Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@marianax ahoj mas pravdu s tym balenim na siroko dokonca ja som bola s malym u pediatra to musis ist na kontrolu a kazal balit na siroko az do konca 3 mesiaca potom sme sli znovu na kontrolu a mal vsetko v poriadku robi sa to preto aby klby zapadli tam kde maju zapadnut ja som davala pampersku latkovu plienku a ortopedicke nohavicky a stale aj v noci aj cez den a ma vsetko ok no poznam mamicku co balila ako kedy napriklad ze 2 dni nemal potom znovu mal a nema v poriadku nozky teraz chodia po vysetreniach a dalej musi balit na siroko pritom malicky uz ma 5 mesiacov takze odporucam
@gloria9 Ja som tiež toho názoru, že je potrebné baliť na široko ... nič sa tým nepoškodí, práve naopak ... 🙂 a buďme vďačné za jednorázové plienočky ako keď naše mamky také nepoznali a museli všetko vyvárať ... my máme o dosť uľahčenú starostlivosť ....
krásny piatok, plný optimizmu a úsmevu na tvári bambulky 😉
@buba12 @chelonka @marianax podľa toho čo som včera videla v obchodoch tak ja rovno do volakého vreca... moje veľké prsia sa po oblečení do tehotenskej blúzky stali megamegamega veľkými a ešte neveľké brucho malo gigantické rozmery. no vyzerala som ako kuželka... a to čo bolo "normálnejšie" bolo iba čierne, čierne, čierne. ako keby iné farby neexistujú. tak som najedovaná odišla.
@michelle1984 to čo máš za bláznivé sny 🙂
Baby nebolieva vás brucho? Mna tento týžden skoro stále.Mám ho také ťažké a pichá ma tam.Začala som brať aj magnézium ,ale nejako to nepomáha.Do poradne idem 19.03.,tak potom sa spýtam lekára,dovtedy nechcem robiť zbytočne paniku .
@tina2222 mňa bolieva každý deň, neberiem na to nič, magnézium obsahujú vitamíny ktoré beriem a mimo nich nechcem radšej nič. doktor mi povedal že to preto bo sa mi rozširuje maternica. bodavé pocity hlavne v podbrušku mám aj ja a posledné dni ma akoby kríže bolia, občas sa ani hnúť nemôžem, také bodavé pocity. vraj je to všetko normálne no už som prákrát chcela aj na pohotovosť lebo je to občas fakt brutál bolestné
@michelle1984
@hrivushka Tak ste ma trošku ukludnili,lebo som sa bála čo to je.Pri prvom synovi si vôbec nepamätám ako to bolo,kedže to bolo pred 13rokmi.A vtedy som to brala tak nejak kludnejšie,teraz sa všetkého bojím,ale asi to bude vekom 🙂
@marianax vcera som bola na tom tak, zle ze som dostala ultimatu od mojho mm. Bud si vsetku robotu zrusim sama, alebo mi zoberie zosit a zrusi mi to sam. Vcera som bola v takom stave, ze som so vsetkym suhlasila a dnes poslusne zahlasila "od pondelka nepracujem" . Takze oficialne marod budem pekne 2 x do tyzdna chodit cvicit ako doteraz ale mam oddychovy rezim, aby som sa dala do poriadku
dievcata ja som si kupila korektor bradaviek od od firmy medela. Zatial len 2 dni som ich mala, tak som zvedava ako to pomoze, ale ked som to nosila a dala dole, to vidiet a ma sa to nosit dlhodobejsie aby bol efekt. dufam, ze to naozaj pomoze 🙂
@indys jaj moja ty este pracujes? to som nevedela no urcite sa musis viac setrit 🙂 vela oddychuj ja mam brusko tak dole polozene ze ked mam dlhsie chodit tak je to naozaj tazke niekedy mam problem dojst domov z nakupu 😒 a som rada ze sa takto o teba mm stara to je velmi dobre 🙂 moj len telefonicky lebo je vela v praci a domov ani neviem kedy dojde lebo hlada auto nase nam ukradli v decembri a musime si kupit nejake hoci ojazdene ale chodi a pozera aby nasiel co najlepsie 😕
odo dneska rovných 100 dní🙂
@indys mas vpadnute bradavky?
