icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

silvia0201
autor
3. apr 2012

@zz134 no ani mne nebolo všetko jedno, keď ma začalo bolieť brucho. nevedela som či mám alarmovať drahého, aby ma zobral na pohotovosť, alebo či mám ostať doma. potom som si pomyslela na potrat ako sa to začalo a začala som sledovať bolesti. nebolo to také ako keď som začala potrácať, tak som sa uľudnila, zmenila polohu a čakala či to prejde. prešlo, tak som si bola na čistom, že malá tlačí dole. na druhý deň som sa pýtala kamošky, lebo ju celé tehu bolelo brucho dolu, čo jej na to povedal dr. tak jej povedal, že to sa priravuje telo na pôrod, rozťahujú sa pôrodné cesty a samozrejme, keď bábo klesne dole, tlačí aj ono. no a teraz to už neriešim. dám si magnézko, vyložím nohy a oddychujem. robota mi neutečie.

@majulosa ani mi nehovor. mňa keď vidí drahý, že zas idem na wc, len krúti hlavou a povie: veď pred chvíľou si bola... no čo narobíš, keď raz musíš ísť.

chelonka
3. apr 2012

@miskaska jaaaj ale ty hovoríš po poradni, ja hovorím o tej príprave čo tam, ti povedia ako prebieha porod a je tam aj viac ak chceš chodiť a bez poplatku a ked chceš mať drahého pri porode, tak musí asi aspon raz s tebou absolvovať tu pripravu - nie poradnu

miskaska
3. apr 2012

Ja som to s tou nemocnicou a pripravou myslela tak celkovo. Ze ked skoncim u svojho lekara, pokracujem v ambulancii v nemocnici a popritom sa tam chodi na tu pripravu a tak. Ze staci to zacat riesit az potom. Ale budem rada, ak ma niekto pouci, aby som to nejak nezanedbala.

tinka5
3. apr 2012

Ahojte žienky, nemám čas tu stále písať, ale prídem si Vás aspoň prečítať ako sa máte.... 😉 Tak ja som bola dnes po mesiaci na poradni, len ma pozrela zo spodu, všetko je vraj ok....na sono ma objednala 18.4., tak sa už veľmi teším.Som rada, že bábo je v poriadku, len ma začali bolieť zuby ☹ Tak som dnes navštívila aj zubárku.Lenže zub, ktorý ma bolí je rozkrúšený a za ním sa tlačí ďalší, ale nie je zvisle, ale vodorovne a zubarka sa bála ho vybrat, tak ma poslala za stomatologom , ktorý by mi ho mal vytiahnúŤ.Len on mi chce dať anestézu, no a tej sa veľmi bojím, len musím ísŤ zajtra opat k svojej gyn. a ona mi vraj ma dať potvrdenie, či som v poriadku,či nemám náhodou rizikové teh.....atd. Nemá niekto skúsenosti s vytrh. zubov počas teh. a hlavne s tou anestézou?

chelonka
3. apr 2012

@miskaska jasneee da sa aj tak, ale ja by som tu pripravu chcela o niečo skor, bo neviem ako na tom budem pohypovo posledné týždne a aby sme to s drahým vôbec stihli nikdy nevieš 😀 bo vieš termín s poradnou v nemocke sa nemusí a pravdepodobne ani nebude zhodovať s termínom a hodinou tej prípravy a ja nemienim sa s takým bruchom trepať do BA 2 až 3 krat z Pezinku, neviem ako budem ja, ale vačšina známych mi hovorili že poslených 6 - 4 mesiacov to bolo s pohybom dost huste, aj s nohymi ked začnu opuchať a ešte ma byť už v tedy aj teplo.

keira
3. apr 2012

holky a aky obvod bruska mate?

sandy80
3. apr 2012

ahojte, tak dneska som bola na poradni, všetko je v poriadku, malý váži 1500 g, je už dole hlavičkou, otvorená chvála bohu nie som🙂 Tak sa teším 😀 Pôrod bude už určite sekciou, ževraj v novozámockej nemocnici žiadny lekár nedovolí po prvej sekcii prirodzený pôrod, takže to bude plánovaná sekcia v mojom prípade, a tým pádom sa ten pôrod naplánuje aj na 10 dní dopredu, takže možno porodím už 7. júna 😀 Jediné, čo by ma v tom prípade trápilo, že synček má narodky 10. júna, chcela by som byť v jeho veľký deň s ním🙂 No uvidíme, nech malý dovtedy vydrží v brušku 🙂 A čo sa týka chodenia na záchod, ja tiež chodím každú hodinu🙂

vebinka25
3. apr 2012

@tinka5 Ahoj Tinka mne trhali zub s injekciou pred mesiacom neznesiteľne ma to bolelo a nič sa nestalo je to lokálne ešte šťastie že ta to chytilo teraz & nie na konci ôsmeho a deviateho neodporúčajú tak to len zbytočne neodkladaj. Držím palec 😉

tinka5
4. apr 2012

@vebinka25 ďakujem ! Potom dám vedieť ako to dopadlo!

