icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

vlnka81
25. apr 2012

@sijust ty mas tlak 90/50??? ja tiez - ale na mna sa vzdy Dr usmeje a povie - very good 🙂 tak neviem co je na tom very good, ked sa ledva drzim na nohach 😒

lucy125
25. apr 2012

@sijust Ahoj, no tak všetko naj, naj k narodeninkám, ti prajem, nech ste spolu vééélmi šťastní 😀 😀 😀 😀 No na sekciu idem o 3 týždne. Zobrala mi krv na predoperačné testy, vypísali papiere na interné vyšetrenie a na ARO.Malý je už dole hlávkou opať, strašne mi tlačí na mechur, neustále chodím na wc, aj 5-6x za noc, cez deń to radšej nerátam.Krčok mám už skrátený menje ako 1cm, ale ešte stále nejakým zázrakom drží zavretý.Takže v pondelok poradňa, už budem mať krvné výsledky s nimi 03.05.na interné a odtial na ARO, s výsledkami opať k DR a objednať na sekciu 😒 😒 Takže konečný verdikt.Ešte mi skončila pnku a od včera som na materskej 🙂 🙂 Inak mi ešte vravela, aby som kontrolovala malému pohyby, že može mať pupočník okolo krku, že nesmu by´t ani prudké, ani slabé, tak stále kontrolujem a bojím sa všetkého.Aby sa neudusil, aby sme sekciu zvládli, nikdy ma ešte neoperovali ☹ ☹ tak neviem ako to chodí.Ani som sa od radosti nedozvedela kolko malý váži, tak hádam v pondelok. No super, jasné, že najkrajší darček taká pochvala 😀 😀 😀 Akurát som vstala z postele a idem si umyť vlasy... 😉 😉

vlnka81
25. apr 2012

@1ivanka1 Ivi vdaka za nazor na to tvrdnutie. Dnes ho mam opat ako z kamena ☹ dufam ze je to OK. lebo ja si to ani neviem spocitat, ja mam pocit ze je tvrde cely cas - hlavne z hora. tak nemam sajnu kolko x za den mi stvrdne. Ty si to nejako specialne citila ze ti zacina tvrdnut? ja to citim len ked ho chytim do ruk 😒 ako si to vedela spocitat?

marianax
25. apr 2012

@sijust super tesim sa s tebou a ty mas dnes narodeniny? tak vsetko naj naj naaaaaaaaaaaaj 😀

lucy125
25. apr 2012

@macuka No mne sono robí stále a už mám poradňu len každý týždeń, tak neviem, či je posledné sono v 30tt, keď ja som v 35tt a stále mi ho robí.Ale asi záleží od každého Dr. Teda z tým tlakom to nie je bohviečo, mne ke´d merá sestrička tlak, vždy je 120/80, alebo 120/70,110/80 tak to nejako.A to beriem magnesko 2x denne.Ja som akurát trošku spala a teraz som vstala, lebo noci su pre mńa úplne hrozné a idem si umyť vlasy. 🙂 🙂 radšej doma ležkaj ako sama na vychádzke, čo by s tebou dieťa robilo, keby si náhodou odpadla, vylož nohy a lej do seba tekutiny,lepší vraj nízky tlak ako vysoký na infarkt a nemocku, držkaj sa moja 🙂 🙂

marianax
25. apr 2012

@vlnka81 dakujem moja dufam ze sa nieco podari 🙂 no pracuje v Jablonci nad Nisou 🙂 do nedele urcite bude musiet byt uz aj skoro rano vstavaju a pracuju do vecera aby postihali vsetko no tak sama ani neviem ci v pondelok ci kedy na isto to neviem 😒

lucy125
25. apr 2012

@1ivanka1 No ty si chcela dávky dostávať na ruku? lebo aj to sa dá.Veru asi zamestnávatel, lebo aj on posiela tvoje papiere, na sociálnu.Ja všade dávam číslo účtu, aj teraz na matersku, aby mi chodila na účet.ale hlavné je, že došli nie?A akú máš banku?Lebo aj od toho dosť záleží, že aku maš banku,ja Slovensku sporitelňu 😉 😉 a tá je velmi rýchla čo sa týka výplat, aj takýchto dávok.

