Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@marianax pár kontrakcií som mala, dopujú ma všetkým možným na ich zastavenie. oni to chcú predlžiť ako dlho sa len bude dať. takže len ma pozorujú
@michelle1984 no moja aspon 4tyzdne keby si vydrzala ze? chuda musis tam lezat ale vsetko zle prejde a potom pride krasne obdobie uvidis 😉 len vydrzat mas dobre babenky na izbe?
@michelle1984 mne tečie uz vyše mesiaca a lekár sa vyjadril že je to v pohode
@marianax no mohla by veru ešte dlho vydržať 😀 ja som ochotná byť v nemocnici aj do plánovaného termínu pôrodu, len nech je v poriadku (ak to teda skôr nepoloží mňa). Máme tu tri postele a na tej jednej sa už dve baby vystriedali. Mám ju tednu čo tu je mesiac a zrejme tu ešte mesiac bude. Veľmi fajn baba 🙂
@michelle1984 uf tak dlho je v nemocke chuda ☹ niekedy rozmyslam ze dufam ze nebudem musiet ist do nemocky nie len kvoli sebe ale kde by som moje deti dala ☹ no nebudem si nic privolavat no pravda je ze v poslednych dnoch sa mi tazsie chodi brucho mam fakt dost dole dufam ze budem ok toho 17teho ked pojdem na poradnu a ze ked ma vysetri zo spodu tak sa nebudem otvarat alebo nieco 😕
ahojte baby aj ja mam termin 20 juna ale mam brusko dole a velke pri viske 156cm tak sa mi tazko chodi a idem na dlhu cestu asi tak 700km tak mam strach aby som dobre dopadla.chcem rodit na atolskej tak na buduci tizden idem sa prihlasit na cviceni.
@marianax Ti poviem tak čo čítam, veľa žien v dnešnej dobe má bruško nízko. Kam sa tie deti ponáhľajú fakt neviem 😠 . Len keby mne tá moja malá dovolila aspoň na boku spať. Môžem len na chrbáte a potom ma všetko bolí, totál mám lavú strane tela strpnutú už od rána. Ale spím inak ako na chrbte a začne ma kopať a tlačiť sa dole 😖
Toto je tvoje už 4.? jak to stíhaš 😀
@michelle1984 no vidis a ja zas nemozem spat na chrbte spim len na pravej strane 😕 nie moja ja cakam uz 5-te babo 😀 veru na zaciatku mi do smiechu nebolo ale tak to malo asi byt 😅 ako to stiham? no nie vsetko stiham tak ako chcem to urcite ale naucila som sa ze ked sa ja nebudem setrit tak nikto 🙂 teda ked je mm doma vela mi pomaha zlaty je aj navari napecie uprace o deti sa vie postarat no ale ked musi chodit aj do prace 🙂
@marianax a ja sa bojím jak budem zvládať toto prvé 😀 že klobúk dole
@michelle1984 😀 dakujem ale zvladnes to moja neboj len hlavne nestresovat ked babetko place dat sa do kludu a potom to ide vsetko lahsie postupne to vsetko pride ja som pri prvom tiez nebola frajerka maly plakal a ja s nim 😀
@marianax ked máš už aké také skúsenosti mohla by si mi poradiť niečo pre mimčo na kúpanie a prebaľovanie čo sa týka drogérie? 😀
@marianax 😀 😀 😀 ty ho máš pomlay, ale keď si ja sadnem, tak ho na stehnách mám 😀 😀 😀 aj kamošky hovoria, že mi nejak kleslo brucho.
@michelle1984 😀 no ja som pouzivala kozmetiku len bubchen co sa tyka kremov a olejcekov a na kupanie najlepsie je bud len cista voda alebo som pridavala do vody aj troska harmanceku z lekarne ale aj z tej znacky bubchen su vody do kupela 🙂 a pre pokozku malickej mozes dat aj par kvapiek svojho mliecka do vody 🙂
@silvia0201 😀 no ved to i ja sadnem a brucho na nohach 😀 😀 😀
@silvia0201
@marianax baby som sa zasmiala co tu pisete o tych bruchach 😀 😀 😀
@marianax z tých značkových čo by si mi poradila, rozmýšľam nad nivea baby a nad johnson a na prebaľovanie púder aviril
@marianax prípadne aj ten olejček modrý aviril ten viem že je dlho a všetci ho chvália
@michelle1984 ja som pouzivala sebamed baby dostat ho v lekarni, moje baby mapi citlivu pokozku a atopicky ekzem, a tato jedina kozmetika im robila dobre. 😉 a teraz kupit uz len preto ze viem ze je dobra
@marianax Juj baby tohto sa ja bojim,ja som dosť nervak ,teraz mam stale zmiešané nalady. Ale bojim sa ako to budem zvládať ked bude malý plakať a plakať ☹ dnes mam taky blby den. Som len nad kravinami rozmyslala,ze ako to vsetko bude ☹ ani ste mi neodpisali baby som sa vas pitala ,ze na kolko st.mam prat malemu vecicky,plienkykupila som persil sensitive expert ,este mam kupit avivaz? Tento prach mi jediny vonal ,ta lovela atd mi vobec.. dakujem ak poradíte
@michelle1984 ... s kozmetikou pre babatko si zatial velmi nelam hlavu, v prvych tyzdnoch je pokozka babatka velmi jemna, v porodnici nam odporucali kupat babo len v cistej vode bez prisad a kozmetiky. Ak bude mat babo suchu pokozku pouzivat len jemne olej Aviril, na zadocek som pouzivala Rybaciu mast z lekarne. Az neskor, v 2.mesiaci, som zacala pouzivat nedrazdivu kozmetiku pre babatko a skusala som, co jej sadne. Nie je pravidlom, ze draha znackova kozmetika je najlepsia pre Tvoje babatko. Dcerka mava casto suchu pokozku, pouzivam na premastenie obycajnu modru Indulonu na ruky, alebo Nivea modru. Pri druhej dcerke budem postupovat urcite podobne 😉.
