icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

monuska342
14. mar 2012

@vebinka25 ja len ze ci sa to nesmie alebo tak no dufam ze nebudem mat minule som mala dokonca az menej cukru ako by som mala mat tak snad to bude aj teraz tak 🙂
@tamona ja viem ze potom sa robi posledny ale teraz nebude ani kontrolny?bude iba pocuvat srdiecko alebo ako?

any395
14. mar 2012

23.3. piatok v Košiciach organizujem 3-hodinovú prednášku:
Všetko o pôrode (príznaky začínajúceho sa pôrodu, všetky fázy-čo sa deje s mamičkou a bábätkom, čo je dôležité vedieť, ako to prebieha v pôrodniciach, ako môže byť blízka osoba nápomocná rodičke). Prednáška je vhodná pre tehuľky nad 30.týž.grav. aj pre páry, ktoré obdržia potvrdenie o absolvovaní prípravy pre blízku osobu k pôrodu.
čas a miesto doplním najneskôr začiatkom budúceho týždňa, cena pre pár 22 eur, pre jednu osobu 11 eur.
Záujem poprosím nahlásiť mailom: por.asist@gmail.com
pôrodná asistentka, ďakujem 🙂

silvia0201
autor
14. mar 2012

@majuska55 tak to ti závidím. ja čo kontrola, to je malá riťkou dolu 🙂 v sobotu 10.3. sme boli na 3D sone, malá bola zázrakom hlavičkou dolu a v utorok 13.3. som šla na poradňu a malá bola zas riťkou. aj v knižke mám furt písané KP-koniec panvový 😝

lucy125
14. mar 2012

@vebinka25 Ahoj ja som tiež z TO 🙂 .No tak teraz mám ako tomu chápať? lebo ja dostávam zvýšenu Pnku vďaka DNPO, už od 5,10. čo som na Pnke a teraz mi povedali, že ochrannu dobu mám 8 mesiacov, teraz neviem, že či 8 mesiacov od 1.2. čo je do septembra alebo po celu matersku lebo mne povedali, že ochranná doba začína od 1.2. tak neviem lebo na MD nastupujem 24.4.tak sa v tom vobec nevyznám teraz 😒 .Zostáva mi už asi len čakať,čo na SP vymyslia. 😒

lucy125
14. mar 2012

@majuska55 Ahoj tak ja som na Pnke od 5 tt teda od 5.10.2011 a zatial som nikoho nemala doma na kontrole a to chodím kde sa mi chce aj cez víkendy aj do 22h som vonku dakedy a to mám vychádzky len od 10h-11h a od 15h-17h ale vobec to nedodržiavam a nikto mi ešte na kontrolu nedošiel a to už Pnku končím 24.4. nastupujem na MD. 😉 Tak asi kde a kto kontroluje, to asi posielaju doktori tu kontrolu alebo ako.

lucy125
14. mar 2012

@keira Ahoj ja chodím už na poradńu raz za dva týždne 🙂 .

lucy125
14. mar 2012

@mirka1210 Však aj ja beriem antibiot. teraz dva krát denne a na noc vkladacie tableky, čo strašne vytekaju tak po celé dni nosím intimky a večer klasické vložky si dávam. veru je to otras, som zvedavá či tabl. pomožu, keď bude bud. týždeń na poradni robiť kontrolný výter. 😒 Ja som po celé roky nemala žiadne gynekol. problémy a teraz cez tehu sa neviem toho zbaviť 😒 .

michelle1984
14. mar 2012

Pekny vecer babulky. dnes rano som bola na prvom pripravnom kurze na antolskej. sme preberali spravne dychanie. normalne sa mi z toho zatocila hlava 😀 aj s fit loptou sme cvicili. lubilo sa mi 🙂

buba12
14. mar 2012

Čafte, ja som si dnes kúpila také super gate, lebo všetky tie tehu gate ma tlačia pod prsiami tieto sú normálne ani nie tehu len sú vzadu celé na gumičku a úplne super sa v nich cítim konečne pohodlné gate 🙂

keira
14. mar 2012

@lucy125 a v kt. si tyzdni? co vsetko ti zatial kontorluju?

lucy125
14. mar 2012

@keira Ja som dnes 29 tt+3 a Dr. mi robieva sono, kontroluje ma palpačne či sa neotváram, sestrička mi meria tlak, váhu a kontroluje moč. Už chodím raz za dva týždne 😉 A ty si ako na tom?

tamona
14. mar 2012

@monuska342 No tak to zaleží asi aj od lekára, on ti ho spraví, kedy budeš chcieť... 3 ultrazvuky hradí poisťovňa a ak chceš nejaký navyše mala by si si ho mala zaplatiť, pokiaľ nie je potrebný...

