Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Fiiiha a ja nemam nic nakupene. Doma uz mame postielku a zopar darovanych veciciek a to je vsetko, a aha a este gel na pranie babatkovskych veci. Ked Vas tak citam, tak ma chyta panika. Akurat dnes som kupila prvu vec pre babatko a to 3 pary ponoziek 😀 . Chcela som pockat kym ma pride navstivit moja mamka, ale to bude az na konci aprila a dnes som zistila, ze behat po obchodoch uz nie je nic pre mna - ked vela chodim picha ma v boku. Chcela som si kupit jarnu vetrovku, ale ked obycajna tenka vetrovka v C&A stoji 50 €, tak ma to rychlo preslo. Kupila som si tehotensku mikinu a nejako toto prechodne obdobie vykryjem so svetrami ,alebo rozopnutou vetrovkou 😝.
@silvia0201 no moje boli v perinkach ale nie stale sa im to pacilo a ja som to nemala rada pri kojeni no ale zavinovacku som este nemala mozno vyskusam 🙂 suseda mala taku zavinovacku obycajnu a tie jej deti normalne skoro do roka ich balila na noc tak chceli lezali jak mumie v noci nohy im strcali ale tak spali 😀
@marianax že jak múmie. 😀 😀 ja viem, každý má iní názor na toto, ale mne to príde také neprirodzné. v bruchu si bábo robí čo chce a keď už je na svete, tak ho zväzujú. no má to logiku??
ahojte dievčatá.... 🙂 Dlhšie som tu nenakukla, len som videla ze niektore ste sa trapili ci chodi kontrola k tehulkam...Nechodi..Ja som od 3 mesiaca doma, a vobec som sa nebala..Skor chodia k takym co ich maju vytipovane, no ved viete...niektore romky to zvyknu zneuzivat to uz oni vedia kto atd...
Mne zacalo tvrdnut brucho aj 15 krat za den, neni to dlho, ale dost mi to vadi, ja nechcem ist do nemocnice...Doma mam dcerku ktora je odkazana na mna, ma 5 rokov manzel musi chodit do roboty, a ja by som asi mala lezat a mat vylozene nohy...Takze parada, ako to mam riesit...Magnezium mam doma, ale ani neviem kolko ho mam brat...Takze zajtra si zavolam do poradne, a uvidim. Ja som pri dcerke trcala v nemocnici a magnezko do zily, no to bolo..ale zase chvala Bohu, ze sa moja Dany nenarodila skoro..Musime vydrzat, a nemysiet na seba..Neni dobre aby sa narodili skor, takze ja vam zajtra napisem co a ako som dopadla u mojho lekara...Drzte sa, a davajte si pozor na seba ja som taky typ ze vkuse daco chcem robit, a pre mna je utrpenie lezat...Takze si viete predstavit....No este ze mam knihy.. 🙂
@silvia0201 no hovorim moje nechceli byt poviazane kazde babo ako pises je ine aj moje 4deti su kazde ine dcera sa narodila v juli a na noc som ju dala do fusaka tak mi krasne spala a vtedy jej bolo dobre ale zase syn je narodny v marci a neznasa ked mu je teplo ani som ho nemusela vela naobliekat ja som mrzla a jemu bolo teplo 😀
@marianax ja som ich mala negatívne...a asi aj keby boli pozitívne tak by som nešla... toto je naše prvé bábätko, a ked som ho videla už prvý krát tak som plakala od radosti..a potom už ked vyzeralo ako človek a videla som ako si tam robí diskotéku, tak som nad tým rozmýšlala...asi aj keby boli pozitívne tieto testy, nešla by som a ani by som si to nedala asi zobrať..
@marianax mne chýba už len monitor dychu, sudocrem, vanička - to chceme až uplne ako posledné, kefka na vlásky... pre mňa materské podprsenky. Vecičky už mám popraté, požehlené, postielku a komodu pre drobčeka a kočík na svojom mieste..Som na PN, takže mám času a času postupne si pripravovať veci 🙂
Pekný večer Vám prajem dievky moje🙂 Tak dneska som bola kúpiť prvé veci pre nášho drobca - perinku a baldachýn do postieľky, (ktorú máme po prvom synovi), prebalovací pult tiež mám - som iba ten vrch potrebovala nový, pomaly by som mala urobiť inventúru oblečenia po synovi, a potom ešte dokúpim čo treba, ale zatiaľ pre seba nič nemám:( A ako čítam, že niektoré už máte všetko dokonca aj opraté a ožehlené tak ma chytá panika:(
Zavinovačky mám 2, po synčekovi, používali sme to asi 3 týždne, potom už nie🙂 Ale každé dieťa je iné, tak uvidíme🙂
@macuka Ja som mala teraz podobný problém, Dr. mi zistila, že malý je otočený hlávkou dole, ale krčok mám skrátený z 3 cm len na 1 cm, hrozila mi vo štvrtok nemocka, ukecala som Dr. nakázala mi 4 dni vkuse ležať s vyloženými nohami ani variť, ani riad neumývať, ani von nechodiť, otras, ešte sme mali aj oslavu v sobotu doma, manžel mal 3O tku, dnes som bola na kontrolu, zatial som zavretá, ak mi povolila vychádzky ale vela oddychovať a nenamáhať sa. veru ležať je otras hlavne pre mńa keď mi nič nie je, užívam Magnesium od firmy Swiss dosť silné 835 mg tri krát denne 1 tabletku 😉 , tak uvidíme ako to dopadne na kontrole 11.4. držkaj sa, viem, že je to ťažké.
@lucy125 Lucy ja budem asi brat magnezium 500 tri krat denne dve takto mi doktor kazal pri mojej prvej dcerke...Ja mam tiez volako tak kontrolu v aprili, ale asi zajdem zajtra, aby mi povedali ci som zatvorena...Men to tvrdnutie urcite spustila choroba, lezala som v horuckach 5 dni na ATB, nervy som mala na dranc a tu je ovocie toho...:( Verim ze prekoname tieto tazke posledne mesiace, nech sa nam deticky poriadne vyvinu, a ja Tebe tiez prajem aby si to vydrzala. Ja som nemala problem kde dat druhe dieta pokial je manzel v praci, ale teraz som sama kym on robi a mala je pri mne, moje chudatko je odkazana na seba. Ma uz 5 rokov je nesmierne mudra, vie sa zabavit, ale aj tak mi to neni prijemne, ze sa o nu nemozem poriadne starat, a manzel aj za mna vari, lenze predsa zohriat musim, naliat jej caj, takze nemozem len vylihovat...No uvidime, co mi zajtra povedia, ozvem sa...Drzkaj sa Lucy, a bud poslusna oplati sa vydrzat a lepsie je doma lezat s nohami hore, ako v nemocnici..

@perla100 tak toto som si nevsimla, ze aj takuto robi. musim este mrknut na jej stranku