icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

monuska342
15. mar 2012

@buba12 pekne 🙂 ja sa uz tesim ako vytiahnem pohodlne leginky 😀 dnes som bola na tej glukoze konecne to mam zasebou bola to hroza 😠

lucy125
15. mar 2012

@tina2222 Ajoj, ja som vačšiu Pnku nijako nevybavovala, normálne som ju hneď dostala, došlo mi to v prvom liste zo SP a odvtedy dostávam také prachy a materskú mi nemožu kvoli tomu ukrátiť lebo DNPO sa vzťahje aj na pnku, teda keby si vobec nebola tehu a platila by si si DNPO a išla marodiť na hocijakú diagnozu, mali by ti vyplácať pnku z dvoch vymeriavacich základov klasicky z platu+druhý vymerivaci základ DNPO.

lucy125
15. mar 2012

@sandy80 Ajoj ty umývaš okná? No aj ja by som rada, ale nemůžem som od 7tt na rizikovom takže také veci ako skákať na stoličku k oknám a umývať ich mám zakázané a teraz ma navyše unaví aj dlhšia prechádzka.Akurát sme sa s drahým vrátili z mesta a z troch obchodov, nič som neniesla a brucho ma už riadne bolí. 😒 Už ma začínaju pobolievať aj panvové klbiky, asi sa mi panva rozťahuje, termín mám od 29.05.-05.06.Máj mi vyrátali na triple testoch a jun podla menzesu tak uvidíme čo bude. 😉

tina2222
15. mar 2012

@lucy125 mne poslali pn len z platu,no dakujem zajtra tam zavolam a spytam sa na to ,lebo si mi dala chrobaka do hlavy 🙂

papuka
15. mar 2012

@monuska342 ahoj, glukozu si si kupovala v lekárni? ako t prebiehalo? ja idem 26.3., a nemám rada sladké veci

hrivushka
15. mar 2012

ahojte, v pondelok som bola v poradni, dr ma pochvalil, uplne všetko mam super, zdrava som aj ja, aj mala, jedine ta anemia ma trapi ale to nie je nič hrozne... vy už chodievate do poradne raz za dva tyždne? ja stale raz za mesiac..tie predporodne kurzy su povinne ? na čo je to dobre?

ináč už som rada za to že mam male brucho, znama je v siedmom mesiaci, ma termin ako ja, a už sa ledva hybe, šnurky na botach si už sama ani neviem zaviazat..ja som aspon stale aktivna, do roboty chodim stale, hybem sa, kazdy vikend troj hodinova tura so psom 🙂 a moja mala je velmi kludne dieta zatial, nekope moc, iba rano chvilku a potom večer 🙂

vebinka25
15. mar 2012

@tina2222 zaleží na tom kedy si išla na PN lebo ochrana doba na materskú je 8-9 mesiacov po 01.02.2012 a na PN len 7 dní. Tak že ak Lucy nastúpila pred 01.02.2012 dostávala aj z DNPO a ak ty si nastúpila po 07.03.2012 dostávaš len z platu. Tam môže byť rozdiel. Materskú ale budete čerpať obe aj z DNPO.

marianax
15. mar 2012

@macuka jaaaaj moja tak este aj palec si si privrela no teda to je zazitok na porod ze 😀 teda sa smejem ale urcite ta to bolelo 🙂 no ja doma musim makat kedze je nas doma vela ale aj na oddych si najdem cas musim kvoli sebe a malemu 🙂 no este 3mesiace ale vies ako to ubehne? ja viem ze som tehu od 4tyzdna a uz som v 26tt neskutone 😅

marianax
15. mar 2012

@sandy80 moja len sa setri okna neutecuuuuu 😀

tina2222
15. mar 2012

@lucy125 Ahoj,no nedalo mi to a volala som do socialky priamo k tej pani co ma na starosti pn-ky a materské a povedala mi ze matersku budem poberat celych 8 mesiacov odvtedy co nastupim,nielen ten zbytok,co mi zostava od februara kedy sa zrusilo DNPO.Tak ma potesila .Ani ty nebudes mat len 6 ale celych 8 mesiacov cize 34 tyzdnov.

