icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

milacik0106
21. apr 2012

@marianax ja už mám pár operácií za sebou, takže aj cisarák beriem, že to hravo zvládnem ... iné zvládli, tak čo ... nie sme žiadne "B"čka no nie? 😉
Neboj všetko dopadne na výýýbornú 🙂
urobia nám predoperačné vyšetrenia, potom pichnú epidurál do chrbta (nepichá sa to do miechy, takže pohodička) a už nič nebudeme cítiť 🙂 ukážu nám naše maličké uzlíčky ... zašijú a ocitneme sa na izbičke, trošku pospinkáme a už rátam s tým, že na druhý deň sa pomaličky postavíme na nohy a opatrne budeme chodiť ... čím skôr začneme, tým je to lepšie pre nás .. posielam Ti koooopec pozitívnej energie ... 😉 uvidíš, že potom napíšeš, že ani to nebolo také strašné ako som si myslela ... držím Ti palčeky 🙂

marianax
21. apr 2012

@keira no zrejme skor z magnezia ale ja som bola aj dost anemicka v tom obdobi a nic so mnou nerobil 😒 tak urcite si to pozistuj moja kazdy clovek ma niekedy krc ale taketo by si mat nemala drzkaj sa 🙂

marianax
21. apr 2012

@milacik0106 juuuj zlata si moja dakujem 😀 len mi robi problem lezat na rovnom tazko sa mi dycha a toci hlava ale mozno mi daju aj nejaku oblbovacku a zvladnem to 😀 ale dakujem za tvoju pozitivnu energiu uz prisla 😉

milacik0106
21. apr 2012

@marianax myslím si, že tú oblbovačku ti dajú ak nie opýtaj si ju kľudne ... a aj mne robí problém teraz ležať rovno, junior mi stále pritlačí dutú žilu a mňa len zaleje pot a musím si hneď ľahnúť na bok - stalo sa mi to 2x - raz na usg - prietoky a 2x už u pôrodníka, keď mi napojili monitor na bruško, ako mu bije srdiečko a či nemám kontrakcie ... na koze to bude úplne iné uvidíš 😉

anika159
21. apr 2012

@milacik0106 nie v pohode... Ja som zartovala... Tak to ti drzim palce. Preco ides cisarskym?

anika159
21. apr 2012

@keira no az na to zelezo v pohode... Ja som bola ale anemicka vzdy....len tie tabletky nemam rada tak sa snazim dostavat o sea zelezo vsemoznymi inymi sposobmi🙂))

milacik0106
21. apr 2012

@anika159 🙂 kvôli zdrav. problémom a taktiež kvôli očiam 🙂

anika159
21. apr 2012

@milacik0106 aha... Este ze tu pises o tych ociach... Ja si musim ist okuliare vybrat ja som na to uplne zabudla!

lucy125
21. apr 2012

@anika159 No však to, ako komu vyhovuje.Aj ja zbožňujem raby, akurát zajtra máme na obed, mňam, mńam 😝 😝 Však železo sa dá aj inak nahradiť ako maskom, ale aj moj drahý je masožravec, teda o mnoho vačší ako ja, ten potrebuje masko aj v polievke kde ja nie 🙂 🙂 Ale čo už s ním. Ďakujem za tip na muffinky, vyskušam 😀 😀 😀

lucy125
21. apr 2012

@milacik0106 Aj ja idem asi sekciou, 😒 😒 kvoli umelému oplodneniu a navyše bol na minulej poradni malý otočený KP, tak teraz v pondelok sa na 100% rozhodne podla toho ako bude otočený, aj keď ma Dr. nepotešila, že asi na 90% pojdem sekciou, kvoli umelému, lebo my máme taku úžasnu nemocku, že Dr. tu prvu graviditu po umelom ukončuju sekciou, či je zdrav. stav dobrý alebo nie. Mńa nikdy ma neoperovali, len min. rok som mala na 20 min-. celkovu narkozu, keď mi v CAR vyberali vajička punkciou 😒 😒 ale tam to všetko prebehlo hladko, teda nerezali ma, len zo spodu ihlou vycucli.Ty si dáš epidurál a budeš hore, alebo sa dáš celkom uspať?Ja neviem čo mám robiť , čo je lepšie, dosť sa toho bojím 😢 😢