monuska342
14. mar 2012

@tamona to naozaj by som mala platit?mne robil uz 5 ultrazvukov 2 boli v 4D rezime a neplatila som nic 🙂

monuska342
14. mar 2012

@buba12 take by sa aj mne hodili ja mam hrozne nepohodlne a uz sa tesim kedy vytiahnem leginy 🙂

tamona
14. mar 2012

@monuska342 No vravím, že to záleží na gynekológovi... Ja mám tiež už ultrazvuky navyše a neplatila som nič... Ale myslím, že každý ultrazvuk, ktorý si vyžiadaš navyše stojí 7 eur, aspoň tak je to v cenníku... 😉

buba12
14. mar 2012

@monuska342 to som úplne náhodou zbadala u činčona :D môžem odfotiť do albumu pre inšpiráciu ak chceš 🙂

steiny
14. mar 2012

@michelle1984 ahoj, mne dnes sestricka vypisala listok, aby som sa tam isla objednat, mozes mi dat blizsie info prosim?kde sa objednat, kedy su kurzy?kolko to stojí?
dakujem za info

monuska342
14. mar 2012

@buba12 jaaaj tak asi uz viem ake hod foto som zvedava 🙂 aj ja som po nich kukala ked som cakala prveho ja som si este pri prvom kupila tehu rifle a ani raz som ich neobliekla a ani teraz neoblecem su mi velke asi mam male brusko 😀

buba12
14. mar 2012

monuska342 tak som to šupla sem :D majú síce takú troška monterkovú farbu ale čierne gate mám tak som chcela zmenu ja som spokojná :D

marianax
14. mar 2012

@monuska342 no je to skoda ze nemas tam dobrych lekarov alebo takych co ti vyhovuju 😒 ja som tymi lekarmi uz presla a nemala som tiez stastie no dufam ze tu sa uz nesklamem 😕

marianax
14. mar 2012

@majulosa dakujem 🙂

marianax
14. mar 2012

@macuka ahoj vitame ta 🙂

macuka
14. mar 2012

Díky milé žienky... 😉 Rada vás poznávam. Mne sa to strašne vlečie, ale no veď mi nič neutečie...a bábo mi dáva zabrať. Teraz som prekonala volačo, aj som ATB musela brať, horúčky 5 dní, plakala som od nervov. Teda už teraz premýšľam o epidurálnej anestézii, lebo čím som staršia tým menej vládzem niesť akúkoľvek bolesť. Keď som rodila prvý krát, nevedela som čo ma čaká, ale keď prišli kontrakcie, prešiel ma humor, cestou do nemocnice som si zavrzla do dverí auta ešte aj prst, aby nebolo toho málo...Aj mi smiešne prišlo. V nemocnici som mala zaistený epidurál, a na moje počudovanie nik ku mne neprišiel ked som žiadala..Vraj majú súrne prípady. Nakoniec prišiel z domu primár a zachránil ma, Boh ma vypočul, a ten primár bol na telefóne v noci o druhej 😀 Potom to už išlo...Som strašne zvedavá a modlím sa za priebeh pôrodu, aby bol dobrý, rýchly a moje druhá krásna ratolesť bola pri nás..Všetkám Vám to prajem tiež. Ale ešte tri mesiaceeeeeeeeeeeeee júj, dlho dlho...Doma ešte dačo porobíte? Ja už skoro nič. Niečo urobím a fučím ako slon. Moja milá dcéruška Dany zo mňa nemá teraz veľa, a ocka máme stále v robote... 😕

vergulka
14. mar 2012

@sandy80 jeej, tak to som rada, si ma velmi potesila 🙂 a preco ti nedovolia skusit porodit normalne? ja som sice otehotnela len rok od SC, ale doktor sa tvari, ze sanca na prirodzeny porod tam je. zavisi od okonosti! len ta poloha Kp ma zase trosku vydesila. 😠

michelle1984
14. mar 2012

@steiny no ja šla do antolskej, zavolala som najskôr pôrodnej asistentke Anne Ježíkovej (treba jej volať medzi 7,00-7,45 hod) a objednať sa. ona ti povie kedy, bo sa to zaraďuje do skupiniek. A ona ti povie že potom kam a čo si máš so sebou zobrať 🙂
tel. číslo je 02/68673403 alebo 02 67683403

majjjka24
15. mar 2012

Ahojte mamičky a mamičky čakateľky ak vás to nebude obťažovať a nie ste konkurencia 🙂 mohli by ste dať Mirkovi nejaké hlasy? JE V KATEGORII NAJSMEJKO.
Je potrebné sa pod fotkou prihlásiť s AZET KONTOM a potom prepísať kod z obrazku. Tým, že dáte like, hlas nedáte.
Dá sa hlasovať každú hodinu... do 21.3. 🙂
MOMENTALNE SME NA 2 MIESTE, chyba nam len par hlasov k 1...
Ďakujem krásne za každý 1 hlas 😉
tu je link:
http://lesk.cas.sk/zlaticko2012/profil/8663

tina2222
15. mar 2012

@macuka ahoj,tiez mam termín 19.juna a od tretieho mesiaca som pn 😉 .

sandy80
15. mar 2012

Dobré ráno drahé júnovky🙂 Nieže by som teraz vstala, ale hovorím nakuknem a fičím ďalej. Mm zobral malého na celý deň k svokre, tak začnem umývať okná (plánujem len jednu časť domu, tak uvidím ako budem vládať🙂), mám toho veľa ☹ Takže sa ozývam neskoršie. Pekný slnečný deň prajem🙂

tina2222
15. mar 2012

@lucy125 Ako si si vybavila tu vacsiu pn-ku? Lebo ja som si tiez platila DNPO a pn mam len z platu .Myslela som ze len materska sa da z toho vyuzit.A potom budes mat o to mensiu matersku,ked teraz poberas vyssiu pn-ku ? Vobec tomu nerozumiem 😒 .

riela
15. mar 2012

Ahojte!
konečne slnečno a teplo...
@buba pekné nohavice!
@sandy80 ty si aká šikovnica, to už k veľkej noci umývaš?