marianax
15. mar 2012

Ahojte babenky mate nejake zvlastne chute? mne berie sladke a akurat papam jahodky tesim sa ako dieta 😀

tina2222
15. mar 2012

@vebinka25 Ahoj.Praveze ja som nastupila na pn od 1.12. 2011 a este som nemala splnenych 270 dní,tie som splnila az 04.02.2012 ,tak preto mi nevyratali pn aj z DNPO ale len z platu.Lucy ked nastupila na pn,tak uz musela mat splnenu podmienku,ja som ju este nemala ,tak preto.A kedze by mi Dr vypisal teraz este jednu pn na dobrovolne,tak to by boli uz dva rozdielne nastupy na pn a to by islo pred posudkovu komisiu a nemuseli by to uznat.Zevraj teraz to tak je .Volala som pred chvilou .Tak to necham uz tak ,tesi ma aspon to,ze nam to nezrusili uplne ako vsetkym ostatnym.To by ma asi porazilo 🙂

vebinka25
15. mar 2012

@tina2222 Ja som si to tiež preverovala a povedali mi to isté 😉

hrivushka
15. mar 2012

@marianax sladke je moj život, za celych mojich 20 rokov som nepojedla tolko sladkeho ako počas tehotenstva 😀 Milka na ranajky je klasika...

hrivushka
15. mar 2012

a ešte mi strašne vonaju chemikalie, benzin by som najradšej vypila 😕 a jeden druh jari na umyvanie riadu by som tiez dokazala vzpit tak nenormalne mi to voni 😵

vebinka25
15. mar 2012

@tina2222 Áno aspoň niečo ja som si platila 3 roky tak sa mi to konečne vráti. Veď potom si musíme poriadne uskromniť. Veď len hlúpa epiduralka stoji u nás 100eur a to si myslím že by mala mať každá mamička zadarmo. Prečo by nemalo bolieť len toho kto na to má. Tomu sa vraví sociálny štát.

sandy80
15. mar 2012

@riela no veru k veľkej noci, musím využiť keď malý nie je doma, inak sa nedá, akurát som skončila prednú časť domu, tak ešte zostáva spálňa a 2 detské izby na budúci týždeň (keď malý zase odíde) - berie ho manžel každý týždeň na jeden deň k svokrovcom🙂

lucy125
15. mar 2012

@tina2222
@vebinka25 Ahojte holky, tak ja som nastupila na Pnku 05.10.2011 a mala som splnenu podmienku, keďže povinných 270 dní som splnila min. rok v lete a v septembri to už bolo 13 mes. čo som platila DNPO. Inak vďaka že ste sa pýtali na SP, že budem mať 8 mes. plných to znam. že teraz posledné 2 pnky budem mať stále rovnaké, teda vymer. základ z platu aj DNPO alebo už len z platu, neviete mi povedať? Keďže nastupujem na MD 24.04.tak 8 mes. mi končí až v decembri 😉 tak aspoń do konca roka budem mať pokoj z materskou. No od nového roka to už bude horšie lebo rodičovský príspevok je LEN cca 194 € aj nejaké drobné tuším 😖 😖 😖 😖 No a stou epiduralkou Vebinka25 máš pravdu, kto na to má, ten má život bez bolesti a ten kto nie, má smolu. Aj pri porode sa s tebou Dr. inak baví, keď mu dáš pár tisíc do vačku, ako keď nie a si iba obyčajný pacient.Hlavne ,že 95% obyvatelstva je stredná vrstva a sú na to aj horšie ako my, tí už potom nemajú nárok na nič.Najlepšie na to je, že keď máš choré dieťa s nevyliečiteľnou chorobou, štát ti navyše nedá ani korunu, tak buď dieťaťu kupiš drahé lieky a budete živoriť alebo ho necháš umrieť, strašné čo sa deje v tomto štáte, stačí pozerať reácie ako reflex alebo Modré z neba, vždy sa pri tom pekne naplačem, čo je mi to ľúto. ☹ ☹

sandy80
15. mar 2012

@marianax však práve, počkajú si na mňa, tak čím skôr nech to mám za sebou🙂 So Samkom keď som bola tehotná som takisto takto umývala na jar🙂 Obaja sú júnoví🙂

