icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

majussska1812
7. apr 2012

@marianax mne uz je teraz fajn,akurat ,ze mi drobec tlaci na mechur,a bolieva ma panva,ale na zaciatku mi byvalo hrozne zle a hlavne v aute ☹ furt som vrackavala 🙂 teraz ma tak bolieva aj chrbat vsetci mi hovoria,ze ked sa mi ciciky este naleju ,ze nekupim podprsenku. Mavala som C teraz mam E 🙂) dobra zataz radsej male by som brala 🙂

monuska342
7. apr 2012

@majussska1812 ja keby som mohla uz mam aj postielku nachystanu ale musim sa krotit 🙂 inac baby strasne mi byva rano zle neviem ci mam nizky tlak ale doobeda skoro vobec nefungujem a tazko sa mi dycha co je kvoli malemu....neviete kedy zacinaju babetka klesat nizsie?

majussska1812
7. apr 2012

Kebyste mojho vcera videli, maly sa vecer hniezdil,a vzdy ho citil len take kopkanie a dnes celi den kazdemu hovori,ze tam robi asi kotrmelce,ze mu az ruku nadvihlo 🙂 no sranda 🙂 aj na porod sa tesi,stale machruje,aby tam nakoniec neodpadol 🙂)

majussska1812
7. apr 2012

@monuska342 mne zase skoro kazde rano tece krv z nosa. Neviem ci to tiez nebude tlakom..

lulu1988
7. apr 2012

@silvia0201
Ahoj, aj ja idem 11 teho na kontrolu.... kedy tam mas ist na plane? mozno sa stretneme... pisala si o falosnych kontrakciach...ked idem na prechadzku a chytim si brusko alebo rano ked sa zobudim tak ho mam tvrde jak skala ale keby si ho nechytim tak ani neviem... ziadne bolesti ani nejake stahy nepocitujem.... neviem co si mam o tom mysliet... myslis ze by som uz mala mat tie falosne kontrakcie? pripadam si jak blba niekedy, ale tak fakt neviem co mozem ocakavat....ale tesim sa ze sa nam to uz krasne krati.... niekedy chcem aby to islo este rychlejsie a niekedy sa pristihnem ze mam slzy v ociach a pocit takej nejake uzkosti alebo obavy....asi z toho aky bude porod, ci bude vsetko v poriadku, ci budem pre malu dobra maminka....ci ju budem vediet drzat, kupat, utisit ju.... boze, aj teraz mam slzy v ociach,.... asi som neni normalna... ale jedno viem, ze ju neskutocne MILUJEM 🙂

macuka
7. apr 2012

@miskaska tvoj nazor ti neberiem ale ani s nim nesuhlasim...Poznam dostatocne vela ludi ktori dovolili detom pozerat horory, alebo sami pozerali v obdovi tehotenstva a ich deti, alebo aj oni sami poculi a videli desne veci ktore im nedali spat, a zit zdravy zivot..A predtym to boli psychicky zdravi ludia! Demonicke veci existuju, ja nie som katolicka, ani nechodim nikam, ale vidim ludi co su posadnuti, a nepomahaju im ani lieky, a poznam aj ludi ktorych na zaklade modlidby Boh uzdravil zo vsetkych trapení a aj ich deti. Pohybujem sa v takom prostredi, kde ti mozem povedat ze sami su vdacni ze spoznali BOha, a pomohol im o cokolvek prosili..Ak chces vychovat dieta bez Boha a Biblie, to je tvoja vec a kazdeho..

