icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lulu1988
29. mar 2012

@lucy125 som sa teraz dobre zasmiala... mi to pride ako keby jej pacientky vobec nepriberali...a ani jedna sa tam nenasla s vacsim prirastkom..este mi hovorila ze mala maminu ked na zaciatku tehotenstva vazila 102 kg a ked isla rodit mala 104..to ale podla mna porovnavat nemoze...ona je inac v pohode len s tou vahou ma stale vytaca..a to je pravidelne na kazdej poradni...lenze ona si asi neuvedomuje ze tym pridava stres mamickam...dost mame mi doma stresy z toho ked sa vidime v zrkadle a vidime tie celulitidove zadky a nohy 🙂 a nie este ona...

buba12
29. mar 2012

@lulu1988 fakt na ňu kašli niekto priberie aj tridsať a dá to hneď dole každý organizmus je úplne iný a podľa mňa aj keď jej dáš ten zoznam tak ti ho celý ofrfle asi by chcela aby si jedla len sucháre 😀

silvia0201
autor
29. mar 2012

@lulu1988 ahoj. dávno si tu nebola. ja som prišla niečo po ôsmej. a tiež tam bolo 8 žien. ja idem tiež 11.4. ale ja prídem n iekedy o 8. aby som našla v mesta miesto na parkovanie. keď prídem pozdejšie, už miesto nenájdem. ale teraz si zoberiem niečo na čítanie a nebudem tam sedieť jak cicina 🤐

lucy125
29. mar 2012

@lulu1988 Však to, som zvedavá, kolko pribrala ona, keď bola tehu.Ja som hneď v prvé tri mesiace pribrala okolo 4 kg navyše a to som dva mesiace vkuse zvracala a skoro nič nejedla, ešte mi hrozil aj potrat,8 dní v nemocke, na tej "super strave" a infuzkach a 4 kg sa na mńa hneď nalepili 😒 😒 Takže to už moc neriešim, kým nemám nejaké problémy s tlakom a opuchaním.Len som počla že veĺa žien na konci 8-9 mes zaleje voda a opuchnu, tak hádam sa to nestane, to by som bola ako balón už 🙂 🙂 🙂

lulu1988
29. mar 2012

@buba12 asi mas pravdu.... nemozem sa z toho stresovat... len keby ma nestrasila aj nemocnicou... ze zacnem opuchat a mozem ist do nemocnice...ze sa jej to vobec nepaci...ale mne je fajn...vladzem chodim, nic mi neni...nic ma neboli...akurat ze priberam aj z cistej vody 🙂))

lulu1988
29. mar 2012

@silvia0201 ja tu chodievam ale len citam co mate nove...chodievala som sem len raz za cas ale uz mame doma net sme sa teraz stahovali tak tu cucim kazdy den...len vy sa viacej poznate tak mi pride blbe zasahovat vam do tem....
no ja neviem ci by som aj zvladla nieco precitat kedze tam bol strasny vzduch ktory ma strasne uspaval.... ja len dufam ze to bude lepsie o dva tyzdne... ale hadam ano...mozno mala taky den kvôli pnkam....

silvia0201
autor
29. mar 2012

@lulu1988 to fakt sa k tebe takto správa?? mne nepovedala na váhu zatiaľ nič. a to som pribrala 12kg a to ja plačem, že som pribrala veľa. ona, že je to dobré, tak nechápem. že by bola až tak náladová???? 😒

silvia0201
autor
29. mar 2012

@lulu1988 má toho aj ona dosť, keď si zoberieš, koľko žien sa tam premelie...
no a čo keď my sa tu poznáme. veď tu sú len milé ženičky, ktoré ťa hneď vtiahnu do debaty. aj ja mám dni, keď nenapíšem ani písmenko, len čítam. 😉
hlavná vec, že malá je ok. koľko váži??