vebinka25
15. mar 2012

@lucy125 Pokiaľ neprerušíš PN tak stále rovnaké. Od 24.04.2012 budeš dostávať materskú 8 mesiacov aj z DNPO, pozor nie od narodenia bambína ale od nástupu na materskú. 😉

marianax
15. mar 2012

@sandy80 ved to ja ked som bola v osmom a to som Emmku cakala v januari a videla ma suseda ako umyvam okna normalne mala dost no ale ved kto tu pracu urobi ak nie my ze 🙂 ja mam teraz stavy ze v jeden som ako zihadlo a na druhy nevladzem nic 😅

tina2222
15. mar 2012

@lucy125 no aspon tak mi to povedala ze je to tych 34 tyzdnov odkedy nastupis,tak ja sa toho drzim a dufam .A co sa tyka tej pn co si sa pytala,tak to neviem,to ma nezaujimalo,kedze to nieje moj pripad ,ale tes sa ze aspon do decembra budes mat peknu matersku a ja tiez,lebo keby som sa cirou nahodou nedozvedela ze sa da pripoistit, tak nemam nic len tych 190 a to si neviem predstavit pri dnesnej drahote .Tak vdaka bohu aj za to 🙂

tina2222
15. mar 2012

@vebinka25 u vas 100 u nas 150 ☹

riela
15. mar 2012

@vebinka25 @tina2222 u nás len vtedy ak si zoženieš sama anestéziológa, ktorý ti ju pichne. inak žiadny epidurál...
@sandy80 namiesto oddychovania umývanie okien, ale veď hej kto by to urobil 🙂

zz134
15. mar 2012

babulky ahojte 🙂 dlho som tu nebola. Ako sa mame? Opat na Vas idem hodit otazku. Uz ste vymyslala ake pleny budeme omotavaz okolo nasich špuntov? Co hovorite na tie latkove ci bambusove ci ake su to?

chelonka
15. mar 2012

@hrivushka aj mne vonaju koniny a to cele tehotenstvo, strašne mi vonaju prahy na pranie, neviem sa dočuchať mycích prostrediekov do myčky a podobne, normálne chodím fetovať 😀

chelonka
15. mar 2012

takt a toto je moje bruško :D fotene v utorok

chelonka
15. mar 2012

a takéto bolo 12.12.2012

chelonka
15. mar 2012

takže dosť rozdiel, toho 12.12.2011 to malo byť - a tom bola pred koncom 1. trimestra 😀

indys
15. mar 2012

Ahoj kocky dostavate aj vy hrozne krce do nôh? Ja som dostavala nikolko krat do dna, nasadila som si magnezium od pondelka a vyzera, ze to je lepsie.

@zz134 ja rozmyslam nad tymi plienkami a riadne tuho. Nerada by som pouzivala jednorazove, lebo ked som citala ake su tam svinstva a ako to moze babatku skodit- hlavne chlapcekom na semnniky ked je v tych plienkach o 1az 2 stupne teplejsie. Velmi aktivne studujem ake typy latkovych plienok existuju. znaciek je neurekom, len sa rozhodnut. Prania sa nebojim, lebo ak nebudem stihat, tak na to mam pomocnikov. Manzel je zlaty a urobi vsetko co treba mam aj mamku a svagrina ma stale ubezpecuje, ze cez prazdniny mi bude pomahat aj prat a zehlit 🙂 no a tie moderne latkove plienky sa uz aj tak nezehlia a nevyvaraju. Takze ja som rozhodnuta pre latkove, len sa este rozhodnut, ktore typy pokombinovat, lebo kupovat iba 2v1 co su ako jednorazovky ze len nahodis a hotovo by bolo velmi drahe. No a bambusove sa mi velmi pacia aj ked su drahsie lebo lepsie saju 🙂, ale zasa dlhsie schnu :( takze tie budu asi dobre na noc a dlhsie vychadzky.

@hrivushka aj ja chodim kazdy mesiac a pokial viem, tak az do konca budem chodit len kazde 4 tyzdne aj ked som citala ze po nejakom 26. tyzdni sa uz chodi kazde 3 tyzdne a potom kazde 2. Mna bude mesiac pred terminom porodu posielat do nemocnice a tam vraj uz budem chodit kazdy tyzden. Asi zalezi od lekara