dulkagabulka
4. apr 2012

Otvoreny list Dr. Cupanikovi o bolestiach po nastrihu, prosim sirte dalej:

Vážený pán doktor,

v relácii Medicína, ktorá bola odvysielaná dňa 26.3.2012, ste ohľadom bolestí po nástrihu povedali: "...Tie bolesti v priebehu pár mesiacov ustúpia. A nepoznám žiadnu rodičku, alebo ženu, ktorá by si sťažovala, že pred piatimi rokmi bola šitá a v dôsledku toho má nejakú poruchu. Pokiaľ samozrejme... tam nebol iný dôvod...." Táto téma je pre nás veľmi intímna a nie je pre nás jednoduché o nej hovoriť a zdá sa, že je tomu tak pre väčšinu žien, keďže ani Vy ako gynekológ ste sa s takouto ženou nestretli. Preto sme sa rozhodli, ze je načase túto tému odtabuizovať a týmto listom sa Vám verejne zdôverujeme, že hoci od nástrihu ubehli roky a iný dôvod ako nástrih tam nebol, neustále nám jazva po nástrihu spôsobuje problémy (nielen) v intímnom živote.

Dovoľujeme si Vám taktiež zaslať knižku, ktorú vydala SKSAPA "Je rutinný, profylaktický nástrih hrádze opodstatnený?". Veľmi by nás zaujímal Váš názor na túto publikáciu.

S pozdravom,

Ing. Zuzana Krišková, PhD. (2009, Bratislava)
Mgr. Miroslava Kotríková Rašmanová (2009, ČR)
Ing. Ivana Antalová (2000, ČR Zlín)
.....
.....

Ak sa chcete aj Vy pod uvedené vyhlásenie podpísať, napíšte nám na zenskekruhy.oz@gmail.com, do predmetu uveďte prosím "Nastrih" a uveďte prosím, ako sa chcete podpísať. Napríklad len Zuzana z Bratislavy (ideálne však celým menom). A taktiež rok pôrodu a mesto, kedy a kde Vás nastrihli (prípadne ak ste boli nastrihnutá viackrát, tak aj tie ďalšie roky). List zašleme Dr. Cupaníkovi poštou spolu s publikáciou http://www.sksapa.sk/2009031159/Publikácie/nova.... List zverejníme na www.zenskekruhy.sk

lucy125
4. apr 2012

Ahojte holky, chcem sa s pýtať ako je to u vás so spánkom, lebo ja už fakt nevládzem, cez deń nespím a v noci max 3-4hod, aj to až nad ránom po 5h ☹ ☹ Už z toho asi zcovkatiem, ja lahnem do postele a nič, rázom by som mohla ísť záhradu okopávať 😖 😖 a k tomu každu hodku na wcko. Máte s tým niektorá skusenosti?A ešte sa chcem spýtať, ako je to s pediatrom pre krpcov, vraj tam max mesiac pred porodm treba ísť a spýtať sa , či malého vezmu, alebo nie, lebo že v porodnici treba nahlásiť meno a tel. č. vybaveného pediatra a z porodnice, mu hneď pošlu do ordinácie papiere.Neviete, ako sa to rieši? 😒 😒

monuska342
4. apr 2012

@lucy125 ahoj aj ja mam problem zo spankom v noci sa len prehadzujem a ked konecne zaspim tak ma maly zobudi a zas nemozem zaspat ale treba to vydrzat uz to bude len horsie zo spankom ☹ ja mam pediatra uz vybaveneho u nas je to tak ze ked nenahlasis pediatra ani ta nepustia s porodnice

myska183
4. apr 2012

@kika1111 no ja som 32t a pred par dnami som bola za lekarkou sa opytat ci mi zoberie babo, musis tam ist pred tym, teda aspon u nas to tak funguje, lebo oni jej potom hned posielaju vysledky, ked sa drobec narodi a akonahle dojdem domov mam jej zatelefonovat a ona dojde na navstevu k nam domov za babom, jej peciatku musim mat aj v tehu knizke a este mi kazala, ze mesiac pred porodom si mam k nej dojst po DVD kde budu zakladne veci ako sa starat o babo.

kika1111
4. apr 2012

@myska183 výborne, ďakujem za info!

michelle1984
4. apr 2012

takze je to v kely. pobyt v nemocnici sa mi predlzuje. ak sa mala neumudri budem tu do porodu a ak sa fakt neumudri tak porod bude uz tento mesiac ☹. baby velmi sa bojim :'(

miskaska
4. apr 2012

@michelle1984 Držím palce, nech maličká vydrží v brušku, čo najdlhšie.

sandy80
4. apr 2012

@michelle1984 neboj sa, všetko dobre dopadne, držíme ti (Vám) palce!!!

