icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lucy125
22. apr 2012

@macuka No to by som o tebe nikdy nepovedala, že prostitutka, alebo zdrogovaná. Však ty si jedna super žienka, ešte aj na fotke si úplná kočka a ešte ako píšeš 🙂 🙂 🙂 Si ani neviem predstavi´t že by si mohla byť nejaká iná ako teraz..Si jednička proste 😀 😀 😀 Aj ja Lutujem, že tu nemám také kamošky a že ste dosť ´daleko odo mňa. 😒

vlnka81
22. apr 2012

@buba12 ahoj, ja som trosk skumala tie odsavacky...kupila som si asi za 2 eura tu manualnu - ale citala som prave tuto na konikovi ze je to velmi narocne pre matku aj pre dieta (trva to dlho, musis dieta drzat a jemu sa to vobec nepaci), hadicka sa vklada hlbsie do nosika a casto x sa pri manipulacii podrazdi alebo poskodi sliznica. O vysavacovych som citala lepsie recenzie - dava sa to len na okraj nosika a vysaje to soplik za par sekund. Niektore deti sa zlaknu hluku, niektorym to pride zabavne a smeju sa z toho. Baby na fore opisovali rozne metody ako na ten vysavac deti zvykali 😀 Odsavacka na baterky je oproti vysavacovej slabsia, nevysaje tak dobre - zas je ale vynikajuca na cestovanie alebo ak ides na navstevu, pripadne na dovolenku kde ta zrazu prepadne nadcha a nemas kde zohnat vysavac. skusala som najst na konikovy tu diskusiu - chcela som ti ju poslat - ale neviem ju najst. Takze doma mam tu manualnu ale rozhodla som sa ze si kupim aj tuto http://www.babyvac.cz/ ak zacne soplikovat.

marianax
22. apr 2012

@macuka dakujem moja aj ja teba mama rada a vsetky babenky tu 😀 no ja mam normalne termin 20teho juna ale zatial to vyzera na toho 8meho sekcia 🙂

marianax
22. apr 2012

@majussska1812 ano ano potrebuje vypnut preto som sa ja s mojim raz takto dohodla povedala som mu pozri ked mas toho vela a potrebujes vypnut (opit sa) tak chod aj na dva dni nie doma ale chodi k mame tam ma svoju partiu a pride kludny takto sme sa dohodli a zatial to funguje ale take nieco ze by to urobil vtedy ked to nemame nejak dohodnute to nie na toto sa ja hnevam ved a my kedy vypneme ha? deti cela ta starostlivost a vsetko vztah by mal byt zalozeny aj na kompromisoch 🙂

emka1
22. apr 2012

@hrivushka ... po porode sa Ti plet upravi, ja som mala pri prvom tehotenstve v poslednom mesiaci na pleti take tmave flaky, nieco ako vacsie pehy, bolo to tym, ze babatko uz bolo velke a tlacilo mi na pecen, vraj je to normalne, teraz sa mi opat vyhadzuju tzv. pecenove skrvny, ale nic si z toho nerobim, po porode sa vsetko upravi ... uz sa neviem dockat 🙂

emka1
22. apr 2012

@lucy125 ... myslim, ze kazde novorodenecke oddelenie bude mat minimalne jeden sterilizator, len sa treba informovat. Mozno nebudes potrebovat tych par dni ani dudlik, ani odsavacku, uvidis, hlavne ziadnu paniku 😉. Kliestiky neries, vyberies sterlizovane veci zo sterlizatora inymi kuchynskymi pomockami, ktore mas doma, hlavne sa nepopalit horucou parou.

emka1
22. apr 2012

@buba12 ... odsavacku na sopliky pouzivam od zaciatku len tu pripojitelnu na vysavac - vola sa Noštek. Ta manualna je velmi slaba a nevytvoris nou taky potrebny tlak, ako ta vysavacova. Da sa kupit bud v prevedeni zo skla, alebo cireho plastu, ja mam tu plastovu - je lahko umyvatelna.Dcerka ma teraz 2 roky a velmi rada si nou odsava nostek, teraz je to uz pre nu zabava 🙂. Takze nevahaj. http://www.odsavacka-nostek.sk/pouzitie.html

