icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

atkotka
15. mar 2012

Ahojte všetky júnovky, pridám sa k vám aj ja. Termín mám na 20. júna a mal by to byť chlapček. Už sa drobca neviem dočkať a podľa toho, ako sa malý snaží z brucha prekopať von asi sa nevie dočkať ajon 🙂

buba12
15. mar 2012

@zz134 ja budem na začiatku asi rada že ho prebalím aj v jednorazovke keďže nemám skúsenosti 😀

timus252
15. mar 2012

@atkotka Ahooooj 🙂)) My tiež čakáme chlapčeka ,ale 19.júna 🙂))

buba12
15. mar 2012

@chelonka Peknučké 🙂 inak také podobne veľké ich máme 😀

timus252
15. mar 2012

@chelonka Moja už máš pekne bruško..🙂)))) mne každý tiež hovorí aké mám už veľké bruško 😀 aj sa tak cítim už..... ale tie krče v brušku by mohli zmyznúť. jOooj a keď my malý tlačí na močový mechúúúúr 🙂)

indys
15. mar 2012

@buba12 ale ved aj latkove plienky existuju v takej jforme ako jendorazovky. volaju sa 2 v 1 alebo castejsie sa pouziva nazov AiO (All in one) su sice drahsie samozrejke kedze ich nevyhodis a urcite z financneho hladiska by nebolo nic moc mat iba tento typ ale mozno na zaciatok preco nie. Treba si precitat par clankov a prospesnosti latkovych plienok a myslim si ze mnohe zeny zmenia nazor na jednorazovky. Ja nechapel logiku v jednom. Chceme pre nasich drobcov to najlepsie, pripadne im kupime aj najdrahsie jednorazove znackove plienky nech teda maju kvalitu, ale stale im len nacapime na zadocky igelit, chepmicky upravovany. Ked uz kaslat na zivotne prostredie, ale nekaslat na zdravie nasich deticiek. Dnes uz latkove plieky nevyvyras, nezehlis. Rafnes do packy (napriklad ked je slaby prud cez den medzi 12:30 a 14:30) vyvesis, nechas a zvesis.Realne kolko casu ti to zaberie danie do pracky 10 min. vyvesienie 10 min. a pozbieranie 5 min. Nic viac a nic menej. Rozdiel je este v tom, ze babtko trochu castejsie prebalujes v latkovej plienke, ale to ze je v pamperske v suchom, to neznamena ze je aj v cistom a pri latkovych lienkach si mozes dlzku aku ti plienka vydrzat regulovat podla typu plienky a s vlozkami . Ja som jednoznacne za latkove plienky,lebo dnesny komfort latkovych plienok je absolutne neporovnatelny s minulostou + zdravsi.

chelonka
15. mar 2012

@buba12 hej hej šak sme aj podobne pribrali juuj nase krasne bruška 😀

lucy125
15. mar 2012

@atkotka
@timus252 Ahojte holky aj my čakáme chlapčeka 🙂 🙂 5.6. máme termín, bude sa volať Martinko 🙂 🙂 A vy aké máte mená pre drobcov?

blackswan75
15. mar 2012

@lucy125 aj my budeme mat Martinka 🙂 😉 😉 😉

chelonka
15. mar 2012

@timus252 dakujem, no akurat aj mne dnes susesd že ako sa už pekne zagulatujem 😀 a druhý, že už ma začínaš dobiehať 😀
hmm stale máš krče v brušku to je neprijemneee, mne včera akurat tlačila na mechur som chodila dobre že nie každých 5 min na WC

lucy125
15. mar 2012

@blackswan75 Noooo pekné meno je to, ešte stihnú tento rok aj meninky drobci 🙂 🙂 🙂 Kedy máš termín? mne vyrátali pri triple testoch 29.5. a podla menzesu 5.6. 🙂 🙂 tak uvidíme ako sa bude chcieť malému.

chelonka
15. mar 2012

@buba12 na začiatku určite tiež jednorazovky, šak do porodnice ani inak nie, a ak to babatku nebude robiť zle tak asi nebudem prechádzať na iné, ale ak by mala malá problem zo zadočkom ale niečo nevyhovovalo, tak možno prejdem na latkovky.