marianax
25. apr 2012

@vlnka81 no co ja viem magnezko je aj na znizenie tlaku 😕 🙂 ja ho nemozem lebo mi to aj spomali srdiecko a to nemoze ...

michelle1984
25. apr 2012

@marianax no ona už prišla do porodnice že mala po termíne a bolesti a kontrakcie ale stále nebola otvorená. tak ju nechali u nás na izbe predýchať že ak sa do rána neotvorí pôjde sekciou. ale ráno vraj bola na 4cm tak v poho. a vraj všade plno takže ju museli dať k nám. dnes boli prímy a doktorka k nám zas chcela niekoho dať ale spolubývajúca počula ako sestričky vravia že aby nám ešte dali vydýchnuť 😀 😀 šak sme polku dňa prespali ja na monitore zaspala, kolegyni nemohla ísť tlak odmerať lebo furt spala 😀 . Zajtra mám vyšetrenie, to kontrolné a bojím sa ☹ jak tu ona rozdýchavala, ja mala bolesti a malá zas tlačila hlavičkou. bojím sa že mi povedia že som bud viac otvorená alebo sa mi ešte viac zmenšil krčok ☹ ☹ ak áno tak sa naserem a dačo im poviem. chcú aby som tu oddychovala a takéto psychické stresy mi tu robia.

marianax
25. apr 2012

@lucy125 ahoj moja i ja idem cisarakom a ty budes mat spinal ci budes spat? 🙂

vlnka81
25. apr 2012

@marianax drzim palce nech najneskor v pondelok je doma 🙂

marianax
25. apr 2012

@michelle1984 fuuuuuuuuuuuuu moja naozaj ti nezavidim je to aj na psychyku vela aj po fyzickej stranke co to sa u vas tak rozbehli porody ze nemate ani miesta juuuuuj ☹ som zvedava co ti povedia na tej kontrole doma by si si ozaj viac oddychla si myslym aj ked clovek rozmysla ze tam si predsa len pod dohladom ale keby ta aspon na vykend pustili 😅

lucy125
25. apr 2012

@marianax Ahojček, ja si nedám spinál, ale celkovu anestézu, lebo sa mi potvrdilo, že u nás v nemocke spinál vobec nevedia pichať, bohužial ☹ ☹ Aj moja gynekol. mi to potvrdila, tiež vraj mala spinál, ale pichli jej ho tak, že zaúčinkoval, až po porode a museli ju ktomu ešte uspávať a potom po porode vracala z narkozy+si ešte pol tela necítila a kolegyni v decembri operaovali koleno a presne takto isto dopadla. Pichli spinál a ona o 5min ešte chodila po vlastných sanitár skoro umrel, keď to videl, tak ju opať na rýchlo uspali, takže ak mi daju vybra´t tak som už rozhodnutá pre celkovú.Mojko, nevieš čo si zbaliť na sekciu? lebo ja mám zbalenu tašku na normálny porod, ale neviem, či je to to isté ako sekcia, či tam netreba dačo iné, alebo niečo upustiť fakt neviem.Aj ty si berieš tie sieťkované nohavičky a kopec vložiek? 😒 😒

lucy125
25. apr 2012

@michelle1984 neboj moja, dobre to bude, teda vy to tam máte perné ☹ ☹ Veru lepšie by ti bolo doma, keby si ležala v klude pred telkou, alebo v postely, v noci sa kludne vyspala a pod. však si není mala, ke´d ti povedia, že budeš ležať tak budeš a ešte s akou rados´tou keď to bude domka.Držím palčeky aby ťa najneskor v pondelok pustili, potom daj vedieť ako dopadlo vyšetrenie ok? A ten krčok neber vážne, ja nemám žiadne bolesti a krčok už má len niekolko mm, Dr. že ešte akým zázrakom drží 😒 😒 tak sa nebojkaj dobre to bude.

