icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

adulka165
11. apr 2012

@zz134 tak ako ti napísala michelle1984 také bublinkovanie alebo ako keby som cítila v bruchu silné bitie srdiečka - také pravidelné a tak max 2min. Do dňa aj 6 a viac krát u mňa je to hlavne vtedy keď som vklude. Nieje to nejaké nepríjemné no cítiť to a riadne.

1ivanka1
11. apr 2012

baby a čo epidurálka? s či bez? 😒

1ivanka1
11. apr 2012

@emka1 pozerala som ten zoznam a zdá sa mi tam toho nejako veľa..
čo je to pôrodný plán?

emka1
11. apr 2012

@1ivanka1 ... porodny plan som nemala, ani som sa nim nezaoberala, viem, ze niektore mamicky tvrdo trvaju napr. na tom, aby jej doktori nerobili nastrih alebo aby jej dieta okamzite prilozili na hrud atd. Ja som sa plne spoliehala na porodne asistentky a doktora, mala som prijemny porod, aj cely pobyt v porodnici bol velmi fajn. Takze ziadne svoje extra poziadavky som nikomu z nich nepredkladala. Nastrih mi robit museli, lebo dcerka bola velka, ale ani som nevedela, kedy ma trosku nastrihli, citila som len sitie, par drobnych stichov som mala a dcerku mi prilozili na prsnik hned, ako ju osetrili, potom s nami aj manzelom zostala asi 2 hodiny na porodnom boxe. Tych veci v zozname je celkom dost, to mas pravdu, preto si zabal 2 tasky, jednu k porodu a druhu uz na izbu - ja som ocenila, ked som si so sebou zobrala viacero nocnych kosiel, pretoze cistenie po porode Ti moze sposobit nehodu kedykolvek, nohavicky po porode sa neodporucaju pouzivat pocas pobytu v porodnici, len pocas navstev, moze sa Ti rana zapalit a chytis zapal, stale treba spodok vetrat - takze len vlozky pouzivat, stale ich menit a podlozky proti inkontinecii pouzivat na posteli a pravidelne sa sprchovat. Mne sa osvedcila v porodnici aj manualna odsavacka na mliecko, pomohla mi rozbehnut kojenie, kedze sa mi mliecko nechcelo spustat, musela som si robit studene obklady medzi kojeniami a teple tesne pred kojenim a odsavat a odsavat. Dalej mi velmi pomohli aj klobuciky na bradavky, mala som ploche bradavky a dcerka sa nevedela prisat, cez klobuciky jej to vsak islo hned.

emka1
11. apr 2012

@1ivanka1 ... ja som rodila s EPI a neviem si ju vynachvalit, teraz chcem opat rodi s Epiduralkou. Tlmila mi bolesti pri kontrakciach, videla som ich len na monitore vedla seba, ako mi skacu, necitila som ich vsak nastastie.

lucy125
11. apr 2012

@sijust Lebo mi to dnes povedala Dr. že malý je KP a to bol pred 2 týždňami dole hlávkou a že u nás v TO, sa prvá gravidita po umelom robí sekciou, že asi tak či tak pojdem cisárskym, či sa otočí alebo nie, tak uvidíme, ďalšiu poradňu mám 23.04.tak tam sa uvidí čo ďalej. 😒

1ivanka1
11. apr 2012

@emka1 a vedela si kedy máš tlačiť?? lebo som počula, že vtedy žena nevie kedy má tlačiť keďže kontrakcie necíti 😒

chelonka
11. apr 2012

@marianax jeeee už 8smeho ja zatial z rýchlo sa bežiaceho pôrodu nemám strach ale zas sa mi včera snívalo, že sme mali problem s kojením, ja sa skôr bojim tej starostlivosti o babo či budem vedieť všetko to čo mám vedieť. Bo porod bude len jednorazova zaležitosť ale starostlivosť bude denno denná a báť sa bojím toho či a ako budem vedieť že už to na mna prišlo 😀 - porod

emka1
11. apr 2012

@1ivanka1 .... cely priebeh porodu riadili porodne asistentky, doktor a anestezilogicka ... ked doktor povedal, ze porodne cesty su otvorene ideme tlacit, anestezilogicka mi uz nepodavala EPI, ale inu formu anestezy, aby som citila aj kontrakcie. Kontrakcie boli stale vidiet na monitore vedla mna, takze mi hovorili, kedy mam tlacit ... nebolo to take strasne, neboj 🙂

emka1
11. apr 2012

@chelonka ... veru ja som to tiez podcenila pri prvej dcerke, vobec som si nenastudovala info pred porodom o kojeni, mala som nastudovane vsetko len o porode a potom som bola ako vyorana myska, ked som mala zacat kojit, prikladat, odsavat, robit si obklady a pod. Takze vyuzi cas pre porodom a nastuduj si literaturu vopred 🙂

chelonka
11. apr 2012

@adulka165 no jasné že si dáme vedieť 😀 inak som tiež velmi zvedava aka je už velikááááá.
jeee tebe už tak puchli nohy, mne zatial končatiny nepuchli, ale zvyknem v noci dostávať krče do dôch a v niekorých polohách mi dost trpnu aj ruky a aj nohy a niekedy mi tam dojdu riadne mravceeeee.