blackswan75
15. mar 2012

@lucy125 ja mam podla menzesu 27 jun a podla sona 16.jun 😉 😉 tiez uvidim ako sa bude ponahlat, vraj chlapci su lenivy 😀 😀 😀

lucy125
15. mar 2012

@blackswan75 No to som aj ja počula, že chlapcom sa nechce moc na svet 😀 😀 aj keď malá mojej kamošky, tá sa tiež neponáhlala, aj prenášala asi 5 dní aj dve vyvolávačky dostala kym malú dostali z bruška von 🙂 🙂 tak uvidíme ako sa Martinkom bude chcieť na svet 🙂 🙂 Akurát dnes som si kúpila prvé tehu rifle, doteraz som nosila len legíny ale aj tie mi už padaju z bruška dole, už som pribrala 17 kg navyše ani neviem ako 😒 A rifličky mi teraz poslúžia keď od zajtra sa už konečne na nás chystá jar.Ako často chodíš na poradňu? ja už každý druhý týždeń. 😉

blackswan75
15. mar 2012

@lucy125 ja este raz mesacne, teraz mam ist 2 aprila tak uvidim ako ma da potom 😉 ja som pribrala 13kil ale ja viem aj ako 😀 😀 😀 😀 strasne mi chuti a ja tehu nohavice nosim uz od 16tt 😀 😀 😀 😀 😀 to vies po dvoch detoch mi to brusko nejak rychlo vybehlo 😀 😀

lucy125
15. mar 2012

@blackswan75 Jáj tak my zatial čakáme len prvé bábo 😀 😀 Ja som do 12 tt nosila klasické rifle, potom legíny až doteraz ale už ani tie skoro neoblečiem alebo keď natiahnem tak mi po chvíli padnu z bruška 😀 😀 uvidíme aké budú tieto tehu rifličky, idem si ešte zajtra z netu objednať nejaké to tehu tričko a hlavne tehu pás, ten dlhý s mašlou sa mi páči, vyzerá to ako top na oblečení 😉 😉 .Kedy nastupuješ na MD? ja už 24.4. končím pnku a nastupujem na MD 😉 😉

lucy125
15. mar 2012

@blackswan75 Ja idem teraz na poradńu 22.3.tak som zvedavá čo nové, lebo ma trápi výtok a Dr. mi urobila ster a mám tam streptokoka a garnelu vaginalis, tak sa liečim beriem antibiot. a vkladám si na noc tabletky, tak hádam zaberú. 😒

blackswan75
15. mar 2012

@lucy125 ja som tiez na PN do 23 marca a potom cerpam dovolenku a nastup na MD mam 2.maja 😉

lucy125
15. mar 2012

@blackswan75 Tak ja si dovolenku nechám na potom, neskor sa zíde keď sa vrátim do práce 😉 😉 Ja som na pnke od 5.10.2011 teda od 6 tt a pár dní na to som bola v nemocke s hroziacim potratom ☹ ☹ na 8 dní ale už je všetko ok dúfam, lebo celé tehu mám nejaké pošramotené, vždy sa niečo nájde čo nie je na 100% ok 😒 tak hádam už teraz to dotiahneme len do úspešného konca.Ako sa cítiš ty? ja už nevládzem ani na dlhšiu prechádzku isť, bolia ma klbiky asi sa rozťahuje panva alebo čo a v noci už zle spávam ☹ ☹ malý sa akurát vtedy vrtí a kopcuje všetkými smermi.Aj si bola na 3D sono? my sme boli v Hlohovci bolo super 😀 😀

atkotka
15. mar 2012

@lucy125 No veľmi pekné meno si vybrala. My ešte meno neriešime, vždy sa na tom pohádame. Bude to pre všetkých prekvapko.

