icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

riela
14. apr 2012

@silvia0201 nepotešila... pridaj potom čo si urobila, sliny nech mi tečú...

marianax
14. apr 2012

@silvia0201 teda nejak som to prehliadla neviem kde je dufam ze sa nam coskoro ozve 😕

riela
14. apr 2012

idem teda nakúpiť, nech nezomreme od hladu, zatiaľ sa majte

silvia0201
autor
14. apr 2012

@riela no takto ma dlho nikto nepochválil. ďakujem 😅 ale niekedy fakt nepreložím krížom slamku 😝

adulka165
14. apr 2012

Dobré ránko babenky, tak ja dnes idem variť ryzoto /kuracie zo zeleninou/. Bryndzové halušky sme mali v stredu aj kyslú polievku strukovú. Včera som len tak narýchlo spravila vyprážaný syr s hranolkami - raz začas neuškodí. A manželíkovi som urobila prekvapko s palacinkami 😀 Včera mi teda povedal že nech je meno také aké ja chcem a že druhé dieťatko pomenuje on. Tak len dúfam, že sa mi nebude chcieť pomstiť a nevyberie nejaké čo sa mne vyslovene nepáči. Ešte som ani prvé nedonosila a už od ruhom básnime xixixi 😀 my sme teda dvoja xixiix 😀
Takže naša maličká bude Alica 😝

silvia0201
autor
14. apr 2012

@marianax hádam sa má dobre. ja si tiež pustím dobrú muziku, alebo rádio a kmitám. keď sa mi chce. keď nie, tak len dudrem, že prečo furt len ja 😀 ale dorobím veci....

adulka165
14. apr 2012

@riela ahoj ty si robila tú štatistiku kto bude mať čo ? či si zle pamätám ? nehodila by si sem aktuálnu celkom som zvedavá koľko chlapcov a koľko dievok bude v júny narodených 😀 díky kuk moj predposledný príspevok možno ťa inšpirujem čo variť 😉

indys
14. apr 2012

Och dievcata, viem ze som tu dlho nebola 🙂) len teraz sa mi zhorsili zdravotne problemy s nohami a chrbatom a aj na PC mozem sediet tak 15-20 min maximalne a ten cas naplno venujem studovaniu latkovych plienok. Velmi velmi by som chcela latkovat.Prilis vela som si precitala a otm ake su jednorazove plienky skodlive pre nase deticky neodhliadnuc od toho aky to ma vplyv na zivotne prostredie. Lenze to latkovanie mi zo zaciatku prisla ako hotova veda, kedze v dnesnej dobe je vela moznosti a clovek nevie ktorym smerom sa vydat, takze posledne 2 mesiace to studujem a konecne som dospela k nejakemu zaveru a chcela som to dat nejko dokopy,lebo o od 16.4.-22.4.2012 je tyzden latkovych plienok a vtedy su rozne akcie na e-shopoch.

Dievcence mam este otazku, zacalo aj vam castejsie tvrdnut brucho? Mne aj pocas noci aj pocas dna ked si len tak sedim hocikedy a ked viac chodim tak ani nehovorim
@riela

myska183
14. apr 2012

kocky, neviem ci tu uz padla tato otazka, ale vedeli by ste mi poradit, ked ste prali vecicky pre drobca aky prasok ste pouzili nejaky klasicky ci je nejaky specialny pre babatka?🙂

sandy80
14. apr 2012

@myska183 ja som aj pri prvom používala persil sensitive, aj silan sensitive, a teraz som prala veci malého tiež v tom, ale dobrý je aj tekutý breft baby🙂 Na začiatku som si kúpila 2 balíky prac. prášku batole, jedno balenie mi aj ostalo, lebo sa mi nejak neosvedčil, ale samozrejme potom niekedy použijem aj ten🙂

@riela ja budem robiť dneska kuracie rezne (dávam na ne grilovacie korenie pálivé), k tomu robím omáčku z rajčinového pretlaku, kečupu, chili, trocha vody a uvarím v nej šampinony, a zmes zeleninový (teraz mrkva, hrášok, kukurica) a ako príloha opekané zemiaky alebo hranolky🙂

Inak dievčatá, je tu na fóre tiež jedna téma, nedávno som ju objavila, volá sa "Čo varíte dnes, dajte inšpiráciu", nájdete tam typy už na viac ako 1000 stranách, je to každodenná dilema každej z nás🙂 Sú tam aj recepty, odkazy na recepty, je to vážne veľká inšpirácia, pozrite si ju🙂

sandy80
14. apr 2012

Ešte som sa chcela opýtať, či ste sa rozhodli pre odobratie pupočníkovej krvi? Aký je váš názor?

