Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@vlnka81 neboj tu nas je vela asocialov, preto mame cas aj trochu sediet pri internete. Ja mam sice zdravotne problemy ineho druhu, ale ani tie tvoje nezneju velmi vabne 🙂 ale mozes sa aspon tesit z jednej veci, ze o 2 mesiace to urcite vsetko pominie, zatial co u nas co mame problemy dlhodobe z chrbticami a zapalove ochorenia (takych bab je viac) to bude prenasledovat aj nadalej a vobec nevieme co od toho cakat. Hormony su svine, robia si s nami co chcu a nedokazeme sa tomu branit. Ja som statne, ze sa dokazem aspon v pohode najest aj uvarit a ziadne pachy mi nevadia. No napriek tomu si pocitam kazdy den ktory uz mame za sebou a prepokladam ze aj ty. No teraz by som najradsej skratila dni aby mali tak maximalne 12 hodin, nech to rychlo ubehne.Drzim palce a isto ti dobre padne ked sa trochu vyzalujes a tak ako hovoris, ze zistis ako su na to ine tehulky a nie len tie zdrave co sa tocia okolo nas doma 🙂))
Ahojte kocky, tak som sem opat zavitala a teda mala som co robit, kym som si ako tak precitala, co mate nove. Ako vidim, vela vas nemoze dobre spat. No s tym ja nastastie az taky problem nemam. Pokial mi moja dcerka prespi celu noc, tak ju prespim aj ja, ale ak ma v noci zobudi, tak nemozem tak dve hodinky spat. Tiez idem sem tam v noci na zachod, ale horsie to je cez den, niekedy si pripadam, ze som tam stale. A baby vy uz mate niektore aj tasky pobalene? Ja nemam do nemocnice este nic, akurat som si z netu objednala nejake kojenecke podprdy. Ani pre babo nemam nic oprane. Asi by som uz mala aj zacat, ze? Inak my pohlavie nevieme s urcitostou. Doktor mi povedal, ze asi to bude dievca, kedze pipika nevidi, alebo ze ho ma takeho maleho 🙂 . Aj ked mi kamaratka povedala, ze budeme mat chlapca. To podla obrucky a retiazky. Neviem ci to poznate niektora, ale ja co som zatial skusala viacerym babam tak to sedelo, az ma to prekvapuje. To ukazuje aj ake uz ma zena deti a kolko bude mat a ake pohlavie. Ked sa kyve obrucka na retiazke nad rukou daneho cloveka do stran, to znamena, ze bude mat dievca a ked sa toci bude chlapec. Ja som tomu neverila, ale ak budeme mat ozaj chlapca, tak tomu snad aj uverim. Mne s manzelom to totizto vychadza stale rovnako. No ved uvidime. Inak baby aj vy mavate take bolesti ako pred menstruaciou? Ja to v poslednej dobe mavam casto. A tiez mi tvrdne brucho, beriem aj magnezium, ale neviem ci to nejak extra pomaha. A obcas ma pichava v podbrusku na lavej strane, niekedy az tak ze sa neviem pohnut. Na poradnu mam ist az o viac ako tyzden, ale ak sa budem stale takto citit, tak pojdem asi uz tento. Inak kukam, ze kolke uz viete ake su velke vase deticky a ja nic, tak snad teraz sa uz dozviem a dufam, ze aj pohlavie. Pri prvej dcerke som to ani tak velmi nechcela vediet ako teraz. A mozno budeme mat prekvapko 🙂 A ja si tiez neviem predstavit ako to zvladnem v nemocnici bez mojho zlaticka. Ja som totizto bez malej este nikde na noc nebola. Len sa modlim, aby som sa nedostala do nemocky skor ako pojdem rodit, lebo v pri privom tehu som lezala 10 dni pred porodom kvoli zlym prietokom a nakoniec mi aj tak porod vyvolali skoro o dva tydzne skor. Tak dufam, ze teraz bude vsetko ok a pojdem do nemocnice len ozaj na tych par dni a pridem domov aj s dalsim malym uzlickom
