icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

majussska1812
15. apr 2012

@marianax no moja ja som tiež prvorodicka,a cítim sa tak isto,ze ako co bude a tak...malého sa uz nevieme dockat ake mate meno? My sme sa konecne zhodli na mene damián 🙂

majussska1812
15. apr 2012

Baby včera ma kamoska vylakala,pytala sa ma ci mi už vyteká to mlezivo ,predzvesť mlieka. Ale mne nič ☹ mám ich akurat o 3cisla vacsie. Teraz sa bojím ci budem mat mliecko. Som prvorodicka.

majussska1812
15. apr 2012

@vlnka81 Ahoj medzi nami 🙂 ja som tu tiež neni dlho ale chodim sem 10krat za den páči sa mi tu,su tu skvele babenky a rady 🙂 ja som to mala tiež všelijaké najprv potrat,potom mi bývalo tak zle a velni dlho,migreny,a este obavy aby sa drobcek udržal,a aby bol zdravý,velmi má priatel podrzal...teraz vkuse beham na wc boli má panva vajecniky,noha ,zadok,prsia,musím vkuse nosit intimky koli vytoku ale aj tak sa velmi tesime na drobceka uz sme sa konecne zhodli na mene Damian 🙂

sandy80
15. apr 2012

ahoj tehulky moje zlaté, tak u nás chvála bohu aj včera popoludní sa tak troška vyjasnilo to počasie, sme mohli byť s malým chvíľku vonku, a dnes doteraz (už sa zaťahuje) krásne svietilo slniečko a bolo teplo, tak sme boli tiež vonku potom čo som navarila🙂 malý sa unavil a teraz už spinká🙂 závidím vám, keď chodíte často na WC iba v noci, lebo ja aj cez deň, keď som v meste a behám po obchodoch, lekároch, furt musím nájsť verejné záchody🙂

@marianax moja, ja mám za sebou už jednu sekciu, a myslím si, že takto, že viem do čoho idem, sa bojím oveľa viac, ako keby som nič netušila ☹ Radšej na to ani nemyslím ☹ A najviac sa bojím toho, ako zvládnem 5-6 dní v nemocke (bože chráň aby bol problém a mala by som zostať viac) bez môjho malého (teda väčšieho) synčeka ☹
Mamičky malých aj veľkých detí, ako to budete znášať bez prvého dieťatka? Môj je na mňa citovo úplne viazaný a netajím sa tým, že aj ja na neho, tak neviem ako to prežijem, ešte nikdy som bez neho nebola cez noc, a teraz začal chodiť do škôlky, vplýva mu to na detskú psychiku a stále chce všetko robiť so mnou, všade chodí so mnou, iba maminka, maminka, tak už teraz mám slzy v očiach keď na to pomyslím, ako ma bude hľadať kým nebudem ☹

sandy80
15. apr 2012

@majussska1812 tak to nič neznamená, že ho ešte nemáš, totiž ja som mala aj pri prvom tehotenstve, aj teraz, prsia sa mi vôbec nezväčšili, a napokon sa mi nepodarilo kojiť, neviem ako to bude teraz, takže buď kľudná, nič to neznamená🙂 Kamoške nevytekalo celé tehu nič, a dodnes kojí🙂

lucy125
15. apr 2012

@marianax Teda klobuk dole, ty už čakáš piate?Prosím ťa normálne ťa obdivujem, ako to zvládate s manželom? myslím vtejto dobe, finančne, aj výchovne aj všeobecne.Čo máš doma? Chlapcov či dievky?Ešte raz fakt si obdivhodná, ja budem rada, keď pre začiatok zvládnem jedno, potom by sme asi po 2-3 rokoch chceli druhé, ak by sa dalo dievčatko. 🙂 🙂

lucy125
15. apr 2012

@sandy80 No aj ja v meste chodím na verejné wc, cez deń aj v noci vkuse ☹ ☹ aj do hypermarketov, všade. Dosť ma to obťažuje, ale čo už narobím nie? 😉 😉

