Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
takže nový verdikt z vizity - do ukončenia 8. mesiaca tehotenstva si tu poležím :(
@michelle1984 Hlavu hore .. ten malý uzlíček v brušku za to stojí ... držkaj sa
Ahojte , neviem sa tu dočítať, tak ste sa rozbehli......Vidím, že látkove verzus jednorázovky ste rozoberali ale mňa by zaujímalo či niektorá sa chystáte baliť naširoko.....robí sa to vobec ešte? A neviete kde by som kúpila tie poštolky na široké balenie ale také lepšie čo sú po bokoch normálne látkové a nie tie s tou gumov čo praská a potom babulo škrabe na nožičkách.......alebo možem použiť tie nohavičky čo ste nakúpili na plienkovanie ...nie? 🙂 A to očkovanie proti TBC je naozaj zrušené? Čiže v porodnici mi malú už nezaočkujú a ak by som chcela tak potom očkuje pediater? Som nejako mimo či čo 😒 😀
@majussska1812 no ja pijem teplú vodu, moc mi nechutí ale pomáha a snažím sa jesť vlákninu, do jogurtov si primiešavam jemné ovsené vločky. Ja nemám problém ísť na záchod, ale stále mávam bolesti už si normálne ani nesadnem , chodím so stiahnutím zadkom.......bojím bojím čo bude po půrode....
@macuka prosím ťa, ak sa ťa môžem spýtať aké očkovanie tu riešite? ja vôbec neviem o čom hovoríte, a nerada by som uškodila nejako bábätku..a nemám čas to tu všetko čítať lebo sa mi rozbehol letný semester 😒
mohla by si mi to zrhnúť že čo je vlastne povinné alebo nie..alebo nejaký link.. 🙂
ďakujeeem
@kari55 Ahoj, kup si magnesko, ja ho beriem 2x denne 1 tabl. a na wc chodím aj dva krát denne a vobec netlačím 😀 😀 😀 lebo ani nesmiem kvoli skrátenému krčku, aby som sa nezačala otvára´t. To magnesko fakt funguje, len si nekupuj šumivé, iba v tabletkách a radšej čisté bez pridania všeličoho iného, žiadne generiká, ja mám od zn. Swiss, je tam 90 tabl, stojí 10€ 😉 😉 ak chceš vyskušaj.
Ahojte holky, akurát mi došiel vankušik na kojenie, čo som si objednala, vyzerá božsky, hádam sa na ňom konečne vyspím, lebo už strašne trpia moje kríže, aj ľavý bok.Neskor bude pre nášho malého na kojenie a sedenie 😀 😀 😀 Máte s ním niektorá nejaké skusenosti? Ako sa to perie, aj s tými guličkovými náplňami, či...???? 🙂 🙂
@michelle1984 to ma mrzi ☹ a kolko to presne je?musis to nejako vydrzat...drzim palce 🙂
@michelle1984 Ahoj moja, to ma mrzí, kedy končíš 8. mesiac? Ja vo štvrtok 26.04. 😉 to bude 35+4 to je začiatok 9. mesiaca, vidím, že aj ty si 34 tt, takže by si mala byť skoro tak ako ja.Ešte pár dní, to vydrž, viem, že jeto ťažké, ja som, ledva vydržala 8 dní v nemocke, ty si omnoho vačšia hrdinka 😀 😀 😀
@michelle1984 vydrž to tam nejako, hlavne nech je všetko v poriadku.