lulu1988
29. mar 2012

@lucy125 ona bohuzial nemohla mat deti co ja viem...tak mozno preto teraz tak reaguje,...ja som tiez do piateho mesiaca chodila pravidelne rano objimat wc misu, od stvrteho to uz bolo aj cez den a tiez som kazdy mesiac priberala ... fakt je to individualne.....no tak to aj ja dufam ze neopuchnem...neni to nic prijemne...kamaratka ta mala s opuchanim noh problem od piateho mesiaca. az tak ze musela lezat stale....ja len dufam ze uz nic nepriberiem do porodu, nech si male berie tuk zo mna....🙂

lulu1988
29. mar 2012

@silvia0201 veru ze ano...toto mi hovori no teraz naposledy to bolo najhorsie...akoze vazne som mala slzy na krajicku sestricka len na mna zmurkala... ja to nechapem...nemam s nou zly vztah kolkokrat sa usmeje len ta moja vaha jej prekaza.... asi si mysli ze ju klamem a doma sa prejedam a denne zjem tonu sladkosti...kiez by to tak bolo..... tak by som nic nepovedala....ja ked mam chut na sladke tak len slinky preglgujem a tisko zavidim babam ktore si ich dopraju aj za mna...🙂

buba12
29. mar 2012

@lulu1988 Keď sa dobre cítiš nie je čo riešiť 🙂

myska183
29. mar 2012

@lucy125 no mame viacej variant. mne sa velmi paci sofinka, petka a partnerovi sa paci lili a klarka, tak to bude este asi boj🙂 a vy ste na tom ako?

lulu1988
29. mar 2012

@silvia0201 vsak ja viem ze ma toho dost, to jej verim.... ale fakt je asi naladova...dvakrat som sa tam stretla s jednou maminkou a ked odchadzala len si nieco mrmlala a treskla s dverami... tak som sa potesila trosku 🙂 ze asi aj ju zdrbala ze som neni sama teda.... 😉 no vsak budem sa snazit tu prispievat kazdy den teraz..mam dost casu doma net, tak nech mi to tu medzi vami ubehne cim skor...malinka je v poriadku podla merani aspon tak povedala a vazila 1280g

lulu1988
29. mar 2012

@buba12 ale ano citim sa fajn niekedy ked mala dlho spi tak ako keby som ani tehotna nebola ale ked je hore a ja idem spat tak mi to vynahradza o sto sest...ani vcera som nevedela zaspat ani na jednej ani na druhej strane...tri hodiny som pozerala do blba.... 🙄

silvia0201
autor
29. mar 2012

@lulu1988 asi toho mala už dosť. ja som od nej vypadla asi o pol jedenáctej. už má svoje roky. čo som začula v ordinácii, tak sa ASI chystá do dôchodku. neviem, či zakvačí na klinec len galantu, alebo aj ambulanciu.
enrob si z nej nič. nabudúce, keď ťa bude buzerovať za váhu, pusti to jedným uchom dnu, druhým von. a basta. prídeš domov a vykecáš sa tu na MK. 😎

1ivanka1
29. mar 2012

@marianax no rada by som kojila, tak sa budem snažiť a budem trpezlivá..snáď mi mliečko dojde aspoň na pár mesiacov 🙂

1ivanka1
29. mar 2012

@marianax a nevieš náhodou či plesnivé syry sa môžu? lebo v tehu sa neodporúčajú tak neviem že či je to tak aj počas kojenia..

lulu1988
29. mar 2012

@silvia0201 to vazne? no asi uz potrebuje oddych...vela znamych ma od nej odhovaralo ze s nou neboli spokojne....ale uz to nejako vydrzim....tak tak asi to tak bude najlepsie......len ja som strasne citliva a este pocas tehotenstva ani nehovorim ...na mna sa niekto skaredo pozrie a rozplacem sa.... polovicka je zo mna uz v koncoch...nevie pochopit moje tehotenske hormony 🙂)

lucy125
29. mar 2012

@myska183 My budeme mať chlapca, Martinka. 🙂

sandy80
29. mar 2012

@lenca6482 no ja som mala ten "angel care", ostatné neviem, ja som s nim bola spokojná🙂 ešte švagriná mala "baby sense" a tiež to chválila🙂

riela
29. mar 2012

pekný večer, vidím že preberáte jedlo 🙂
tak sa pridám. dnes miesto do seba, všetko na seba 🙂.
ráno na rifle celé vnútro obloženého rohlíka (aj majonéza), na nohaviciach mi ostal krásny mastný fľak. a cez obed za misku kompótovej šťavy na brucho v jedálni.