🙂
@marianax No reči si netreba všímať to je len závisť inak to nevidím, lebo niekto može mať malu rodinku a nefungujucu a niekto veliku ako ty a pritom super funkčnu.No máš už dosť veliké detičky, tak nech pekne pomáhaju, však to je len pre nich dobre, čo sa naučia nezabudnu a pritom každou maličkosťou ťa aspoń trošku odbremenia, od bežných starostí. 🙂 🙂 Ale zvládnuť v tejto dobe dobre vychovať 5 detí je strašné umenie, preto si myslím, že musíš byť super matka, keď si to takto zvládla, ja sa bojím o výchovu aj pri prvom, čo budeme mať. nechcem byť zlá ale ani rozmaznávať tak neviem, ale prvé je len prvé a bojím sa že rozmanávať budem skor ja ako manžel 😀 😀 Už teraz by som mu kupila všetko možné aj nemožné, len keby viacej peniažkov bolo 😒 😒 Držkajte sa. 🙂 🙂
@vlnka81 no zo začiatku to bolo dosť ťažké,tak som sa zlakla toho potratu ☹ myslievam aj natoho drobceka,ze dohovir čo to malo byt..aj som si včera poplakala zanim ale priateľ ma podrzi..tak si má potesila tym menom my sne zatiaľ nikomu nepovedali,lebo uz sme mali vybraté tri a vzdy nam to nirkto z rodiny okomentoval a sa nam to meno prestalo páčiť. Tak sme sa dohodli,že ich prekvapime 🙂 Dúfam,ze aj drobec bude spokojny 🙂 a co uz mas vybavicku kúpenu ? Ja som cez týždeň poprala,pozehlila,postielku sme kupili uz pred mesiacom 🙂 pred porodom kupime kočík,bojím sa skôr. Uz mi chýbaju len plienky,a vlozky a tak... A teda ake meno date?
@majussska1812 Pekné meno sestra má Damiána 🙂
@marianax pekne som ti odpisala, vypadol nam net a vsetko sa stratilo 🙂 uz som si ta pridala ako priatela (inac nechapem preco by MK nemal fungovat CZ + SK, to je smutne ) a pozrela som tvoje deturence 🙂 su naadherne 🙂 ja som bola velmi skarede dieta tak viem ocenit pekne deticky 🙂 pehata, copata, vecne strapata, stale som niekde lietala, bola som take chlapcisko. Vsak aj si v zime mysleli ked sme boli s bratom zababuseni ze on je dievca a ja chlapec. on ma nadherne velke modre oci a dlhokanske mihalnice 🙂 ja som mala velky nos, male zelene oci a mihalnice takmer ziadne 🙂 heheh este ze moj manzel bol rozkosne dieta tak mam nadej ze aj nase dieta bude pekne 🙂 inac sa budem musiet potykat s takymi babuskami o ktorych si pisala ty - do tvare usmev, za chrbtom ohovarky 🙂 kazdopadne sa mi ale paci tvoj pristup "povedat si nieco musia " - tak to rozhodne pouzijem 🙂 ja som bola dlho dlho naivna, po vyske, prve zamestnanie som mala super - az potom som pochopila v dalsom zamestnani co to je ked niekto tak strane zavidi az nevie co si so sebou pocat tak sa tvari ako priatel a za chrbtom ta roznosi na kopytach 🙂 ale ako vravis - o niecom sa porozpravat musia ked uz maju taky smutny zivot 😀
Čafte 🙂 čo hovoríte na videopestúnku máte s tým skúsenosti? podľa mňa je to lepšie ako len tie vysielačkové keď pekne aj vidíš v kamerke či sa len malé zahmýrilo alebo zobudilo :D ale je pravda že je to hoodne drahé 🙂 a čo hovoríte na sterilizátor počula som že je to len biznis že stačí ak si vyvaríš flaše normálne v hrnci 🙂
@buba12 Ahoj, baby pestunku nemáme, ani s tým nemám skusenosti,nám bude stačiť baby monitor a sterilizátor mám kupený Avnet, ale ešte som ho neskušala, keď vysterilizujem flašky do porodnice malému, dám potom vedieť, ako to funguje, my sme to mali ako dvoj balenie k Avent odsávačke.