macuka
7. apr 2012

http://zena.atlas.sk/mozu-tehulky-pozerat-horor...
tu je clanok o sledovani hororov.. To ze si to bambulka uzila nemusi byt aj tak dobre pre jej dieta...Do podvedomia sa dietata sa dostava kazdy podvedomy strach, a myslim si ze ten co chodi na horory sa urcitym sposobom chce báť, inak by tam nesiel...Logicke je, ked ideme na komediu ze sa chceme smiat, a ked na horory chceme prezit urcity stres...Takze celkom neverim, ze v podvedomi nejaky stres nebol, a je to zbytocne...Vase nazory respektujem, viac sa vracat k tomu nebudem....Prajem krasny den 🙂

marianax
7. apr 2012

@majussska1812 😀 😀 😀 juj taketo cici nemam velke 😀 no u mna je to najhorsie rano ked sa mam postavit alebo otocit ufffff tak ma bolia klby a kosti na suske neviem ako sa volaju tamtie kosti 😀 no kym sa rozhybem som nemozna 😅 brusko mam dost dole polozene a tazsie sa mi chodi no nejak dobojujeme 🙂

marianax
7. apr 2012

@monuska342 ja mam brusko dost dole ale i ja mam doobeda taketo stavy ze sa mi aj zle dycha a nie som vo svojej kozi potom to uz nejak postupne prejde a neviem mozno je to naozaj tym nizkym tlakom 😕

marianax
7. apr 2012

@lulu1988 krasne si to napisala moja az mam zimomriavky 🙂 to najhlavnejsie mas a to je laska k malej ostatne uz pojde pekne a nestresuj sa ci ju budes vediet drzat a kupat v tom sa rychlo zabehas 🙂

lulu1988
7. apr 2012

@marianax Dakujem ti... vies ja mam tolko zmiesanych pocitov v sebe urcite to bude tym ze sa to blizi sa sa namm zmeni cely zivot od zakladov, postielku mam uz v izbe pripravenu a ked rano otvorim oci jednym ockom nazriem ci tam este nespinka a vecer ked idem spat tak pohladkam vzdy to miesto kde bude lezkat a poprajem jej dobru noc....ja som dost citlivy clovek a toto tehotenstvo ma v tom len utvrdilo a dokazem sa rozlutostit asi uz aj nad kvapkami dazda... bolo to planovane babatko aj ked doteraz neverim ze sa to podarilo len tak, kedze pred rokom sa nam nedarilo a teraz sme si povedali v septembri ze by sme to mohli skusit znova trosku sa posunut dalej a ono to vyslo... 🙂 najkrajsie na tom je ze sa to udialo v mesiaci mojich narodenin, takze to bol oneskoreny darcek a mala by mohla prist na svet v podstate v mesiaci narodenin svojho otecka...a to by bol najkrajsi darcek pre neho...a nehovorim o tom, keby sa jej chcelo prist na svet presne v ten isty den... ale kedze je urcite tvrdohlava po mne takze drahy moze len snivat 🙂)
a aj ja sa tym utesujem ze vsetko zvladnem, ono niekde som citala, ze to vsetko je dane prirodou, ked sa narodi dieta tak od toho okamihu sa nam vytvoria materinske city, vnimania a pod..a ani nebudem vediet ako a pojde to samo.... tak uz sa neviem dockat 😉

marianax
7. apr 2012

@lulu1988 presne tak ako pises moja blizi sa to a bude to krasne obdobie 🙂 aj ked necakam prve dietatko ale tiez mam taketo pocity a vela krat si pomyslym ze som naozaj necakala ze este budem nieco take prezivat 😅 a velmi prajem zenam ktore nemozu otehotniet aby sa im to podarilo a mali zdrave deticky 🙂

michelle1984
7. apr 2012

juj baby jak ma prsa bolia. uz musim byt fur v podprde bo zo mna tecie ten sekret a to neni bohvieco spavat v podprde. ☹ tece to zo mna jak gejzirom. mama mi kupila aspon tie vypchavky a uz som jej dala za ulohu kupit aj kojenecku bo tie kostice ma v noci zabiju 😀. neviete ako dlho to bude tiect?

