Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@gaborova11 tie vložky hlavne bez krídelok 😉 😉 😉
@mirka1210 No ty toho máš tak hodne ako ja 😉 😉 ja mám už 98% tašky zbalenej, ešte mi chýbaju veci pre mńa hygienické a pod a doklady, ale už mám plnu velku cestovnu tašku 😒 tak neviem či nepocestujem aj z dvomi, lebo jedlo a minerálky sa mi tam už určite nezmestia a bojím sa aj či sa mi tam zmestia moje vecičky 😒 Hádam to tá taška všetko vydrží.
@gaborova11 no ešte raz,lebo som to napísala sama sebe 😀 aj dohodu o mene,sobášny list,občiansky,kartičku poistenca a tehotenskú knižku
@mirka1210 prosim ta aku dohodu o menach ??
@bambulka248 kde je napísané,ako sa bude volať bábo keď bude dievčatko a ako keď bude chlapček...papier si treba pýtať na prehliadkach v poôrodnici,kde budeš rodiť,poprípade ho tam budeš vypisovať v kontrakciách s množstvom ďalších iných 😉
@lucy125 ano ak nemaš doplnkove pripoistenie tak jeden papier na MD, ak si budeš uplatnovať matersku aj zo zamestnania aj z DNP tak potom dva jeden ti vypíše lekar pre zamestnavatela to daš jemu a druhý ti vypíše pre socialku to zanesieš do sociálky
a materská je 7,5 mesiaca či 8 mesiacov ????
Baby prosim vas. Taka otazka. Som slobodna,zijem u priatela ale nemam uneho trvaly pobyt. Priezvisko bude mat maly po otcovi, dnes sme boli vybavit aj papier, nech ma jeho priezvisko. Len chcem vediet ci moze mat maly trvaly pobyt u otca,aj ked ja tu trvaly pobyt nemam. Poradte prosiiiim
@justonka 8 mesiacov čo ja viem
@mirka1210 jaj tak si to nachistam. dufam ze nanic nezabudnem.... je toho strasne hodne
@mirka1210 dik moja
Na otvorený list o nástrihoch, adresovaný MUDr. Cupaníkovi sa podpísalo viac ako 100 žien s dlhodobými problémami po nástrihu. Mnohe z nich nam aj poslali svoj pribeh.Nebolo pre nás lahké, ani radostné, čítat ich. Dakujeme však každej žene, ktorá sa ozvala, velmi si to vážime. Je dôležité, aby sa táto téma odtabuizovala.Tu je vyber z reakcii :
http://www.zenskekruhy.sk/nase-aktivity/item/12......
Ženské kruhy
baby a hladate si uz aj detskeho lekara? kedy sa to zvykne vybavovat?
@majussska1812 ja som počula, že dieťa dostáva automaticky trvalý pobyt tam, kde má trvalý pobyt jeho matka
Tak, zoznam do pôrodnice spísaní, už sa len pobaliť 🙂
@bambulka248 to je individuálne, ale myslím že už môžeš začať, lebo ak si nejakého vyberieš, môže sa stať že neberie nových. Ja už pre istotu mám pediatričku dohodnutú, som to nechcela nechať na poslednú chvíľu 😎
@michelle1984 diky
@chelonka Moja dakujem za mnohe nove informacie, ktore mi lne potvrdzuju moje rozhodnutie nedat ockovat toto druhe dieta..Mas pravdu, moc a peniaze robia z ludi sebcov, ze ani nevedia milovat nikoho len peniaze a seba! Robia sa bohmi, ovladaju ludi...A mas pravdu, aj tak neraz o vsetko pridu, aj o zdravie, lebo sa len boja o prachy.. Nedavno som pocula fantasticky pribeh jeden moj znamy kazatel hovoril, ako jeho ovecky v zbore priniesli volake stare kresla zo smetiska, lebo ludia prichadzali novi tuziaci pocut kázne toho dobreho kazatela, a tak tie kresla si vzali nejake deti do besiedky a zacali skakat na nich/ pruzinove 😀 / a zrazu diera, a vyleteli z toho peniaze, ale ozaj tisice, velika suma.....Takze z toho vidno, ze ludia zhrnaju, a nevedia kto to po nich zdedi, hahaha presne tak je to aj v Biblii v prilsoviach pisane...Nikto si nic nevezme do hrobu, iba vlastny zivot bude mat pred sebou, a uvidi, a prehra sa mu vsetko komu cim naublizoval schvalne, alebo sebectvom....
Ty cakas prve dietatko vsak? Mojej malej verim ze ta astma neprepukne, ja sa za to modlim, a mne tiez hrozila, a neprepukla, vdaka Bohu mam este vieru...Aj ked som urobila z neznalosti tuto chybu ze som ju dala ockovat, viem ze modlidby mnoho zmozu, a toto druhe nedam urcite...Tie prednasky si pozriem co si dala link.
Zienky tak uz sa nam to krati 🙂) ako sa cítite? Uz všetko nahystane? 🙂
@mirka1210 No asi aj ja pojdem z dvomi taškami, lebo do jednej nemám šancu 🙂to navpratať všetko.
@justonkano ja mám aj DNP, takže dva papiere na MD budem mať ale myslela, som to tak, že len raz sa MD vybavuje len raz sa posielaju papiere a potom 8 mes. sa už nerobí nič, neposielaju sa MD papiere každý mesiac ako napr. pri PNke?
@bambulka248 No moja, ja už mám pediatra vybaveného, bola som u nej v utorok po V. noci, dala mi razítko a tel. č. do tehu knižky a to potom nahlásim na porodnici, myslím, že v 8 mesiaci sa to zvykne vybavovať.Pediatrička mi povedala, že cestou z porodnice sa máme zastaviť, alebo, že máme zavolať a oni dojdu malého k nám kuknúť.

@mirka1210 dakujem je to ho strasne hodne boze. Uz abi som to mala za sebou 🙂 🙂