Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@marianax no veru leti to strašne rýchlo. Ani ja nemám nachystane v podstate este veľa toho chyba, ale nejako si tým hlavu nelamem 🙂 čím viac sa mi blíži termín tým viac som kludnejsia :D čo by mal byt praveze opak. Ja som cudna asi 🙂) ale mám pocit, že moj maly je brušku viac aktívny ako kedykoľvek predtým s to sa hovorí, že v 8mesiaci uz tak moc pohyby necitit. No ale priberam statočne každým dnom . :-P
@marianax joj,tak zas budeš mať dlhú noc ☹ držkaj sa 😉 tak som kľudnejšia po dnešnej prehliadke,malinký je OK a krásne rastie 1725g a ani sa neotváram 🙂 takže toto sú super správy a aj som sa pokochala pohľadom naňho 🙂 joj,jak sa už teším,kedy ho pomojkám 🙂 inak alergia čím ďalej tým horšie, 😒 dnes mám toho už naozaj dosť,ráno sme sa museli s malou rýchlo vystrojiť,bola som hore od 3.30 hod,potom som si o 5.30 ľahla k malej a zaspala som jak drevo...ledva sme to stihli na 8 hod 😀 taká som bola po návšteve doktora happy,že sme išli trošku po meste,do DM,kúpili sme plienočky,fľašku,dudlíky 🙂 a ešte do obchodu a šli sme domov...potom taká únava na mňa,že až a to som musela čakať na dodávateľa,lebo nám doviezli komín 😒 potom zas letieť do mesta,išla som zaviesť otca,ktorého som bola brať najprv ráno o 7 hod k nám,aby tu niekto bol,keby ho doviezli skôr 😉 prišli sme domov bolo skoro 14. 00hod a išla som robiť palacinky...no ledva som už stála na nohách..o 16.00 som si konečne natiahla nohy a vyvalila sa na gauči,potom sme ešte o piatej leteli k susedom kvôli nejakým možným námietkam na naše stavebné povolenie...takže som doteraz pri telke podriemkavala a teraz som už akože vyspatá do rána ☹ takže budem držať nočnú s tebou 😀 tej toxomplazmózy sa vraj nemusím báť,brali mi síce radšej krv aj na ňu,zlé by to bolo v 1. trimestri 😒 inak som mala krásny deň 🙂 najmladšia bola celý deň zlatulinká aj u gyndoša,rozprávala sestričkám,že maminku bolí bruško,má tam Miška a že Miško má doma kočiarik a dedko stráži domček......aj doma sa pekne venovali jedna druhej ,staršia Veronka sa jej pekne venovala a len jej vravela,Ninka tichučko,maminka spí 🙂 🙂 🙂 sú zlaté 🙂 objímali sa,bozkávali...ako ja vravím - mojkali 🙂 a Ninka sa pýta Veronky - ľúbiš ma? lebo aj ja ťa ľúbim, si moje zlatíčko 🙂 vtedy si človek uvedomí,že to má všetko zmysel,venovať sa im a žiť pre nich 🙂 🙂 🙂
baby clanok o ockovani proti TBC....Pozor na svoje deti, co im date pichnut hned po narodeni...Je to silná káva co skusili rodicia, ktorych deti maju trvale nasledky...Hovorim z vlastnej skusenosti.
http://www.slobodavockovani.sk/news/zapalene-uz...
V Cechach je to uz zrusene..U nas sme zase mimo...
@macuka Nikde na SR ti dieťa teraz proti TBC nezaočkujú. Od januára tohto roka je to zrušené. Takže nie, nie sme mimo. Mali vraj nejakú novú vakcínu, ktorá mala nežiadúce účinky a preto to zrušili. Priamo v pôrodnici ti dieťa nezaočkujú proti ničomu.
@marianax Juj moja, kiež by, stále tu trčím, už 3,5 týždňa :( Ale každým dňom mi dávajú nádej, že pôjdem čoskoro domov :D. Zatiaľ sa vyjadrili, že uvidia, že čo povie v piatok veľká vizita. Výsledky mám už vyše týždňa v poriadku, žiadne zmeny, obe sa máme super. Tak dúfam s takou malou nádejou, že už tento pondelok, keď mi začína 34. týždeň.
@michelle1984 jaaaj moja tak to silno drzim palce aby to vyslo a pustili ta domov uz cim skor 🙂
@marianax čo ty tak skoro hore, nemôžeš spať? 😀
@mirka1210 juuuuj moja az mi zimomriavky vysli moje zlate je to naozaj velke bohatstvo ked mame deti a este sa aj k sebe takto spravaju 🙂 ja sa uz chystam odovzdat holter konecne vsetko ma uz svrbi a alergia samozrejme som hore od pol piatej a kycham a kycham a slzim no ved vies 😒 ani nic neberiem na tu alergiu ani neviem ci brat ci nie 😕 ja sa nerada davkujem .......no ale mala si riadne nabity den panecku neviem ci by som to zvladla lebo mam naozaj to moje brusino riadne dole a vraj az teraz nam zacnu maly riadne priberat na vahe tak asi si ho budem uz len drzat aby mi nespadlo 😀 utekam sa obliect kym deti spia aby som to stihla este prist na otocku lebo oni sa vyprevadia do skoly len ta najmensia aby sama neostala doma tak este popiseme moja drzkaj sa mi a aj my hovorime mojkat sa alebo polubit sa 😀
@michelle1984 nie ale idem odovzdat holter to je take ekg na 24hodin to niekedy mi davaju na kontrolu kedze chodim so srdieckom a teraz ked som tehu tak doki chcela vediet ako na tom som vo vyssom stadiu tehu 🙂 idem sa obliect aby som to postihala kym deti pojdu do skoly aby mi moja najmensia nebola sama doma paaaaaa a drzkaj sa mi 🙂
holkz, tak ake mate kociky? 🙂 mate k nim aj autosedacky - vajicka? myslite si, ze je to potrebne, aj ked vanicka sluzi ako autosedacka?