blackswan75
15. mar 2012

@lucy125 ja som na PN od 7tt, byvalo mi hrozne nevolno, vracala som skoro stale a kedze ucim nedalo sa mi chodit stale na wc, a nechat deti v triede, tak ma vypisal a potom som mala amnio, kvoli veku a zlym triple testom, ale vysledky boli v poriadku, len potom sa mi zacal robit zapal a uz ma nechal doma, ze naco sa budem ponahlat do prace, 😉 ja si dovolenku vycerpam celu lebo po materskej uz tam nenastupim, pracu mam 20km autom na druhy koniec mesta a kedze som v suktromnej skolke robime 8,5 hod a to mi s malym nebude vyhovovat 😉 chcem si najst pracu blizsie a v statnej skolke 😉 na 3D sme nesli, pride mi to zbytocne, viem ze je vsetko ok, a na koho sa podoba sa nechame prekvapit 😉

atkotka
15. mar 2012

@blackswan75
@lucy125
mňa dnes prekvapila lekárka, že vraj malé brucho mám na to, že som 9 kíl pribrala. Dievčatá koľko máte v páse?

blackswan75
15. mar 2012

no ja ani neviem ja som pribrala 13 kil takze pad neriesim som ako balooon 😀 😀 😀 😀

lucy125
15. mar 2012

@blackswan75 No aj mne od 6 tt bývavalo strašne zle, stále som vracala skoro tri mes vkuse 😖 😖 nielen ráno ale aj večer aj poobede vkuse, bolo to strašné.ja som mala triple ok, len mi dva krát vybehol estriol až na spodnu hranicu, preto ma gynekol. poslala na genetiku do NR, tam sa ma pýtala či chcem amnio, ja že nie, tak nás poslala na morfolog. sono to bolo ok, tak genetička, že ani podla nej amnio nepotrebujem, lebo na to aby tam niečo hrozilo som mala mať zlé viaceré testy nielen estriol ale že mám ísť na 3D sono, tak sme boli a zase všetko ok.Teda našťastie, lebo pred mesiacom som bola na cukor a nič z toho glukozu som po 1 h vyvrátila, tak mi test ani neurobili a teraz tento výtok a lieky, hádam už bude všetko len ok.Tak to jasné, že to máš ďaleko, 20 km a dovol. treba vyčerpať ak ti ju nechcu preplatiť, to by bola škoda ju nechať prepadnuť.Ja sa plánujem naspäť vrátiť tak uvidíme čo bude po troch rokoch, lebo chcem byť s malým do konca tretieho roku doma, ak to financie dovolia. 😉

atkotka
15. mar 2012

@blackswan75 No veď ja som si pripadala normálne bruchato, ale teraz sa bojím, že mám malé brucho a potom mi z večera do rána vybehne a celé popraská ☹

lucy125
15. mar 2012

@atkotka No ja som pribrala 17 kg doteraz 😉 😉 pás som zatial neriešila ale ako vraví blackswan75 tiež som ako balon, som v šoku, že mi DFr. ešte nič nepovedala na váhu, pred tehu som mala 60 kg teraz mám 77 kg ak nie už viacej.Strašne mi chutí jesť, nemožem si pomocť a hlavne sladké to je moje 😝 😝 😝 😝

atkotka
15. mar 2012

@lucy125 No ak ti nič nepovedala, tak je asi OK, hlavne ako sa ty cítiš. Kamoška pribrala 30 kíl a všetko do posledného kila šlo dole.

lucy125
15. mar 2012

@atkotka Fíha že 30 kg, to si neviem predstaviť, aj ja pevne dúfam, že to všetko pôjde dole po porode.No zatial mi nepovedala nič, lebo mi ič neopúcha, ani ruky ani nohy, len nohy často bolia, tlak mávam ideálny, aj moč je vždy na poradni ok, tak hádam preto.No ja mám kamošky čo za celé tehu pribrali 6 kg 😉 😉 a bolo všetko ok, nemali s ničím problém, ja sa už teraz velmi ťažko ohnem k teniskám, čižmám a pod, keď mám niečo zodvihnuť idem radšej na kolená a manžel už teraz za mńa umýva dlážky a vysáva 🙂 🙂 🙂

atkotka
15. mar 2012

@lucy125 No vidíš, aké má bruško výhody! Treba si to užiť veď ani sa nenazdáme a drobec z bruška bude preč.

lucy125
15. mar 2012

@atkotka Však hej, ja mám už len 82 dní do porodu, bojím ,bojím 😒 😒 už aby bol malý na svete a možme sa z neho tešiť.