icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

marianax
26. mar 2012

@mirka1210 no ale ked sa ti to bude opakovat necakaj do toho 32tt budes kludnejsia 😉 joj ja stresujem tiez a sledujem sa uz keby sme to mali za sebou 🙂 to cakanie je niekedy stresujuce lebo sa len bojis vsetkeho co kde ta zaboli a tak 🙂

chelonka
26. mar 2012

@perla100 ulitku máme 😀

marianax
26. mar 2012

@mirka1210 no vidim ze tu si uz mamicky fakt chystaju vybavicku a ja niiiiiiiic nemaaaaaaaaaam pomooooooc 😀 😀 😀 ale chystam sa na muzicka ked pride z prace ze niekde vyrazime 😀

chelonka
26. mar 2012

@mirka1210 fíha už, ty si nejak akčná počuj 😀

mirka1210
26. mar 2012

@marianax presne ako píšeš 🙂 len sa sledujem 🙂 a rozmýšľam nad tým, prečo to? či je všetko OK 😒 inokedy človeka aj horšie bolelo a ani som sa nad tým nepozastavila 🙂 bolí bolí,veď snáď prejde 😀 ako si písala, človek by ich mal už najradšej doma pod dohľadom 🙂 lebo takto človek len dúfa,že je im tam fajn a že sú drobčekovia v poriadku 🙂 myslela som,že sa po 28tt skľudním aspoň trochu, ale teraz badám, že som ešte nekľudnejšia a zas čakám na ten 32tt, že sa po ňom hádam skľudním 😀 😀 😀 bože,bože...my tehotné 🙂

chelonka
26. mar 2012

@marianax aleee neboj, všetko stihneš včas zabezpečiť ved je ešte dosť času 😀

mirka1210
26. mar 2012

@marianax priznám, že ja som väčšinu pokúpila tu na MK,trošku na MMB a bazoši 🙂 minimum nového,boli sme v Tescu a skoro som odpadla z tých cien 😖 ,takže dosť som pokúpila z druhej ruky, ale aj tak bude ako princ vyobliekaný 😀 😀 😀

mirka1210
26. mar 2012

@chelonka ja som to mala všetko tak skoro nachystané aj pri dievčatách 🙂 kočíky od 5.mesiaca tt 😀 takže ako vidím, mi to ostalo aj teraz pri treťom, to skoré chystanie výbavičky a pranie vecičiek 😀 už len plachty do postieľky a paplóniky do kočíka kúpiť🙂 a nech je jún 😀 😀 😀

lucy125
26. mar 2012

Ahojte tehuľky už máte pokupované výbavičky?Ja len tak na 95% ešte mi pár vecí chýba 😉 😉 ako napr. detský olejček a púder pre malého, ešte asi 15 ks látkových plienok, plachtu na matrac do postielky, Espumisan kvapky pre dojčatá, lieh a kvapky do očí Opthamo Septomex a pre mńa nohavičky zdravotné do porodnice,krem na hrádzu,krém na hemeroidy,nočnu košelu a a ešte asi 1-2balíky vložiek.Ale zajtra sa už pomaly chcem zbaliť do cestovnej tašky, pre istotu keby sa niečo stalo. Inak oblečenia pre malého mám dosť, niečo sme kupili, niečo som dostala, mám to oprané aj ožehlené,okrem tých látkových plienok ale chytaju má mrákoty, keď viem, že niektoré holky su už na 100% nabalené. 😉 😉

kika1111
26. mar 2012

ahojte, no ja som si tiež myslela, že mám už takmer všetko...ale len kým sa zrazu z očakávaného chlapčeka nestalo neočakávané dievčatko 🙂) mala som nakúpené neutrálne vecičky a typicky chlapčenské - modré, zelené... no teraz naháňam aj niečo dievčenské-ružové 🙂 No a chýbajú nám ešte: monitor dychu, pre mňa materské podprsenky - neviem ako sa vyviniem 😉 vaničku na kúpanie, sudocrem, pre mňa krémik na hrádzu a takéto drobnosti... to sú ale veci, ktoré vie aj môj manžel nakúpiť, ak by sa niečo stalo.. tašku už inak pobalenú mám 🙂

mirka1210
26. mar 2012

@lucy125 ja som ešte tiež nepokúpila kozmetiku pre drobca veci potrebné z lekárne 🙂 pomaličky dokúpime 🙂 netreba mať hneď všetko,čo budeme robiť ešte tri mesiace? 😀

indys
26. mar 2012

@riela ta ulitka sa mi zda faj, ale ide o to, ze v tej ulitke nemas pre babtko oporu a to by kazde babatko malo mat pri prenasani. ked aj je horuco, tak dat lahnut a rozbalit ale pri kojeni a pri prenasani a pod, by babatko malo mat poriadnu oporu pod chrbatikom. Ja tieto veci nonzultujem zo svoktou ktora ja fyzioterapeutka a so svaginou , ktora zas studuje liecebnu pedagogiku a tam prave rozoberaju veci pre spravy vyvin dietata uz od tehotenstva. Na priklad na zaklade toho sme zrusili ohradku. Krasne mi vysvetlila, ake to je z pohladu dietata byt v ohradke a ako to vplyva na jeho vyvin. je dobre mat niekoho kto sa na to pozrie aj z takeho profesionalneho hladiska

lucy125
26. mar 2012

@kika1111 Fíha, že neočakávané dievčatko, to kto vás takto pobláznil 😀 😀 😀 😀 ?Sila veru, nám už gynekologička v 19 tt povedala, že to bude chlapec a potom v 21 tt na 3D sone potvrdili, že to bude chlapec.Ako ste vedeli, že to bude chlapec?Dr. alebo ituícia? veru aj nám chýba monitor dychu, chceme kupiť v máji, nakoniec až. 😉 😉 Tašku pomaly začnem baliť asi zajtra.