lucy125
21. apr 2012

Ahojte babulky, tak v pondelok ma čaká poradňa a konečne ukončujem Pnku a idem na matersku, tak sa aj dosť teším, keďže vo štvrtok začínam 9. mesiac-35+4 tt 🙂 🙂 Idete tiež niektorá na MD bud. týždeń? 🙂 🙂 🙂

riela
21. apr 2012

@marianax to by som sa už asi nezdržala a spýtala sa či poznajú to porekadlo - "nerob druhým to, čo nechceš aby iný robili tebe" 🙂, možno by im zaplo...
ja som spala dobre, alergiu začnem riešiť až v auguste - septembri. vtedy nastupuje u mňa 🙂. ale ja mávam takú ľahšiu formu - len kýcham asi 200x denne, slzia mi oči. veru behni ty radšej doktorke, keď sa ti ťažko dýcha.
@keira, ja mávam väčšinou v pravej nohe 😀, magnezko mi doteraz vždy pomohlo.

milacik0106
21. apr 2012

@lucy125 aj môj malý je otočený KP 🙂 nevadí keď idem na cisarák
Ja idem sekciou a nie na celkovú, rozdiel mi vysvetlil doktor tak, že vzhľadom nato, že už mám porezané bruško a tým pádom sú tam aj zrasty, tak pri celkovej má len tri minútky nato, aby bábatko vybral, a vzhľadom nato, že nevie ako sú tie zrasty, tak by to neriskoval, lebo ak ho nevyberie do troch minút, tak tá narkóza môže malému uškodiť ... pri sekcii má kopec času, tam nič nevplýva na bábatko ... dúfam, že som to nenapísala ako tatár 🙂

lucy125
21. apr 2012

@milacik0106 No pochopila som to 😀 😀 😀 Ja ešte neviem, čo mám urobiť asi si nechám poradiť od mojej Dr. alebo od Dr. v nemocke. ja s tým nemám žiadne skusenosti.Takže budeš pri vedomí? A prečo potom ideš na predoperačné testy?To sa musí aj pri epidurálke? 😒 😒 Som z toho asi jeleň alebo čo, lebo som myslela, že pojdem rodiť normálne a teraz že cisársky 😖 😖 Ty už máš deti sekciou?Keď ťa už rezali.... 😒 😒

milacik0106
21. apr 2012

@lucy125 no predpokladám, že pôjdem na predoperačné, veď ma budú rezať ... neviem opýtam sa nato ešte 🙂 ... detičky ja nemám, som prvorodička 🙂

oksi77
21. apr 2012

@majussska1812 ahoj ako sa mame dneska?uz ti je lepsie?drzkajsa nam a pis co a ako.vela ludi na teba misli 🙂 drzim ti palce nech uz si doma pri drahom a hlavne v poriadku 🙂

lucy125
21. apr 2012

@milacik0106 Aj ja som prvorodička 🙂 🙂 tak som zvedavá ako to dopadne.Som zvedavá, čo mi povie Dr. že či epidural, alebo celková narkoza. 😒 😒

milacik0106
21. apr 2012

@lucy125 dnes vraj skôr robia spinál ... celkovú ani nie 🙂

lucy125
21. apr 2012

@milacik0106 No som zvedavá, ja mám pocit, že my sme nemocka o ničom, ešte za opicami 😵 😵 😵 hlavne, že sa u nás robia porody do vody, na špeciálnych stoličkách a pod. 😒 😒 ale prístup a ostatné otras ☹ ☹ ☹

