Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@mirka1210 no teda ty aj soferujes tak to klobuk dole ja vobec sice nesoferujem a vobec si neviem predstavit aby som este aj v tehu soferovala no velmi sa bojim soferovat je to moja nocna mora tak tym mojmu mm nepomozem 😒 no ja som hovorim dnes od pol piatej hore uz som az nervy mala na tu alergiu no ale co urobim nechcem nic brat.......a brusko uf ja tiez tak rozmyslam ze ako to bude dalej ked teraz mi robi problem tocha prejst velmi ma aj boli na lavej strane dole v krizoch ked sa mam postavit na lavu nohu ufff chodim doslova jak kacica 😅
ahojte kočky. vidím, že ste sa rozpísali poriadne, nestíham vás dočítať 😀
ako sa máte?? už sa nám to kráti. mňa včera v noci zas bolelo brucho, som už chcela volať 112, nech ma odvezú, lebo auto som nemala doma. no nakoniec som nešla. pomaličky to prešlo, ale zato mi poriadne tvrdlo brucho. no ak ani po tomto nebudem otvorená aspoň na jeden cm v stredu, tak ja pochybujem, že toto tretie tak ľahko porodím 😝
@michelle1984 ☹ juuuj mooooja to mi je luto naozaj viem ze ti je velmi tazko a hlavne psychycky si vycerpana lebo uz si cakala ze mozno pojdes domov a teraz toto viem ze asi kazdy ti to hovori ale naozaj musis nejak vydrzat drzim palceky nech sa malicka drzi dovtedy dokial ma nech ste obidve zdravucke uz len troska vydrrrrrrz 🙂
@silvia0201 ahoj,práve dnes som na Teba myslela,že čo s Tebou????? či 😉 sa mi zdá,že si tu dlhšie nebola
@marianax aj som myslela,že po tej havárke už nebudem ☹ ale potom som si povedala,že predsa kvôli takému somárovi,čo do nás vletel nebudem vešať vodičák na stenu a to sme sa ešte mesiac predtým presťahovali z mesta na dedinu a aj kopu peňazí ma ten šoferák stál 😒 takže nejak som sa cez to preniesla,aj keď to moje šoférovanie a pocity z neho sú už o inom ☹
Tak bebenky moj hemoglobin sa zvysil z 107 na 130! normalne som tomu nechcela verit ved taky som asi v zivote nemala 😀
@mirka1210 ja som tu každý deň 😀 len sa tu žienky tak rozpísali, že jednoducho nestíham čítať a tým pádom som nereagovala na žiadny príspevok..
@silvia0201 jasné,len som sa zľakla ,že či ste OK aj s princezničkou 🙂
@mirka1210 ja som tiež mala havárku, našťastie som bola v aute sama. bolo to v zime (2005) a ja som dostala šmyk. no dosť ma to zobralo auto bolo na šrot a doteraz v zime nerada jazdím, ale pomaly to prekonávam.
ale neboj sa, od jari do jesene je so mňa cestný pirát 😀 😀 😀 drahý sa bojí mi kúpiť nejaké silnejšie autíčko, aby som náhodou neporthala asfalt na celom sk 😀 😀
@mirka1210 zatiaľ sme. akurát som dneska povedala sesterke, nech ide rodiť za mňa. ju v pôrodnici volali Ferari pôrod 😀
do nemocky prišla o pol šiestej a o pol siedmej malá bola na svete.
Babebky, ja som bol dnes v poradni, a dala som svojmu lekarovi vinko cerevene k narodeninam, a on ani emocie nedal nijake najavo, citila som sa hrozneee, co už..No ale nepovedal mi nic, to znamena, ze sa neotvaram, ale brucho tvrdne jak najate a strasne zle sa mi dýcha..Bola tam jedna pani čo je v 37 tyzdni a pohybovala sa lahsie ako ja, aj brusko mala rovnake ak nie mensie, ako ja...Doktor mi predpisal zelezo, vsak ale krv mi nebrali take neviete ako mohol vediet ze mi chyba?