macuka
15. apr 2012

@vlnka81 Cau vlnka, ja som asi tak ako ty, ale druhorodicka...teda rodim ked ty..Uz mi sibka, tiez sa nevladzem hnut, ked chodim tak tlak sa mi tak kyve, ze okamzite postel hladam 😀 , tam sa citim najistejsie..Ked som cakala prvu dcerku, bolo mi aj zle, a pachy som nemohla, ale teraz som to uz nemala..Myslim ze u prvorodiciek je najhorsie, a zaroven najlepsie to, ze nevedia ako boli porod, a ked to uz zaziju, tak druheho porodu sa viac boja, to je ale mozna len v mojom pripade, lebo som sa dlho neotvarala, a kontrakcie take ze som myslela, ze neprezijem..ale epidural mi pomohol hrozne moc... Ja si tiez vsimam, ze mnoho zien su take silne, raz som videla moju kamosku z auta, este som nebola tehotna s tymto druhym bábom, a mala som len dcerku, no a ona niesla s bruchom ako svet/ ale fakt mala strasne velke/ hadam mohla byt v 8 mesiaci, torjkolku dcerke, a este aj ju viedla cez cestu a pritom sa usmievala...ja som skoro odpadla, ze to ako je mozne...Druha kamoska behala po obchodoch, a prehrabovala sa v sekaci, s velikym bruchom, chodila s detmi do skoly, ked som este ucila, ja som nechapala, do poslednej chvile mala sil za troch...Ja myslim, ze kazda sme ina, a nemozeme sa porovnavat..Su aj zienky, co musia cele tehotenstvo byt v nemocnici, a su stastne, ze maju nakoniec deticky...Inak ja uz pocitam dni, ako najatá, lebo sa uz neviem dockat na koho sa toto druhe male bábo bude podobat..Moja dcerka je skor na manzela, sice my mame obaja hnede vlasy a ona je blondinka, asi po mojej mamine...to je sranda ako sa to cele domiesa.. 😀 Tak sa drzkaj, a pekne cvic dychanie..

macuka
15. apr 2012

@marianax jej tak ty si pozehnana mamina 4 deticky, a teraz piate? ak som dobre pocitala...To je uzasne! V dnesnej dobe, ked niekto ma tolko deti, musi byt naozaj statocny, nie koli peniazom, ale ludom co su taki, co vypravaju nezmysly, ze naco tolko deti, a v dnesnej dobe atd..Moja kamoska skoro isla na potrat, ked jej takto ludia ublizovali, a nakoniec nesla, lebo veri v Boha, a vedela, ze by mala strasne stavy ak by isla, a ma krasne dievcatko po 3 chalanoch, a je stastna....Tak si ta vazim, ze mas tolko deticiek...Mas dobreho muza? Ja mam dobreho, mas pravdu jeho snahu ocenujem...Dnes tolko porobil, ze si zasluzi nobelovu cenu... 😀

indys
15. apr 2012

dievcata ako vam tvrdne brucho?

majam27
15. apr 2012

@marianax to vazne? tak to je super 🙂 a ako sa bude volat?

majussska1812
15. apr 2012

Baby ako je to stou epiduralkou pri pôrode?to utlmi bolest?musíš si ju vypitat?a kolko sa zato platí?

valilienka2
15. apr 2012

kočky keď čítam ako zle spávate tak to som na tom až moc dobre, ja ľahnem a spím celú noc, trošku problém pri pretáčaní sa ale v momente spím ďalej a ani na WC nechodím..a malý je gentleman a v noci nekope 😝 dokonca som bola minule na plavárni, až tak dobre. Chodila som aj predtým, takže ani som nefučala a zaplávala som 1 km 😀 ale šla som tam až po poradni keď mi doki povedal že krčok ok a tiež tú plaváreň schválil 🙂 a váha nášho "drobca" v 32 tt bolo 1900g a vôbec sa gynekológ nečudoval, že by to bolo veľa, vraj úplne v norme..