silvia0201
autor
7. apr 2012

@lulu1988 ahoj.no ja pôjdem ráno, teda, ak budem mať auto, ale pravdepodobne budem mať, tak nejak okolo 8. tam už budem. idem preto tak skoro, aby som chytila nejaké parkovacie miesto v centre. a dúfam, že teraz tam nebude toľko ľudí ako miniule, že to naozaj bolo týmí lístkami na peniaze.
pekne si to napísala. ja mám tiež obavy ako to všetko po takom dlhom čase zvládnem, a hlavne sa bojím pôrodu, aby nenastali nejaké komplikácie a prežili sme to obidve v zdraví. preto ani nato nemyslím, len nechávam čas plynúť, ale už toho času naozaj nie je veľa. panika ma začne chytať začiatkom mája, to už budem mať naozaj za pár a ja ešte nemám postieľku, ale už ju budem musieť kúpiť a aj nejaké vecičky pre malú: olejček, vecičky atď... a budem si musieť pobaliť už aj tašku.

lulu1988
7. apr 2012

@silvia0201 ja by som tam chcela byt na siedmu...nech idem sup sup...ale ako sa poznam asi nebudem vecer vediet zaspat a potom nevstanem 🙂 no ja mam uz vybavicku nakupenu, postielka je zlozena aj so setikom aj s kolotocom je taka nadherna...len co mi chyba je kociar a vajicko - mamka so svokrou ma stresuju ze az po porode mam kupit...ale hlavna vec ze postielka stat moze 🙂 mne sa ale nechce potom narychlo zhanat kociar ked uz bude mala na svete..tak to budem musiet nejak zahrat este... a co nemam tak to su veci do porodnice pre mna a malu kvapky do oci nieco na pupcek.. vlastne ani neviem co mi treba 🙂
ja mam z porodu tiez zmiesane pocity..to podla toho aky clanok najdem...:D tesim sa hlavne na to ked uvidim ten poklad moj najdrahsi a tiez dufam ze vsetko prebehne bez komplikacii a kludne by som brala uz aj v 38tt...
inac rychlo to leti... nedavno sme si pozerali fazulky z utz a tesili sa nad dvoma ciarkami...akoby to bolo vcera ked sme zacinali prve tyzdne... 😵 juuj az mam zimomriavky zo spomienok...🙂

lulu1988
7. apr 2012

@michelle1984 ja spavam od piateho mesiaca v takej lambadovke podprsenke..ci ako ju mam nazvat...sice prsia mi neudrzala krasne nadvihnute a mam ich teda riadne popraskane... vsak ich mam hadam aj o dve aj nieco cisla vacsie..a to som pred tym nemala nejak male 😕 mna zas strasne svrbia... to jak mi praskaju stale 🙄 ale spi sa mi dobre v tej podprde...je bavlnena a bez kostic....

lulu1988
7. apr 2012

bay inac ake budete pouzivat plienky? latkove ci len jednorazove? ja by som chcela aj latkove ale tolko druhov som nasla na nete...take nohavicky k tomu a take...vobec sa v tom nevyznam...poradte troska 🙂

hrivushka
7. apr 2012

@michelle1984 mne to tečie už vyše mesiaca, stále. pekne ma to rozčuluje, rano vždy mam cele mokré flakaté tričko 😠 podla mna to už neprejde, až ked prestaneme kojiť..

michelle1984
7. apr 2012

@hrivushka
@lulu1988
Aj ste používali nejaké krémiky na bradavky? lebo mňa brutálne bolia a strašne precitlivené ich mám

lulu1988
7. apr 2012

@michelle1984 no ja som este nic nepouzila, len si denne kremujem cele telo aj styri pat krat raz s olejcok raz s kremom proti striam a prd z toho 😠 ale na bradavky som este nic neskusala...nie su az tak strasne moc citlive , len niekedy by som si ich vyskriabala....

