Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@riela
@1ivanka1
Prišla som k nej koncom 3.mesiaca, cize pred vianocami cca. Ved porodim a utekaaaam, co mi budu nohy stacit... Ja napr. presne viem, ze posl.menzes bola 21.9. A ona mi svojvolne zapisala 5.10. Ze jej sa zda byť male a bez merania! V nemocnici skoro odpadli na morfologickom. S nou za 1 tehu mám toľko zážitkov, ale len negativnych :(
Mám taký problém s krvou, ze mi nevedia zistiť, či som pozit alebo negat, rh faktor. Tak som sla na hematologiu a tam mi kontrolovali protilatky a poslali ma na genetiku, lebo som bola 2x pozit.a 2x negat. A lekárka, že to bude pozit a ja,že nech mi to tam nepise, ze je to nebezpecne, ze čakám na genetiku. A doma pozeram ako puk, veľkým červeným POZIT. Tak čo k tomu dodat? Nič... A podobnych x a to mam este daleko pri takomto prístupe... Aj to, ze vse ok, ok a doma v knižke citam, ze cs je ze krcok polotuhy, skrateny a bránka pre prst, ale oznamit mi, ze mám oddychovat a zvysit mg, co ani nevie, ze mi v nemocke bezpodmienecne predpisali, tak to nieee. Sak naco, ved ste druhorodicka, len ze asi porodite skor... No je toto lekárka? V nemocke mi dali 6x 500mg mg a ona, ze ked tak veľmi chcu, nech si dám ale 1ks! Už by sme o maleho davno prisli a kolkym takými "odbornostami pomohla"... :(
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli... tu je clanok hlavne pre nas ktore ideme rodit cisarskym ale mozete si precitat ktora chcete 🙂
Ahojte holky, dnes som bola na poradni, malý je dole hlavičkou ale horšie je že krčok mám skrátený z 3 cm na 1 cm ale je ešte zavretý.Malý mi velmi tlačí hlavičkou na mechur a stále chodím na wc hlavne v noci aj 10 x za noc ☹ ☹ ☹ .Dnes mi Dr. povedala, že je to na nemocnicu, tak som ju uprosila, aby som tam nemusela ísť, tak mi dala špeciálne magnézium, čistu miner. látku bez iných prísad, zn Swiss užívať tri krát denne po 853 mg a v pondelok sa mám dojsť ukázať.Kázala mi ležať s vyloženými nohami aby sa malý posunul dole, nič nesmiem robiť, ani vychádzky ani dlho stáť, ani variť ani nič.Viete mi poradiť v tomto? Máte niektorá skusenosti so skráteným krčkom?Som 30 tt+4 a malý má 40 cm a 1220g.Naozaj mi hrozi predčasný porod?
ahojte babulky,
od vcera mam pocit, akoby sa maly menej pohyboval, takmer vobec
mala by som ist k doktorvi?
dobré ránko všetkých, tak moj 5-ročný syn má od včera ovčie kiahne ☹ nie je to pre mňa, ale hlavne pre bábo nebezpečné?Čítala som už o tom všeličo, no aj tak sa bojím......čo vy nato?
Ahojte baby tak po dlhšej odmlke sa aj ja idem podeliť s mojimi novinkami. Ešte stále pracujem. V stredu som bola na poradni a teda už to nevyzerá so mnou dobre - teda tlak mi vyskočil a puchnú mi nohy nielen v členkoch, ale aj v lýtkach tak o týždeň mám prísť znova na kontrolu a asi ma vypíše na PN - nemám vôbec soliť a ani minerálky piť a každý deň si mám merať tlak a ak mi ten spodný vyskočí nad 90 tak utekať do nemocnice bezpodmienečne. Uff som sa dosť naľakala ☹ Termín pôrodu mi ostáva na 8.6. a ak ma vypíše na PN tak na materskú ma vypíše 8 týždňov pred pôrodom a to už 13.4. /inak by som išla až 27.4./ no úplne ma to zaskočilo - nejako sa mi to blíži rýchlo... Ozaj dnes sa mi snívalo že som porodila krásne dievčatko a že si vôbec nepamätám aký bol pôrod proste rýchli a nevedeli sme vybrať meno, že som bola zúfala že ako ju budem volať xi /takže je načase asi uvažovať reálne aké meno dať lebo už aj vo sne sa bojím xi/ Inak malá si kopká najčastejšie do rebier a asi bude riadna copaňa lebo to pálenie záhy je neznesitelné / Dr. mi predpísala Gastrtotuss nejaký sirup / ešte som ho neskúšala lebo ako na potvoru 2 dni mám zo záhou pokoj. Stále čítam čo máte nové a o týždeň začnem už aj ja konečne triediť 5 tašiek tých najmenších vecičiek od švagrinky ktorá má už 4 mesačnú slečnu. A budúcu sobotu idem hádam už aj kočík a postielku kúpiť - nebolo času stále len práca praca....
