icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

marianax
17. apr 2012

@mirka1210 to mas uplnu pravdu neviem aky mas hemoglobin ja som mala posledny krat 107 zajtra uvidim kolko budem mat lebo dnes mi brali krv a ake beries ja sorbifer ten zvladam najlepsie a urcite budem brat aj po porode lebo aj vtedy si dost vytazena 🙂

gaborova11
17. apr 2012

@mirka1210 no to je ale bude to chlapec uz nam povedal na 100percent ze to bude chlapec. a vam co povedal bude to baba ci chlapec.... 🙂

marianax
17. apr 2012

@sijust hmmm boze ako to je mi ta luto moja ja mam gynekologicku ktora aj pracuje na oddeleni tak dufam ze mi bude aj pri sekcii dnes to vyzeralo ze ano podla toho ako zareagovala ked som sa jej na to pytala ze dobre ze sa nemam bat 🙂 ale to ma riadne nahnevalo to akoze kde mas teraz ist co mas vykricat do rozhlasu ze potrebujes sekciu to ako ta mohol takto odstavit! 😠 ja neviem skusaj aj pri tych porodnych asistentkach nech ti odporucia nejakeho gynekologa za ktorym pojdes moja velmi drzim palceky este aj s tym sa trapit musis hmmmmmm 😒

mirka1210
17. apr 2012

@gaborova11 o tak prepáč,neviem prečo som si z prečítaného vyvodila dievča 😀 no aj my chlapca 🙂 po dvoch dievkach 😉 asi som si to poplietla s nejakou babenkou,čo písala o veľkom dievčatku

1ivanka1
17. apr 2012

@lucy125 ďakujeeeem 🙂

justonka
17. apr 2012

@chelonka ahoj, ja nastupum na MD 1.5. a tiež mi dal papiere na MD už min. štvrtok a povedal aby som to už aj zaniesla aj na socialku aj zamestnavatelovi budem si uplatnovať aj zo zamestnania aj z DNP a nemali s tým problem dokonca povedali mi aj v zamestnaní aj na sociálne že aspon to budu mať čas spracovať 🙂
ja som to zamestnavatelovi dala hned na druhý den a na socialku som to bola zaniesť teraz v pondelok bola tam taka mila pani dala mi vypísať ešte dalši papier. takže tak

macuka
17. apr 2012

@lucy125 amen. 🙂

anika159
17. apr 2012

Ahojte citm vas uz dlho ale pripajam sa az teraz🙂 do statistiky my budeme mat chlapčeka..ked vas tu citam som niekedy zdeptana... Nabytok mame, kocik objednany ale oblecenie a tak nic:( a vy tu uz zehlite :(

riela
17. apr 2012

ahojte,
zase sa nám to pomenilo 35 dievčatiek, 62 chlapčekov 🙂
čítam o tej akcii v Lidli , nevedela som o tom, mamina mi dnes volala, že sa zastavila, nemala pri sebe toľko peňazí a kým sa vrátila - všetko vypredané. že mi chcela tepláky kúpiť 🙂

lucy125
17. apr 2012

@1ivanka1 Nozaj nemáš začo, hádam ti pomože 😉 😉 mne dosť pomohol. 🙂 🙂

riela
17. apr 2012

@anika159 vitaj
s tebou 63 chlapcov a nemám tiež skoro nič pripravené.

anika159
17. apr 2012

@riela mam pocit ze tohtorocny jun bude mesiac chlapcov...ked si budu potom baby hladat budu to mat tazke🙂

lucy125
17. apr 2012

@justonka no tak ja to už nechápem, všetky idete na MD po mne a máte už papiere a mne moja Dr. nechcela dať min. týžden papiere na 24.04.kedy nastupujem na MD,že sa to nesmie a pod.Tak ja to už fakt nechápem ☹ ☹ a ja mám pri tom problémy zo zamestnávatelom, lebo, ja patrím trvalým bydliskom na sociálnu do TO ale od zamestnávatela patrím do NR, takže papiere idu najprv zamestnávatelovi do TO, ten ich posiela do NR a z NR ešte putuju na krajsku sociálku a odtial opat sem a vo februári som dostala len polovicu pnky, lebo zamestnávatel a krajská sociálka poslali moje papiere neskoro až 08.03 a to ich u seba mali od 08.02 a musia sem doraziť max do 5. dńa nasledujuceho mesiaca ☹ ☹ Takže teraz v máji, opať nedostanem celu pnku ani matersku, len z DNP, čo si nosím sama, lebo pochybujem, že moje papiere od zamestnávatela sa vrátia tam kde maju do 10 dní, keď to nevedeli poslať do mesiaca. 😢 😢 A ja s tým nemožem nič robiť, tak vám len závidím, že už máte vypísané papiere a mne ich vypíše až deń pred nástupom na MD ☹ ☹

anika159
17. apr 2012

@lucy125 ja so tretia s dopredu vypisanymi papiermi... Zacinam20.4 a uz mi dal papiere prvy aprilovy tyzden... Nechapem preco ti ich nevypisala...

anika159
17. apr 2012

@mirka1210 ja tiez nemam zelezo mozem si za to ale sama... Nejem maso, dali mi aktiferin... Namiesto toho ale radsej pijem cviklovu stavu a ribezlovy dzus a sa to celkom zlepsilo....