milacik0106
14. apr 2012

@indys Ahoj ... držkaj sa ... uzlík sa v brušku cíti určite dobre a potiahne to pekne do konca 🙂

majussska1812
14. apr 2012

@myska183 ahoj. Ja som kúpilq persil sensitive expert,mne tie batole,lovela nevobali. Dúfam,že drobcovi bude dobey 🙂

monuska342
14. apr 2012

@mirka1210 jasne ja som rodila v roku 2010 a dostala som ho a aj teraz som si hladala na nete info a nikde som nenasla ze musis byt nemocensky poistena takze podla mna ho dostaneme 🙂 aj nam sa tie peniazky hodia a uz s nimi ratam 😀

marianax
14. apr 2012

@silvia0201 preeesne i ja dnes neviem ci na mna depka prisla ci co ale aj halusky sa mi urobili malo taka som nastvana 😠 a rozmyslam ze pojdem do kik a nieco pekne kupim mozno sa ukludnim a mozno nie ja neviem dnes nie som vo svojej kozi 😒

marianax
14. apr 2012

@adulka165 pekne meno paci sa mi Alicka jeej 🙂 no ja kuracie meso nemozem je mi z neho zle tak to mam tazke a ani kyslu kapustu a vlastne ani sladku a dnes som urobila malo halusiek fuuuu 😠

adulka165
14. apr 2012

@marianax som rada že sa ti páči meno Alicka - mne sa tak postupne začalo páčiť - mám kolegyňu Alicu a kamoška má takú ročnú Alicku - začína byť toto meno populárnejšie xi ale nevadí hlavne že už je vybraté 😀 juj tak to tedá máš blbé že z kuracinky ti je zle ... ja som neodolala a spravila som si ešte slepačí vývar s rezancami - véééľa mrkvy a zeleninky mňám rozvoniava po celom byte 😀

marianax
14. apr 2012

@indys som rada ze si sa na chvilu ozvala lebo sme ta tu uz spominali teda prva Silvia0201 🙂 boli ta chrbtica co moja a ja sa stazujem ☹ no o latkovych plienkach neviem nic neviem ako dlho vydrzia ako casto sa musi prebalovat a financne tiez neviem ako 😕

miskaska
14. apr 2012

@myska183 : ja som kupila gel na pranie Lovela...este som v nom ale neprala. Inak, gel na pranie sa leje tam kde sa dava prasok, alebo v tej nadobke ho mam dat priamo do bubna? Este som v géli neprala 😝 .

marianax
14. apr 2012

@adulka165 mmmmm kuraci vyvar lubim a ja robim aj domace rezance asi urobim zajtra uvidim ako sa budem cicit dnes to nie je bohvie co aj ta alergia ma trapi ale potrebujem vypadnut z domu lebo stale len riad upratovanie a uz mi to leze na mozog 😅

adulka165
14. apr 2012

@marianax mi niečo hovor o vypadnutí z bytu... ja som od 2.4. na PN bez vychádzok takže už cvokujem doma - sama ☹ manžel v práci a teraz cez víkend ho ocino zavolal na chatu -pristavujú aj nemám ani tie vychádzky povolené takže sa teším na pondelok kedy idem na poradňu a určite budem naliehať nech mi dá doktorka vychádzky...

indys
14. apr 2012

@myska183 ja som sa rozhodla, ze budem prat v slize hlavne plienky, citala som vela bab to pouziva.Je to viac eko a zaroven aj lacnejsie. http://www.altermater.eu/altermater/5-NAVODY/6-...
na prevonanie, mozes pouzivat nejaky vonny olej alebo Tea Tree (tak 1-2 kvapky) olej, ktory zaroven posobi aj dezinfekcne. Po tom slize, pradlo takmer vobec nevonia, len ho trosku citit za mydlom, ale to vyprcha. Mne to vyhovuje, pretoze neznasam tie praskove vone, ktore su pre mna silne. Zatial som v nom prala len 4x takze objektivne nemozem zhodnotit, ale casom sa uvidi

@sandy80 ja som sa uz rozhodla, ze nedavam odobrat. Podla mna obrovsky biznis 😉

@milacik0106 no drobcovi je velmi dobre a obcas aj mne je lepsie ale vzdy si rano poviem, uf dalsi den a noc za nami.Lebo noci su horsie 🙂 a necela 2 mesiace zbehnu ako voda a uz budeme mat svoje zlatinka pri sebe. Ty si uz bola v nemocnici konzultovat sekciu, ci este nie? Mna moj doktor posle az v 37. tyzdni

