icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

monuska342
19. apr 2012

@lucy125 inak tento tyzden sa oplati objednavat lebo je tyzden latkoviek a vsade su akcie 🙂
http://www.ekoplienky.sk/product/bambi-roxy-jed...
http://www.ekoplienky.sk/product/little-lamb-ba...
http://www.ekoplienky.sk/product/bumgenius-ones... ja mam vzor albert a je fakt kraaasna 🙂
http://www.ekoplienky.sk/product/popolini-vlnia... tieto mam na noc kvoli priedusnosti
http://www.ekoplienky.sk/product/blueberry-cove...
http://www.ekoplienky.sk/product/nohavicky-bum-...
vkladacky sem nebudem davat lebo uz aj tak je toho dost a este mam separacky a snapi sponku potom spravim ten album aj s popisom 🙂

mirka1210
19. apr 2012

@monuska342 nie som zástanca jednorazoviek,tak ako ani nezatraťujem látkovky... 😉 nedá mi však nenapísať,že neplodnosť spôsobujú vraj aj slipy.modifikovamé potraviny,E,zápaly...... 😒 teda,určite nie len jednorázovky 😉 a k tomu,že smrdia....niektoré áno,hneď potom ako som na to prišla som ich viac nekupovala, 😉 a vždy som si našla také,ktoré príjemne voňajú,nie sme na ne alergický a nerozpadajú sa a ani nevytvárajú zapareniny 🙂 určite mi deti nesmrdeli v nich ,keď som našla také ako píšem a často som prebalovala..... 🙂

lucy125
19. apr 2012

@mirka1210 No to máš pravdu, žiadne zviera svojmu mláďatku neublíži a my ludia, len detičky týramé roznymi sposobmi ☹ ☹ .Moj malý toto v živote nezažije, dám mu všetko čo bude potrebovaď od materiálnych vecí, až po lásku 🙂 🙂

monuska342
19. apr 2012

@mirka1210 ja viem ale nebudem k tomu este zbytocne pridavat ak sa niekomu pacia jednorazovky tak nech ich pouziva ja urcite nie 😉 pampersky smrdia neskutocne a tie premium care ani nehovorim prebalovala som po kazdom ciknuti a aj tak smrdeli...kupila som si balicek do porodnice a smrdi mi od toho cela taska...ak sa ty pacia jednorazovky ja ty to neberiem 🙂

lucy125
19. apr 2012

@monuska342 čo je to separačka a snapy sponka???? 😨 😨 😨 😨

monuska342
19. apr 2012

@lucy125 separacka udrzuje zadocek babetka v suchu ak mu vadi pocit mokra a snapi sponka sa pouziva ak chces zo stvorcov skladat novosklad 😉

lucy125
19. apr 2012

@monuska342 a čo je novosklad? ja som z toho teda jeleň 😝

monuska342
19. apr 2012

@lucy125 to je sposob akym mozes skladat stvorce ak si to hodis do google tak by si mala najst aj fotonavod....ale to nemusis skladat ak budes pouzivat iba kapsovky 😉

mirka1210
19. apr 2012

@monuska342 no dúfala som,že to u teba nevyvolá túto reakciu,žiaľ.....veď ako som napísala,že ani neobhajujejm ale ani nezatracuje...taktiež som tu už napísala,že by som rada látkovala,ale mám z toho riadny guláš 😉 len vravím,že deti mi určite nesmrdeli kvôli tomu,že sme používali jednorazovky 🙂 raz som skúsila helen harper....išli celé do koša,nedalo sa to vydržať,ako strašne zapáchali a na pampery sme boli alergický....veď ja tu nikoho nepresviečam,že má používať jednorazovky,to určite nie 🙂 takže je mi ľúto,lebo naozaj som ani nič zlé nenapísala ani nemyslela...je to tu fórum,kecáme o svojich skúsenostiach,postrehoch,poznatkoch.... 🙂 rada si zas prejdem na základe tvojich linkov opäť látkovky,lebo ako som už písala,zaujalo ma to aj v Reflexe a tuším som to už pozerala aj na Loskutákovi 😉 ....