Ahojte baby, akosi sa nam to neuveritelne krati... citala som ze ste sa rozpravali o praskoch, no ja som predvcerom vsetko vyprala kupila som prasok Batole a avivaz Silan sensitive s aloe vera - avivaz vonia pekne len ten prasok mi moc nevonia takze asi ked miniem skusim nejaky iny... Inac chcem sa spytat ked budete prat vecicky pre babatka tak na kolko stupnov nastavite pracku? Plienky viem ze sa vyvaraju alebo sa peru na 90tke len neviem ako to bude s vecami, ja som prala na 4Otke lebo som sa bala aby sa mi nescvrkli 🙂 dufam ze ich nebudem musiet este raz, lebo mam uz vsetko pozehlene a bolo toho teda dost...
A najde sa tu maminka ktora bude rodit v Galante alebo Nitre? pytam sa kvoli veciam, ktore su tam potrebne si doniest so sebou.. Tak Vam prajem dobru nocku... Ja zase zaspim az o stvrtej... normalne mam uz z toho depku...
ahojte baby tak ja zajtra idem na poradňu konečne po 2 týždňoch zavretá na byte /PN bez vychádzok/ sa budem cítiť ako taký psík ktorý nebol venčený xi 😀 a idem to využiť a šup ku kaderníčke a kuknuť do práce kolegyne sa teším strašne. Zase ma po večeroch trápi pálenie záhy neskutočné niečo... mám nato aj ten sirup Gastrotuss ale pomáha to tak na hoďku... 😠 Som zvedavá čo mi poviem doktorka - vôbec netuším koľko tá moja bambulka v brušku váži ani cm tak hádam sa konečne dozviem. Budú mi brať krv asi posledný krát tak dúfam, že železo budem mať konečne Ok lebo beriem poctivo... Už som písala mail aj do pôrodnice v Banskej Štiavnici tak po 35. týždni mám prísť na dýchavé cvičenie a k nim na poradňu skontrolujú si ma tam. Fakt sa nám to nejako blíži. Dnes som si skúšala spoločenské šaty /požičané od kamošky/ ideme totiť o 2 týždne na svadbu tak som zvedavá či ich aj potom oblečiem. Však potom hodím aj nejakú fotku sem. Baliť a prať vecičky asi začnem až po 8 máji. Majú nám totiž na začiatku mája meniť rúry a rozvody v stupačke v záchode takže ideme búrať a všade bude prachu. /manžel je nadšený lebo máme po rekonštrukcii byt - 3 roky dozadu nakoplet robené murované jadro/ takže tak. Však sa určite ozvem ako som dopadla na gynde. Brú nôcku nech sa nám všetky už lepšie spinká nech sme oddýchnuté a nemáme depky. pa 😉
@marianax jej to si ma potesila, ze si ani nevahala, a hned prijala babatko, hoci mas 4 deti...Tej mojej kamoske, tiez jej vlastna mama navrhla aby isla na potrat..Ona plakala, a odpustila jej to, a nechala si bábatko, ale bojovala s tym, ze ludia sa jej smiali, a ju to velmi zranovalo..Ja osobne by som bola radsej keby som mala 5 deti ako jedno, alebo dve, za ktore som tiez vdacnaaaaa. Ale prve som mala ako 3O tka,potom druhe som potratila v 8 tyzdni, a teraz v 36 rokoch nam Boh pozehnal druhe bábo, tak sme velmi vdacni..Moja prva dcerka bude mat 6 takze starsia ako tvoja...Bude to vacsi rozdiel, ale sme tak vdacni, ze budeme viaceri..Bude nam veselsie..