marianax
25. apr 2012

@lucy125 ooo to mi je luto tu u nas vraj dobre vedia pichnut nepocula som ziadne negativa tak ja si zrejme teda urcite vyberiem spinal aj kvoli mojmu srdiecku aby som potom nemala nejake komplikacie 🙂 no neviem moja co treba vsetko k cisarskemu zbalit ale tie nohavicky urcite kupujem aj vlozky zo zdravotnickych pomocok ale nie tie po porode ale tie tena sa myslym volaju aspon jeden balik potom uz nejake tie na noc alebo po pripade normlne po cisaraku by sme nemali tak krvacat ako po normalnom 🙂 a neviem nejake asi slamky kedze nebudeme moct dvihat hlavu tak aby sa nam dobre pilo lebo vraj pit bude treba po cisaraku ale u teba inac kedze budes mat celkovu no inac zbalit to co normalne treba 🙂

lucy125
25. apr 2012

@marianax No vložky po porode tie zdravotné mám aj ja dva balíky, aj zdravotné sieťované nohavičky 3 ks, beriem aj obyčajné nohavičky a vložky always na noc aj na deń 😉 😉 Bože však som už 9. mes nekrvácala, ani vložku nebudem vedieť nosiť.No aj ja som chcela spinál, ale už som rozhodnutá, že nie, ešte uvidím,ako dopadnu predoperačné testy.Ty ešte neobehávaš predoperačné? 😒 😒 Ja už v pondelok budem mať krvné testy, 3.5. som objednaná na interné a potom behnem na ARO. 😒 😒 Joj bojím sa a moc. Kedy ty ideš na sekciu? Mne to vychádza okolo 14-20.5. strašne rýchlo to uteká 😒

michelle1984
25. apr 2012

@marianax Joj ani nevrav, každý víkend keby som mohla byť doma, tak som taká happy 😀 😀 no je tu fakt narvané, ľutujem májovky čo idú na antolskú, je tu fakt nátresk. A mne zrejme tiež nakoniec vyjde máj.

macuka
25. apr 2012

@lucy125 Marianax Vlnka- dievky moje dakujem za mile slova...Dnes mam kamosku na navsteve stara sa mi o dcerku, tak je super, stale som na slniecku a tlak uz je ok...to len rano ako som vstala, a mate pravdu magezko velmi znizuje tlak, ja som si dnes ani nedala..len rano jednu..mala by som denne 6...No tak teda to urcite. Ked citim dam si, ale uz to nejak neprehanam, ked velmi tvrdne, tak beriem...ale tak ci tak tvrdne..To je uz normal, mne takto tvrdlo pri malej, a prenasala som ju tyzden, a magnezko mi vysadili kratko predtym, ma sa vraj mesiac, aby sa lahsie otvaralo, a rodilo... ☹

michelle1984
25. apr 2012

@lucy125 toto máš pravdu, akože čo mám 5? nikto mi nechce veriť, ani doktory ani rodina že budem doma ležať. ale šak som zodpovedný človek, nechcem predsa ublížiť ani sebe ani mimču. jasnačka že by som doma ležala. a presne jak hovoríš, doma sa aspoň vyspím, tu už o piatej dojdu merať teplotu, o pol siedmej tu buchoce upratovačka, o siedmej prídu zas počúvať pohyby, o osmej je vizita, potom hned raňajky a potom celý deň nič. akože to je načo dobré? doma by som spala pekne do desiatej, potom sa v klude naraňajkovala, naobedovala a jasnačka že by som doma neupratovala. zase som neni teľa. a myslím že tých 5 min čo si namažem chleba alebo rožky ma nezabijú. to je asi tak ako ked tu idem do chladničky na opačný koniec chodby.

