icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

vlnka81
19. apr 2012

@monuska342 vdaka za info! to som velmi rada ze mas zdrave bejby 🙂 to sa tak dobre pocuva 🙂 mozem sa spytat na zaklade coho si sa rozhodla ze nedas ockovat svoje bejby? nebala si sa ze chyti nejaky cierny kasel alebo inu pliagu?

monuska342
19. apr 2012

@vlnka81 urcite nie podla mna je vacie riziko ockovanie ako ochorenie samotne 🙂 a citala som dost na nete ako deticky zomieraju a maju problemy...nechcem to riskovat 😠

riela
19. apr 2012

@majussska1812 keď si najedovaná tak určite nežehli 🙂 , to ti ešte viac môže priťažiť, lebo stojíš pri tej doske a namáhaš sa so žehličkou. (môj názor - ja žehlenie neznášam). pekne si ľahni a oddychuj. ruky za hlavu, nôžky pokrčiť. na svokrovcov nemyslieť, niekedy bývajú plem-plem 🙂 . ale to prejde.

vlnka81
19. apr 2012

@majussska1812 viem ze sa mi to lahk hovori ked ja mam svokrovcov 1200km daleko - ale kasli na nich!! vies ze ta priatel aj tak podrzi - a to je to najdolezitejsie,. ak sa da tak so svokrovcami vobec nekomunikuj - vyhovor sa na tehotenstvo, ze si unavena a nepotrebujes stresy. ach jaj...drzim palce!!!

katarinahl
19. apr 2012

@vlnka81 prezila som to uplne v pohode 🙂 a to som jedla kadeco aj na ulici, boli sme aj na vidieku, chodievali sme do ich klasickych krciem, restauracii a ked to uz bolo take moc usmudlane a spinave, tak sme sli inde. 🙂 a citala som o tom ockovani vela, aj vela rozpravala s ludmi, mam kamaratov co deti ockovat dali a boli bez problemov, aj kamaratova dcera mala problemy s ockovania, aj mam takych co ockovat nedali... Ale pri tejto migracii ludi, som za zakladne ockovania, ako tbc, cierny kasel a pod. Ale ako som pisala pojdem ete na rady, sak potom dam vediet, co mi odporucila moja doktorka.

riela
19. apr 2012

@macuka ty máš aký pekný vzťah k doktorovi 🙂. podľa mňa ti železo dal na znak vďaky za to vínko, nevedel ako ti poďakovať, naliať ti nemohol, tak dal aspoň želiezko 🙂
@monuska342 budem to asi využívať na zakrývanie, na podložku, alebo po kúpaní. veď uvidím. keď už som to kúpila. musím si najprv naštudovať, potom kupovať 🙂

vlnka81
19. apr 2012

@riela hehhehehhehe 😀 si ma pobavila co si napisala o @macuka 's doktorovi - asi mas pravdu, chlapi obcs tazko vyjadruju emocie 🙂 a zelezo je predsa zalezitost hodna muza 🙂

vlnka81
19. apr 2012

@katarinahl ta tvoja cesta do ciny znie super 🙂 bauuuu - nam uz skoncilo cestovanie ☹ s malym bejby asi len niekde blizko za bucky 🙂 urcite daj vediet co povedala Dr.

lucy125
19. apr 2012

@macuka Fíha, pekný vzťah, ako si vedela, že má narodky? 😀 😀 😀 Asi nechcel dať najavo dojatie, ale aspońže ťa neposlal do nemocky.Železo na tvrdnutie? Nie je lepšie magnesko? 🙂 🙂 Nabuduce skus biele vínko 😀 😀 Mne bude bra´t krv moja Dr. teraz v pondelok, keď dojdem na poradňu tak uvidíme či aj ja dostanem želiezko. 🙂 🙂

majussska1812
19. apr 2012

@mirka1210 no volala som mojmu gynekologovi, povedal,ze nech si idem kupit magnezium a ked nezabere,aby som urcite prisla zanim do ordinacie zajtra alebo isla do nemocnice. Ak mi bude zajtra tvrdnut aj po magnezku mam ist asi radsej zanim vsak?dnes mi to nezabralo ☹

justonka
19. apr 2012

@lucy125 hej hej som to pozerala na nete je to 34 týždnov od nastupu na matersku ak nie som osamela...
ak by bola maminka osamela tak 37 týždnov a pri dvojičkách ešte viac dakujem za info

lucy125
19. apr 2012

@miskaska Ja som brala koritkoidy tri mesiace, pred aj cez otehu, lebo bez nich by som neotehu aj keď s umelým oplodnením, takže ja mám za sebou tri umelé a to posledné aj s kortikoidmi, tiež som sa bála brať ale že vraj 5 mg denne je ok.Tak som brala do 15 tt a malý je doteraz ok, bez nich by som ho nemala, lebo moja maternica je imunna voči embryjkám 😒