Ja by som Vam radila ozaj cim skor odist do Ciech, ak teda tam manzel ma istu pracu, aby ste boli spolu...To bude uzasne, ked budete spolu..Musite byt prekrasna rodinka pozehnana..S ludi si nic nerob, teraz je doba sebectva, a ludia sa len boja a boja, a myslia len strachom, a preto su potom aj posmievacni ked sa niekto neboji a privadza deticky na svet, co je to najvacsie pozehnanie....Mna fascinuje v Starom zakone jeden pribeh, ako sa Jakobova zena Rachel, a Lea bili o Jakobovu priazen ktora mu porodi viac deti 😀 ....Ale vazne, sme v divnej dobe, kedy deti sa povazuju za kliatbu, a propaguju sa potraty....Ja sa velmi tesim s takych rodin ako ste vy....Drzkaj sa 🙂
@lulu1988 Ahoj. Ja som kupila persil sensitive expert hentie prasky mi nejako nevonali. Prala som vsetko na 40stupnou a plienky na 60... Niesi sama stým spánkom,ja aj ked zaspim tak chodim stale v noci na wc a zobudím sa ale o 1,2,3 a som hore aj 3 hodky ☹ tak úžas.
@lulu1988 Ahoj ja mám tekutý gel Batole a aviváž Lovelu a idem ešte kupiť Lovelu prášok na pranie. ja som všetko prala len na 15. min programe čo mám na práčku, lebo všetky vecičky su nové, len aby baktérie sa odstránili a ožehlila som to.Aj nové plienky som len na 15 min programe prala, však sú nové, keď budem prať po malom, potom budem až vyvárať.No s tým spaním, si sa trafila presne, aj ja zaspávam okolo 4 ráno, alebo po 5h ráno, ešteže som už 8. mesiac na pnke a dospím doobeda, max však do 09.30h viacej sa mi nedá, sem tam zadriemem aj poobede na hoďku, dve.Je to strašné, nemožem spať ani na jednom boku ani na chrbáte, snáď to už nejako doklepeme, nie? 🙂 🙂
@majussska1812 No ja mam uz nejaky ten tyzden problem s tym spankom... vecer si lahnem pred telku, uz sa mi oci zatvaraju, akonahle ju vypnem pozeram do blba aj niekolko minut..tak zase zapnem telku a toto je kolotoc..potom kuknem na hodinky a styri rano 😠 o siedmej ma budia psy, ze chcu ist von tak ledva rozlepim oci do deviatej som hore a potom v pohode zaspim do dvanastej aj dlhsie..len nechapem preco neviem vecer spat....
@lucy125 aj a som pozerala na ten gel od Lovely aj Batole no nevedela som sa rozhodnut.... vsak uvidime ako bude prat spinave veci ked sa nam uz malinky narodia.... aj ja som si povedala ze staci na tej 4Otke vyprat na zaciatok vsak su nove a aj zehlenim sa dali tie bakterie prec... inac bola to riadna makacka vsetko pozehlit vsak? ja som sa s tym babrala 2,5 hodiny vcera...ale uz som rada ze to mam vsetko hotove...ja mam s tym spanim problem asi mesiac... a to len vecer... neviem zaspat hoci som unavena a pri TV sa mi zatvaraju oci, ked vypnem telku tak som zase hore a pozeram do stropu... minule bol priatel na nocnej a ja som musela rano o siestej vstavat tak som si sla lahnut vypla telku a bola som cela spotena taky zvlastny pocit som mala, aj som nejake minutky driemala ale stale som sa budila na nejaky buchot az ma miklo ale ked som bola hore tak som nic nepocula...poslednou dobou robim ze si zapnem casovac na TV a ked zaspim pri nej tak sa sama vypne ale kolkokrat sa stane ze ho stale prehadzujem o hodinu dlhsie... jasne ze to doklepeme len ma mrzi ze ked mozme spat teraz tak vlastne my nemozme.. 🙂 ked sa babatka narodia tak to uz vonkoncom nenaspime... ale uz aby tu boli vsak?
