icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

blackswan75
21. mar 2012

taska do porodnice ma byt pripravena 6t predporodom to znamena v 34tt 😉

marianax
21. mar 2012
marianax
Odpoveď bola odstránená
macuka
21. mar 2012

@1ivanka1 Lebo maternica tlačí na bránicu a na jednu srdcovú tepnu, sťažuje sa dýchanie, a teda to nie je moc bezpečné...To si prečítal môj manžel keď som zle dýchala, ale ja nespávam na chrbte, vždy len na boku....Takže sa skús aj ty nejak učiť na boku spať.

riela
21. mar 2012

@anella07 chcela som ti napísať, že treba ju zmeniť, ale takto... kedy ti skončí ten polrok? ešte počas tehu? potom hneď nohy na plecia a utekať...
@hrivushka tak už si pripravená, teraz len vyložiť nohy, oddychovať a čakať 🙂

cucuc
21. mar 2012

Ahojte kočky 🙂 Tak náš malý mal dnes na poradni podla usg 1420 g, až som sa prekvapila, že až toľko. A to som zatiaľ ani tak veľa nepribrala, doteraz 7 kíl. A od poslednej poradne mu narástli vlásky, mal takého ježka na hlavičke 😀 Tak prinajhoršom, keď už nebudem vládať tlačiť, tak ho vytiahnu za šticu 😀 😀 😀

silvia0201
autor
21. mar 2012

@blackswan75 fúúúúúúúúúha. to aby som pomaly začala baliť. kua, ale neviem čo!

blackswan75
21. mar 2012

@silvia0201 no veru moja ty uz to mas za par 😀 😀 😀 vsade je pisane skoro to iste tu je taky orietacny zoznam 😉 http://www.dietaaja.sk/zoznam-do-porodnice-anto...

silvia0201
autor
21. mar 2012

@blackswan75 veď to, za pár a som s toho už patrične na nervy 😅 už dneska som malej dohovárala, nech sa neserká a nech ma dlho nepotrápi. nech sa poponáhľa na tento sku.... svet, keď príde jej čas. tak dúfam, že ma počúvne a nezatne sa. idem kuk zozonam. dúfam, že z neho neskolabujem 😵

indys
21. mar 2012

pre pana krala dievcat vy mate take velke deticky. Mne v pondelok doki povedal ze asi 750 g normalen zacinam mat komplexy ved kazda tu mate babatko nad kilo.
Baby mozem sa uz teraz kupat v teplej vode vo vani, alebo sato neodporuca cele tehotenstvo? prve 3 mesiace som sa tomu snyzily vyhybat, ale teraz je to ako balzam na chrbat, ale aj tak mam obavy tak ci neviete ako to je.

marianax
21. mar 2012

@cucuc 😀 😀 😀 joj tak si ma teraz rozosmiala ze za sticu xix to by ma nenapadlo 😀 no ale pekne zlatusik len nech rastie a mocnie 🙂

marianax
21. mar 2012

@indys no ja som asi staromodna ale ja sa nekupem v tehu vlastne ked rozmyslam ani ked nie som tehu nekupem sa lebo stale len na rychlo osprchovat ale kupat sa hmm dlho som si neposedela vo vani 🙂 ale jednoducho sa nekupem v tehu v teplej vode pre istotu ale mozno aj mozes pri nejakej odporucanej teplote 🙂

slavka1212
21. mar 2012

ufff .....vy sa uz balite pomaly tehulky ??? 🙂 potom hodte do mna zoznam lebo som mimo z toho 😅

silvia0201
autor
21. mar 2012

@slavka1212 blackswan75 hodila stránku, kde je zoznam. kukni.

