icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lenca6482
11. apr 2012

@marianax dakujem....no veciciek uz mam tolko,ze tie uz nakupovat teraz nebudem,malicke by to nevynosilo...na dalsi tyzden ideme pre kocik,sme vybrali ten tako laret,sa mi dost pacil 🙂

marianax
11. apr 2012

@silvia0201 😀 som rada ze je vsetko v poriadku 🙂 ano mas pravdu jaka ze materska dovolenka pche! no ktory clovek to vymyslel tak naozaj neviem ale rada by som ho stretla 🙄 aaaaaa nechajme to tak co narobime tak to nazvali a my zeny vieme svoje 😀

marianax
11. apr 2012

@alica2011 ja mam par veciciek ale len tak malo nejake bodynka tie su velmi dobre to som rada pouzivala polodupacky tie su taktiez vyhodne kupit a jednu sadu do porodnice vsetko modre ixxixi a kociarik sme vcera rezervovali v polsku a ked pride mm z prace o dva tyzdne tak si pre neho ideme 🙂

emka1
11. apr 2012

@anulienka_nr
@alica2011 .... kocky mne sa tych prvych 4-6 tyzdnov po narodeni dcerky osvedcili hlavne pyzamkove overalceky, ktore sa rozopinali po celom tele od hora az dole, babatko cele dni len spi, cika, kaka a papa, takze bolo to najjednoduchsie pri prezliekani, prebalovani a maximalne prakticke. Bodynka, ktore sa obliekali cez hlavicku som zacala pouzivat az niekedy v 2. mesiaci, ked uz manipulacia s babatkom bola lepsia, uz vedela viac drzat hlavicku, aj sa lepsie prezliekala. To je tip odo mna 😉

silvia0201
autor
11. apr 2012

@marianax ja si myslím, že to bol nejaký starý chren, čo deti nikdy nemal. žena by to dovolenkou nenazvala, hoci staré babyzne, navydaté, alebo kt. nemajú partnera a ani jedno baby, to mohli kľudne tiež tak nazvať. ale ako píšeš, je to jedno.
dneska som si vypýtala zoznam do nemocky, tak hoooooorsa nakupovať, lebo doma nemám skoro nič z toho, čo potrebujem.

marianax
11. apr 2012

@anulienka_nr neviem ci kupovat tie nepremokave podlozky lebo ich davaju aj v porodnici ale aj som nad nimi rozmyslala lebo v nemocniciach sa s nimi setri tak mozno aj dve by stacili a vlozky si kupim urcite v zdravotnickych potrebach aj tie sietkovane nohavicky vlozky aspon dva baliky potom uz len nejake normalne sietkovane nohavicky aj 8-10kusov no a prsne vlozky na zaciatok aj 2-3baliky 😉

marianax
11. apr 2012

@silvia0201 uplne suhlasim s tebou 🙂 no tak len vsetko pokup a potom napis co si kupila aby sme i my vedeli co vsetko treba xixi ja priblizne teda viem ako to tu u nas chodi a viem co tu asi treba ale aj tak mozes napisat bozinku mne treba este tolko pokupit uf asi napisem mm nech mi v cechcach nieco nakupi ked to tam bude lacnejsie 🙂

marianax
11. apr 2012

@lenca6482 jej super tak potom nam ho odfot nech vidime 😀

oksi77
11. apr 2012

ahojte baby tak akurat som dosla ot doktorky a mozem povedat ze ja asi budem mat najvetsie babo 😀 predstavte si ze moj ma 1630g a zodpoveda to 36t dobre?malem som odpadla ked mi to povedala 😝 ale som rada ze nemam zatial ziadne komplikacie vsetko tip top.bola tam dubcakova a je taka mlada energicka proste urobila namna dobry dojem 🙂

sijust
11. apr 2012

@lucy125 ahoj,preco si myslis,ze ked si po ivfku pojdes tak ci tak rodit sekciou??ved to nie je dovod na sekciu...ak mas tehu bez komplikacii...mne teda hrozi CR z inych dovodov,uz sa s tym pomaly zmierujem 😔

anulienka_nr
11. apr 2012

@marianax dik 🙂 už mám aspoň šajn o množstve🙂

sijust
11. apr 2012

@oksi77 jeej,mozno budete v spravach,ze sa narodilo najvacsie mimico na sk 🙂 neuzivas maternu,calibrum alebo ine tehu vitaminy?vtedy sa rodia taki cvaldikovia...ale hlavne,ze je vsetko ok...ze ste v poriadku...tebe sa tp urcite posunie,co? 😉

silvia0201
autor
11. apr 2012

@marianax napíšem. dneska mi sestrička povedala, že treba si všetko zobrať, len som nejak nepochopila, čo je to to všetko. asi mylsela všetko čo je na zozname. ja som to otočila na žart, že zoberiem so sebou celú skriňu.