Co sa tyka perinky a spacieho vaku .... tak sa mi osvedcila na prvych 6-8 tyzdnov zavinovacka, dcerka v nej spinkala aj pocas dna aj v noci, ked uz z nej vyrastla, potom som ju zacala davat do spacieho vaku - ten bol velmi prakticky, lebo mala som zarucene, ze je stale v teple a zakryta, kedze sa uz zacala prevalovat. Spacie vaky som pouzivala az do cisla 90 cm, potom som ju uz naucila na paplonik a spava pod nim doteraz.

macuka
22. apr 2012

@lucy125 :(((( Lucy si tak zlatá, ale ja som ozaj nebola co som...Mozno si sa este nestretla s takym pripadom, kedy sa clovek zvrtol o 180 stupnov ale ja som jeden z nich..Ja som bola totalny materialista, egoista, nemala som dobru vychovu, rodina sa rozpadla, a skoncila som v partii ludi s podobnych zmyslanim, ze drogy, diksoteky, uzivat si a ze premyslat o hodnotach? to bola pre mna marnost. Az na vysokej skole som bola konfrontovana a moji spoluziaci krestania mi vysvetlovali pojem dobro, zlo hriech cnost...Tak vtedy prvy krat som si povedala, ze popremyslam, lebo ma uz beztak ten sposob zivota unavoval, a bola som prazdna v dusi...na lasku som vobec neverila..Prvy krat som sa modlila sa nimi, aby ak je Boh ozajstny a vie o mne, aby som to prezila. A prezila som to. Dotkol sa ma, vnimala som pritomnost Jezisa, a vedela som ze to co sa stalo na krizi platilo aj na mna, ze aj ja som hriesnik a potrebujem odpustenie a vedenie Jeho rukou...V Biblii sa tomu nazyva znovuzrodenie sa..Cize potom nasleduje krst, ked clovek uveri a ponara stary hriesny zivot. Neznamena, ze nezhresi uz nikdy, lebo telo taha na zle/ klamstvo, zle myslienky, neodpustenia, zavist atd/, ale znamena to, ze uz to nechcem, a budem napodobnovat svojho Majstra- Jezisa... Ja nie som nikde oficialne zaradena clenka ziadnej denominacie, davam si pozor lebo je vela siekt, ale jedno verim..Verim v Boha, verim aj v Cirkev, ale nie taku ze ako nejaka svetska institucia, kde ludia manipuluju tych slabsich, ale v taku cirkev, kde su vsetvi rovnocenni, a ti co viac vedia, tak ucia, a nenafukuju sa ani nezneuzivaju moc..Taku cirkev zazivam s priatelmi ktorych mam, a ktori rovnako veria ako ja..Ja som bola katolicka tuhá, ale zacala som sa zamyslat nad papezskou neomylnostou, a inymi ich dogmami ktore nie su biblicke, a tak som vystupila..Dufam ze ma nikto neodsudi za to kto to tu babenky citate... 😀 Takze tolko k tej mojej zmene, ze ozaj mozes mi verit, ze som bola ina, a teraz som ucena zhora.A ty? ako je to s tebou...patris niekam do nejakej denominacie? cmuk a dobru nocku

macuka
22. apr 2012

@marianax no Marianka tak ako ja, ale tiez neviem kedy skutocne porodim a ako..Prajem ti krasnu dobru noc, aj rodinke, pokoj a nicim nerusene snicky...Dakujem.🙂

sperka
23. apr 2012

Ahojte dievčatá, mám takú otázočku: Môžem odmietnuť pôrodníka, ktorý bude mať práve službu keď budem rodiť? Nemám zatiaľ žiadneho dohodnutého a keďže som sa stretla s kamoškou, ktorá rodila u p. doktorky, ktorá ju takmer pripravila o život. Tak sa dosť obávam, ani nie pôrodu, ale toho prístupu. Ďakujem