mirka1210
26. mar 2012

@kika1111 a to ti kedy oznámili, že dievčatko??? doteraz kam pozerali? 😀 ale veď keˇnič horšie 🙂 hlavne, aby bolo všetko OK 🙂

buba12
26. mar 2012

@mirka1210 ja som tiež tu na MK pokúpila vecičky lebo tie ceny sú hrozné a tu sa dajú niektoré fakt origoš kúsky nájsť 🙂

buba12
26. mar 2012

@lucy125 ja ešte skoro nič pre seba vlastne vôbec nič ani podprsenku som si nekúpila tlačím sa v starých ale vybrala som kostice, ale hneď ako skončím v robote a budem na materskej idem na to 🙂

buba12
26. mar 2012

@indys a prečo ste vylúčili ohrádku? ja ju teda zatiaľ ešte nemám ale zaujímalo by ma to? 🙂

lucy125
26. mar 2012

@buba12 No ja mám tehu podprsenky od začiatku tehu, však do starých som sa nezmestila už v 12 tt 😒 .Chcela som urobiť kamufláž, že miesto tehu kupim väčšie obyčajné, ale tlačili strašne, tak som zostala pri tých tehu.Kedy začínaš MD? ja 24.4. doteraz som na pnke od začiatku tehu, lebo som krvácala v 8 tt.Teraz mi zase hrozila nemocka ☹ ☹ lebo malý, je už dolu hlávkou a tým pádom mám krčok skrátený z 3 cm na 1 cm, síce zavretý ale skrátený, tak mi Dr. nasadila klud a silné magnésium. Dnes som bola na kontrole, či sa neotváram a zatial všetko ok 🙂 🙂 hádam to tak zostane a už povolila aj malé vychádzky. 🙂 🙂 Preto tak histerčim z taškou do porodnice, že keby niečo.... 😉 😉

buba12
26. mar 2012

@lucy125 ja mám to šťastie že prsia ma boleli len na začiatku potom už nie takže v poho 🙂 a čo sa materskej týka tak podľa mojich výpočtov až 15.05. by som mala byť doma tak mám ešte čas 🙂 tak potom čo máš za sebou sa ti nečudujem že už máš tašku zbalenú to by som ju aj ja určite už balila a keby som bola doma tak aj bez komplikácií by som ju balila 🙂 a veď snáď už budeš mať všetko len v poriadku držím palce 🙂

lucy125
26. mar 2012

@buba12 Mňa prsia boleli, asi do 20 tt a strašne sa zväčšili hneď na začiatku o dve čísla 😒 preto tie podprsenky byť museli. A čo budete mať? my chlapca 🙂 🙂 Martinka.Kedy máš termín? ja 5.6. ale už mi na triple testoch vyrátali aj 29.5. 😀 😀 tak počkáme, kedy sa malému bude chcieť von, ale podla toho ako vyvádza a že už má hlávku dole narvanu na krčku, tak asi čoskoro.

buba12
26. mar 2012

@lucy125 My tiež chlapca meno ešte stále riešime a asi budeme aj cestou do pôrodnice 😀 termín mám 26.06. a sedí to tak aj podľa ultrazvuku 🙂 tak teba to možno čaká už v máji tak to je za chvíločku 🙂

indys
26. mar 2012

@buba12 poslala som ti moj mail do posty

buba12
26. mar 2012

@indys super ďakujem idem to mrknúť 🙂

lucy125
26. mar 2012

@buba12 Veru dnes som už 31 tt 🙂 🙂 a termín mám aj na máj, ale malý sa nejako rýchlo tlačí na tento svet.My sme mali dve mená pre chlapca a dve pre dievča, ešte pred tehu 😀 😀 😀 a zostalo to tak.

perla100
26. mar 2012

@indys tá mamina šije už aj perinkovú ulitku, kde je opora aj na chrbátik, tú máme

kika1111
26. mar 2012

@lucy125 no v 17tt nám doktor povedal, že to bude asi chlapec, potom sme boli na 4D sone v 23tt-tam tiež vraj chlapec..v 26tt to vraj môže byť aj dievčatko a teraz naposledy na 80% dievčatko..tak už sami nevieme čo to bude - neveríme ničomu, len dievčatko chcem obliekať cukríkovo a chlapčeka ako chlapčeka 🙂 😀

kika1111
26. mar 2012

@mirka1210 no doteraz si asi cikáčika mýlil s pupočnou šnúrou - nikdy poriadne neroztiahlo nožičky.. poriadne sme sa naposledy nasmiali..ale vždy lepšie dievčatko v modrom ako chlapček v ružovom.. 😀

silvia0201
autor
26. mar 2012

@perla100 načo je toto dobré. mne toto príde, že dieťatko nemá prirodzený pohyb. je ako vo zvieracej kazajke...
ja som odchovala dve deti, ale nikdy som ich nezväzovala. asi preto sú teraz diví 🙂 a to menšieho mám novemrového...

perla100
26. mar 2012

@silvia0201 nám to veľmi pomáha, skúsili sme aj nezavinovať no babenko sa nám veľmi budilo, malo z toho priestoru až strach. Niekedy je dieťatko dobre zavinúť, záleží samozrejme na dieťatku, či to potrebuje, lebo sa cíti bezpečnejšie, alebo spí bezproblémov s ručičkami vonku. Naše sa bez zavinutia veľmi ľaká.

donalona
26. mar 2012

@silvia0201 deti potrebujú pocit byt "natesno" ako v maternici, vytvara im to pocit bezpecia. to iba nam sa zda ze su zviazane🙂