@michelle1984 ahoj moja to je este asi priblizne taky tyzden ze? viem ze je ti tazko moja ale ved tolku cestu ste presli oplati sa moja kvoli malej drzkaj sa 🙂
@sijust
@lucy125
@marianax
No, v pondelok som 34. tt, takže to je asi 2 týždne. Tu na koníku mi to od začiatku píše nejak dopredu 😀 Teraz som 33+5
Povedali mi narovinu že neveria, že by som doma ležala. A vraj aj po ceste domov môžem začať rodiť. Tak tu len ležím a ležím a ležím a už mi to z toho preskakuje
@michelle1984 ahaaa no i mne ukazuje o tyzden viac 🙂 juj verim ti moja naozaj ze uz mas toho dost ale naozaj to uz nemas vela 🙂 nechcem to nejak ulahcovat ale cakas prve babo to este mozes vylezat v nemocke keby som napr ja musela lezat co dufam ze nebudem musiet neviem ako by som tie moje deturence poriesila 😕
@marianax Tohto sa napríklad bojím, že keď si začneme plánovať druhé. Čo ak skončím zase v nemocke, kto sa postará o to prvé? Veď manžel musí chodiť do práce a babky ešte pracujú obe. Buď teda budeme mať len jedno, alebo ak druhé, tak po troch rokoch, keď to prvé už začne do škôlky chodiť. Som chcela že behom tejto MD aj druhé mať, aby sa mala s kým hrať. Ale neviem, bojím sa, že tu tiež skončím. Je to šanca 50 na 50 😖
@lucy125 A to si brala kortikoidy vo forme liekov. Ja si myslím, že hlavne kortikoidy vo forme krému na ekzém, ktorý je na malej ploche, príp. vo forme spreju do nosa sa do tela vstrebe minimálne a myslím, že riziko pre bábo nepredstavuje. Denne prijímame všelijaké iné jedy zo životného prostredia. Mne ešte doktorka vravela, že testy liekov na tehotných ženách sa nerobia, lebo sú neetické, preto sú aj v príbalových letáčikoch taký opatrní. Este som nasla zaujimavy clanok na http://prealergikov.sk/texty/alergia-a-tehotens... Bez obmedzenia je možné podávať predovšetkým inhalačné (vdychované) kortikosteroidy a určité inhalačné lieky na uľavenie. Taktiež určité antihistaminiká (cetirizín, loratadín, levocetirizín) je možné podávať v jednotlivých obdobiach tehotenstva bez obmedzenia. Systémové (tabletové, injekčné) kortikosteroidy sa odporúčajú podávať len u ťažkých astmatičiek v prípade ohrozenia ich života a života dieťaťa. Aj tu platí, že liečbu tehotnej pacientky riadi alergológ.
@michelle1984 ved prave to v tom ta uplne chapem ze takto teraz rozmyslas ale je to este skoro sa nad tym trapit moja ved veci sa mozu casom poriesit uplne inac ja som napr. prve mala tiez rizikove a s druhou dcerou som otehotnela ked mal syn len 7mesiacov ale tehu som mala uplne ine v pohode aj peso som vynasala kociar ked nam nesiel vytah na 5poschodie kdezto pri synovi som nemohla dvihnut ani stolicku 🙂
@michelle1984 ahojki aj ja vravim ze teraz musis mislet na to ako bit silnou a aj musis my ti to vsetki prajeme a druhe ked bude tak to zasa nemusi bit tak narocne.ja tiez lezim lebo som chitila chripku nos mam zacpaty slzim a boli ma hlava ako kona.ale som rada ze nemam horucku.jedine co mi daly v lekarne kvapky do nosa 😒 dufam ze sa s toho vihrabem.a ty len sa drzkaj za chvilu si doma dni utecu ako voda a nebud smutnucka 🙂
No baby a som v nemocnici,stale mi tvrdne brucho a zacala som sa otvarat. Tak som na infuzkach.
@majussska1812 no tak ahojki hladala som ta na -termine porodu-a ty si tu.a ako sa to stalo co si robila?ci z niceho nic?len nestresuj bud v klude.a co hovoria doktori?
