icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lucy125
23. mar 2012

@petra93 Inak strašne gratulujem k dvojičkám 🙂 🙂 🙂 viete už aj pohlavie a máte aj mená? Aj my sme chceli dve najskor po sebe, ale teraz to počká kým bude mať malý aspoń tri -štyri roky 😀 😀 .ty už budeš mať teda tri detičky, fakt kráááása. 😀 😀

petra93
23. mar 2012

@marianax no vcera mi konecne povedal ze jedno je baba na sto percent a to druhe stale nevieme, dufam ze to bude parik 😀

petra93
23. mar 2012

@lucy125 no jedno mi povedal baba a druhe sa stale neukazalo. Mam Karolinku a Olivera a este mam v rezerve Lauru a Jakuba. Dufam ze to bude parik. No ja sa priznam ked som sa dozvedela ze cakam dvojicky tak som bola tyzden v slzach, ze co s tolkymi detmi a ako to zvladnem hlavne financne, mali sme kocik po prvom vsetko a teraz takto. Ale uz sa tesim, aj ked stale sa bojim 😖

1ivanka1
23. mar 2012

@lucy125 ja viem, že doma sa nedonútiš stále ležať a ešte k tomu keď sa musíš starať o domácnosť..ale ver mi keby si si týždeň poležala v nemocnici tak si potom povieš, že doma z posteľe radšej nevstaneš 😒
a je fakt že nemocnica ťa ležať donúti, tam sa nič iné robiť nedá.. 😒 mám to odskúšané 😢

1ivanka1
23. mar 2012

baby a ako máte vychádzky?

lucy125
23. mar 2012

@1ivanka1 Však ja som ležala v nemocnici v 8 tt s hroziacim potratom, čo som mala krvácanie bla som tam &8 dní a bolo to na psychiatriu ☹ preto by som sa zbláznila tam ležať do porodu dva mesiace.Ale ležala tam somnou holka, ktorá sa v 30 tt otvorila doviezli ju s kontrakciami a chodila aj do bufetu, aj návšetvy mala na chodbe aj sme sa prechádzali, takže jej nevyvesili nohy a nenutili 24 h len ležať.Veru doma je doma, radšej doma ako v nemocke. No ja mám vychádzka ráno od 10h-11h a poobede od 15h-17 h, ale vobec som ich doteraz nedodržiavala, preto mi je luto, že sa nesmiem ani pohnuť z domu 😒 Hádam to bude len lepšie a nie horšie.

1ivanka1
23. mar 2012

@lucy125 no ja myslím že až do pôrodu by si ťa tam (snáď) nenechali.. 😒 no každopádne dúfam, že to vyležíš aj doma a bude to ok, a zvládneš to bez nemocnice..ja sa inak tiež toho obávam, teraz som tam bola týždeň a stačilo mi. som si povedala, že tam už pôjdem až keď budem rodiť. 🙂 🙂 tak dúfam že to tak aj bude!

marianax
23. mar 2012

@petra93 jeeej super moja tesim sa a prajem ti aby bol to parik no najhlavnejsie nech su obe deticky zdravucke a aj ty 🙂 😉 ja mam svagrinu a svagra su dvojicky dvojvajecne takze sa vobec nepodobaju teraz v maji budu mat 18rokov moja svokra ich porodila ako 39rocna 😀 verim aj tvoje obavy ale neboj vsetko bude dobre a budes sa s nimi vytesovat urcite to zvladnes ja cakam 5te a tiez to bol pre mna neskutocny sok zaciatky boli naozaj velmi tazke ale uz sa tiez na maleho tesime 😀

marianax
23. mar 2012

@lucy125 uplne ta chapem mas pravdu ze sa naozaj neda lezat takto vkuse priznam sa ze ani ja by som asi takto vsetko nedodrziavala ale urcite sa treba snazit co najviac oddychovat ale to ti nemusim hovorit viem ze si zodpovedna mamicka 😀 manzelovi gratulujem a zelam vela zdravicka celej rodinke 🙂 mne velmi vadi ked mam lezat na rovnom aj sa mi zle dycha aj sa mi hlava kruti ale zrejme z chrbtice mi povedala moja internistka no budem musiet vydrzat sekciu tam budem musiet takto lezat 😒 tak drzim palceky aby v pondelok bolo vsetko ok 🙂 😉