vlnka81
15. apr 2012

@marianax Bauuuu 🙂 5 deti??? mas u mna velky respekt ! Nie len tehotenstvo, porod ale hlavne potom vychova...to sa asi cely den nezastavis a v jednom kuse to u vas huci 🙂 ale musi to byt krasne - hlavne ked si potom pomahaju a hraju sa spolu. urcite sa aj pobiju (hovori vlastna skusenost, my sme sa s braskom mlatili hlava nehlava 🙂 ale to patri k tomu, aspon su lepsie vyskoleni do zivota. Mne velmi pomohlo ze som mala starsieho braska na zakladnej aj strednej skole. Aj on bol urcite rad - aj ked predsa len mladsia sestra nie je take terno ako brat o dve triedy vyssie 🙂 Mozes nam dat ako ukazku nejaku fotecku 🙂 citala som ze aj ine baby su z teba nadsene 🙂
co sa tyka vybavy - tak som uz nejake veci ako postielku a prebalovaci pult kupila cez net, kociar som vyberala asi mesiac - kym som nasla taky ktory splnal vsetky moje poziadavky (mala som ich teda pozehnane 🙂 a okrem nich bol vhodny ako do mesta tak aj do lesoparku 🙂 nakoniec som vybrala HARTAN VIP (nemecka znacka, asi nie velmi znama u nas, kazdopadne ale je to premysleny kociar - ako vsetko nemecke 🙂, do auta mame baby safe sleeper (budeme cestovat dlhe trasy hned po 6nedeli) + vajicko znacka Romer. Nejako najviac doverujem nemcom 😀 No a co sa tyka oblecenia tak to este nemam takmer ziadne - len asi pred dvoma dnami som zistila rozdiel medzi overalom a dupackami a potom som nasla ze existuju aj polodupacky a to ma nacisto zmiatlo 🙂 Nechcem nakupovat zbytocne vela veci. Najradsej by som si ale zasla sama do obchodu, cez net to nie je ono - hlavne ked je to vsetko take zlatucke 🙂 Snad mi bude v maji - v juni lepsie a vsetko pekne dobehnem 🙂 Musim si pekne precitat celu vasu diskusiu - aby som zistila co mi este chyba 🙂
dakujem za uvitanie 🙂

vlnka81
15. apr 2012

@majussska1812 dakujem za privitanie 🙂 ufff ale co pises, cim si si presla - hlavne ten potrat musel byt tazky, je mi to velmi velmi luto. Si odvazna ze to vsetko nesies tak s nadhladom. My sme bejby neplanovali, preto som ani nebola pripravena a tie nevolnosti ma zastihli uplne nepripravenu. Prave som zacala v novej praci a bola som maximalne spokojna. Ale ako sa hovori - clovek mieni Pan Boh meni 🙂 teraz som spokojna a stastna, viem ze to bol ten najvhodnejsi cas. Sama by som sa na takuto velku vec asi nikdy neodhodlala...takze aj ked sa velmi bojim tak sa aj velmi tesim 🙂 je to predsa len zazrak zivota 🙂 ale uz sa neviem dockat kedy sa poriadne najem 🙂
Maji povedz doma ze ste vybrali to najlepsie meno ake ste mohli vybrat 🙂 mne sa Damian velmi velmi paci, cely zivot som si myslela ze budem mat Damiana, ale kedze to bol moj byvaly...tak ked sme sa s manzelom bavili o menach a ja som s malickou dusou navrhla ci by to nemohol byt Damian tak na mna vygulil oci a spytal sa nieco v zmysle ci srandujem 🙂 ale uplne ho chapem 😀 tiez by sa mi nepacilo keby sa nasa dcerka volala po jeho byvalej a este k tomu ak by sa to ona dozvedela 😀 je to predsa len take cudne 🙂 Ale Damian je jedinecne meno a nema obdoby 🙂

vlnka81
15. apr 2012

@majussska1812 este som chcela dodat, ze su zeny ktore maju prvy krat mledzivo az 3. den po porode. ta tvoja kamoska ma asi zvysene nejake hormony - mozno sa manzel prisal a telo si myslalo ze uz je to tady 😀 just kidding. Urcite ale kvoli tomu nestresuj. kazda z nas je ina ale malo kedy pocujem (a nikoho takeho nepoznam) ze by maminka nemala mlieko. dolezite je aby sa Damianko prisal co najskor a mliecko sa ti bude tvorit same.
Epidural je maly zazrak ktory ta doslova znehybnie od pasu nadol, nebudes citit ziadnu bolest - problem je ale ked necitis ani kontrakcie ked mas tlacit. Vtedy je dobre mat dobreho porodnika a na slovo ho posluchat. Predides tak natrhnutiu a nastrihom. Moja kamoska citila kontrakcie uplne jemne a tak vedela ako a kedy tlacit 🙂 urcite ti ale daju viac info zeny, ktore tym same presli. ja som len taky second hand information 🙂 Epidural by ti mali ponuknut sami lekari, ale mozes si ho aj vypytat ak budes mat velke bolesti, prebehne mini skolenie kde ta budu informovat o nasledkoch a budes musiet podpisat ze s tym suhlasis - a tusim to na Slovensku cele preplaca poistovna.