@marianax kuracie masko je aj pre mna tabu, a aj mlieko a aj psenica 🙂 Zistili mi ze psenica a vsetko z nej mi zhorsuje zapaly a mlieko je pre mna nestravitelne. Kuracie nahradzam morcacim (aj vyvar robim z kridel a chuti uplne presne tak isto ako kuraci) a tiez milujem sojove masko. Chlieb si peciem zasadne sama doma a aj sladke pecivo ked mam chut, mlieko si robim domace z soje, vlaskych orechov...a pod.Je "veselo" varit a vymyslat a este veselsie, ked nemozes varit zo vsetkeho.Esteze mam muza co zje uuuplne vsetko a na mäse si nepotrpiKeby som dala pred neho biely chlieb tak ma asi posle do haja 🙂 V podstate to ma jednu nevyhodu. Vsetky tieto suroviny su podstatne drahsie ako lebo ich vyroba je drahsia a vacsina z nich je BIO.
No chrbat mam uplne v haji a su dni kedy aj nohy .Muz masiruje a velmi pomaha. Ale 2 mesiace zbehnu rychlo a verim, ze potom aj ked to nebude idealne ale bude lepsie.
Co sa tyka latkovych plienok tak raz kupis a tocis dookola ( nie iba tie klasicke latkove stvorce ale su rozne nohavickove alebo vsetko v jednom ked ides von a pod. je toho vela), jasne ze treba sem-tam dokupit, lebo na zaciatok nekupujem cely plienkovu vybavu,neviem co nam bude vyhovovat. Nevyhodou je, ze ta prvotna investicia je vyssia ako pri jednorazovkach a samozrejme treba sa o to aj viac starat, ale verim ze to stoji za to

indys
14. apr 2012

@miskaska mozes dat aj do bubna aj do priehadky na prasok zalezi od teba..

miskaska
14. apr 2012

@indys Ty si na tom zdravotne mozno podobne ako moja mamka...ta ma od detstva skoliozu, bechtereva a + vsetky mozne choroby klbov..ked bola tehotna so mnou ledva to prezila...takze po druhom porode,isla na sterilizaciu...Nikdy si svoj zdravotny stav nepripustala a teraz ma 50, nik by o nej nepovedal, ze co jej je a doktor sa vyjadril, ze pri jej kombinacii chorob sa cuduje, ze vobec chodi a to pracuje ako zdravotna setsricka a natahuje sa s chorymi.

marianax
14. apr 2012

@indys to urcite za to stoji moja 🙂 wow ale pozeram aka si sikovna aj chleba si urobis doma uf klobuk dole 🙂 ja sa priznam ze som uz lenivejsia pri tych mojich hladosoch a niekedy by som na kuchynu ani nepozrela no musim 🙂 teraz idem povesat pradlo a trocha vypadnut von aj ked nie je vonku idealne ale co uz doma uz nevydrzim musim prec 😅

marianax
14. apr 2012

@adulka165 fu tak to tiez nemas ruzove 😕 ja hovorim mozno je to naozaj len dnes ze mam nejak zly den ale vies zamyslym sa nad tym ze som skutocne stale doma a vidim vsetok ten neporiadok a uz ani uptratovat sa mi stale nechce varit ani nehovorim tak radsej sa idem trocha nadychat vzduchu a vyvetrat hlavu 🙂

sijust
14. apr 2012

@indys ahoj,aj ty mas problemy s klbami a chrbticou? 😒 ja mam obojstrannu burzitidu-zapal klboveho puzdra,uz to zacinam riadne citit...noci su strasne...chodim ako kacka,aby som ich trosku odlahcila,11kg hore robi svoje a malu mam nizsie polozene,hrozne tlaci...uf...musime to nejako zvladnut...akurat v pondelok idem za primarom ortopedie na konz.vysetrenie...chcem rodit prirodzene,ale neviem si to predstavit... 😝 normalne sa bojim ☹

sijust
14. apr 2012

@adulka165 jeej Alicka je krasne meno... 🙂

milacik0106
14. apr 2012

@indys Ja mám volať v utorok pôrodníkovi aby sme sa dohodli o ďalšom postupe .. čiže už to začína u mňa 🙂 rodiť by som chcela plánovane 15.5. dlhšie ma nenechajú vraj ... aj sa teším, že sa mi to kráti a junior bude už medzi nami 🙂

adulka165
14. apr 2012

@sijust som rada že sa ti páči 😀 muž sa stým musel zmieriť 😝