icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

keira
17. apr 2012

@macuka toto poznas? www.ulitka.sk

mirka1210
17. apr 2012

@buba12 tak ako čítam,všade mali už len čosi iné- 😉 u nás mali pásy a legíny a aj plienky,nemali podprdy a tepláky 😒 plienky som nakoniec nekúpila,lebo sú až od 4-9 kg,tak až potom neskoršie na ne nabehnem,keď trošku povyrastieme 🙂

mirka1210
17. apr 2012

@macuka ja idem zas na klasiku - teda perinky 😉 kúpila som s takými tenšími výplňami,jednoznačne využijem,aj keď budeme júnoví,lebo sme sa minulý rok na leto presťahovali ńa dom, a aj keď bolo vonku úplne na nevydržanie,tak v dome bolo fajn chladno,takže aj keby sme ich na von nepoužívali,v dome určite aj na noc na spinkanie 🙂 prvá je v auguste a pri nej som ich využívala dva mesiace,druhá je júlová a tiež sme trošku využili 🙂 najmä keď sa ju bála vziať moja mama na ruky 😉 bez perinky ani za svet 😀

mirka1210
17. apr 2012

@macuka aj mne môj mm veľmi pomáha 🙂 má toho veru dosť 😒 a keď sa drobec narodí,chudáčik 😎 asi bude musieť popíjať aj redbull 😀 😀 😀

marianax
17. apr 2012

@monuska342 ale jasne ze zhodis tu je podstatne aby sme boli sme my i nase male boli zdrave 😉

mirka1210
17. apr 2012

@buba12 dnes pôjdem pozrieť do DM, ako sú veľkostne tie babylove 😉 malá bola veľká a na začiatku nám v poho stačili 0-4kg,alebo 3-6 kg 😉

mirka1210
17. apr 2012

@marianax ahoj,už sa chystáš na poradňu? tak nech je všetko OK 🙂

marianax
17. apr 2012

@macuka dakujem moja mas pravdu ja nemam problem s odpustanim nedokazala by som sa hnevat nemam to v povahe ale vidim ze aj ked mi ludia ublizia skor ci neskor sa im to vrati preto to velmi neriesim ale to neznamena ze si svoje nepoviem 😀

marianax
17. apr 2012

@mirka1210 ahoj moja ano ano chystam sa prv pochystam dceru do skolky a palim 😀

marianax
17. apr 2012

@mirka1210 uf moja ale nemas toho malo a ja sa tu stazujem ☹ a v takom pripade mi je aj luto ze nemam mm doma no nemozem si lamat hlavu a vydrzat niekedy je lepsi den niekedy horsi 😅 dnes som sa znova velmi nevyspala ale mozno sa mi podari lahnut si poobede 🙂 drzkaj sa mi a tiez vela oddychuj 😉

marianax
17. apr 2012

juuuj tak chcem vsetko docitat ale nemozem ponahlam sa tak potom drzkajte sa mi bambulky a hlavne oddychovaaaaaat 🙂

mirka1210
17. apr 2012

@marianax presne ako píšeš s tým odpúšťaním, 😉 aj na mňa keď je toho už moc,tak si poviem svoje 😖 a viac to neriešim,potom to je už na tých druhých 😒 buď si tú vinu priznajú a ideme ďalej ako keby nebolo,alebo im vlastné svedomie nedá a viac sa mi radšej vyhýbajú oni sami 😒 ale sú aj taký, čo to berú ako svoju prehru a čakajú za rohom,sledujú,intrigujú ďalej .... 😠 tiež ich už neriešim,lebo ako píšeš,život všeko vráti 😒 ani nevedia kedy a z ktorej strany 😖 žiaľ,už sa mi to veľakrát potvrdilo a potom mi ich ešte bolo sprostej ľúto ☹ ale taktiež sa mi vždy všetko zlé,čo na mne ľudia a voči mne napáchali vrátilo od života len a len v dobrom 🙂 a to zas plodí len nenávisť u ľudí 😠 lebo závidia a závidia 😒 sama neviem čo???

sijust
17. apr 2012

@marianax moja,ja som mu to hovorila,aj to videl,ked ma vysetroval,ale napisal do doporucenia,ze to nechava vyslovne na porodnika,ze je moznost,aby sa tehotnost skoncila CR,v podstate si "umyl ruky"som sa tam citila ako uplny debil,ktory fakt nevie co od dobroty ☹ aj ty ides tusim na sekciu,ci?teraz uz neviem,lebo je tu tolko prispevkov 🙂

anulienka_nr
17. apr 2012

@riela ale pri sekcii je možné dostať aj EPI alebo sa niečo po štrajku zmenilo (viem že odišlo dosť anesteziológov a ani po dohode sa nevrátili...).Tiež viem toľko, že keď máš na to a máš známosti vybavíš aj EPI

mirka1210
17. apr 2012

@sijust myslím,že treba s tým jednoznačne naliehať u svojho gynekológa,nech to berie už on ako hotovú vec,že chceš a hlavne potrebuješ rodiť cisárskym a nech tak si už riešená pred pôrodom ako sekcia 😉 netreba sa dať,sama najlepšie vieš ako ti bolo len pri vyšetrení a nie k tomu ešte pôrod 😖 načo zbytočne sa trápiť o niečo čo asi nepôjde a potom zbytočné komplikácie ☹

anulienka_nr
17. apr 2012

@riela nie neposlal ma na žiadne vyšetrenia iba to zapísal do tehu knižky...(ja tomu neprikladám nejak veľký význam vyšetrenie moču je len orientačné, možno nejaký menší zápal (možno mechúr)....a ketolátky ? nezdá sa mi že mám problém s metabolizmom (priberám a cukor mám ok).Uvidím vo štvrtok, mám poradňu pokiaľ by sa to opakovalo určite ma pošle na vyšetrenie...