milacik0106
21. apr 2012

@lucy125 neboj všetko dobre dopadne 🙂

lucy125
21. apr 2012

@milacik0106 Aj ja dufam, že všetko dobre dopadne, tebe , mne aj ostatným babulkám tu 🙂 🙂 🙂 Zač. jula sa tu opať všetky stretneme a pošleme si foto našich detičiek 😀 😀 😀

sijust
21. apr 2012

@lucy125 ahoj moja,v ktorej nemocke ty budes rodit??...ja som tiez po ivf...a ked som sa v nemocnici spytala,ci pojdem rodit sekciou tak sa na mna divali ako na blbu a s tym pohladom sa ma spytali: a ako preco??u "nas" sa aj deticky pk rodia normalne...primar robi sekcie fakt len vo vaznych pripadoch...takze aj moja klbova dg.musi ist bokom a idem normalne,ale som rada...nejako to zvladnem...drzim palce,aby si mala v naruci zdrave babatko a boli ste obe v poriadku 🙂

lucy125
21. apr 2012

@sijust Ahoj, no ja budem rodiť v TO 😒 😒 ale keby sme mali auto, idem určite inam.No mne moja Dr. povedala, že u nás gynekol. ukončuju umelé oplodnenie sekciou, tak uvidíme a navyše malý je asi KP, teda pred 2 týždňami ešte bol, uvidíme čo povie moja Dr. v pondelok na poradni.No aj ja ti držím palce, lebo pri tvojej dg. to budeš mať dosť ťažké, ale ty si silná určite to zvládneš a tiež budeš mať malinké ochvílu v náručí. 🙂 🙂 🙂

sijust
21. apr 2012

@lucy125 si zlata,dakujem za povzbudenie... 🙂 uz sa fakt tesim,ked to budeme mat vsetky za sebou a budeme sa tu "chvalit" s nasimi drobcekmi 🙂

lucy125
21. apr 2012

@sijust No však to, aj ja sa na to už teším, keď všetky budeme mať drobcov, pri sebe. Už sa nám to veru riadne kráti 😀 😀 😀 . V pondelok dám vedieť ako som dopadla, či sekcia áno, alebo nie. Ozaj nevieš či sa na sekciu objednáva ako na operáciu, teda mimo termínu porodu,alebo sa čaká na kontrakcie, a potom sa hneď urobí sekcia?Lebo som už počula obe verzie a som z toho ešte jeleň. 😒 😒

marianax
21. apr 2012

@milacik0106 no ja som s tym mala problem aj pred tehu ale na koze? ako na koze? ved nebudem na operacnom stole? 😅

marianax
21. apr 2012

@lucy125 ahoj moja drzim ti palceky na pondelok aj ja idem sekciou a tiez mam strach 4deti som odrodila normalne a nemala som taky strach spat nechcem tak budem vsetko vnimat a mozno preto sa aj tak toho bojim uz aby to bolo za nami a aby sme uz boli s nasimi uzlikmi doma 🙂

marianax
21. apr 2012

@riela joj moja ja som uz takto neraz nieco povedala a akoby im to nedoslo alebo sa tvarili ze to nechapu 😅 no dnes som doma a pojdem von az asi v pondelok je mi lepsie no von sa bojim ist este len pred rokom mi zistili alergiu tak ani neviem vlastne do kedy mam to moje obdobie 😕

lucy125
21. apr 2012

@marianax Ajojček, ďakujem ti, aj ja ti držím palčeky, tak isto sa aj ja bojím, lebo neviem do čoho idem. Si konkrétne objednaná na niektorý dátum? Alebo budu čakať do 40 tt na kontrakcie? prosím ťa ako to pri sekcii chodí? 😒 😒 😒 A kde budeš rodiť? 😉

marianax
21. apr 2012

@milacik0106 ja tiez budem mat len spinal a idem na predoperacne myslym ze aj vtedy ked nespis je to potrebne 🙂