slavka1212
21. mar 2012

@silvia0201 vdaka ....idem kuk .... 🙂

marianax
21. mar 2012

http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?zbozi=345... viem ze uz vas asi otravujem s tymi kociarmi ale zrejme som sa predsa konecne rozhodla pre tento juuuj jak sa mi paaaci len ci sa aj podari kupit 🙂

sandy80
21. mar 2012

ahojte žienky moje zlaté, idem zajtra na poradňu, tak držte palce, aby bolo všetko ok, síce asi usg teraz robiť nebude, ale dúfam, že mu nebude vadiť, že som nepribrala iba pol kila od poslednej poradne🙂 peknú noc vám prajem🙂

chelonka
21. mar 2012

@sandy80 držíme palčeky neboj všetko je v poriadku to nevadí, že ty si pribrala len tak málo

1ivanka1
22. mar 2012

@macuka no práveže ja na boku spím najradšej, len mňa asi maličká niekde tlačí keď spím na boku lebo práve vtedy sa mi ťažko dýcha a bolí ma pod srdcom.. 😒

1ivanka1
22. mar 2012

@anella07 no tak toto keď čítam tak som najedovaná na ňu aj ja!!! to čo je za kozu?? to môj lekár vôbec nerieši koľko som pribrala, ani sa tým nezapodieva, skôr ho zaujíma ako sa cítim at´d..no podľa mňa by si tam mala mať poznačené lieky a aj komplikácie počas prvého tehu..ale tak sa mi zdá, že oni do tých knižiek nezapisujú nič..asi je to pre nich práca navyše....ja som mala infekciu moč. ciest..takisto mi to tam nepoznačili i keď je to tam napísané..

marianax
22. mar 2012

@sandy80 drzim palceky daj vediet ako 😉

macuka
22. mar 2012

@1ivanka1 hmmm tak to povedz svojmu lekárovi..Ale čítala som aj, že žene sa znižuje tlak ked leží na chrbte pretože to tlačí na nejakú tepnu...Ja celkovo otrasne spím, a už začínam z toho panikáriť...Neznášam nespať. ☹

sondula
22. mar 2012

@marianax No, ja mám šťastie na takých doktorov, len ja mám syndróm bieleho plášťa a to mám zdravotnú školu 🙂 Možno práve preto. Ja v podstate neviem o malom nič. Viem len, že kope a aspoň to ma ukľudňuje.

sondula
22. mar 2012

@marianax aj moja mamina pribrala pri mne šesť kíl, čiže keď ma išla rodiť, mala 49 kg 🙂 Aj doktor mi hovoril, čo by som chcela, že som štíhla. Ja len že donedávna to na mne ani nebolo vidieť 😀 Presne, hlavne, nech je malý v poriadku.

chelonka
22. mar 2012

@sandy80 taaaak jak bolo na poradni, čo ti povedali?

marianax
22. mar 2012

@sondula ach moja ten syndrom mam i ja a ver ze velmi vela ludi ked mi meraju tlak niekedy musia dva krat aby som sa ukludnila 😀

sandy80
22. mar 2012

@chelonka ahojte všetky, nič moc, dneska bola len taká malá poradňa, tlak, mám trocha zvýšený pulz (ale predtým som pobehala celé zámky, obchody, nakúpila...možno preto🙂, moč ok, vyšetril ma, neotváram sa, takže je asi dobre, na váhu nepovedal ani mäkké f, dokonca mi sestrička furt závidí, aká som štíhla, naozaj som ani deko nepribrala inde než na brucho🙂 Odteraz už budem chodiť každý 2. týždeň🙂 O dva týždne mám aj usg, tak hádam bude malý v poriadku🙂

marianax
22. mar 2012

Az teraz som si vsimla ze mi admin zmazal nejaky komentar ale ja uz ani neviem aky ze nemam nadavat hmmm ako som ja nadavala 😕 😀

sandy80
22. mar 2012

@marianax no ja som pribrala síce iba 3,5 kg, ale už teraz mám 56 kíl, takže rodiť so 49 kilami nehrozí🙂

marianax
22. mar 2012

@sandy80 😀 no vidis jooooj moja ja som mala takuto vahu ked som sa vydavala a to vo stvrtom mesiaci teda mala som 54kg aby som to upresnila toooooooo boli casy 😀