Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Aby sme motivovali redakciu, aby videli, ze ludia chcu pocut odpovede na nase otazky, dali sme clanok na vybrali sme.. aj ty nas mozes podporit tym, ze za neho zahlasujes (ak sa ti otazky pozdavaju). http://vybrali.sme.sk/c/Moderne-metody-porodov/
a co hovorili? ja som nestihla pozerat....Napis volaco co hovorili.. 🙂
@macuka No v podstate nic, co by sme nevedeli 🙂 Ze ak tvrdne brusko menej ako 20 krat denne, je to v poriadku. Cim je babatko vacsie, tym castejsie brusko tvrdne, su to prirodzene stahy maternice. Ked tvrdne pri nejakej fyzickej aktivite, treba si sadnut, lahnut a oddychnut. Ak to ani potom neprechadza, treba to spomenut lekarovi a on posudi aktualny stav krcka atd... To je v skratke asi vsetko 😎
tak díky dievčatá.. 🙂
Baby, keď čítam, koľko ste pribrali, tak vám závidím. Ja štyri kilá ☹
Neviem, doktor mi nič nepovie, ultrazvuk mi robil len trikrát odkedy som tehotná. Nič mi neporadí, moja poradňa je len o tom, že sa ma spýta, ako mi je a to je všetko. No proste des. Už to tam nejako dobojujem a pôjdem preč.
Ahojte, chcela som sa váš opýtať, ci vam v beznej poradni robia uzv a či vam aj meraju bábätko. Ja som s prvym bola casto v nemocke a menila som lekárku. Ale ta mi stale iba frfle za vahu, babo nezmeria a nič nepovie aj ked sa dozadujem odpovede... 😖
@sondula tak toto je neskutocne ja som mala skusenosti s takym gynekologmi 😠 a teraz klop klop mam dobru doktorku je mila vsetko vysvetli a povie a na kazdej poradni pozrie maleho na ultrazvuku a povie vahu ja som s nou zatial spokojna 🙂 a prisla som aj na to ze treba byt aj drzi lebo ked si nepovies svoje budu s teba dalej robit vola 😕
@anella07 no mne na kazden poradni pozrie maleho na ultrazvuku povie vahu a potom popocuvame srdiecko 🙂 ja som mala skusenosti s takymi gynekologmi a az teraz viem ze dokaze byt aj iny pristup keby som to vedeladavno k nej idem ale to nic som so svojou gynekologickou zatial spokojna 🙂
http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?zbozi=345... babenky co vy na to len stale rozmyslam zeby nebol nejak nizky inac sa mi velmi paci 🙂
Babenky možno blbá otázka, kde Vám tvrdne bruško v spodnej partii alebo od pupka hore, ja som počula že je horšie keď tvrdne v oblasti lona..? 🙂
@riela
@marianax mne robi tiež uzv na každej ale nikdy mi nic nemerala, nevazila... Vzdy len rucicky, nozicky, srdiecko, koniec. Ked som sa jej pýtala, tak že sa to vraj nerobí, ze nato sú 3 morfologicke, čo viem, ze je blbosť. Ja by som ju Aj zmenila, ale este som neni u nej ani pol roka, takze nemôžem aj keby som chcela... Už to nejako dobojujeme 🙂 našťastie je to druhé tehotenstvo inak by som nevedela vobec nic. Len má stve, ze mi ju odporucila kamoska a Aj ona sa čuduje, ze čo jej hrabe... Pristup otrasný a vsade by ma posielala neskoro aj ked su dlhe cakacky na morfologicke, krv mi nekontroluje i ked mám nedostatok všetkých b vitaminov, zlu zrazoanlivost krvi a pod... Ešteže chodim na hematologiu a tam ma držia pod kontrolou, ked ona nic. Spinenie mám skoro celé tehu a tvári sa, že som hypochonder a sproste komentáre, no des... Qle ze som pribrala 8 kg to nemôže prezit... Pritom pri prvom som mala dávno dvojnásobok... No proste ma to hneva. Obidve rizikove, i ked prve omnoho horsie, stale krvacanie, hematomy, nemocnice, skóre otváranie a este mi aj toto znepríjemňuje... A v knižke mam,ze prve bolo bez komplikácií! Tak má zas vytočila... Ani lieky,čo beriem tam nemám zapisane, ale červenou váhu ano, koza... Sorry, že sa vypisujem, ale som najedovana na ňu :(
@anulienka_nr ked tí tvrdne bruško tak je to akoby taká vlna a celé Ho máš ako napnute koleno, cize tvrde ako kamen. Aj pohľadom je vidno horný okraj maternice. Nemalo by to bolieť, ale citit to je... V knižke je cs - cervikalne skore a podľa poctu bodov vieš, či to tvoje tvrdnutie je iba cvičné alebo sa telo pripravuje a rozpadava. 🙂
kedy si mám nachystať tašku do porodnice? vy si kedy budete chystať? ináč ja už mam komplet celu vybavičku, chýba mi iba to vajíčko, taška a pršiplášť na kočík a poštolky...ináč mam dufam všetko

Tehulky prepnite si na stv1 hovoria o tvrdnuti bruska 🙂