petra93
23. mar 2012

@marianax coze? piate? no to je uzasne. Ja deti milujem a mala by som ich aj 10 len neni na to doba. A vzdy som chcela tri a teraz som povedala ze po druhom koncim a panbozko to zariadil tak aby som aj tak mala tri 🙂)))

1ivanka1
23. mar 2012

@petra93 gratulujem aj ja k dvojčatkám 🙂 aj môj priateľ chcel dvojičky, najlepšie chalanov, obidvaja aby boli slávni hokejisti v zámorí 🙂. ale "urobil" si dievčatko, tak sa teší aj na ňu 🙂
máte v rodine dvojčatá?

1ivanka1
23. mar 2012

@marianax môžem sa spýtať že prečo ideš cisarákom?

lucy125
23. mar 2012

@marianax Ďakujem pekne, gratuláciu odovzdám 🙂 Veru je to dosť ťažké, ale je pravda, že dnes to tak striedam, aj ležím aj som hore, ale po vačšine sedím ako stojím.Aj ja dúfam, že v pondelok bude všetko v poriadku.Aj ja mám problém s ležaním na chrbte, no musím, keď mám mať vyložené nohy a podložené kríže. Hádam to nejako zvládneme, v pondelok budem informovať.Budeš rodiť cisárskym? A prečo? Mne to zatial vychádza podla panvy aj podla toho, že malý je otočený už dole hlávkou na prirodzený porod, tak uvidíme. Držkaj sa aj ty pekne oddychuj. 🙂 🙂 A čo budeš mať? dievčatko, či chlapca?My chapca už v 19tt bol tak otočený ,že mi to gynekol. povedala, že na 100% chlapec a potom nám to aj na 3D potvrdili v 21 tt, že chlapec bude 😀 😀

petra93
23. mar 2012

@1ivanka1 praveze ani nemame, tak som s tym vobec neratala, Mozno tak este nase babky a dedkovci mali.

1ivanka1
23. mar 2012

@petra93 hm tak to potom prekvapí keď človek v rodine dvojčatá nemá 🙂

marianax
23. mar 2012

@lucy125 aj my budeme mat chlapceka 😀 najstarsieho mam chlapca potom 3dievky a teraz chlapec 🙂 tiez je otoceny dole hlavickou ale rodit budem cisarakom kvoli srdiecku mam v noci nejake bloky a kedze sa srdiecko pocas porodu-tlacenia spomaluje tak tam mam riziko aby k niecomu nedoslo 🙂 no tiez mam strach lebo po 4spontannych porodoch cisarak no ale ako hovoris nejak to zvladneme 😉

marianax
23. mar 2012

@1ivanka1 ano kludne mozes idem preto lebo mi nasli na srdiecku bloky ktore mam v noci tak pri normalnom porode ked by som tlacila tak tam sa srdce este viac spomali a to by pre mna nebolo dobre 🙂

marianax
23. mar 2012

@petra93 no vidis moja ja som ani takto neplanovala ale takto ma byt ved davali sme pozor ako sa dalo ale aj tak sa to stalo 😀

silvia0201
autor
23. mar 2012

@adulka165 aj ja som rozmýšľala už nad fotkami, len neviem či ukecám moju drahú polovičku. 🙂
joj, no ja som už pribrala 11,5kg a ešte asi priberiem, lebo máme ešte dva mesiace pred sebou 😝

marianax
23. mar 2012

@silvia0201 moja ved ty len brusko mas takze ked porodis brusko splasne a si taka ako predtym 😀 a ako kociarik mas vybraty? ja som tu dala nejake ale nakoniec som dnes rozmyslala ze zrejme pojdem do polska kupim a nebudem vymyslat 😅

silvia0201
autor
23. mar 2012

@marianax no moja to je ako v mullerovej pesničke: ,, nebude to také ľahké drahá, mňa sa nezbavíš...." ďalej neviem 😵 no ale nebola by som proti, keby to tak bolo ako píšeš 😵
kočiarik som dneska kukala, ale zas som nič nevybrala, len som písala na dva inzeráty. ešte neviem. ale asi tiež kúpim niekde v obchode.