lucy125
19. apr 2012

@monuska342 Aha no neskor skusim hodiť do googla, lebo toto počujem prvý krát teda 😀 😀

monuska342
19. apr 2012

@mirka1210 ja som sa neurazila niesom ten typ 🙂 ak chces poradit s vybavou kludne sa pytaj rada ty poradim 😉 helen harper som raz skusala a boli hrozne hrube a maly ich hned precikal...ja som tiez neaku dobu pouzivala jednorazovky az kym som neobjavila toto forum a tiez by som sa latkovym cudovala...najviac ma bavi to ak napisu na balenie ze maju povrch jemny ako bavlna 😎 ja davam radsej skutocnu bavlnu 🙂 neviem si predstavit zeby som mala byt 2 roky v niecom ako vlozka uz tyzden mi robi problem 😒

monuska342
19. apr 2012

@lucy125 ulahcim ty pracu 🙂 http://www.ekoplienky.sk/o-plienkach/ chod uplne dole a tam to mas 🙂

majussska1812
19. apr 2012

Baby tak mi zacalo od vcera tvrdnut brucho ☹ juj no hruza. Ked som chodila a maly sa hybal ma to normalne bolelo okolo pupku a pod nim ☹ co to znamena ked tak tvrdne? Od vcera som dost nepokojna,sme sa hadali zo svikrovcami,moze to byt tim?,ze sa jedujem od vcera? ☹

mirka1210
19. apr 2012

@monuska342 ja môžem tiež len čisto bavlnené nohavičky používať a vložky bez lepenia...inak mikóza ako vyšívaná 😒 ja som už pozerali aj tie sklady na you tu....vravím,že veľmi ma to zaujalo,len sa v tom vôbec nevyznám,keď som chcela niečo objednať,odrazu toľko značiek,názvov....chaos panika a plus ten strach,že to nakoniec nebude plniť účel ☹ hodne tu o tom už dala indys,tak teraz popozerá čo si dala ty.. 🙂 prania a toho,že sa ja s tým budem musieť trošku viac piplať ako pri jednorázovkách sa nebojím,len toho,že s tým budú patálie a bábo bude stále precikané a celé mokré ☹

monuska342
19. apr 2012

@mirka1210 ved aj ja uz od malicka mi hovorila mama ze som nezniesla ani jednorazovky 😒 staci ak napises aku vybavu by si chcela a ked sa sem vecer dostanem tak ty poradim s vybavickou 🙂 urcite nebude cele precikane ak pouzijes spravne plienky ja ked dam malemu bambus tak mu vydrzi kludne aj 12 hodin v noci a na den aj 5 hodin a nema ani velky zadocek a bambus je liecivy takze mu aj lieci ritku ak ma zaparenu 🙂 praveze ja sa vobec nepiplem okakanu plienku osprchujem hodim do kosa na plienky a hotovka 🙂 nic narocne a kaka len raz denne...rozhodni sa ci chces pouzivat stvorce a nato vrchne gatky....to odporucam na doma je to najlacnejsia varianta alebo chces aj na doma kapsovky alebo AIO plienky tie sa pouzivaju lahko ako jednorazovky ale vybava ta vide drahsie

mirka1210
19. apr 2012

@majussska1812 veru to ti nepridáva 😖 kľud,hlavne sa nerozčulovať 😉 magnézium berieš? ľahny do polosedu,nohy vylož hore a relaxuj....kedy máš poradňu, inak aj mne už okrem tvrdnutia brucha občas sa už aj kontrakcie ukážu - poslíčkovia 😉 včera som ich chytila na poradni,sestrička mi kázala ľahnúť ,merala mi brucho,potom išla počúvať malého...zazvonil telefón,išla preč...mne ostalo zléééé......tak som si sadla,prišla opäť som si ľahla,nemohla ho nájsť,lebo mám placentu na zadnej stene....a mne zas zléééé.tak som sa musela zdvihnúť a tu odrazu taký sťah maternice,že ani pohnúť 😒 šetriť sa treba,moja 🙂 ak neprejde tak k doktorovi

lucy125
19. apr 2012

@majussska1812 Áno može to byť aj tým, aj mne tvrdlo brucho, Dr. nasadila magnesko a zakázala pohyb len ležať s vyloženým zadkom a žiaden stres, teda ozaj žiaden ani hádky.Ja keď sa rozčulim tak ma tiež rozbolí brucho.Na svokrovcov sa vykašli 😉 nestoja ti za pobyt v nemocke 😉 😉

mirka1210
19. apr 2012

@monuska342 vau...že hodín 🙂 tak to je super 🙂 a používaš aj také tie vložky proti zašpineniu od kakaničky?či netreba? 😉

lucy125
19. apr 2012

@monuska342 Ďakujem kuknem to 😀 😀

riela
19. apr 2012

@monuska342 ďakujem za info, tak ich využijem inak 🙂

majussska1812
19. apr 2012

@mirka1210
@lucy125
Dakujem baby, snazim sa lezat, a mysliet na nieco pekne len to nejak nejde,zehlila som malemu vecicky,nech mam aspon trochu radost. V poradni som bola utorok.,lenze vtedy som sa takto este necitila.
Baby ked bude stale tvrdnut mam ist na pohotovost?magnezko neberiem.

mirka1210
19. apr 2012

@majussska1812 a ako ti tvrdne? v kuse, alebo občas ale dosť dlho,alebo často a chviľu? a tie sťahy,bolesti pod pupkom?

