Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@bambulka248 My sme šli tiež o 15h do Lidla, tiež som čakala na muža, kým sa vráti z robotky a tiež to takto dopadlo. 😒 Ja som si podprdu a nočnu košelu potom kupila v meste, aj vložky do porodnice a zdrav. nohavičky, dnes ešte ideme niečo do mesta pobehať lebo včera sme behali 3 hodky a bola som už K.O. tak dnes ideme ešte do dmka atď.Inak krásne meno ste vybrali, my sme tiež chcei Lukáša, alebo Mareka, alebo Michala, alebo Martina, ale prvé tri už v rodine máme a chceli sme meno, ktoré ešte nemáme, tak nakoniec Martinko zvíťazil. 😀 😀 😀
@lucy125 To je tiez kraaasne meno. aj nam sa pacilo no ja som martinka, tak ze nech to neni podobne 🙂 musim uz ist vali sa mi navsteva, tak trochu poupratat. dufam ze sa tu este stretneme. super sa s tebou keca 🙂
@bambulka248 Ďakujem 🙂 🙂 jasné, že sa stretneme idem papat. 🙂 🙂
Ahojte bambulky uz som doma na poradni chvala Bohu vsetko ok mala som tam sice znova bielkoviny ale len na jeden krizik tak doki povedala ze to nie je nic hrozne a maly ma uz 1500g 9maja ma vypisala na matersku tlak som mala tiez ok 120/70 a to som prisla rozbehana a zadychana 😀 je dole hlavickou ale to uz dlhsie no ideme aj ak na cisarak tak to velmi neriesim 🙂 akurat ze mam dole brusko tak mam viac oddychovat 😉
@bambulka248 ja este nie, ale že vraj by som mala už začať 🙂
ty už máš nachystanú tašku?
1ivanka1 tasku este nemam vobec nachystanu. Cez vikend sa chystame ist nakupovat do nr a jednou cestou chcem ist aj na vystavu kvetin. Do porodnice nemam vobec nic. Som bola vcera v lidli na tie materske podprsenky a uz boli vypredany, tak budem musiet investovat viac v normalnom obchode
@bambulka248 ja som vcera v lidli uchytila jednu podprdu a inak sa mi nic nepodarilo :(
@bambulka248 no ja mam iba tie podlozky na postel - pre man. AJ to mi dala sestra co jej zostali. A pre babo nemam okrem veciciek nic ..ani pleny, ani kozmetiku-nic:(
@bambulka248 pozrela som aj tu stranku na nemocnicu co si mi poslala. vyzerato fajn. ja by som na tvojom mieste vyuzila tie moznosti cvicenia ktore tam ponukaju. a mozno niekoho kto ta nauci spravne dychat...co pocuvam to je velmi dolezite...urcite to ale zvladnes 🙂 pripadne pozri epi - no (ja som sa na to dost namotala a chystam sa to pouzivat, pozri https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/epi-no-j... alebo https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/epi-no/ ) na zaklade epi-no som sa rozhodla ze ak by to slo dobre tak nechem epidural vobec...
@anulienka_nr ja som este nekupila ale moja sestra si velmi chvali premium care a teraz ich mali v akcii za myslym 10,90eur v billej len neviem ci este je ta akcia 🙂
@bambulka248 aj my budeme mat Lukaška 🙂
@marianax Ahoj, to je fajn, že všetko dobre dopadlo. Mám otázku na sekciu sa objednáva ako na operíciu? Myslím, keď ťa pošle Dr. tak v nemocke ťa objednaju na určitý termín, medzitým vybavíš predoperačné atď?Aj asi idem na sekciu v pondelok to na 100% budem vedieť tak nech som pripravená. 😉 😉
@zz134 ja mam tricko to farebne a leginy ktore su mi trochu velke 🙂 kozmetiku nemam zatial ani ja mam oblecenie, vankusik, spaci vak, kocik, sterilizator, vysielacky+ monitor dychu, vanicku, kolisku a taketo veci. na kozmetiku, plienky a vybavu do pôrodnice sa chystam cez vikend
@majussska1812 uffff - byvat so svokrovcami - tak to ti vobec nezavidim. to aj keby som byvala s vlastnou rodinou takby to bolo asi tazke...u mna je svokra uplne ina ako svokor, nechapem ako sa ti dvaja dali dokopy. uplne ine myslenie, uplne ine hodnoty. Ale kedze je vzdialena 1000km tak zatial vsetko znasam bez vaznejsej ujmy na psychickom zdravi 😀 v lete sa k nim chystame na 3 tyzdne (maju domcek+ bazen pod krkonosami) tak to bude skuska - kvoli svokre 🙂
je mi luto ze si mala tolko smutku v rodine, urcite ti to aspon z casti bejbinko vynahradi. Bude to asi velmi velka zmena v nasich zivotoch...🙂 si sikulka kolko toho mas vo vybavicke, musim sa uz aj ja zacat obzerat 🙂 stale mam pocit ze je kopec casu na vsetko 🙂 mena mas krasne - nad maximom sme rozmyslali aj my 🙂 tak som zvedava ako to dopadne - chuda nase dieta 😀 urcite daj vediet ako si dnes dopadla v poradni.