buba12
23. apr 2012

@vlnka81 vyzerá super ďakujem za tip aj za názor, pomohlo 🙂

buba12
23. apr 2012

@emka1 Super ďakujem 🙂, a zavinovačku to akú si používala asi nie takú tu rýchlozavinovačku 🙂

marianax
23. apr 2012

Dobre ranko gulky moje ako ste sa vyspali? Ja ani sama neviem asi som si navykla na tu moju alergiu aj v noci lebo hned ako sa zobudim na wc uz aj kycham a nemozem zaspat ale volala som doktorke tak ma vezme ale az kolo obeda musi urobit pacientov ktory su objednany ona tam ma stale vela ludi 🙂 som rada ze sa nemusim objednavat ze ma vezme zelam vam pekny dnik a este krajsi zaciatok tyzdna my mame pod mrakom nechce sa ani vstavat moju Emmku ani z postele nemozem vyhnat 😅

majussska1812
23. apr 2012

Ahojte baby 🙂 prave bola velka vizita,ze ak dnes nebudem potrebovat infuzku,tak ma rano vysetria a budem moc ist domkov 🙂 tak mi drzte palceky nech je to vsetko dobre... Cmuuk

sandy80
23. apr 2012

Dobré ránko tehulky moje, musím sa Vám vyrozprávať, ešte ani 9 hodín a už som sa musela vyrevať, vyplakať, ventilovať trošku - ja zas kvôli väčšiemu synovi, ktorý v apríli začínal škôlku, a ťažko to znáša - aspoň doma, ráno plačká, a tiež keď vchádzame do škôlky, potom už je celý deň v pohode - aspoň to tvrdia učiteľky, ale tie rána mi dávajú zabrať psychicky, nechcem s ním "tvrdo" rozprávať, ale keď ho celé ráno budem mojkať a láskať, ešte viac bude plakať. Ale ma aj dneska už nahneval, dneska tam totiž bude prvýkrát spinkať, tak strašne protestoval, a plakal a som už bola nervôzna tak som naňho už aj nakričala, že čo je toto za správanie, a teraz jak som ho tam nechala ma úplne žerie svedomie, a len plačem, lebo ho ľutujem, že som s ním takto rozprávala, a povedala mu že sa správa ako malý soploš - som ja teda matka, čo? Cítim sa niekedy - keď ma nahnevá, a už sa neviem ovládať a nakričím alebo dostane po zadku - ako úplne nemožná a zlá žena ktorá si ani nezaslúži dieťa ☹ Niekedy už proste vybuchnem ☹ Aj tie hormóny, aj strach z pôrodu, strach o malého - čo si bez neho v nemocke počnem, neustále na to myslím a som už z toho úplne zničená - čo bude keď v noci - alebo aj cez deň si ma bude privolávať a nebudem môcť k nemu prísť - aj teraz mi tečú slzy... ☹ Už to prichádza... ☹ Doteraz som sa držala, ale už strachujem ☹ Cítim sa ako nemožná hrozná matka ☹

sandy80
23. apr 2012

@buba12 ja mám tú istú odsávačku, je ozaj najlepším riešením, aj keď malé bábo na začiatku plačká, lebo sa bojí zvuku a toho jak ho fixuješ aby sa veľmi nevrtilo, ale nebolí to, vyskúšala som to viackrát na sebe🙂 Neskoršie si už aj môj držal sám a odsával si sám, neplakal🙂 Teraz si už vyfúka pekne sám noštek🙂