1ivanka1
29. mar 2012

@mirka1210 to čakáte kde tak dlho???

sandy80
29. mar 2012

@lulu1988 smiem sa spýtať, ku komu chodíš a či nie do Zámkov? je dobre tej tvojej doktorke že nemá iné na starosti ako tvoje kilá. poznám mamičky, ktoré pribrali 25, jedna dokonca 32 kíl a čo má byť? začali kojiť a behať okolo bábätka a raz dva to bolo dole, takže si nerob starosti a užívaj si tehotenstvo🙂

1ivanka1
29. mar 2012

@mirka1210 tak akože keď majú rómovia, mohla by si mať aj ty nárok na materskú podla mňa..

marianax
29. mar 2012

@1ivanka1 no to neviem naozaj ale ja som nejedla 🙂

marianax
29. mar 2012

@1ivanka1 to je dobre ja sa teraz bojim ako to bude po cisaraku ale tiez sa budem snazit kojit aspon par mesiacov poslednu som kojil 2,5roka ale to je uz fakt veeeela 🙂

marianax
29. mar 2012

@sandy80 jaaaj moja ty si velmi sikovna ale davaj na seba pozor ked sa nevyspis velmi v noci tak si pospi pocas dna 😉

lulu1988
29. mar 2012

@sandy80 nie nie nechodim do Zamkov ale do Šale....ja tiez nechapem preco ma take spravanie, vsak ona by mala byt ta co by nas mala podporovat vsak si myslim ze nikto z nas nepribera s radostou.......ja tiez poznam baby co pribrali aj 3O kg a dr. povedal ze je to sice trosku moc ale pokial sa neciti zle tak je to v poriadku ze po porode to da pomalicky dole...keby to takto nejak mne povedala...ale mne to hovori stylom ze ktovie co jem ake konzervacne latky do seba davam a ani neviem ake skodlive latky davam tym padom aj malej....a toto ked povedala tak jak som vysla z ordinacie som sa rozplakala jak mala.....

marianax
29. mar 2012

@lulu1988 no musim povedat ze odkazujem tvojej gynekologycke ze sa pytam kolko ona pribrala pocas tehu to sa jej opytaj a ked ti povie zas nieco o vahe alebo napr. ze mas vyssi tlak tak jej povedz ze to je od vas pani doktorka vy mi zvysujete tlak 😠 oj nemam rada takyto pristup ved ty nechodis na modeling moja sestra bola stihlucka jak prutik a pribrala 30kg! pri porode mala 100kg! a nikto jej nic nepovedal 🙂 nenechaj sa zneprijemnit nejakou doktorkou a ked je neprijemna ona bud aj ty uvidis ze sa rychlo spameta 😀

marianax
29. mar 2012

@lulu1988 no musim povedat ze odkazujem tvojej gynekologycke ze sa pytam kolko ona pribrala pocas tehu to sa jej opytaj a ked ti povie zas nieco o vahe alebo napr. ze mas vyssi tlak tak jej povedz ze to je od vas pani doktorka vy mi zvysujete tlak 😠 oj nemam rada takyto pristup ved ty nechodis na modeling moja sestra bola stihlucka jak prutik a pribrala 30kg! pri porode mala 100kg! a nikto jej nic nepovedal 🙂 nenechaj sa zneprijemnit nejakou doktorkou a ked je neprijemna ona bud aj ty uvidis ze sa rychlo spameta 😀