@vlnka81 v nz epi vobec nedavaju. nemaju na to anesteziologov. mam pocit ze svoju moznost na ten kurz som uz premeskala lebo to trva 7 tyzdnov a neviem ci by som to vobec este stihla. Budem to musiet nejako rozdychat sama 😀 Ale tak stale si hovorim ze jeden den utrpenia snad znesiem
@vlnka81 woow co citam tu diskusiu o epi-no znie to neuveritelne. Kde sa to da zohnat ?? 😀
@riela
@1ivanka1
ja som pri prvom synovi používala na začiatku johnson and johnson top to toe (to je na telo aj vlásky od 1. dňa) mali sme to aj v pôrodnici, na riťulu iba bepanthen krémik, najlepší na zapareniny, vyskúšala som všeličo, a tiež johnson and johnson zásyp (hlavne v lete, keď sa aj potil malý). Telové mlieko potom až neskoršie tiež johnson and johnson (fiaľový, na dobrý spánok), veľmi som to ľúbila🙂 Aj tentokrát mám prichystané tieto - dúfam že malý nebude alergický🙂
@buba12 juuuj Bruno je aj nas favorit - je to manzelov kolega a aj ten je fajn. Zial moja dobra kamoska si to meno vybrala pre chlapceka (zatila maju dievcatko) a o tom mene mi povedala skor ako som ja otehotnela. Sice byvame od seba asi 1500km ale v lete sa asi budeme vidat. tak neviem. urcite sa jej ale chcem spytat ci by jej to nevadilo...☹ daslie babo planuju tak ze bude asi od naseho len o rok starsie - ale ktovie, mozno to bude dievcatko...
aj ja by som rada bez epi - ale to zalezi od porodu. to je asi individualne. ak mas brutal bolesti tak je ti asi uplne jedno vsetko - len nech ta tej bolesti zbavia. Mamka mi vcera povedala ze podla nej je epi zle - ze citla nejaky clanok na internete - nejaky uznavany porodnik (zrejme asi 100 rocny). Tak som jej povedala ze ujo asi vyrastal medzi opicami a keby mal tu cest a mohol aspon raz v zivote rodit aj on asi by velmi rychlo zmenil nazor. Milujem ked sa k takymto veciam vyjadruju muzi. Mali by sa hlavne naucit vpichovat epi a nechat to na zenu ako sa rozhodne. Ako povedala Rachel v Priateloch na adresu muzov : "No Uterus - no opinion!" 😀
@bambulka248 hehehehheh smejem sa lebo aj ja som sa tak namotala 🙂 ale fakt zatial to odporucaju aj zeny ktore nakoniec rodili cisarom. A cvicit sa ma zacat az od 36tt tak sa to da este stihnut zohnat. Skus sa popytat zien na diskusii ci niekto nema na predaj (ja som tak odkupila od baby, ktora si to kupila ale sla na cisarak tak nakoniec to nepotrebovala).
prave som nasla SK stranku, maju to v akcii - velmi dobra cena -aj ked stale je to dost draha hracka ☹
http://www.perinbaba.sk/epino-delphine.html
daj mi vediet ako si sa rozhodla...🙂
@vlnka81 pripada mi to totalne neuveritelne aj ked je to fakt mozno o tej psychike. Chcela by som tam ist bez strachu a fakt pocit ze to mas nacvicene je asi na nezaplatenie. Je to sice dost drahe, ale co clovek pre seba neurobi 🙂 Vo stvrtok idem na ultrazvuk, tak sa skusim na to popytat svojho lekara. Potom dam vediet co povedal. Ale ta diskusia sa mi paci 😀 dufam ze o par mesiacov pridam aj ja pozitivny prispevok
jaj babenky moje pridte na vychod tu v lidlu este vsetko maju 😀 😀 😀
@bambulka248 lekari maju na epi - no rozny nazor. Podla vacsiny je to blbost, ale su aj niektori ktori to sami odporucaju. ja si myslim ze to urcite neublizi - a pomoct to moze. A ako vravis aj mne to za to stoji. Aj ja som to chcela diskutovat s mojou lekarkou ale nakoniec som to nestihla a kupila som ho skor. Povedala som si ze radsej si dam poradit od 10 zien, ktore to vyskusali ako od lekarky (aj ked je dobra) ktora to nevyskusala vobec - len o tom pocula a urobila si vlastny nazor. nakoniec - aj ja si o tom urobim vlastny nazor az ked bude po porode 🙂

@lucy125 keby som to bola vedela, tak tam behnem doobeda,no bola som leniva, tak som pockala na muza a isli sme podvecer a to bolo fakt strasne. No neva, tak investujem viac a kupim si tu podprdu v normalnom obchode. 😖