@chelonka vsak toto 🙂 ktovie cim to je..ja som citala ze to moze byt aj tym ze uz privelmi rozmyslame nad bliziacim sa terminom a vsetkymi vybavovackami po porode a pod.. aspon u mna to moze byt aj tym.. premyslam nad tolkymi vecami ze moj mozog to asi tazko spracuvava 🙂 a mne sa aj zle dycha v noci...stale mam vysuseny nos a aj s tlakom mam posledne dni problem dolny mam stale nizky...aspon ze sa viem vyspat doobeda 😉
@lulu1988 no je to možné, vieš aj naše podvedomie maka a maka a už premýšla čo a ako bude aj ja to veru dospávam do obeda, ale haluz, že potom do obeda sa mi zas ale úžasne spí, ale moja mala ta pravidlene po pol noci začína byť akčne tak okolo 1 - 2 v noci to jej jej čas, raz som sa zobudila na to ako tam v bruchu vyvádza, bo som mala ruku na bruchu a zobudila som sa na to ako mi silne ruka nadskakovala 😀 😀 a bolo to také ako keby ma štuchala do ruku prstom 😀
a mne ešte hovorili, že budeme mať detičky nočné v taky a že v tedy ked je v noci hore v brušku, tak v tedy bude chcieť papávať ked sa narodí 😀
@chelonka musela som sa usmievat ked som teraz cital tvoj prispevok...presne akoby som to ja pisala... aj moja mala zacina byt hore okolo polnoci teraz uz tiez zacina tancovat v brusku a presne ako pises... tiez sa zvyknem budit na to ze mam ruku na brusku a ona sa mi mrvi... ja mam pocit akoby chbatikom alebo zadockom sa obtierala okolo mojej ruky... neraz som sa zlakla lebo sa mi tak vydulo brusko ze som myslela ze uz mi praskne 😅
aj moja dr. hovorila ze moja mala bude nocne vtaca a to kvoli tomu ze som do piateho mesiaca pracovala... ja som robila v casine krupierku a tahala 24ky takzee malinka bola v noci so mnou hore... takze sa mame naco tesit teda :D
@vlnka81 hmmm vlnka tak so mnou to bolo zaujimave...Sedela som na kazdej prednaske o epiduralke, a kedze ja som strasne citliva na bolest, aj som si ju zajednala v pripade, ze to nevydrzim...O osmej vecer na mna prisli kontrakcie, take slabsie, ale cim sme isli od nemocnice, tak silneli a ked som vystupovala z auta tak som bola taka sokovana ze ako sa to zosilnuje, ze som si este aj prsty do auta zavrzla 😀 ...V nemocici ma pozreli, a povedlai ze nie som otvorena, a dali ma na vzdycharen/ tak sa vola miestnost, kde cakas, kym ides rodit 😀 /..Manzela poslali domov, lebo tam bola este jedna zena, ktora rodila...Ked porodila, tak som mu okamzite volala, nech pride, a revala som od bolesti..To mi uz potom zacali robit klistir, osprchovala som sa ledva a ked prisiel manzel, tak to uz boli take bolesti, ze som mu ked to prislo rukami skoro urobila modriny ako som mu zvierala ruky...Pytali sme sa na epidural, ze mam zaisteny, a oni ze idu zavolat anesteziloga...Prisli, s tym, ze ma surny pripad...Skoro ma vystrelo...Bola som otvorena malo, ale som si nevedela predstavit, ako ja vytlacim dietatko ked uz stracam sily od bolesti...Isli opat za anestezilogom, a proste on nemohol koli surnejsim pripadom..Salela som, hnevali sme sana doktorov, ze to co ma znamenat..Na to jedna sestricka, ja verim ze to bolo Bozie riadenie, ked videla, ako trpim dala nam cislo na primara anestezilogie domov, a povedala, aby sme to nikde nehovorili...Zavolali sme ho a on zdvihol a okamzite v noci prisiel, pichol mi injekciu, ja som sa ukludnila, zaspala som na tom lehatku kde som potom uz aj rodila, a bala som sa ze zaspim porod. Vsak som nevedela, ze co ako....Anesteziolog bol strasne zlaty, a upokojoval ma, nech si oddychnem, aze ma zobudia...Velmi ma ukludnil, a profesionalne zvladal vsetko, bolo vidno ze to co robi berie ako povolanie, nie zamestnanie...Ked ma zobudil, povedali mi ze uz rodim, a ze mam tlacit...Bolo to tazke, citila som uz aj bolesti, aj ma museli nastrihnut, ale to som ja nejak necitila, ja som satiez toho bala, ale tym, ze som asi este mala tu epiduralku, tak to bolo znesitelnejsie....Ked som vsak porodila, a vytlacila malu, a ked ma potom sili, tak to potom som uz vsetko citila, to bola katastrofa, navyse ma zosili tak silno, ze som od bolesti revala este dva dni, a potom mi to povolili.....No zeny, ked to tak opisujem, to je sila, co si my prezijeme, kym to bábo je von..Uz sa tesim na druhy porod 😀 .....A urcite si zaistim epidural od zaciatku....resp. neviem ci sa to da pichnut v prvej faze... 😖 , ale aj keby nie aj tak chcem, lebo clovek nikdy nevie co ako...Moja malá mala 3500 ked sa narodila, a ja som dost utla zena, takze to bolo tazsie no...Male deti sa lepsie rodia..