lucy125
17. apr 2012

@anika159 No super ☹ ☹ mne ich nedala, vraj keď by mi ich dala a porodím skor, všetko by sa muselo prepisovať a meniť aj na sociálnom, aj na ÚPSVaR aj v zdravotnej poistovni, že max 3 dni pred nástupom na MD sa možu vydať lebo, že keby mi dopredu ukončí pnku a vystaví MD, a dojde mi kontrola, nemala by som sa čím preukázať.Mala som na výber počkať do 23.04.kedy papiere dostanem alebo ísť 8 týždńov pred porodm na MD ☹ ☹

anika159
17. apr 2012

@riela si hovorim ze stale je casu dost...ja mam celkom v poho tehotenstvo .... Stiham zariadovat a rekonstrovat, chodit do prace a na vysku a sa starat aj o mojho draheho🙂) tak si vravim ked je energia aj cas sa hadam najde🙂)

anika159
17. apr 2012

@lucy125 na jednej strane to vyzera ze to mysli dobre, ale co je problem na vypisani papiera nechapem... Ved o to aby si to mala v socialke sa stara zamestnavatel....

riela
17. apr 2012

@anika159 to stíhaš veľmi veľa 😉 , drahý by sa mal teraz starať o teba. veci dokúpiš a tie drobunké vecičky máš požehlené raz-dva.
@lucy125 prosím ťa pošli zoznam aj mne.

lucy125
17. apr 2012

@anika159 Ja tiež nechápem a pritom je to taká super Dr. ale toto ma dostalo a hlavne v tom, že iný Dr. ako to tu čítam s tým problém nemaju, len ona asi hej.Najhoršie je, to s tými peniazmi, lebo vyžiť z 200€ na mesiac je nemožné, keďže máme ešte na krku hypot. vysoký nájom a pre malého musíme pokupiť ešte rozne veci ☹ ☹ a nikomu na tom nezáleží, že ja za to, že papiere dojdu neskoro nemožem, na sociálke mi to pomaly dali za vinu, že však to je riziko, že patrím na dve sociálky, ako keby si mám vyberať zamestnávatela ešte aj podla sociálnej poisťovne, ja už toto fakt nechápem 😒 😒

anika159
17. apr 2012

@riela moj drahy ma dnes meniny a este ani doma neni..🙂 som si zvykla...ja viem ze toto bude asi hlupa otazka ale preco to treba zehlit...ja sa ospravedlnujem ale ja sa stale citim ako taka alenka v risi divov...milion veci som uz precitala a si vypocula ale mam z toho stale poriadny gulas...

lucy125
17. apr 2012

@riela Už ho máš poslaný, hádam budeš spokojná 😉

anika159
17. apr 2012

@lucy125 ma mrzi ale uvidis bude to v pohode hlavne sa teraz nestresuj... Stihne sa treba na to pozerat tak...

lucy125
17. apr 2012

@anika159 Jaj moja, dufam, že máš pravdu, lebo v marci ma skoro vykotilo, keď mi miesto 465€ došlo len 220€ 😒 😒 a keď som tam volala, že preto, že moj zamestnávatel neskoro poslal papier.A to ma ešte akože upokojila, že som dostala aspoń polovicu ale podla zákona som nemala dostať nič, lebo pre vyplatenie musia byť kompletné oba papiere od zamestnávatela aj DNP ☹ ☹

lucy125
17. apr 2012

@anika159 Ja žehlím, aby sa odstránili všetky baktérie, lebo horuci vzduch sterilizuje oblečenie pre bábo, preto sa všetko tuším do 6-9 mes. musí žehliť. 😉 😉 Aspoň ja som to takto pochopila, aj v zozname píšu, všetko nové aj staré oprať a vyžehliť, cumliky a flaše a odsávačku vysterilizovať asi z takého istého dovodu ako všetko ožehliť, tak ja žehlím aj plienky 🙂 🙂

riela
17. apr 2012

@lucy125 ďakujem!
@anika159 nemusíš žehliť ak nechceš. ja požehlím, aby som pozabíjala mikróby 😀

anika159
17. apr 2012

@lucy125 oni su skveli ze vzdy platia ine pravidla... Ako aj v poistovni nedoplatky chcu hned ale s preplatkami maju cas... Ja som otehotnela neocakavane a bola som zamestnana len na polovicny pomer aj ked moj zamestnavatel mi uz dlhsie navrhoval ze nech idem plny.., ale ja som si myslela ze mam cas...hm nevydli...

lucy125
17. apr 2012

@anika159 Presne tak ako píše Riela 🙂 🙂 Aj ja žehlím preto 😀 😀 inak žehlenie zo srdca neznášam 😀 😀 ale pre krpca všetko!

anika159
17. apr 2012

@riela ja totiz mam par veci od sesternice....som sicevstratena v preklade ale mam siroku rodinu kde je priemerne jedno dieta kazdy rok dva... Tak som podedila ...sesterka mi hovorila ze ma vsetko oprate ze nemusim s tym nic robit preto sa pytam

lucy125
17. apr 2012

@anika159 Však to, že im je to jedno, ešteže manžel je zamestnaný, ale tých 220€ jedosť vysoká suma, ktorá akurát vtedy dochybuje ale im je to jedno. Čo by robila slobodná matka, závislá len z takéhoto príjmu? Oni to síce bud. mesiac doplatia ale čo z toho, keď v ten mesiac nemáš ani € 😖 😖 je im to srdečne jedno.