@keira my máme teraz ak vajíčko na kočík,aj vaničku ako autosedačku 😉 nie úmyselne,skrátka nám tak vyšla kúpa kočíka,že je tam i to i to 🙂 doteraz som mala vajíčko len také,ktoré sa nedalo nasadzovať na konštrukciu kočíka a veľmi som ľutovala,lebo to bolo naozaj čo nosiť v rukách 😒 potom sme kúpili aj trojku s vajíčkom,ale vtedy sme využívali už len športiak,lebo malá už bola v autosedačke 🙂 takže neviem,či ti treba oboje 🙂 my asi využijeme aj vaničku aj vajko,nakoľko keď pôjdem so všetkými tromi,tak sa mi tam vanička do auta nezmestí 😀 bude teda vo vajku 🙂 a aj to budú ltt tam 😒 ako sardinečky vo vlastnej šťave 😀
Dnešný verdikt, ostávam ďalší týždeň v nemocnici ☹ ☹ ☹ (chýba mi tu plačúci smajlík) tak mi dali dnes ráno nádej, ale po vyšetrení zistili že je to rovnaké. Ja neviem, čo čakali, že sa nejakým zázrakom zavriem? Alebo že sa mi ten krčok zväčší? Veď vedeli, že nie. Mali to udržať tak aby sa to nezhoršovalo, čo spravili. Ja by som doma ležala, čo môžem tu furt ležať. Chýba mi manžel, veľmi fňuk ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@michelle1984 o moja,je mi to ľúto 😒 ale podstatné je ,že ja malá stále v brušku 🙂 ver mi,to najhoršie už ste zvládli a pomaličky aj keď v nemocke smerujete do cieľa 🙂 radšej v nemocke a s malinkou v brušku ako doma a malinká na prístrojoch a hadičkách v inkubátore ☹ drž sa mi aj s malinkou,ja viem,možno si povieš,že sami ľahko vraví, ale to nie,úplne ťa chápem 😉 ale ver mi,že ste bojovníčky a už ste preplávali zlú rieku 🙂 skrátka to tak malo u Vás byť 😒 ale žiaľ sú aj horšie prípady a tak prosím nezúfkaj,všetko bude dobré a hneď aj zabudneš,čo všetko si si musela vytrpieť, keď sa pozrieš na toho malého drobčeka a ona sa na teba po prvýkrát usmeje 🙂 niekedy keď idú na mňa depky /ani neviem prečo/ tak si tu otvorím forum o nedonoseniatkach ☹ ☹ ☹ ☹ a hneď ma to prejde 😉 ja som sa o Vás veľmi bála ,lebo stať sa mohlo všeličo a aj následky mohli byť všelijakéale už si 34tt a idete ďalej krásne spolu 2v1 aj keď v nemocke 😉 myslím na Vás každý deň 🙂
@michelle1984 drzim ti palce a neboj, ja som rodila na prelome 34/35tt a maly bol ok Apgarovej skore 10. tak nech ti vsetko dobre dopadne 🙂
@marianax ja tiež neberiem nič na tú alergiu 😉 len som v šoku ako to u mňa odrazu berie na sile ☹ až také zlé to nebývalo 😒 a s tým bruškom,presne mám ten istý pocit,zo dňa na deň je väčšie a väčšie 🙂 už mi pripadá priam obrovské 😀 do pôrodu asi budem musieť pred sebou tlačiť táčky a bruško pekne uložené v nich 😀 😀 😀 a veru už je to riadna záťaž,včera som bola sama prekvapená ako ma to vyčerpáva,už by som radšej ani nešoférovala,ale asi budem ako pri poslednej až do konca 😒 muž ma nemôže voziť do TT pred pôrodom na prehliadky,lebo nikto mu na to voľno nedá a poviem si,keď už môžem/musím/ do TT tak do HC zvládnem 😉
@katun
@michelle1984
no super, to som rada!
@michelle1984 ja idem dnes do poradne, strasne mi tvrdne brucho a myslim ze mi tiez toto hrozi co tebe...Bola som aj so svojou prvou dcerkou v nemocici...Strasne mi tiez manzel chybal, a stale som plakala..Ani doma mi uz neni najlepsie, a som strasne netrpezliva, ale viem ze najlepsie je ze babo musi ostat este dlho dnu, a to si prajem....ale uz mi je dlho lezat, sediet, a trcat doma, mam z toho depky....
@mirka1210
@katun
@macuka
Veľmi vám ďakujem za podporu, dúfam že sa narodí vtedy kedy má. Ja len...dúfala som že keď za posledného vyše týždňa som bola bez ťažkostí že ma pustia. Veď ležať by som aj doma mohla 😢 Ale je pravda že vidieť ju v inkubátore niekoľko týždňov by bolo pre mňa asi horšie. Jediné pozitívum, že viem že by nebola na prístrojoch, lebo čo mi dali injekcie tak už v 32. sa jej vyvinuli plúcka. Juj len keby som sa tu tak necítila opustene, alebo keby boli návštevné hodiny dlhšie. Cez týždeň vidím manžela asi tak polhodku 😖

@michelle1984 ahoj moja ako sa mi mas uz si doma? 🙂