Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Kocky prosim vas poradte mi, chcem si objednat kojenecku podprdu, no neviem presne aku velkost mam objednat 😒 teraz mam velkost 85B ale neviem ci obvod mi nebude treba uz 90 lebo uz aj ta 85 ma dost tlací a aj som sa rozsirila.A ked sa mi naleju mlieckom tak asi budu o to cislo vacsie ci ako???
@blackswan75 moja ty si tu dala link na nejaku kojenecku podprdu co si si kupila, ale nejde mi to otvorit 😒 Prosim ta hodis to este raz 😉
@lulu1988 ja som rada ze je tolko druhov pretoze ma to neskutocne bavi 🙂 ak budes davat stvorce tak navrch das vrchne nohavicky mozes si vybrat ci chces pul,vlnene alebo flisove.....vlnene su najpriedusnejsie ale treba ich lanolinovat flisove su takisto priedusne ako vlniaciky ale su vhodne iba na male babetka a pul su najmenej priedusne ale je s nimi najlahsia praca ak chces pouzivat stvorce tak odporucam 30ks stvorcov a aspon 3 vrchne nohavicky bud pul,vlnene alebo flisove 😉 kapsove plienocky sa pouzivaju ako jednorazovky preto su najlepsie von a k doktorovi lebo iba nasupnes a hotovo 🙂 uz nic do nich nedavas 😉 neboj zorientujes sa po chvilke studovania 😉 a ked pouzivas latkovky tak ortopedicke nepotrebujes kedze babo je uz zabalene nasiroko kedze latkovka je objemnejsia ako jednorazovka 😀
@monuska342 no vidim ze sa ozaj vyznas v tomto...jaaaj kapsove su jednorazovky ako pampers a pod, ze? uz sa zacinam orientovat... netusila som ze jednorazove sa volaju aj kapsove...a ak sa smiem spytat aky typ nohaviciek budes ty pouzivat? alebo najradsej pouzivas? a odkial objednavas alebo kupujes v obchode? daaaakujem za objasnenie.... 😉
@lulu1988 no uz latkujem dost dlho tak uz som sa zorientovala ano kapsove su ako jednorazovky ale s tou vynimkou ze su vyrobene z latky 🙂 ale pouzivaju sa tak lahko ako jednorazovky lebo ked pouzivas stvorce tak musis zalozit stvorec pripadne dovnutra este nejaku vkladacku a nato este nohavicky a ked davas kapsovku tak iba nasupnes a potom hodis do pracky 🙂 ja pouzivam na doma stvorce a na vrch pul nohavicky alebo vlniaciky a na noc nohavickove bambusove a nato vlniaciky a ked ideme k doktorovy tak davam kapsovku 🙂 objednavam z internetu pretoze v obchode take nemaju 😒 este stale ficia jednorazovky ale uz pomaly badam ze sa vracaju aj latkovky do obchodov 😉 doma mam najradsej stvorce ak ich maly okaka nieje mi ich luto lebo su lacne a schnu velmi rychlo 🙂
@monuska342 hm asi by trebalo odmeriat si tlak hned rano ale ja tlakomer doma nemam 😕
@michelle1984 no moja asi ti to bude tiect kym sa malinka nenarodi 🙂 ale ak mozem poradit kup si taku lambadu to nie je podprda ale je to vyborna vecicka ja som to pouzivala len teraz to nemozem zohnat 😒
@michelle1984 skus na bradavky calciovu masticku tu som pouzivala aj po porode ale nesmies zabudnut umyvat pred kojenim no ja som potom malo co mastila lebo mala bola stale na prsniku tak som ani nestihla 😅
@michelle1984 použivam krem elastiq akurat tak, proti striam, ale prsia mi popraskali aj tak, kedze mi brutalne narastli 😒
@marianax
@hrivushka
Ja bych asi skor daco na upokojenie proti bolestiam nejaku masticku. ono som si ich doteraz natierala s tym co mam na brusko ale teraz ma bolia na dotyk, aj sprchovat sa musim opatrne.
a neviem netece to nejak skoro ked to uz takto enormne? mozno mi nejak zvysili hormony z toho vsetkeho cim ma dopuju
@marianax mna skor ta panva aj v noci,jak keby ma kopal niekto do zadku 🙂 a cela noha stoho boli. Koľkokrát zase mam tvrde brusko sa mi normálne zle dýcha ☹
@majussska1812 no takto podobne mam i ja lezim len na pravej strane zobudim sa na bolest klbu a ked sa chcem inac otocit zle sa mi dycha a i mne uz tvrdne brusko ale nie velmi no tie stahy uz citim 😕 no co uz ved to nejak vydrzime este troska 😅
@majussska1812 baby prosím vas. Tento tyzden sa chcem dať nato pranie, na kolko ste prali plienky,farebné,a biele?? Kúpila som si persil sensitive expert,že je pre deti. Hentie lovela a tak mi moc nevonali ... Avivaz nemusím davat však? A ešte jedna otázka,ako ste si zapamatali,ked vam dali kamarátky,rodina veci. Ja neviem ako im to povracam potom aby som to nepomiesala ☹ dakujem za odpoved
@michelle1984 no i ja si myslym ze je to tym ze ti davaju tie injekcie a z toho sa aj prsia pripravuju skor na kojenie 🙂
Kocky ste tu niektora alergicka ja beriem nasonex sprej ale teraz ho urcite brat nechcem nie je to zatial az take hrozne ale okycham sa ako slonica hned skoro rano ako ty riesite vy? 🙂
baby, a kolko veciciek cca mate? a ake velkosti?
maca_p Registrovala sa 14. januára 2011 na modrykonik.sk. Pridala 916 príspevkov a 28 inzerátov. “SOS potrebujeme kazdy podpis na peticnom harku: https://www.modrykonik.sk/forum/tema/peticia-za...