blackswan75
7. apr 2012

@michelle1984 ked zacalo tak neprestane az kym kojit neprestanes, ja som na tom podobne a tiez musim spat v podprsenke, a mam kojenecku https://www.modrykonik.sk/shopy/potreby-pre-doj... a som spokojna najskor som objednala dve a potom este 3ks inak je bavlna 95% a 5% elastan, ma to len zle uvedene 😉 😉

blackswan75
7. apr 2012

@michelle1984 najlepsia je obycajna kalciova mast, a to som odkojila dve deti skoro do dvoch rokov nic ine nie je tak dobre 😉 😉

michelle1984
7. apr 2012

@blackswan75 no tehotenskú ešte nemám bo som myslela že mám na to fúru času, bo teraz čo som si skúšala tak sú mi ešte veľké bo mi až tak nenarástli ešte prsia. kks to fakt už neprestane? šak ja mám ešte 2 mesiace do termínu 😨 😨 a tú masť asi vyskúšam, dakujem za typ

silvia0201
autor
7. apr 2012

@lulu1988 ja močík mám. kúpila som trojkombináciu za 100 E po jednom dieťati. veľmi dobre vyzerá ako nový. no len neviem, či kúpiť novú postieľku, alebo z bazošu.
no možno sa stretneme u dr, ak teda neutečieš dovtedy, ale ke´d si to vyrátam, tak by si tam mala byť, lebo ona začína ordinovať okolo pol ôsmej 🙂

monuska342
7. apr 2012

@lulu1988 ahoj mi budeme pouzivat latkove jednorazove su skodlive a ja nebudem riskovat zdravie maleho 😉

monuska342
7. apr 2012

@marianax ved ani ja neviem co to sposobuje ale niekedy je to na nevydrzanie ani sediet nemozem iba lezat stale....inak ked idem k dr a mera mi tlak tak vzdy mam normalny....tak neviem 😒

lulu1988
7. apr 2012

@silvia0201no aj ja rozmyslam ze kupim z bazara kocik, jeden som aj nasla babetto magnum ma ho tu jedna mamicka je to tiez 3kombinacia za 180Eur, je cierno ruzovej farby..ja sa len bojim ze ked ho kupim najdem nieco lepsie a lacnejsie...ja mam vzdy taku smolu...a este neviem kam by som ho skrila pred mamkou a svokrou ..hihi.... my mame postielku novu ale to len kvoli tomu ze ma oslovila na prvy sup a da sa potom vyuzit aj ako postel lebo ma rozmery 140x70 ale inac aj ja som pozerala po bazarikoch...urcite je na vyber vela krasnych ako novych a za super cenu aj s matracom...
no asi ratas dobre ze sa stretneme lebo keby tam chcem byt prva tak to by som musela prist pred siedmou a to sa mi podarilo len raz a bola som aj tak tretia 🙂 takze sa vidime... 😉

lulu1988
7. apr 2012

@monuska342 ja mam tiez doma nakupenych cca 20ks latkovych klasickych plienok. co bude asi malo aj ked chcem kombinovat..len pozeram ze su rozne nohavicky k tomu na suchy zips, na take pukacky - tie sa daju vyuzit na 3 velkosti a do toho sa dava separacna vlozka...vobec nemam ani ponatia kolko budem potrebovat tych klasickych plienok a tych nohaviciek....ufff...

dulkagabulka
7. apr 2012

toto je opis NORMALNEHO pôrodu...kasny , že?

http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe...

monuska342
7. apr 2012

@lulu1988 ak chces pouzivat na doma stvorce tak odporucam aspon 30ks...nohavicky mam radsej na patentky a najlepsie ak jednovelkostne a potom uz nemusim dokupovat....separacnu vlozku mozes davat ale nemusis zalezi na tom ci babetku vadi mokro...mojmu malemu nevadi....ja prebalujem asi kazde dve hodinky....a potom su este kapsove plienky tie sa davaju na von alebo k doktorovi a na noc su najlepsie nohavickove bambusove a nato vlniaciky alebo flisove nohavicky 😉