiez to uz musim zacat riesit. Kedy mas termin? Pisala sem micheôôe 1984 ze ide buduci tyzden, tak nam napise co a ako 🙂

zz134
8. mar 2012

@hrivushka Kramare sa mne tiez pacili viac ako Antolska. Len jedna vec mi vadi. Je nadstandart nemas isty a na standarte ste 4 na izbe a vecka na celej chodbe jedny aj sprsky...Na antolskej je standart dve na izbe

mirka1210
8. mar 2012

@monuska342 nastrihovali ma aj pri jednej aj druhej,druhý bol katastrofický,rodila som po 10 rokoch ,teda ako prvýkrát a malá mala 4100g a keďž ema doktory usvedčovali v tom,že bude malinká ako prvá,tak naostro bez epi či iného oblbováku 😀

hrivushka
8. mar 2012

@zz134 to hej, nadstandard tam vraj nie je isty ale tak, sesternica tam pozna zopar ludi, preto tam aj idem. ale hrozne sa bojim toho prorodu, uplne strašne 🤐

mirka1210
8. mar 2012

@zz134 intimita 😀 to slovo pri pôrode nepoznám ☹

monuska342
8. mar 2012

@mirka1210 a aky bol ten nastrih?taky isty ako ked si rodila prvykrat?ale v TT je normalne ze nastrihuju stale aj ked neni treba.....ja dufam ze ked je to tak skoro po porode prveho tak snad to pojde lahsie...prvy bol na svete za 5 hodin tak snad druhy bude ale za 2-3? 🙂 ja tiez nechcem epi prveho som odrodila bez tak zvladnem aj teraz kamoska rodila z epi a malej sa s toho zastavilo srdiecko a musela ist cisarskym

riela
8. mar 2012

@hrivushka a aj dospelých 😀 môj príde večer domov a potom stále sedí a číta a číta a číta na webe čo nového sa deje...
ja som mala iba škrečka, andulky, potom psov na ZŠ - špicov malých. už keď som bola staršia nie.

mirka1210
8. mar 2012

@monuska342 ten nástrih si ani neuvedomíš,veď všetko to máš také otrnuté-napnuté 😒 myslím,že máš pravdu,v Trnave nastrihujú každú ☹ Prvú som porodila za 3hod,druhú za 5 hod

anulienka_nr
8. mar 2012

@riela ahoj, ahoj ako to vyzerá na prednatálnom kurze, nejaký prínos?Mali ste už aj dýchanie, dá sa to naučiť aj doma?Zatiaľ neviem ako budem rodiť, preto sa tam veľmi ani neponáhľam (chcela by som asi sekciu)

monuska342
8. mar 2012

@mirka1210 ja viem ani pri prvom som si neuvedomila ale potom som si mesiac nemohla poriadne sadnut a to bolo hrozne 😠 chcela by som rodit do vody ale neviem ci sa to na slovensku vobec da

steiny
8. mar 2012

@zz134 termin mam 1.6. len by som si rada vybavila uz Epi dopredu, lebo to zbytocne budem odkladať a aby sa nestalo že ma to nahodou chytí skor a mi ju nepichnú🙂 ty mas kedy termín?

mirka1210
8. mar 2012

@monuska342 v Topoľčanoch sa tak rodí,dosť báb od nás tam chodí,mne sa nechce až tak vymýšľať a chodiť taký kus pred pôrodom na prehliadky,budem mať dosť chodiť do TT 😒 jaj to sedenie po nástrihu 😠

zz134
8. mar 2012

@mirka1210 tak ja nevedomec som ocakavala ...ved co je intimnejsie ako porod? jaj ale nejako to prezijem ...

zz134
8. mar 2012

@steiny jej ja mam 31.5. mozno sa tam aj stretneme🙂

monuska342
8. mar 2012

@mirka1210 no ved to keby bolo blizsie tak by som tam isla ale toto je dost daleko ja byvam kusok od nemocnice a aj to v tych bolestiach budem rada ze dojdem a nie este sa trmacat hodinu v aute....porazilo by ma 😠

riela
8. mar 2012

@anulienka_nr ahoj, no robili sme aj dychové cvičenia to bolo na 2,3,4 stretku. Teraz bolo prvé stretnutie, kde mohli prísť aj budúci oteckovia. dá sa to podľa mňa cvičiť aj doma, ale aspoň raz by si to mala vidieť, vyskúšať na kurze. inak chodím aj na to cvičenie čo býva podvečer o 16:15 h, tam sa tiež na začiatku/ na konci precvičí aj dýchanie. a chodia tam aj baby čo už majú mesiac do pôrodu, takže tie už pekne dýchajú "tak ako by sa malo 🙂" , tak sa k nim automaticky pripojíš, ani nevieš ako 🙂 vyfukuješ ako lokomotíva.
A máš sekciu navrhnutú od lekára? Lebo čo viem tak v NR nie sú vraj k tomu naklonený.