lucy125
19. apr 2012

@majussska1812 Kup si nejaké dobré, čisté magnesko, nie nejaké generiká, ja mám od firmy swiss, čisté 500 mg magnesko, mala som 2 týždne brať 3 x denne, aj keď tam píšu, že pre dospelých max 1 tabl. denne, ale ja som brala 1tabl tri krát denne, teraz mi znížila dávku na 1 tabl. dva krát denne a je super, ani zápchu vďaka nemu nemám 😉 😉 a zatial sa vďaka nemu neotváram ani bruško netvrdne, len sem tam tri krát do týždńa možno.tak vyskušaj, hlavne nič zmiešané, ale čisté magnesko, pozor nie šumivé, od toho vraj býva dos´t zle 😒 😒

lucy125
19. apr 2012

@justonka nemáš za čo, ja som taká MÚDRA vďaka mojej gynekolog. haha 😀 😀 😀

majussska1812
19. apr 2012

@vlnka81 sak sa nechcem ani jedovat ale to jak keby same. Bojim sa koli malemu,stale mi tvrdne brusko a maly ma kope o dusu stale asi citi,ze sa nieco deje ☹ kupila som si magnezko a aj tak tvrdne.

majussska1812
19. apr 2012

@lucy125 v lekarni mi dala tablety magnezium b6 ,ze mozem len jednu za den.

lucy125
19. apr 2012

@majussska1812 Jedna denne je dos´t málo, by´t tebou zavolám tvojmu Dr. a spýtam sa ho na užívanie, lebo aj mne v lekárni, že jednu denne, volala som mojej Dr. že sa može len jedna denne a ona, že nie, to je len pre tých čo magnesko beru z iného dovodu, ako tvrdnutie bruška, my možme 3x denne 1 tabl, alebo 2x denne 1 tabl. kludne si možeš dať.Aku zn. magneska máš?

riela
19. apr 2012

@majussska1812 kope, lebo ako správny "chlap" chce ochraňovať svoju maminku, len je ešte v brušku.

majussska1812
19. apr 2012

@riela jej si ma rozosmiala dakujem 🙂 to som potrebovala 🙂

lucy125
19. apr 2012

@monuska342 Kukala som ten tvoj link o skladaných plienkch, ale som z toho ešte vačší jeleň ako doteraz 😒 😒 To sa skladá len do tých zdrav. nohavičiek, čo treba do porodnice?myslím obyčajné štvorcové plienky 😒 😒 ja som asi tatár z toho 😀 😀

majussska1812
19. apr 2012

@lucy125 vola sa to MAGNE B6... Neviem v lekarni hovorila,ze tehotne si na tvrdnutie beru to co mi dala...nechcem zasek volat Dr. ked som mu uz dnes koli tomu volala...

riela
19. apr 2012

@lucy125 aj ja som raz začala študovať látkovanie. tiež som z toho jeleň 😀 .

lucy125
19. apr 2012

@majussska1812 No však ako chceš ale jedna denne?To určite nezaberie, som ani nepočula že by niekto bral len jednu na tvrdnutie brucha.Mne Dr. konkrétne odporučila aké magnesko aj dávku upravila, tak neviem, však uvidíš. 😒

marianax
19. apr 2012

@sijust tak to ti verim uvidis bude vam robit velku radost malinka chrumka 😀

lucy125
19. apr 2012

@riela Juj som rada, že nie som jediná 😀 😀 už som sa začala obáva´ť o svoje IQ 😀 😀 Mne dnes došli bamboo plienočky a su super, už som ich aj oprala, super materiál, krásne vzory 5 ks plienok a 7 vkladačiek a monuska342 mi poslal link na látkovanie, kukla som a nič, fakt mi to nič nehovorí, tie obrázky, radšej keby som to videla naživo, ale smola 😒

marianax
19. apr 2012

@miskaska hm no clovek naozaj nevie co robit tiez rozmyslam ci mam zajst ku alergologicke alebo nie 😕

marianax
19. apr 2012

@mirka1210 tak to ano mas pravdu....

marianax
19. apr 2012

@majam27 no sme spolu kazdy den lebo uz 3maja odchadza do uk 🙂 ja mam termin 20juna ale pojdem skor kvoli cisaraku zatial to vyzera na 8juna 🙂

marianax
19. apr 2012

@macuka jezkove oci to co je za lekara ked ti ani nezmeria aky mas hemoglobin a hned ti predpise zelezo je akoze na tebe vidno ze si anemicka? 😕 no zrejme mu to vinko neurobilo taku radost aku by mu urobila nejaka obalocka 😅

lucy125
19. apr 2012

@monuska342 Tak toto su tie plienočky čo mi dnes došli 🙂 🙂