sijust
17. apr 2012

@mirka1210 ved ja viem,mas pravdu...mne fakt nejde o seba....on sa ma spytal a dival sa na mna pri tom ako na uplnu kravu...vy chcete ist rodit cisarskym??a takym tonom ze dovi dopo...no cele zle...splietal,ze ved taktom stadiu tehotenstva kazdu bolia krize a klby a bolo vymalovane...tu v TN ti sekciu spravia az ked ide malemu alebo tebe fakt o zivot-v poslednej sekunde....bud.tyzden idem do poradne,tak sa porozpravam so svojou dr.ale u nas sa ani dr. neda zazmluvnit... 😖

1ivanka1
17. apr 2012

@riela ja som mala..

1ivanka1
17. apr 2012

@giuditta jej to muselo byť strašné ťažké 😢 😢

macuka
17. apr 2012

@marianax podla mna mas velmi dobry postoj... 🙂

macuka
17. apr 2012

@mirka1210 hmmmDakujem Mirka, tak asi aj ja tak urobim...Perinku urcite chcem, a my tiez byvame v dome, takze presne ako vy, doma mame chladnejsie cele leto....Tiez sme sa nedavno stahovali..Co ma najviac stve, ze teraz mame taky chaos doma, nic nam dobre nefunguje...malu nema kto vozit do skolky, ked ja lezim, manzel o piatej vstava do prace...Dnes som ju zaviezla, riskla som to, lebo vidim ako jej to neprospieva ked nema rezim pevny...V noci nam zaspava, rano vstava so mnou desiatej...Neznasam chaos, neporiadok... ☹ Asi si budeme musiet zacat robit rodinne planovanie casu..je to dobry sposob ako sa vyhnut stresu, chaosu a nervozite.. 😀

macuka
17. apr 2012

@sijust preco chces ist na sekciu? Ja som tiez chcela lebo som mala paniku z porodu...Uz nechcem, chcem len epidural..Rodila som s tym a keby mi to skor pichli myslim ze by to bolo lepsie, ale bolo ako bolo, vsak bolesti patria k porodu...hmmm.

sijust
17. apr 2012

@macuka ja nechcem ist na sekciu,brala by som normalny porod vsetkymi desiatimi....ale mam obojstrannu burzitidu na bedrovych klboch,ked som nebola tehotna,boli casy,ked som nevedela ani kracat,nie ze dat nohy od seba...chodila som dlhoo na rehabku,brala lieky vsetko mozne,stale sa to vracia...a teraz je to dost zle...mne nejde o seba,mam dost vysoky prah bolestivosti,ale nedokazem dat nohy od seba a ked pride na mna ta bolest,instinktivne davam nohy k sebe,pretoze mam pocit,ze mi tie klby vyskocia...o to ide...myslim,ze sekcia nie je nic moc,to zotavovanie po by som si radsej odpustila a rodila normalne,ale bojim sa,ze malej ublizim... ☹

1ivanka1
17. apr 2012

baby akú kozmetiku ste kupovali pre bábatko? a čo konkrétne z tej kozmetiky?

riela
17. apr 2012

@anulienka_nr kamoška tak rodila sekciou, tiež jej pichli tuším spinál sa to volá (neviem, už si to nepamätám). ale asi to funguje na podobnom princípe, tiež jej to pichali do chrbtice.
popýtam sa, keď už budeme chodiť do nemocnice každý týždeň do poradne, som zvedavá čo povedia na EPI 🙂
ja mám ešte raz prísť na vyšetrenie tento týždeň, preto sa pýtam. a tiež som mala len zvýšenú hodnotu.
@sijust mne to tiež vyzerá ako prístup - ja nič ja muzikant..., nie je to pravda, čo povedal pán doktor, mňa napríklad kĺby ani kríže nebolia (našťastie). iba keď som dlho stála pri žehlení, alebo upratovala a naťahovala sa...

sijust
17. apr 2012

@1ivanka1 ahoj,ja som kupovala HIPP...kremik na ritku,pripravok do kupela,mliecko po,ale neviem ci to budem pouzivat...aj ked je to s bio mandlovym olejom,uvidime,ako bude mala na to reagovat...mam aj klasicke detske mydlo a obyc.detsky olej... 🙂

sijust
17. apr 2012

@riela to je dobre,ze ta nebolia,dufam,ze ani nebudu 🙂 ...ja uz by som aj barle potrebovala 😀 tak to musim nejako zvladnut,nic sa neda robit...ked som nebola tehu,supla som si nejaku pirulu od bolesti,ked sa to uz nedalo vydrzat,pripadne naplast,gely,ale teraz?v 30tke chodim ako keby som na tom chrbte vlacila ovela viac krizikov 😔

riela
17. apr 2012

@1ivanka1 ja ešte žiadnu, potešia ma tipy od báb, čo kupovali 🙂

1ivanka1
17. apr 2012

@riela
@sijust no ja mám zatiaľ sebamed - krém na zapareniny, sebamed detskú umývaciu emulziu, a telíčko asi budem natierať modrou indulonou....ale neviem či mám kúpiť aj šampón :(
v tejto oblasti mám nedostatky... 😒

bambulka248
17. apr 2012

@mirka1210 boze ono je to asi naozaj strasne ten porod ..... bojiiiiim