majussska1812
19. apr 2012

@mirka1210 mne ked stvrdne tak ho mam jak kamen dnes uz ale 3 krat. teraz jak som lahla tak uz je dobre. Tie bolesti pod pupkom a okolo neho to bolo ako take pichanie. Ked ho mam take tvrde a maly sa hybe na to aj boli...

luciferko162
19. apr 2012

baby viem, ze to je hlupa otazka, ale som prvorodicka a nemam skusenosti s tvrdnutim brucha, takze to neviem rozpoznat. ako to zistim? citala som, ze vtedy ked je tvrde ako celo - akoby som tam mala kost, lenze ono je stale take pevne, ze nevidim v tom rozdiel. obcas ma pobolieva okolo pupka aj ked sa smejem, ale stahy necitim ziadne. bojim sa, ze to prehliadnem a bude neskoro. ako to zistujete vy a kedy je to normalne a kedy treba ist k doktorovi? dakujem...

lucy125
19. apr 2012

@majussska1812 Kup si magnesko, ja beriem od zn. Swiss 500 mg najpr tri krát denne som brala teraz len dva krát denne a je to fajn, ani zápchu po nom nemám a bruško mi stvrdne tak raz dva krát do týždńa.Ja ho beriem aby sa mi neotváral moj krčok, ktorý je skrátený už len na 1 cm 😒

mirka1210
19. apr 2012

@majussska1812 to nič nie je neboj,je to normálne,aj to žehlenie ti nemuselo spraviť dobre...ale vidíš,sama najlepšie čo potrebuješ...ľahnúť, 😉 a hneď je lepšie 😉 to magnézko si kľudne kúp,ja beriem 500mg raz denne,keď mám horší deň,tak si dám aj ráno aj večer,lebo niekedy mám brucho tvrdé aj hodinu 😒 a tie bolesti pod pupkom sú už hlásiace sa kontrakcie,takže oddychovať,oddychovať,aby neboli časté a aby aj prestali...času ešte dosť 😉 a že to bolí,jasné,veď je to kŕč 😉

mirka1210
19. apr 2012

@luciferko162 takže ti asi ani moc netvrdne,keď to nevieš spozorovať 😉 lebo ak by ti tvrdlo veľa,určite by si to registrovala - je fakt úplne ako kameň a veľmi napäté,že sa skoro ano kúsok prstu nedá vtlačiť doň 😉 a je to aj nepríjemné pocitovo...takže asi tým netrpíš,keď nevieš.. 😉 ani mne to ako prvorodičke nič nevravelo,keď som počula o tvrdnutí brucha 😉 teraz už viem,čo to je,keď tvrdne brucho...pri prvej som to určite nemala 🙂

macuka
19. apr 2012

@michelle1984 moja, uz mas tak málo....ale rozumiem Ti velmi dobre, ja som sice doma, ale pocitam sekundy, nie dni 😀 Ja ked som bola v nemocnici s prvou, tak som len revala, ale zase som sa zoznamila s milymi novymi ludmi, ja som strasne spolocensky typ, mam chut spoznavat novych ludi, aj ked nie vzdy z nich mam nakoniec priatelov, ale tak aj tak...Ja zase doma mam lezat, ale nelezim, musim sa o malu starat. Dnes bolo krasne, a hned mi depky ustupili ked sme vysli na dvor trosku. Slnko je zivotabudic..Podla mna ta uz nepustia, chcu mat istotu, ze neporodis skor, a chcu ta mat pod dohladom..Bud rada, vydrzis a budes mat zdravucke babatko, a budes uz len domka....Odporuca, ti prestuovat si to povinne ockovanie a zvaz, co urobis, lebo ja som vcera do 2 v noci studovala, a nachadzala som nove anove fakty, veci a hroza hroza ze my tym lekarom este verime, co nas presviedcaju o ockovaniach ake su spravne a dobre....je to hnusny klam, su to nervove jedy..

michelle1984
19. apr 2012

@macuka ja to očkovanie nedám určite. sestra je zdravotná sestra a mi povedala že nech si to nedávam, že to možno len tí starí doktori budú odo mňa chcieť. svokra je tiež zdravotná sestra a tá ma akoby tlačila k tomu aby som ju dala očkovať. ja povedala že ja nechcem, som sa s ňou aj pohádala. som čítala rôzne články a tak a som rada že sa mi malá narodí už v dobe ked to nie je povinné.

myska183
19. apr 2012

baby ako ste na tom s ockovanim je to teraz povinne proti tuberkuloze myslim? budete davat ockovat? lebo ja mam strach... sesterke zistili, ze po ockovani mal maly zvlastne stavy a nedavno dosli, ze je autista:(