sandy80
23. apr 2012

@majussska1812 Držíme palce moja zlatá, aby si mohla domov, a potom daj vedieť🙂

lucy125
23. apr 2012

@marianax Ajoj moja, ja som sa vyspala úplne hrozne ☹ ☹ ☹ V noci som mala strašné pálanie záhy ☹ , potom min. 5x za noc na wc, pobolievalo ma brucho a nemoha som vobec zaspať, už mám na ľavom boku preležaniny ☹ ☹ Tak som rada, že je ráno.Akurát s drahým pijeme kefíčko a o 11.30h utekám na poradňu a okolo13.30h manžel do roboty a ja tiež, pozanášať papiere. Dnes mám teda svoj deń začína mi MD 😀 😀 😀 aspoń nejaké dobré správičky. Mojko potom sa ozvi, čo Dr. na alergiu a pýtaj si ten lieky, čo ti pomáha, lebo hlásia dosť pekné počasie, teda na sobotu až 29stup. 😨 😨 😨 som skoro na zadok včera večer spadla, nech s detičkami možeš von vybehnuť.Ja sa tiež potom ozvem, ako som dopadla 😉 😉 Držkaj mi palce, nech vám poobede nepíšem aj ja z nemocky ☹

lucy125
23. apr 2012

@sandy80 Ahoj vobec sa nemusíš obávať o to, že si zlá matka lebo nie si. Proste si len ráno stratila nervy, keď malý robí každé ráno cirkus a nevie si zvyknuť v školke.Veru keď ho budeš ráno maznať a láskať bude mu to podľa mňa ešte viacej ľuto.teda ja nemožem radiť deti ešte nemám, okrem jedného čo čakáme 😀 😀 😀 ale je to úplne normálne ,že aj nakričíš, aj po zadku dostane.To nie je ani týranie ani zlá výchova, podla mńa by bolo horšie, keby si ho bez emócii vyviedla do školy a nechala ho ta. Tam je mu podla mńa lepšie s detičkami v jeho veku, aj keď tam má spať. Skus sa sním poobede porozprávať, že ako sa cíti atď, že sú tam aj iné detičky a spinkaju a pod 😉 😉 😉 hádam to zaberie.Alebo mu daj jeho oblubenú hračku zo sebou, alebo niečo pekné kup, keď pojdete zo školky, aby si zvykol.Ale určite nemusíš mať kvoli tomu výčitky svedomia, tak sa trošku ukludni 🙂 🙂

oksi77
23. apr 2012

@majussska1812 no tak toto je naozaj dobre rano 🙂 vidis hovorila som ti to ze pojdes domou 🙂 super som rada a ne ze sa budes doma znervoznovat 😠 musis mat klud.tak potom daj vedet drzim ti palceky 🙂

lucy125
23. apr 2012

@majussska1812 Ajoj, tak ti moc držím palčeky, aby si sa už poobede vyvalovala domka, držkaj sa a daj potom vedieť.Dobrá správička to je veru 😀 😀 😀

macuka
23. apr 2012

@sandy80 Moja zlatá uplne ta chapem. my mame dcerusku ktora extremne zle znasala skolku, a ked som otehotnela, a manzel rano nemohol ist on s nou, a ona zacala so slzami a cela sa chvela, ze ucitelka neni dobra na nu tak ja som nevladala a rovno som nesla nikam a ostala so mnou doma..Ked sme sa prestahovali na dedinu zrazu nebol problem, ucitelky boli mile, a vsetko zvlada okrem ranneho vstavania ona uz ale neplace, ale je zduta, unavena a pomaly sa oblieka....Tiez treba trpezlivosti vela..Ked bola mensia tiez sme takto chaosili ako ty, a kricali, a ja som mala tiez taketo stavy ako ty ze som sa obvinovala. ale nasli sme sposob ktory zabera, tak ti poradim...Ospravedln sa mu ako nahle po neho pojdes do skolky, ze si bola nervozna a ze to neni spravne, ale ze do skolky sa musi naucit chodit, ze si zvykne, a ze to bude dobré...Niektore deti sa nenaucia vobec spat v skolke, ani moja...Jedneho casu spala, ale potom uz zase ked mala s tou ucitelkou problem kazde rano plakala, a to ja som uz ako tehotna nezvladala takze ako hovorim ostavala so mnou doma, 😀

