Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
baby a čo epidurálka? s či bez? 😒
@1ivanka1 ... porodny plan som nemala, ani som sa nim nezaoberala, viem, ze niektore mamicky tvrdo trvaju napr. na tom, aby jej doktori nerobili nastrih alebo aby jej dieta okamzite prilozili na hrud atd. Ja som sa plne spoliehala na porodne asistentky a doktora, mala som prijemny porod, aj cely pobyt v porodnici bol velmi fajn. Takze ziadne svoje extra poziadavky som nikomu z nich nepredkladala. Nastrih mi robit museli, lebo dcerka bola velka, ale ani som nevedela, kedy ma trosku nastrihli, citila som len sitie, par drobnych stichov som mala a dcerku mi prilozili na prsnik hned, ako ju osetrili, potom s nami aj manzelom zostala asi 2 hodiny na porodnom boxe. Tych veci v zozname je celkom dost, to mas pravdu, preto si zabal 2 tasky, jednu k porodu a druhu uz na izbu - ja som ocenila, ked som si so sebou zobrala viacero nocnych kosiel, pretoze cistenie po porode Ti moze sposobit nehodu kedykolvek, nohavicky po porode sa neodporucaju pouzivat pocas pobytu v porodnici, len pocas navstev, moze sa Ti rana zapalit a chytis zapal, stale treba spodok vetrat - takze len vlozky pouzivat, stale ich menit a podlozky proti inkontinecii pouzivat na posteli a pravidelne sa sprchovat. Mne sa osvedcila v porodnici aj manualna odsavacka na mliecko, pomohla mi rozbehnut kojenie, kedze sa mi mliecko nechcelo spustat, musela som si robit studene obklady medzi kojeniami a teple tesne pred kojenim a odsavat a odsavat. Dalej mi velmi pomohli aj klobuciky na bradavky, mala som ploche bradavky a dcerka sa nevedela prisat, cez klobuciky jej to vsak islo hned.
@marianax jeeee už 8smeho ja zatial z rýchlo sa bežiaceho pôrodu nemám strach ale zas sa mi včera snívalo, že sme mali problem s kojením, ja sa skôr bojim tej starostlivosti o babo či budem vedieť všetko to čo mám vedieť. Bo porod bude len jednorazova zaležitosť ale starostlivosť bude denno denná a báť sa bojím toho či a ako budem vedieť že už to na mna prišlo 😀 - porod
@1ivanka1 .... cely priebeh porodu riadili porodne asistentky, doktor a anestezilogicka ... ked doktor povedal, ze porodne cesty su otvorene ideme tlacit, anestezilogicka mi uz nepodavala EPI, ale inu formu anestezy, aby som citila aj kontrakcie. Kontrakcie boli stale vidiet na monitore vedla mna, takze mi hovorili, kedy mam tlacit ... nebolo to take strasne, neboj 🙂
@chelonka ... veru ja som to tiez podcenila pri prvej dcerke, vobec som si nenastudovala info pred porodom o kojeni, mala som nastudovane vsetko len o porode a potom som bola ako vyorana myska, ked som mala zacat kojit, prikladat, odsavat, robit si obklady a pod. Takze vyuzi cas pre porodom a nastuduj si literaturu vopred 🙂
@adulka165 no jasné že si dáme vedieť 😀 inak som tiež velmi zvedava aka je už velikááááá.
jeee tebe už tak puchli nohy, mne zatial končatiny nepuchli, ale zvyknem v noci dostávať krče do dôch a v niekorých polohách mi dost trpnu aj ruky a aj nohy a niekedy mi tam dojdu riadne mravceeeee.