No tak nám bolo v NZ nemocnici povedané, že sa nemá baliť naširoko. Pediatrička na 7. deň kázala baliť naširoko. Tak som to riešila tak, že som ho balila naširoko iba na noc, občas cez deň do 3. mesiaca, nerobila som z toho ťažkú hlavu, a na kontrole u ortopedičky mal všetko ukážkovo v poriadku. Švagriná malú nebalila vôbec naširoko, boli na ortopédii po nás ešte jedenkrát, ale u nich to tiež bolo na druhýkrát všetko ok. Tak ja neviem, asi ho budem zase len na noc (strašné teplo bolo v lete, tak som ho nechcela ešte aj týmto trápiť🙂
@michelle1984 no vidím, že aj ty mávaš zaujímavé sny nie len ja 😀 😀 😀
Babenky ako mate polozene bruska mne ide dost dole a mam problem chodit dlhsie mam pocit ze ma taha dole a tazsie sa mi chodi o krizoch ani nehovorim normalne rozmyslam ze ako to bude dalej ako pojdem na nakup a tak hmmmmmmm 😒
@marianax tak to mate vesele. hnusaci zlodejsky. No hej pracovala som aj ked len 3 hod. denne ale teraz si ani to nemozem dovolit. No € niesu najdolezitejsie,marodku dostanem a z toho sa zaplati zdravotna poistovna (socialku nemusism platit ked som marod) a cas z marodky este pojde na najom priestov, ale nevadi este daco aj zvysi. hlavne je zdravie
ja nemám nízko položené brucho, a prvé tehotenstvo som ho nemala nízko ani na úplnom konci, čo tiež nebolo dobré, lebo malý bol veľmi vysoko tak som ho napokon nevedela vytlačiť a mala som sekciu, takže radšej ho mať nízko - nehovorím že už takto skoro, ale ja by som bola radšej🙂
@blackswan75 nie cdelkom vpadnute, ale male. Od zaciatku tehotenstva mi narastli iba prsia a bradavky nic. Viem , ze babtku sa dava do pusy dvorec ale chcem, aby sa aspon o nieco zvacsili, lebo potom budem nariekat, ze som mala cas sa tomu venovat a som sa na to vykaslala
dievčatá, a rozmýšľate o baby plávaní? ja som s malým chodila keď mal 5 mesiacov, je to úžasná vec, malý si tam veľmi obľúbil vodu, je ako blázon v hocijakom bazéne, má len 2,8 rokov a už skáče do bazénov, vie sa ponoriť, nebojí sa vôbec, zle sa mi niekedy na jeho akrobatické kúsky pozerá, takže plánujem aj s druhým chodiť🙂 A pritom sme absolvovali iba 1 kurz (8 stretnutí) Ale viem to iba chváliť, úžasná vec🙂
@marianax aha toto http://www.medela.cz/produkty/formovace-bradave...
ja mam pocit ze mam to brucho stale ine. Raz sa mi zosunie dole ze mam pocit akoby siel vypadnut a potom zas hrca napravo a potom ma kope kdesi pri zaludku a vecer ked pozriem do zrkadla kukam jak puk ake mam to bruch spicate. Tak ten moj tam mam asi vela miesta a nacvicuje na tanecnu alebo co
@sandy80 To som videla na videu ked to dala kamoška na facebook. normálne tam ponárali deti a tak. juj ja by som sa bála že sa mi utopí 😒 ja moc antivodná ryba :DDDD

Bože baby čo sa mi snívalo, že mi spod brucha vytŕčala dlhočízna ruka až mi naťahovala kožu. tá malá ma desí v snoch 😀 😀