Ahojte holky, čítam, že preberáte detskú kozmetiku, ja som pre malého kupila z každého niečo, penu do kupela, mám Johnsons, olejček Hipp,púder Aviril,krém na zapareniny, Nivea, tak isto šampon Nivea a telové mlieko Seba med 😉 😉 tak hádam to bude ok.Ešte dokupim nejaké detské mydlo.Dnes som si len tak merala obvod bruška mám 111cm 🙂 🙂 na to, že zajtra začínam 33tt.V stredu mám poradňu uvdíme kolko bude malý vážiť a meriať. Naposledy pred 2 týždňami mal 1220g ,čo sa mi zdá dosť málo 😒 😒 a 40cm.
@michelle1984 ahoj, detska kozmetika je z velkej casti zbytocna ... puder sa uz nepouziva, namiesto toho kremik na zadocek (sudocrem, aviril), pouzivat nie vo velkych mnozstvach, na kupanie obycajne tuhe detske mydlo (poradili nam v porodnici) a aj to vacsinou len zadocek namydlit. My sme tak vydrzali cely prvy rok 😉 Este sme mali biodermu abc derm, kedze bol prenasany a mal prve dni trosku suchu kozicku a malicky tester sebamed tekuteho mydla, to som pouzivala namiesto samponu ... teraz som kupila sebamed detsky sampon. Olej som kupila zbytocne, nebolo ho treba a nie je dobre ho casto davat, lebo paradoxne vysusuje. Ziadne blbosti do kupela nedavame, kedze som atopik tak nechcem zbytocne riskovat lebo to nie je dobre na pokozku. No a este sa vam zide lieh 60% z lekarne na osetrovanie pupceka. Takze fakt netreba vela riesit, kremik na zadocek, obycajne mydlo, detske vaticky do usi a lieh ... a prinajhorsom sa dokupi neskor ak by nieco chybalo ...
@majussska1812 to že máš obavy, je úplne prirodzené, ale neboj sa, všetko príde samo, a teraz si ešte nelám hlavu s tým, že bude plakať, a plakať, možno bude úplne kľudné bábätko a furt iba spinkať bude. Môj plakal vkuse do 3. mesiaca, aj potom to bolo veľmi plačlivé dieťa, a zvládli sme, dodnes veľa plače, ale sme si už zvykli... Ja som prala malého veci vždy v 40 stup. vode, používala som tiež persil sensitive, aviváž som používala cocolino alebo silan sensitive, ale to budeš musieť vyskúšať, či malé nebude alergické na ne, a uvidíš, čo môžeš🙂
@kvetinka211 Ahoj, no ja čo som všetko pokupila,myslím detskú kozmetiku to som mala v tehu zozname do porodnice, tak neviem, či každá porodnica má iné zvyky alebo tak.Aj puder tam písali, aj penu do kupela,aj olejček teraz neviem, doma to mám všetko už zbalené, len ešte tuhé mydlo mi chýba, ale to je už najmenej.Ja som prvorodička, nemám nič odskušané, tak som zvedavá, ako malý na to zareaguje. 😉
@lucy125 no, ja som tiez isla do porodnice zbalena jak na zamorsku vypravu 😉 Niektore mamicky pouzivaju vsetku tu kozmetiku ... a pokial ma babatko dobre geny pre pokozku, tak mu to ani neuskodi ... a je to asi aj o vlastnych preferenciach ... ja teda vela kozmetiky a hlavne vselijake parfumovane a farbene pripravky nemusim, mam potom strasne suchu kozu, tak preto davam co najmenej kozmetiky aj babatku ... ale skus s tou penou pockat aspon par tyzdnov, kym sa lepsie adaptuje na svet 🙂
toto je celkom fajn clanok k teme: http://baby-web.topky.sk/clanky/a2328-Starostli...
No a do porodnice to urcite nemusis vsetko brat, len ten kremik na ritku, ostatne ak budu kupat oni maju ...
Dobré ráno bambuľky !
Mne sa asi vracajú tehotenské nevoľnosti 😠 ...
@majussska1812 s tým pamätaním si požičaných vecí - odfotím si po viacerých kusoch čo som dostala, alebo zapíšem. fotenie sa mi zdá jednoduchšie 🙂.
Všetkým želám príjemný veľkonočný pondelok, a nech to chlapi s tou vodou a voňavkami nepreženú 🙂

@adulka165 a ako sa vola ten sprej lebo ja som tiez mala sprej nasonex do nosa a ten mi celkom pomohol no lieky som este ziadne nebrala 😕