tinka5
4. apr 2012

Tak dnes som bola ťahať zub, dálo sa to vydržať, no teraz už po vyprchanej injekcie mi veru do smiechu nie je.....a ďalší mám prísť ťahať 13.4.musím tahat, lebo pod nimi je niečo, čo škodí bábatku.....no smola.... ☹ a pod jedným je cysta, takže mám sa načo tešiť....

tinka5
4. apr 2012

😢 😢 😢

marianax
4. apr 2012

@michelle1984 joj moja ta co uz som si myslela ze je vsetko ok 😕 drzkaj sa nezufaj myslyme na teba 😉

marianax
4. apr 2012

@sandy80 ahoj no ja tiez by som mala ist dva tyzdne pred normalnym terminom cize 8juna a moja dcera ma 10juna prijimanie tak tiez to tak nejak vychadza ze neviem neviem 😕 no ale hlavne nech stastlivo porodime oslavovat mozeme aj potom 🙂

marianax
4. apr 2012

@tinka5 juuuuuj moja chuda drzim palceky nech je vsetko ok 😉

lenca6482
4. apr 2012

@michelle1984 drzim ti s malickou velmi palce a presne ako napisala marianax myslime na teba..drobcek nech si este pekne v brusku pospinka! 😉

mirka1210
4. apr 2012

@michelle1984 ver, že všetko nakoniec dobre dopadne 😉 myslím na Vás 🙂

sandy80
4. apr 2012

@tinka5 moja zlatá, ty si ale statočná, bože, klobúk dole, by som sa po...ala určite, bojím sa zubára ako čerta. Veľmi ťa obdivujem!!!

marianax
4. apr 2012

Ahojte babenky ktore ste tu co este nespite? 🙂

michelle1984
5. apr 2012

bre ranko. prave ma zobudili pichnutim stiplavej vcelicky. to uz druha, budu este 2 (kazdych 12 hodin jedna). je to vraj na rychlejsi vyvin pluc dietatka kedze sa normalne vyvijaju az v 34.-tom tyzdni. (32.tt zacinam v nedelu tu mi to blbo ukazuje). davaju mi infuzku taku litrovu ze chlorid sodny, vkuse mi to tu tecie. je to vraj na zmeknutie bruska a zastavenie kontrakci. vedlajsie ucinky to ma ze sa trasiem jak parkinsa keby, som mala a srdce mi busi jak po prekonanom maratone. na to este tabletky musim brat.
juj ja sa tesila domov, vsetko bolo okej. znicoho nic mi zacali tazoby, krce a vyvrcholilo sa to kontrakciami. otvorila som sa na 1cm a krcok sa mi o pol cm skratil (prijali ma so skratenim na 3 cm)
zatial je vsetko vratane malej v klude. uz su sice pripraveny na porod ale ja dufam ze to tak skoro nebude.

mirka1210
5. apr 2012

@michelle1984 ahoj moja, viem, že to nie je nič príjemné v tej nemocke a stále tie pichance, určite je však najhorší ten strach o maličkú 😒 ste tam pod dozorom a to je dobre 😉 ja napríklad ani neviem či je všetko OK 😠 možno som viac otvorená ako Ty 😒 lebo pán doktor ma naposledy nemal ani kedy vyšetriť 😠 chápeš to,to je zodpovednosť....niekedy si už myslím,že asi budem musieť letiieť do nemocky,tak mi ostane, že mám pocit,že namiesto brucha mám kameň a ako keby sa mi celý spodok mal vysypať rovno na zem aj s malým 😢 vtedy dám magnézium,ľahnem ,nohy dohora a už len dúfam,že sa to skľudní 🙂 neviem si predstaviť,kto by sa mi o deti staral,keby som musela do nemocky ☹ teraz sú ešte k tomu obe choré,takže aj dnes s najmladšou na polikliniku 😒 a mňa to tiež chytá 😖 najstaršia to doniesla zo školy,takže tiež budeme mať také sviatky o ničom ☹ tak sa pekne držte 🙂 je dobre,že ste takto pod dozorom a doktori Vám pomáhajú ako sa dá,aj keď to nie je veľmi príjemné 😉 ja dnes ešte len začínam 30 tt a ten 32tt ako máš ty od nedele by ma veru už viac ukľudňoval 😉 všetko bude nakoniec fajn 🙂

riela
5. apr 2012

dobré ráno !
@michelle držte sa, pohladkaj za nás bruško, že nech tam malá vydrží.

mirka1210
5. apr 2012

@michelle1984 vidíš, a to som ti nenapísala to najhlavnejšie na margo zodpovednosti pána doktora..6.marca ma pozeral naposledy a vtedy som mala krčok 1cm 😠 teraz idem až 18.apríla 😒 to už tam môže vidieť možno aj celú hlavičku malého 😀 ak sa mu teda uráči ma pozrieť 😠 a to som menila po 14 rokoch gynekológa,kvôli tomuto tehotenstvu 😠