@majussska1812 Ajoj, už aj ty?Bože však to je ako epidémia 😒 😒 😒 to sa bojím pondelka poradne, čo mi povie moja Dr. na 1 cm skrátený krčok, aby som aj ja nepisala poobede,že som v nemocke. ☹ ☹ ☹ To tam tiež budeš až do porodu alebo mesiac ako michelle1984? 😒 😒 jaj baby držte sa, aspońže tam máte net, ja keď sa tam dostanem, budem bez netu, bez muža aj bez všetkého. Držkám vám palce.Dnes si bola na poradni a oslal ťa tam tvoj Dr? Alebo ako?Mala si bolesti? 😒 😒
@miskaska No však to, ja som brala kortikoidy v tabletkách a všetko je ok, malý je ok, nič sa nestalo.bez nich by som neotehu a to som najprv váhala, že či ich mám brať lebo varovanie v letáchu bolo otrasné ☹ ☹ Brala som ich asi 6 týždňov pred umelým oplodnenín, teda pred vkladom vajíčok a potom ešte asi dva mesiace.Myslím, že kortikoidov v mastičkách a spreyoch sa báť nemusíš ani v tehu, hlavne už vo vysokom štádiu nie 🙂 🙂 🙂
@michelle1984 Jaj moja, z toho ležania fakt musí preskakovať to ti verím 😒 😒 ale ešte dva týždne to je lepšie ako ešte min. mesiac.Už to vydrž nejako to doklepeš, silno ti držím palčeky, ale ja by som radšej ležala doma ako v nemocke, ale tam ti to nikto neuverí a zase tam máš klud, žiadne roboty okolo domácnosti a pod, aj keď je to tam nepohodlné a stresujuce, žiadne návšetvy na izbách nič.Teda aspoń u nás nesmu na gynekol. žiadne návšetvy, max na chodbu ☹ ☹ ☹ Držkaj sa , všetko bude fajn.A akože vám to tu ukazuje dopredu? Mne presne na chlp, v pondelok začínam aj podla tehu knižky 35tt 😉
@majussska1812 že vitaj v nevítanom klube 😖 čo ti povedali? je to vážne? pozerám že v 32.tt
@lucy125 ono to ukazuje o týždeň dopredu tu ked máš nastavené podľa ultrazvuku deň pôrodu, dobre to majú tie čo majú nastavené podľa PM
u nás sú návštevy v poho, že aj na izbu. len návštevné sú do piatej a manžel robí do pol piatej. takže občas zdrhne z práce skôr aby aspoň polhodku bol so mnou (treba ešte zarátať cestu sem, čo je fakt polhodka). cez víkend je to lepšie to sem dojde na dlhšie 🙂. ale jemu je tiež smutno, je tam sám a ked sem dojde tak by ma len objímal :D ja sa k nemu pricucnem zas jak keby som ho rok nevidela :D
@michelle1984 Jaj to máte aspoń fajn, že možu aj na izbu, ako som písala mi to tu máme hrozné ☹ ☹ ☹ keď mama bola za mnou, nevedela na ktorej izbe ležím a boli pootvorené dvere z chodby na ložkové na gyndu a vstupila akurát 1 m za dvere aby sa spýtala sestričiek, že kde ležím, odkial ma má zavolať a oni na ňu zhukotom, že ako si to tu predstavuje, že tam nesmie vkročiť a pod, žiadne návštevy ani na pol metra za dvere, všetci museli ísť na chodbu,kde je max 1 lavička a milion ludi,ležiace pacientky mali smolu, žiadne návštevy nemali, keď im niečo doniesli, tak sestričky to len podali pri dverách a bolo, strašné niečo vazni maju viacej slobody, ako u nás v nemocke, tak sa hrozím toho, že by som tam šla čo i len na deń a o prístupe ani nehovorím, o bufete si možeme da´t len snívať a to aj pacienti ktorí nie su ložkový 😒 😒 😒 😒 a u nás su návštevné od 14-16h takže smola ☹ ☹

@riela Dobré ránko, aj ja sa teším, že je tu už piatok. Hurá! 🙂