oksi77
23. apr 2012

@marianax ahoj moja u nas zatial slnecno 🙂 idem dnes von som tu ako v zajati 😀 dnes ma bolela stehenna kost neviem ci sa mi to rozostupnuje alebo to pocasie mi dava zabrat.ale dasa 😀 som rada ze sa mozem hibat 🙂 tak pekni dnik 🙂

michelle1984
23. apr 2012

Ja už ich kašlem, dnes mi zase povedali, že ma vo štvrtok pustia. To sa robí? Takto mi dávať plané nádeje? ☹ ☹ Nepustia, viem to.
Juj dnes mi má prísť faktúra na mobil, normálne sa bojím 😀 Mám hodinu prevolanú nad rámec 😖 snád to nebude viac ako 20€ navyše

emka1
23. apr 2012

@buba12 ....kupila som si jednu zavinovacku pred porodom, tato to je : http://kojenecke-obleceni.eu/zbozi/?search_naze...
Dcerka v nej bola v teplucku a lahko sa prenasala.

Potom po narodeni dcerky sme museli dokupit este jednu, lebo casto sa mi stavalo, ze sa prekakala a musela som ju oprat, takze mam este jednu : http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/1757...

Obe su na suche zipsy, ta masla na tej prvej sa mi zdala taka neprakticka, stacil len suchy zips, lebo casto som ju rozbalovala, prebalovala a prezliekala.

emka1
23. apr 2012

@sperka ... pokial nemas zazmluvneneho porodnika, tak nemas na vyber ... kto by Ta potom odrodil, ked tam bude len porodnik, ktory ma priamo sluzbu ??? ... myslim, ze si neprilepsis, pokial budes klast cestu odporu, ak sa tomu chces vyhnut, tak si zazmluvni svojho doktora a budes mat mozno lepsi pocit z porodu, aj ked priebeh porodu nemas nikde napisany a zaruceny, ze bude podla Tvojich predstav 😉.

sandy80
23. apr 2012

@lucy125 asi sme rovnakej povahy, rovnako zmýšľame, keďže tieto praktiky som už všetky čo si vymenovala využila, zatiaľ ale nepomáhajú. on je veľmi precitlivené dieťa (po maminke) a furt za a pre všetky plačká, niekedy ho ľutujem, ale niekedy ma už s tým vyvedie z miery ☹ no nič, idem variť dievčatká, potom prídem, tie čo ste u lekárov, sa potom ozvite, čo a ako🙂

sandy80
23. apr 2012

@macuka Ďakujem moja za povzbudivé slová, tak dúfam že aj cez toto sa nejako prenesieme, ako cez všetko ostatné, a že si zvykne moja malá láska...ja viem, že keby som iba raz ustúpila a nechala ho doma už ho viac do škôlky nedostanem🙂

lucy125
23. apr 2012

@macuka No to by som na teba naozaj nepovedala a ,máš pravdu, ešte som sa nestretla s takým človekom, čo by sa bol o 180stup. otočil k lepšiemu.Ale ty si toho príkladom, že sa to dá. 🙂 🙂 🙂 Neviem ako to myslíš tu denomináciu, ale ja som kresťan katolík, aj napriek tomu, som bola na umelom oplodnení, aj keď to cirkev odsudzuje kvoli embryjkám ktoré zostanu a potom sa daruju alebo využívaju na výskumné účely.Ale my sme mali 10 embryjok, aj sme všetky minuli pre našu potrebu, len ani jedno sa neujalo, len z posledných dvoch, jedno a to je teraz náš Martinko 🙂 🙂 tak si myslím, že tým, že som chcela dieťe som nespáchala žiadny hriech, ako napr. interupcia a pod. 😉 😉 😉

sperka
23. apr 2012

@emka1 to je pravda, ďakujem.....chcem sa na to informovať u svojho gynekológa, je aj pôrodník.....no ďakujem