@macuka jeminky Maci, ja som si vcera pozerala TA3 video a tiez Editu Petak video na ktore si nam dala linky - od vtedy nic nerobim len citam studie, fora a rozne informacie o ockovani. Upkne som zhrozena. Par x som predtym pocula nazor ze to asi nie je dobre - ale som si povedala vsak vsetci sme to nejako prezli a urcite nam to viac pomohlo ako uskodilo...teraz o tom vobec nie som presvedcena. Mne pred rokom zacali epilepticke zachvaty - nikto nevie preco, ziadne vysledky tomu nenasvedcuju, v rodine to nemame vobec - a len do mna tlacia lieky (ktore imochodom uz 5 mesiacov neberiem kvoli babatku - aj ked na mna uz 3 neurologovia nakricali). A dnes som si spomenula, ze brat ked bol na strednej skole a bol ockovany proti tetanu, vecer v ten den zrazu prestal hovorit - nemohol sa vyjadrit, koktal a mrmlal nezrozumitelne slova - dodnes si pamatam tu hrozu, strach a zufalstvo v jeho ociach, plakal lebo nevedel co sa deje. Dnes som o tom hovorila s mamkou a ona mi povedala ze ked s nim sla na vysetrenia tak sa kazdy od toho distancoval a ked spomenula ze bol na protitetanovke tak ju uplne ignorovali. A to bolo niekedy pred 15 rokmi!!! Viem ze sme vtedy boli presvedceni o tom ze je to z tej vakciny, ale kedze sa mu stav za asi 3 hrozne hodiny zlepsil a uz sa to nevratilo tak sa v tom nikto nevrtal.
este som sa chcela spytat co si myslis o homeoptikach. Edita ich velmi prezentovala. Ja im vsak vobec neverim, tiez su to lieky vyrobene na baze liekov, atd.
Maci a ine zeny - poznate deti ktore neboli ockovane? ako to znasali? mali dobru imunitu? Je to velke rozhodnutie - dat ci nedat ockovat, hlavne ked sa clovek boji o bejby. A dalej je tu tlak spolocnosti a to nielen lekarov ale aj uplne najblizsich ludi ako su rodina a priatelia. Ked som to povedala mamke tak mi povedala ze sa jej to velmi nezda aby som nesla na ockovanie. ..
@myska183 tak to mi je velmi luto...to si fakt ani neviem predstavit ☹
@silvia0201 ja som tam mala aj malú s mamou ☹ našťastie sa nám nič "vážne" nestalo,ale auto išlo tiež do šrotu ☹ mladý si nevšimol na križovatke stopku a letel asi tak 100-okou 😠
@marianax dakujem,si zlata...nejako ju uz len dostanu von...nech je ako chce,hlavne aby bola zdravucka 🙂 to si prajeme vsetky,vsak? 🙂 ...nemozem sa jej dockat,taka som zvedava ako vyzera,na koho sa bude podobat,ci bude mat vlasky...a tak...kazde rano a vecer pocuvame stetoskopom srdiecko,je to ten najkrajsi zvuk na svete-minule som pri tom zaspala 😀
@riela jasne su skvele pod hlavicku lebo su jemnucke 🙂
@lucy125 jasne 🙂
@mirka1210 ved teraz su uplne kvalitne plienky a super save nie take ako byvali niekedy...pouzivam ak davam drahe plienky ak davam iba stvorec na doma tak vtedy nie 😉
@vlnka81 moje dieta nieje ockovane a imunitu ma super 🙂 na ostatnych kaslem aj mojej mame sa to nezda ale je to iba moja vec a ostatnym som to nehovorila 🙂
Ahojte baby, pomaly chcem ist na nakup kozmetiky. Viete mi poradit co nakupit pre malu? Co vsetko budeme potrebovat tie prve dva tri mesiace? Aku kozmetiku budete kupovat? Je toho teraz v ponuke straasne vela a ja som v tom stratena 🙂