emka1
11. apr 2012

@oksi77 ... 1630 gr. nemoze zodpovedat 36 tt, ked v 40tt sa rodia deti s hmotnostou 3 -3,5-4 kg. Ja som bola v poradni min.tyzden, mala ma cca 1800 gramov a zodpoveda to cca tomu 31-32 tt. Posledne 2 mesiace rastie babo velmi rychlo, je mozne ze budes mat velke babo, ale je mozne aj to, ze bude mat priemernu hmostnost - takze nechaj sa prekvapit 🙂

monuska342
11. apr 2012

@kari55 ani ja neviem kolko maly vazi dozviem sa to 16.4 ked idem do poradne 🙂 viem ze je hlavickou dole lebo to citim ked stikuta 🙂 tehotenska nadcha ma trapi od 8tt takze uz som si aj zvykla dufam ze to po porode ustupi inak sa zblaznim 😒 nespim skoro vobec lebo mam problem zaspat a ked zaspim tak maly zacne plakat....takze je to tazke....ale inak sa citim fajn 🙂

tinuska436
11. apr 2012

@marianax ja tiež 17tého, ale až poobede o pol jednej, lebo musím ráno ešte do práce, tak sa tam možno aj stretneme 😉

anulienka_nr
11. apr 2012

@oksi77 moja malá mala v 30týždni 1700g takže Tvoj rekord prekonaný a to sa Mudr. ani nijak nečudoval iba ja🙂, tehu cukrovku nemám a malinká je riadny cvalík. Ale vôbec netuším ako vedia odhadnúť hmotnosť bábätka, podľa dĺžky a množstva podkožného tuku alebo?

michelle1984
11. apr 2012

@lucy125 Kamarátka tuším 6 dní ležala po cisárskom

michelle1984
11. apr 2012

@zz134 To je také bublinkovanie (ako ked normálne cítiš pohyby a tak) a je to v pravidelných intervaloch. Sranda je ked ťa dajú na monitor a tam ju dostane :D sa to ozývalo po celej chodbe :DDD

michelle1984
11. apr 2012

@alica2011 Ahoj, na poslednú chvíľu sa ti neoplatí, lebo v posledných štádiách určite nebudeš chcieť chodiť po nákupoch. My začali začiatkom toho 7. miesaca a teraz už len drobnosti čo nám chýbajú, inak máme na 90% všetko 🙂

oksi77
11. apr 2012

@sijust musim nasadit dietu 😀 chcem si uzit porod aj kvoli mm a ne ze tam budem skapinat.vsak to aani nevitlacim ☹ boze pomoc

michelle1984
11. apr 2012

@oksi77 nemyslela náhodou 30+6? nie 36? na to že si v 31. je to štandartná váha, nič veľkého tam nemáš :DD

oksi77
11. apr 2012

@emka1 no vies co ja neviem tak mi to povedala.bodaj bi si mala pravdu moja.ja pojdem o tizden na poradnu tak sa popitam svoju doktorku.ale ta mi od zacatku hovorila ze to bude vetsie 😀 a ze aj termin porodu sa urcite posune.tak som zvedava 😨

michelle1984
11. apr 2012

@oksi77 moja dietu? ved si v 31 a malé má 1600, moje má 1500, ved to je normálna váha, kebyže si mala teraz 2600 gramové dieťa nehovorím. ale aj tak dietu, na to rýchlo zabudni

oksi77
11. apr 2012

@michelle1984 neviem jak to mislela povedala ze to zodpoveda 36t 😕 no dufam ze to budeo.k

michelle1984
11. apr 2012

@oksi77 nezodpovedá, 1600g zodpovedá tomu týždňu v ktorom si, neozaj nevravela 30+6? lebo to by skôr bolo pravdepodobné

oksi77
11. apr 2012

@michelle1984 no vies s tou dietou troska srandujem ale ty si o 3t vpredu a mas este mensie babo.tak ja len dufam ze bude vsetko o.k hlavne nech jsu nase babatka zdrave 🙂

emka1
11. apr 2012

@oksi77 ... moja mala mala 3,95 kg, ked sa narodila a to mi tesne pred porodom robili sono a hovorili, ze bude mat cez 4 kg, ze je velmi velka. Rodila som normalne, Apgarovej skore mala 10,10. Tato druha dcerku, ktoru cakam, bude vraj tiez taka velka, tak sa necham prekvapit, hlavne nech pekne rastie a vyvija sa. Urcite nedrz ziadne diety, stravuj sa normalne, Tvoje babo (1630 gr.) ma uplne normalnu hmotnost, na porod je este priskoro, posledny mesiac, ked budes chodit do poradne do porodnice uvidis, ako sa mu bude darit, urcite uz bude len rast, takze klud a tes sa na porod, je to najkrajsi okamih v zivote zeny 😉

michelle1984
11. apr 2012

Tak baby, idem sa ja chystať na tú EPI som zvedavá čo tam budeme preberať 😀 Juj ale sranda bude všetci tam budú normálne oblečený a ja v teplákoch a šlapkách 😀 juj to bude hanba

emka1
11. apr 2012

ja som sa riadila pri baleni do porodnice podla tohto zoznamu, mala som 2 tasky so sebou ...
http://www.dietaaja.sk/taska-do-porodnice.php
vyradila som akurat veci zo sekcie Aroma a bylinky a Pre potesenie. Ostatne veci zo zoznamu som vsetky vyuzila.