(Pred 2 dňami)
maca_p dievcata mam na vas obrovsku prosbu. dna 19.4. sa v suranoch bude rozhodovat o jedinej detskej liecebni pre vekovu skupinu 0-3 roky pre deti s atopickym exemom a potom az do 18 rokov. potrebujeme co najviac podpisov uz do tohto stvrtka, preto leziem do tejto temy. osobne s mojimi detmi 1 a 3 ideme teraz 16.4 na preliecenie, tak dufam, ze nebudeme posledny turnus...
ak sa rozhodnete participovat na zbierani podpisov, tuknite mi do IP mailovku, poslem formulare. tieto, co som vkladala specialne do tejto temy: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/peticia-za-zachovanie-liecebne-pre-atopicke-deti/ , su vraj necitatelne.
dakujem vopred za vsetky preliecene deti tohto ustavu. proste Odborny detsky liecebny ustav Travnica nesmie ukoncit svoju posobnost! apropo, nikdy neviete, kedy, koho, kde zacne skriabat zvlast v terajsej dobe ked je pomaly dazdy druhy clovek na nieco alergicky...moj maly ma exem od 2 mesiacov.
@marianax No tej alergie sa desim aj ja, pre mna je kriticky hlavne jun a jul. Bez antihistaminik a kvapiek do nosa, to bude velmi tažké. Ja som vlastne už aj preliecena desenzibilizaciou (zopar rokov v zime injekcie a potom kvapky pod jazyk) No uvidím, čo vymyslí moja alergologička..rozmyslala som, ze by som vyskusala aspon homeopatika...A to som ešte brala antihistaminika cely rok, aj kvoli ekzemu...no hned ako som zistila, ze som tehotna som ich vysadila.
@marianax no, si ma tu už pripravujú na pôrod 😀 😀 ale ja ešte nechceeeeeeeeeeeeeeeem
@miskaska tak nie je :(
http://eshop.celomed.cz/energy/eshop/1-1-ENERGY...
@michelle1984 co to ako ta pripravuju? a malinka ako sa ma?
@miskaska no mne zistili alergiu len pred rokom a mam vlastne skoro celu sezonu od jari az k zime 😒 teraz vsetko co kvitne pocitujem no ked je to len kychanie este vydrzim ale pred rokom ma uz aj dusilo akoby som vyfajcila 40cigariet denne tak dufam ze tento rok to nejak zvladnem 😕 ja som mala ist na tie injekcie ale otehotnela som tak som tam ani nesla tiez som zvedava ako to bude 😕 len sa bojim toho kaslu nechcem zeby ma tak dusilo ale nechcem ani brat ziadne lieky uvidim zrejme budem musiet sa ist poradit s alergologickou ma ordinaciu hned vedla mojej gynekologicky a mojej inernistky tak som rada ze na tej chodbe nie su uz ziadne ordinacie lebo mozno i tam by som chodila 😅
@marianax tak najskôr tie injekcie a už vraj na novorodeneckom som nahlásená a potencionály predčasný pôrod
@michelle1984 fuu moja zlata a ty ako sa citis?
No ked ma niekto nezastavi tak dnes zjem asi aj vydlicku s ktorou jem 😀
@marianax ahoj ja som tiež alergická na pel a seno a bola som u lekárky predpísala mi nejaký lepší sprej do nosa a tabletky ktoré som užívala mi zakázala vraj v nutnom prípade tak 1 za deň ale ak sa dá tak mám vydržať... ☹ uvidíme čo spraví ten sprej. Brala som bežne 3-4 tabletky denne Aeriusu takže som velmi zvedavá či sa nezadusím... no asi velmi nebudem vychádzať z bytu ... 😅
@marianax ja sa cítim ...... no malá sa má lepšie. 😖 všetko ma bolí, som dolámaná, z infúziek dopichaná, plno modrín, krvných zrazenín, ..... ti poviem že toto je odstrašujúci príklad tehotenstva a čoraz viac sa prikláňam k tomu mať len jedno dieťa. 😖 😖 😖
@michelle1984 no moja nezavidim ti naozaj ale musis to nejak vydrzat a mas aj kontrakcie?a uz ti povedali ze kedy by si mala rodit ci ako to je?

@monuska342fuuuha nejako vela je toho na mna 🙂 tak ak som to spravne pochopila tak ked budem pouzivat klasicke stvorcove plienky tak mozem davat tie kapsove nohavicky namiesto ortopedickych? ja som z toho magor :D a uz vonkoncom neviem co su to tie vlniaciky:D no nebolo nasim mamam najlepsie? mali len jeden druh plienok a ortopedicke nohavicky a hotovo...ale diki za info 😉