@anella07 fuuuha tak túto lekárku by som asi zmenila počas tehotenstva..lebo kedy keď nie počas najdôležitejšieho obdobia by nemalo byť o vás príkladne postarané. máš trošičku výhodu že si druhorodička lebo ja ako prvorodička by som sa musela zblázniť a ona by sa asi zbláznila zo mňa lebo ja by som všetky info hľadala na nete a potom ju o nich "informovala"..no nemám slov... 😒
@lucy125 ja som ležala v nemocnici a bola tam so mnou kočka ktorá mala tiež skrátený krčok..tiež bola tuším v 30 až 32tt....dodržiavaj to čo ti povedala lekárka, z posteľe vstávaj len do sprchy a na wc.ozaj nikdy inokedy!!!! a podlož si tie nohy. tým ležaním máš reálnu šancu na upravenie toho krčka. len už si budeš musieť až do pôrodu dávať pozor a nechodiť. držím palce! 🙂
baby tie ktoré ste PN, bola u vás niekedy kontrola?? alebo poznáte nejakú tehuľku u ktorej bola kontrola???
@lucy125 no ja som tak bola pri malom a bola som aj v nemocnici a aj tak sa narodil o 4 tyzdne skor, ale uz bol velky a vsetko bolo v poriadku. Ja teraz cakam dvojicky a boli ma brucho, tiez sa toho velmi obavam 😖 , v pondelok pojdem dr uvidim co povie. Za malym stale beham stale sme teraz vonku ked je pekne a mala by som oddychovat.
@adulka165 ahoj. ja mám ten gastrotuss od začiatku tehu, ale mne vôbec nepomáha, len keď si ho dám, tak ma poriadne napne 😝
ten tlak ti nezávidím. ja mám niekedy vysoké pulzy aj cez 100 a to sa už chystám k dr-obvoďákovi- asi tri mesiace, aby sa na mňa kuk. zanedbávam sa. 😖
no a moja je stále dole otočená riťkou, tak mňa väčšinou kope dole, alebo v oblasti pupka.
@1ivanka1 ja som na PN od 2.XII a kontrola nebola-zatiaľ. a ani nedodržiavam čas vychádzok. dlabem na to. niekedy sa to ani nedá.
@lucy125 moja to mi je luto no musis lekarku pocuvnut ja sice nemam s tym skusenosti ale len pekne lez a naozaj nic nerob keby to bolo naozaj az take hrozne urcite by si ju neupytala a dala by ta do nemocky hned ale aj ked bude treba ist tak chod mozno ti daju steh aby si sa neotvarala ja naozaj neviem aky je postup pri takomto niecom ale kazda z nas mozeme pocitat s hocijakymi komplikaciami pocas tehu ......drzim palceky aby vsetko bolo ok a ty pekne poslusne lezkaj neboj vsetko bude v poriadku 🙂
@silvia0201 ahoj xi si ma teda potešila stým Gastrotussom xi uvidím či pomôže inak mi pomáha len čisté mlieko trošku mi neutralizuje tú kyselinu no tak max na hoďku... paradajky , kečup a ani horčicu nemôžem vôbec lebo to neskutočne potom páli celá trubica... a to som vôbec nevedela čo je to pálenie záhy len teraz v tehotenstve. No ja som doteraz mala bezproblémové tehu až teraz je to už také kritické ale tak snažia sa mi v robote výjsť v ústrety aj dnes idem do práce na 12 tu do 18 tej. Si uvedomili že už toľko neznesiem ... hlavne mi vyhuklo teraz riadne bruško a pribrala som za posledný mesiac 4 kg tak celkovo 10 uff som zvedavá či to ešte pôjde hore ale už by nemuselo si myslím že preto ten tlak tak vyskočil popritom jem rovnako ako predtým... 😖 Som dnes písala jednej fotografke, že by som chcela krásne foto s tehu bruškom na pamiatku tak som zvedavá čo to bude stáť a potom chcem aj fotky malinkej potom popridávam 🙂
@marianax
@petra93
@1ivanka1 Jaj holky, ja sa fakt snažím, ale to proste nejde 24 h denne ležať, hlavne keď som sama doma, manžel v práci, musím aj vsrať a natiahnuť sa, síce mi zakázala aj bežné činnosti ako umytie riadu atď, ale to nejde byť celý deń v špine, ležať a nič nerobiť.Strašne mi ale chýbaju vychádzky, keď je teraz pekne vonku a navyše manžel má dnes 30. narodky a zajtra máme veľkú oslavu a nemožem to nechať ne neho všetko. Síce byt uprace aj nakupi, to zvládne, ale aspoń oprať musím dať, on vyvesí,a pomocť mu s prípravou jedla a pod.On je zlatý a srašne mi pomáha, ale navyše chodí aj do práce a pozerať sa na neho ako sa náháňa to proste nejde.Však keď niečo robím, radšej sedím ako ležím, ale napr. včera som tri hodky ležala s podopretými krížami a riťou a už ma všetko bolelo chrbát aj krk, proste to nejde 24 h vkuse ležať, ani v nemocke by som neležala, aj sa prechádzala aj návštevy prijímala a pod.Papám magnezium čo mi kázala a viacej určite ležím ako predtým, ale nepohnuť sa z postele to nedokážem. 😒 Dokonca som spala aj s podloženými krížami na boku a už som nebola 7 x na wc ale len 2 x za noc. Hádam to v pond. bude ok a ešte k tomu ma malý tlačí až na plucach, keď som riťou hore a hlavou nižšie, tak neviem čo je lepšie 😒 .

@sandy80 super moja tesim sa sikulka 😀 mne hovoria ze som rovnaka ale nieee ja som nabrala na vsetky strany som teda asimetricka zena 😀