chelonka
11. apr 2012

@1ivanka1 neposlal ale išla som sama a ešte na začiatku maja idem na druhu prehliadku, bo ak sa mi spravil kaz tak ho chcem spraviť do porodu, bo potom neviem kedy

oksi77
11. apr 2012

@sijust dufam ze to bude o.k ziadne vitaminy neberem okrem zeleza amagnezia.a termin budem mat skvor to mi uz povedaly davno 🙂

sandy80
11. apr 2012

@lucy125 ja som po cisárskom bola v nemocnici 5 dní, teda iba o deň dlhšie, ako tie čo išli prirodzeným spôsobom🙂

sijust
11. apr 2012

@oksi77 ty ale,fakt bude ta vaha tvojho mimča asi ok 🙂 ...pretoze teraz som si precitala v knizke o tehu,ze priemerna vaha pre 32tt je 1700g...myslim,ze ides presne...36tt to urcite nemoze zodpovedat...pretoze kamaratke sa min.tyz. narodil chlapcek v 37tt a mal 2200g...

sijust
11. apr 2012

@lucy125 ... ked je otoceny ritkou dolu,tak to je dovod pre cr,ale som fakt prekvapena, ze u vas robia sekciu vzdy,ked je zena po ivfku....mna teraz caka konziliarne vysetrenie kvoli sekcii...tak som zvedava....ty by si radsej rodila prirodzene alebo ti cr nevadi?kazdopadne drzim palce 🙂

miskaska
11. apr 2012

Ja k tej materskej dovolenke..to slovo dovolenka ma celkom prozaický dôvod: Materská dovolenka je preto dovolenka lebo je považovaná za ospravedlnené voľno v práci, ktoré sa posudzuje ako výkon práce. O materskej dovolenke môžeme hovoriť len v prípade žien, ktoré sú zamestnané. Nezamestnaná matka, študentka, ani podnikateľka nemôžu byť na materskej dovolenke, nakoľko materská dovolenka je voľnom z práce, ktoré žene poskytuje zamestnávateľ 😉 .

michelle1984
11. apr 2012

Tak školenie EPI mám za sebou a dúfam že tam malá ostane čo najdlhšie, stačí aj do doby než zabudnem všetko čo som dnes počula 😀 😀 ja sa bojiiiiiiiiiim ihel a to bude megaihla

marianax
11. apr 2012

@chelonka 😀 moooja zlata ale jasne ze budes vediet 🙂 ked sa malinke narodi tvoj instinkt ti vsetko napovie a ked nieco nebudes vediet budeme tu a poradime ti 😉

marianax
11. apr 2012

@tinuska436 oooj moja asi nie lebo ja chodim rano ked malu odprevadim do skolky 😕 ale niekedy sa stretnut mozeme 😅

marianax
11. apr 2012

@silvia0201 😀 😀 😀 no ano ked vsetko tak vsetko 😀 😀 😀

marianax
11. apr 2012

@1ivanka1 moja sestra rodila s EPI bolest necitila ale tlaky ano tak vedela kedy ma tlacit 🙂

marianax
11. apr 2012

@michelle1984 nemysly na to moja len sa budes zbytocne stresovat aj ja sa o to snazim ale poviem pravdu ze sa mi to nedari no nemozeme sa takto stresovat ved ideme odrodit nase anjeliky a hlavne sa na ne tesime 😀

lucy125
11. apr 2012

@sijust No, že vraj naši porodnici to takto po IVF ukončuju bez ohladu či je, alebo nie je dovod, šak uvidím o 2 týždne čo mi povie.Aké je to konziliárne vyšetrenie? 😕 😕 Som to ešte nepočula, ja som myslela, že sa len na sekciu objednám, ako na operáciu a urobia predoperačné testy, teraz neviem, prosím o info v´daka 😝 😝

michelle1984
11. apr 2012

Baby? mám otázočku trochu mimo, viem že je tu niekde o tom aj téma, ale rada by som mala aj váš názor. Chcete dať niektorá novorodeniatko očkovať? či už tbc čo je teraz zdobrovoľnené alebo nejaké proti detským ked prípadne bude väčšie...

chelonka
11. apr 2012

@michelle1984 ja nebudem dávať očkovať

lenca6482
11. apr 2012

@marianax vsetko pofotim neboj:o))

lucy125
11. apr 2012

Holky bojím sa,aby sa malý neomotal pupočnou šnúrou, keď sa zakaždým obracia iným smerom, v 28 tt bol KP, potom 30-31tt bol hlávkou dolu a teraz v 33tt je opať KP. ☹ ☹ Stále kontrolujem pohyby, dnes bola poradňa Dr. mi aj sono robila, tak hádam by videla, že malý je zamotaný nie? keby sa to nedajbože stalo, ako to zistím? Iba tak, že by neboli pohyby?Alebo? Ďalšiu poradňu mám až 23.04. 😒 😒

michelle1984
11. apr 2012

@lucy125 ešte má myslím dosť miesta, ja som vraj mala omotanú a mama to vedela podľa toho že dlhšie necítila pohyby. ale to bolo v 37. ak by si necítila dlhšie pohyby a nebola si v tomto istá chod na pohotovosť, ale to že sa mimčo otáča je normálne, mne sa vrtí a otáča stále

lucy125
11. apr 2012

@michelle1984 Aj tebe sa stále otáča, raz hore a raz dole hlávkou?Ja som myslelala, že keď sa už otočil dole hlávkou, že to tak už do porodu zostane.Ja asi pojdem cisárskym v 37-38tt lebo som po umelom a vraj prvu graviditu u nás po IVF porodníci ukončuju sekciou, tak uvidím čo mi povie Dr. toho 23.04. to už budem v 35tt. 😒