@lucy125 ... ked je otoceny ritkou dolu,tak to je dovod pre cr,ale som fakt prekvapena, ze u vas robia sekciu vzdy,ked je zena po ivfku....mna teraz caka konziliarne vysetrenie kvoli sekcii...tak som zvedava....ty by si radsej rodila prirodzene alebo ti cr nevadi?kazdopadne drzim palce 🙂
Ja k tej materskej dovolenke..to slovo dovolenka ma celkom prozaický dôvod: Materská dovolenka je preto dovolenka lebo je považovaná za ospravedlnené voľno v práci, ktoré sa posudzuje ako výkon práce. O materskej dovolenke môžeme hovoriť len v prípade žien, ktoré sú zamestnané. Nezamestnaná matka, študentka, ani podnikateľka nemôžu byť na materskej dovolenke, nakoľko materská dovolenka je voľnom z práce, ktoré žene poskytuje zamestnávateľ 😉 .
Tak školenie EPI mám za sebou a dúfam že tam malá ostane čo najdlhšie, stačí aj do doby než zabudnem všetko čo som dnes počula 😀 😀 ja sa bojiiiiiiiiiim ihel a to bude megaihla
@tinuska436 oooj moja asi nie lebo ja chodim rano ked malu odprevadim do skolky 😕 ale niekedy sa stretnut mozeme 😅
@silvia0201 😀 😀 😀 no ano ked vsetko tak vsetko 😀 😀 😀
@michelle1984 nemysly na to moja len sa budes zbytocne stresovat aj ja sa o to snazim ale poviem pravdu ze sa mi to nedari no nemozeme sa takto stresovat ved ideme odrodit nase anjeliky a hlavne sa na ne tesime 😀
@sijust No, že vraj naši porodnici to takto po IVF ukončuju bez ohladu či je, alebo nie je dovod, šak uvidím o 2 týždne čo mi povie.Aké je to konziliárne vyšetrenie? 😕 😕 Som to ešte nepočula, ja som myslela, že sa len na sekciu objednám, ako na operáciu a urobia predoperačné testy, teraz neviem, prosím o info v´daka 😝 😝
Baby? mám otázočku trochu mimo, viem že je tu niekde o tom aj téma, ale rada by som mala aj váš názor. Chcete dať niektorá novorodeniatko očkovať? či už tbc čo je teraz zdobrovoľnené alebo nejaké proti detským ked prípadne bude väčšie...
@michelle1984 ja nebudem dávať očkovať
Holky bojím sa,aby sa malý neomotal pupočnou šnúrou, keď sa zakaždým obracia iným smerom, v 28 tt bol KP, potom 30-31tt bol hlávkou dolu a teraz v 33tt je opať KP. ☹ ☹ Stále kontrolujem pohyby, dnes bola poradňa Dr. mi aj sono robila, tak hádam by videla, že malý je zamotaný nie? keby sa to nedajbože stalo, ako to zistím? Iba tak, že by neboli pohyby?Alebo? Ďalšiu poradňu mám až 23.04. 😒 😒
@lucy125 ešte má myslím dosť miesta, ja som vraj mala omotanú a mama to vedela podľa toho že dlhšie necítila pohyby. ale to bolo v 37. ak by si necítila dlhšie pohyby a nebola si v tomto istá chod na pohotovosť, ale to že sa mimčo otáča je normálne, mne sa vrtí a otáča stále
@michelle1984 Aj tebe sa stále otáča, raz hore a raz dole hlávkou?Ja som myslelala, že keď sa už otočil dole hlávkou, že to tak už do porodu zostane.Ja asi pojdem cisárskym v 37-38tt lebo som po umelom a vraj prvu graviditu u nás po IVF porodníci ukončuju sekciou, tak uvidím čo mi povie Dr. toho 23.04. to už budem v 35tt. 😒

@zz134 tak ako ti napísala michelle1984 také bublinkovanie alebo ako keby som cítila v bruchu silné bitie srdiečka - také pravidelné a tak max 2min. Do dňa aj 6 a viac krát u mňa je to hlavne vtedy keď som vklude. Nieje to nejaké nepríjemné no cítiť to a riadne.