marianax
23. mar 2012

😀 no ja si myslym ze urcite to tak bude 😉 .....vies co ja som dnes videla jednu kocku ktora mala kociarik z polska bol pekny vajicko vanicka a sportiak a dobre bolo ze vo vanicke sa dala dat aj opierka zlozit a dala za to vsetko asi 170ecka tak co budem vyskakovat 🙂

anella07
23. mar 2012

Ďakujem vám kočky, dobre sa to číta 🙂 už to dobojujeme, ved keby niečo sa mi nezdalo pojdem do nemocnice k lekarke, čo som u nej rodila. Už som tak bola pred pár mesiacmi a je to najuzasnejsi lekar s akym som sa stretla, profesionálna, citliva, priateľská atď, len superlativa 🙂 vďaka správnym davkam a dôvere mi zachranila uz druhe tehu. Ale nemozem k nej ist, lebo ona nebere "obyčajných" pacientov, len rizik.tehu, problémy s otehu... Snáď mi poradí niekoho normalmeho, lebo u tejto je to omnoho lepšie ako u bývalého gynekologa! A sľúbila,že sa porozpravame.
@lucy125 ja som sa začala pri prvom (okrem ineho) otvárať skôr, zacinala som 34t a az do 38t som bola v nemocke. Lieky papaj pravidelne, iba wc, sprcha a chladnička. Treba to vylezat. Ja som lezala nastriedacku doma a v nemocnici od 13tt, najprv hrozil potrat, potom predcasny pôrod a nakoniec som 3 dni prenasala 🙂 hlavu hore, poctivo oddychuj, energiu budeš potrebovať, držím palec, všetko dobre dopadne ;)

silvia0201
autor
24. mar 2012

@marianax ja som jeden našla na bazoši za 100 éčiek, len čakám na odpoveď. ak bude vyzerať slušne, nebudem špekulovať 😝

marianax
24. mar 2012

@silvia0201 no super tak potom posli link ako vyzera 🙂 len sa mi furt zda na tych polskych kociaroch ze nie su stabilne ze su take lahunke a bojim sa ze sa kociar pri vecsej zatazi prevali neviem preco mam taky pocit 😅

silvia0201
autor
24. mar 2012

@marianax http://deti.bazos.sk/inzerat/14214580/Predam-Ma... asi takto. je po jednom díteti, len sa jej neviem dovolať. dneska by sme ho šli kuk reálne a možno ho aj kúpima. a čo je dobré, je to trojkombinácia čo ako mne motorizovanej osobe veeeeeeeeľmi vyhovuje.

marianax
24. mar 2012

Ahojte dievcata ako sa dnes mate ? Von je krasne pocasie huraaaa vcera som si umyla okna tak sa mi hned lepsie pozera 😀 ....maly mi rano tak kopal az som poskocila lebo to az zabolelo zaprel sa niekde do klbu ci co 😀 Zelam vam krasny dnik 🙂

marianax
24. mar 2012

@silvia0201 noooo teda velmi pekny drzim palce nech to vyjde a uz dnes ho kupite 😀

slavka1212
24. mar 2012

@silvia0201 fajny kusok si nasla ...a cena je tiez super nakolko mamicky v bazaroch s cenami prehanaju 🙂

marianax
24. mar 2012

Moj 14rocny syn isiel do Bratislavy pozerat na volejbal fuuuuu este nikdy nebol tak daleko a ja sa tesim lebo aspon si to pozriem na nete aj s vlajkou mi zamaval 😀