mirka1210
8. mar 2012

@zz134 to sme také narušené 😀 z tých amerických filmov 😉 haha,ale my sme na Slovensku 🙂

steiny
8. mar 2012

@zz134 🙂super, je to možné, lebo ja som mala povodne termin 31.5. potom 1.6. ale zo včera mám na CD z 3D čka na konci taky report, koľko malý meria, váži.......a tam je 26.5. tak možno skor, som si to všimla až doma, tak sa musim spytať doktora, či sa to posunulo.

mirka1210
8. mar 2012

zz134 v TT keď sa už chodí na prehliadky pred pôrodom,tak ti tam meria brucho a monitoruje bábo pri otvorených dverách,medzitým tam chodí ktokoľvek,vrátane opravára kľučiek a mení tam nejaký pobehajko žiarovky 😀 pred vyšetrením u doktora sme v kabínke aj 3-4 vyzliekame sa tam a obliekame spolu,jedna je ešte na koze a druhá už tam čaká 😀 a naraz pozrieš cez okno ako si tak ležíš rozčapená na koze a oproti vidíš okno na schodisku 😀 vitajme v 21.storočí 😀
ideš z príjmu na pôrodnú sálu a sestrička sa Ťa opýta a vložku ste si dali? Ty na ňu čumíš jak mucha puk a ona, že nie,tak si treba dať...to všetko po chodbách,kde čakajú iní 😀 niekedy ťa po pôrode umývali chlapci,ktorý si tak odsluhovali vojenskú službu 😀našťastie už nie,teraz tam robí nejaký ujko,čo mená nič lepšie na robote🙂))

keira
8. mar 2012

@mirka1210 kazdu? ako to?

anulienka_nr
8. mar 2012

@riela mala som na poslednej kontrole nízko placentu,pokiaľ sa mi to neupraví tak mám indikáciu na sekciu.Viem že v Nitre je Dr.Mlynček radikálny odporca sekcií, v nie opodstatnených prípadoch.Mám ale pocit že aj vzhľadom na vek by bola pre mňa sekcia menšie riziko (aj tehotenstvo znášam horšie,predsa len svaly a kĺby nie sú to čo za mladi 🙂 ...)

mirka1210
8. mar 2012

@keira čo každú? 🙂

keira
8. mar 2012

@mirka1210 nastrihuju!? povinne?! ja im dam! 😅

mirka1210
8. mar 2012

@keira žiaľ,ešte som sa nestretla s babou ktorá rodila v TT bez nástrihu ☹ dúfajme,že také existujú 😀

riela
8. mar 2012

@anulienka_nr aha, tak potom jasne. vek máš ešte fajn🙂.

@mirka1210 to je úžasné... fakt, že 21. storočie. to ako v stredoveku.
no chlapci museli mať zážitok... a ani nehovorím o tých mamičkách.

michelle1984
8. mar 2012

Neviem čo si dať na obed ☹

chelonka
8. mar 2012

@marianax noooo aj ja čakám, kedy bude aspon tak teplo, že ho možem mať na sebe rozopnutý, a dnes akurat začalo snežiť!! už mi je dobra len jedna vetrovka, ale to je taka staršia lebo to mám tak na von zo psom 😀

chelonka
8. mar 2012

@michelle1984 tak hádam do tretice sa to už podarí, potvorka mala nie a nie sa ukazat 😀

vergulka
8. mar 2012

@mirka1210
ahojcek! moja sestra rodila v oktobri 2011 v TT tretiu dceru bez nastrihu 😉

mirka1210
8. mar 2012

@vergulka vau 🙂 super správa 🙂 žeby sa aj mne do tretice podarilo 😀 bársby 😉 ale radšej čakám horšie,než si robiť marné nádeje 😒