vlnka81
15. apr 2012

@macuka Ahoj Maci, tak vidim ze sa mame velmi podobne 🙂 mam kolegynu, ktora caka 5. dieta (teda uz asi porodila) a pred tym ako otehotnela stale hovorila ze jej oblubene obdobie zivota je ked je tehotna 🙂 ja som si to nevedela predstavit ako skvele obdobie - a to som ani nebola tehotna a ni som netusila co vsetko take tehotenstvo so sebou nesie. Mne stacilo vediet ze budem mat velke brucho ktore ledva unesiem a mala som dost 🙂 Po pravde vobec som necakala ze to bude az take zle...ale snad ako pises, pri druhom sa to umudri, ja by som bola vdacna uz len ked by mi odisli nevolnosti a moj cuch by nebol taky intenzivny. Je mi luto ze si mala taky tazky prvy porod - uff po tolkych hodinach si neviem predstavit ze by som mala este silu tlacit. @majussska1812 sa pytala na epidural - nieco som jej napisala, ale mna by saujimalo ci ti to pichli uz v prvej faze. Citila si potom kontrakcie kedy mas tlacit? museli ta aj nastrihovat? Toho sa ja najviac bojim 😒 vdaka za kazde info 🙂

katarinahl
15. apr 2012

Ahojte, ja mam dnes priserny den, bolia ma hadam aj vlasy, depku jak slak, cista psychiatria ☹ a velmi sa bojim o tu malu mrkvu v brusku. Nastastie zajtra musim ist na hodinu do roboty, tak budem mat trosku zmenu a prejdem na ine myslienky... Babulky dajte typ kde beriete energiu?

marianax
15. apr 2012

@vlnka81 jaaaaj moja tak az sa cervenam ale dakujem nebudem klamat ze je to lahke ze nemam niekedy depky a ze by som niekedy vypadla z domu ale to su take stavy ktore maju aj baby ktore maju po dve deti mam tu take susedky ktore sa tak postazuju a ja sa len usmejem a vtedy im dojde ze ved ja to mam dvojnasobne ale nejak to beriem tak ze tak to ma byt a neriesim preco je nas tak vela alebo nieco podobne 😅 ale rozosmiala si ma v tom co pises ako ze si teraz prisla na to aky je rozdiel medzi dupackami a overalo je super ze si takto naladena to potom aj nas takto navnadis a zbavis strachu z porodu 🙂 ja si ta pridam medzi priatelov a tam si pozri moje foto ok? 😉

marianax
15. apr 2012

@vlnka81 skusala som si ta pridat medzi priatelov ale nejde mi to lebo si registrovana asi na ceskom konikovi tak si pridat ty mna 🙂

marianax
15. apr 2012

@macuka dakujem ti moja ja som tiez veriaca ale priznam sa ze to 5te tehu ma riadne zaskocilo a sokovalo na zaciatku to nebolo lahke a je mi aj tazko povedat ze moja mama mi navrhla nech idem na potrat ale ja som vedela ze to neurobim ..........my mame prveho syna potom 3dievcata a teraz chlapcek tak manzel sa velmi tesi 🙂 ja mam tiez velmi dobreho manzela dobre sa o nas stara aj ked je casto prec ale nema problem navarit oprat upratat niekedy lepsie ako ja xixixi aj napecie nemal lahke detsvo a velmi si ho vazim mozno ked sa podari prestahujeme sa do Ciech kde pracuje aby sme neboli tak od seba bude to velka zmena ale chceme zit ako rodina 🙂 viem aky su ludia tu sa ti smeju do tvare jeej ty cakas babetko a co to bude a kedy to bude otocim sa a uz viem ako ohovaraju ale to je ich problem ja ich veci neriesim no povedat si nieco musia 😅