@chelonka ano uz len 55 🙂 az mam zimomriavky z toho, lebo si myslim aj tak ze to bude skor... a v podstate by som sa aj tesila lebo priatel ma narodeniny 31.maja, tak keby to nahodou vyslo na ten termin tak to by bolo uzastne.. ale to by musela byt velka nahoda...
no a netesim sa kvoli tomu, ze musim dat prec svojich psikov jak sa mala narodi...lebo by som nanich nemala uz cas a oni su na mna strasne naucena a ktovie akoby reagovali na malinku.. tak z toho mam zly pocit... ale urcite je malinka prednejsia...len mi to trha srdiecko ... 😖
a neboj o chvilu aj tebe bude svietit take cislo..vsak tie dni utekaju strasne rychlo...
@lulu1988 je to riadna haluz no som zvedava na tie naše nočné vtáky 😀 😀 😀
ale je to haluz aj ked spíme tak máme ruku na bruchu 😀 aj moja je už hore asi sa jej čikutalo, lebo velmi pravidelne pohyby to súúú a mojej sa hrozne lúbi ked je hore a ja hladím bruško, v tedy sa ešte viac rozhýbe a lúbi s jej ked zjem niečo sladke ale vypijem ovocný dzus 😀
@chelonka vsak coskoro uvidime... dnes som si citala horoskop pre malu ze ake bude dieta... a ze velmi zive 🙂 ze sa rodicia nezastavia 🙂 takze asi na tom nieco bude....aj ja mam niekedy pocit akoby sa malej ckalo, lebo jak ma hlavicku tak aj 5 minut okolo toho miesta sa mi tak jemne a pravidelne nadvihuje brusko...ktovie...jaaaj ja sa uz neviem dockat... inac aj ty rozmyslas nad tym ako bude mala vyzerat? nakoho sa bude podobat ake bude mat ocka a tak? 😉
@lulu1988 no šak mne zimomriavky behaju aj zo 70 dní 😀 normálne s bojím či všetko stihnem do vtedy čo chcem ešte a potrebujem spraviť.
jeeeej das preč havkov/ka - a kam ho daš a ako to bude zvladať havko? mi máme tiež havka, ale preč ju nedám bo ona je náš andel, moj dlhé roky vytužený psíček a lúbime ju veeelmi ako nasu malú v brušku 😀 a fuu neviem si predstaviť keby sme ju dali preč ako by to ona zniesla bo teraz jak som doma snou nonstop tak ked ideme do obchodu a nevidí ma napr. 1/2 hodinu tak ked ma zbada tak sa teší ako keby ma nevidela týžden a toto napr. mojmu mm nerobí.

@majam27 jej aj to vase je pekne Tobiasko 🙂 no rodit budem tu v nasom meste uz ma tu skoro vsetci poznaju a mam uzasnu gynekologicku dufam ze sa mi podari aby bola pri porode 🙂