@vlnka81 moja milá to si na tom tak ako ja. Ja len studujem a studujem a som zhrozena tak isto ako ty, ako nas tu ten stat " kryje" a dava nasim detom to " najlepsie" a my im verime preto sa ani nezamyslame....Lenze uz je prilis vela veci odkrytych, a klamtsva vychadzaju na povrch a preto musime rozhodovat aj za cenu tlaku od blizkych, a spolocnosti...Nikto potom nebude chodit na hrob nasich deti z tych co nam tlacia nazor, ze ockovanie je dobre..Ved su to nervove jedy, ako hovori Edita..A vobec jak nemoralne, neeticke je to vsetko, no hnus..Pocuvala som minule radio kde jeden lekar hovoril to iste co Edita, a vraj jeden doktor ma tri deti, a jedno nedal ockovat a ze je najzdravsie...To iste mi potvrdili aj ini ludia, co nedali ockovat deti, ze su zdrave..Naopak, ti co davaju maju strasne potiaze, ako pises aj ty to su jasne znaky po ockovaniach....Moja mala ma tiez problemy, hoci som dlho kojila, a uplne jej to naburalo imunitu, alergie, a nabeh na astmu a dokonca doktorka hovorila o cukrovke, ale ja sa modlim nech to Boh zazehna...Dokonca by som mohla zazalovat nemocnicu, lebo mi ju dva krat zaockovalo proti TBC co je agresivne, a ja neviem co sa este ukaze, ake komplikacie po rokoch len sa modlit, a modlit za nu... ☹ Vcera som jej hmatala, ci nema nejake hrcky, uzliny, lebo rodicia opisovali z tejto vakciny strasne nasledky, dokonca aj nadory..jedno dievcatko to ledva prezilo a jeden chlapcek umrel...S manzelom sme to vcera este nedopozeral cele, tak dnes pokracujeme..Ohladne homeopatik, ja im vobec neverim a v tejto casti nesuhlasim s Editou P. lebo tie lieky nie su na zaklade vedy dokazane ako ucinne, ale na zaklade viery a to potom je dost placebo efekt...Neviem co o hom. hovorila, lebo som to este nedopozerala, tak ti napisem este...Som rada ze si to vzala vážne, si super!
Som citala, co ste si pisali o tom ockovani. Ja som sa s priatelom rozhodla, ze tie zakladne ockovania dame. Aj napriek tomu, ze moja doktorka je proti ockovaniu a dokonca ma nezaockovala ani ked som cestovala na dlhsie do Ciny, ze mam naprd imunitu a by mi to len uskodilo. A kedze ja mam v nej plnu doveru, tak pojdem este na radu k nej, lebo chcem poradit aj detsku doktorku.
@katarinahl Kati tak to mas skvelu doktorku - vacsinou je to pravy opak. ja by som ti odporucila pozriet linky, ktore tu dala
@macuka a tusim este
@chelonka a pripadne si aj vygugli nejake ine informacie. ja to stale studujem...nie som este uplne rozhodnuta, ale myslim ze skor nedame ockovat ako dame. A to som si precitala zatial len minimum informacii o tom vsetkom... takze si sla do Ciny bez ockovania? Predpokaldam ze si prisla zdrava 🙂
@macuka Mas pravdu vo vsetkom...daj mi vediet ak este nieco zaujimave objavis. Ja som si vytiahla kopec info a potom mi padol internet a vsetko sa stratilo. tak zajtra zacnem znovu studovat. Chcem napisat este kamoskam kt maju deti - ci dali ockovat a ake to malo reakcie...
a o to tvoje prve bejby sa neboj. Ak je v Bozich rukach tak je v tej najlepsej opatere...viem ze nie je lahke verit, ale je to to najlepsie co mozes urobit. Budem na vas mysliet...

@michelle1984 myslela som aj na ostatne ockovanie nie len na TBC....super ze citas o tom.