marianax
15. apr 2012

@majam27 ano dakujem 🙂 meno mame vybrate Lukaško 🙂

marianax
15. apr 2012

@lucy125 dakujem 😀 myslela som si ze tu uz baby vedia ze cakam 5-te uz som to tu raz pisala 😅 no manzela mam zlateho no je vecsinou v praci ale pomaha mi vela no vies nebudem klamat nie vzdy je to ruzove aj co sa tyka financii a ostatneho ale mame svoj byt a deti maju co potrebuju niekto si mozno mysly ako byvame ale ze mozno byvame v nejakych podmienkach nie velmi dobrych ale byt mame normalne zariadeny ako ktokolvek iny a inac susedky stale u nas sedia neviem ci preto ze je nas vela a je tu veselo aj susedkyna mala chodi k mojej sa hrat chodia spolu do skolky 🙂 no deti su v podstate odrastene z toho malinkeho aj musia aj oni nieco urobit a pomoct v domacnosti ale samozrejme ze nie vzdy sa im podari pocuvnut 😀

marianax
15. apr 2012

@majussska1812 ja aj ked som 5-rodicka strach tu je stale je to prirodzene len treba mat nad tym kontrolu aby sme sa zbytocne az velmi nevystrasili 🙂 meno davame Lukaško 🙂

marianax
15. apr 2012

@majussska1812 jasne ze budes mat mlieko nemusi ti nic vytekat nestrachuj sa zbytocne 🙂

marianax
15. apr 2012

@sandy80 ja som uz rozmyslala ze im poviem pustite mi nejake radio aby som nepocuvala co tu so mno urobite 😀 😀 😀 jaj tak dufam ze to vsetko dobre zvladneme a ze budu malinky v poriadku a my pojdeme domov co najskor ja tiez mam obavy ako to deti zvladnu hlavne aby bol manzel doma ked bude doma nebojim sa lebo on to vsetko zvladne ale nechcem aby boli deti u babky teda u mojej mamy ............ a ani u svokry budem to velmi zle znasat ked to tak vyjde ale budem bojovat za to aby bol manzel doma hoc ked pridem z porodnice vtedy nech ide do prace deti mi uz nejak pomozu ako mi pomahali na zaciatku tehu ked mi bolo hrozne zle 🙂 neboj moja neznervozuj sa zbytocne aj ked chapem ze s malym ste na seba naviazany ale mozno sa aj zbavi strachu byt bez teba a s mm si spolocne budu gazdovat doma 🙂

marianax
15. apr 2012

@katarinahl takyto den som mala ja vcera cista hroza len by som plakala neviem aky typ ti dat mne niekedy pomoze vyrozpravat sa s kamoskou ale cez vykendy su kamosky vecsiou niekde prec s rodinami alebo pocuvam hudbu ale najlepsie je asi sa z toho vyspat a dufat ze zajtra bude lepsie 🙂

lucy125
15. apr 2012

@marianax Teda fakť ťa strašne obdivujem, ja by som si na to netrufla. Ani na chvílu som nezapochybovala, že nie si dobrá matka, lebo keď toto všetko zvládaš, tak si teda super 😀 😀 😀 A ako máš staré detičky?Chlapci dievčatká...?Jasné, že žijete normálne, však to neznamená, že keď máš viacej detí, že žijete zle, som myslela, že bývate na domčeku, neviem prečo mi to na teba tak pasovalo 😀 😀 Ešteže máš takého super manžela, ktorý ti vie pomocť, držím moc a moc palčeky nech máte aj z toho piateho taku radosť ako z tých štyroch. 🙂 🙂

majam27
15. apr 2012

@marianax pekne meno , my budeme mat Tobiaska 🙂 no a kde planujes rodit?

marianax
15. apr 2012

@lucy125 dakujem ti moja si zlata 😀 ale vies stretavam sa so vselijakymi reakciami a recami a pritom to doma nemaju vsetko poriesene ale hovorim neriesim ich vzdy sa karta obrati ked niekto o niekom nieco zle hovori obrati sa to proti tomu 😅 no najstarsieho mam syna ma 14 potom dcera bude mat v juli 13 dalsia dcera ma 9 a posledna dcera ma 5rockov tak a teraz chlapcek 😀