anika159
25. apr 2012

Ahojte zienky. Idem si vas postupne docitavat... Uz je to tu o chvila a ja stale neviem kde mi hlava stoji....:( ale uz mam aspon nakupenych vacsinu veci huraaaa dnes bol ten velky nakup.... Nestiham lebo si robim doktoranturu a moja veduca sa rozhodla ze to stihneme pred porodom...ako keby to nmohlo pockat:(((

lucy125
25. apr 2012

@michelle1984 Presne toto som myslela, ja keď som pred mesiacom ukecala moju Dr. aby ma kvoli 1 cm krčku neposlala do nemocky, tak mi povedala aspoń 4 dni vkuse ležať s vyloženými nohami, nič nerobiť max na wcko a umyť zuby alebo sprcha, žiadne kupele a pod ani riad umyť, tak som to dodržiavala, však sme není malé deti, alebo čo. Teda hentam klud vobec není, to by si mohli uvedomiť už.Veru aj mńa to vytáčalo, že pred 5 h sestrička nabehne, potom upratovačka a zabilo ma, keď sme do bufetu nesmeli, ale upratovať ráno pred 6 h pred velkou vizitou sme už mohli. 😒 😒 😒 potom vizita rańajky a do dalšieho rána po nás ani pes neštekol 😒 Ja už mám krčok len na pár mm, sila čo? Malý strašne dole hlávkou talčí, dufam, že stihnem za tri týždne aspoń predoperačné vybaviť, že neporodím skor a to vobec nemám kontrakcie, čo Dr. vobec nechápe, ani mi netvrdne brucho, iba sem tam, keď malý robí hrče a kopká 😉 😉

lucy125
25. apr 2012

@macuka tebe vysadil magnesko mesiac pred porodom? ja ho musím brať až do sekcie, len mi znížila dávky z 3 denne na dve denne.Mne sa pomaly krčok skracuje bez bolestí, o tom ani neviem, len stále na wcko chodím a Dr. ma palpačne stále kontroluje 😉 😉 a krčok má už len pár mm,tak dufam, že neporodím skor ako za 3 týždne.Magnesko znižuje tlak?To som nevedela, lebo mne vobec a ja beriem dosť silné magnesko ani to tam nepíšu, že by znižoval tlak, ale keď to hovoríte.Aké magnesko berieš? Aku značku,?

riela
25. apr 2012

Ahojte,
nestačím prečítať, čo ste od včera večera napísali...

@michelle1984 no veľa si toho asi nenaspala dnes v noci. malá asi chcela pozrieť, kto to ruší jej maminku 🙂
@zuzu4444-moje minulý týždeň 2055 g
@anulienka_nr, jeej, ty si si pridala foto.

tinka5
25. apr 2012

tak ja som bola dnes pri lekárke, videla aké mám pekne opuchnuté nohy, tak mi dala Magne B6 , povedala, že poležím pár dní v nemocnici a bude fajn, len zatiaľ mám odnniesť v piatok moč do laboratoria a potom sa uvidí, čo a ako, aké budú výsledky a hlavne či mi budú stále opuchať nohy....... ☹

riela
25. apr 2012

@macuka to ako brušká alebo celé foto?
@miskaska hlavné je aby sa páčilo vám. ostatných je do toho vieš čo. my sme ešte meno nevybrali, rozhodujeme🙂. ale niektorí z rodiny už vedia, že určite budeme mať dve mená. Napr. Mária Lujza. Odkiaľ na to prišli neviem...sa len smejem 😀

riela
25. apr 2012

@sijust ty máš dnes narodeniny? tak všetko najlepšie. veru najkrajší darček teraz nosíš pod srdcom 😉

1ivanka1
25. apr 2012

@tinka5 už je to ok, ale myslela som, že aj takýto poriadok tam môžu mať!!

1ivanka1
25. apr 2012

@vlnka81 no ja ho mám všeobecne dosť tvrdé, celé, hovoria mi to aj ostatní ľudia, aj sme si ho porovnávali s kamoškou - tehulkou ona ho mala podstatne makšie ako ja, ale toto "tvrdnutie" to bolo iné to som rozpoznala, to som ucítila pohyb a zrazu na tom mieste to tak strašne stvrdlo ako kameň a bol to taký tlak..a za pár sekúnd to bolo ok...a potom dajme tomu za chvíľku zas ten tlak a to trdé na inom mieste...
ale ak sa ti to nejako nezdá skús zavolať lekárovi..lebo to je ťažko takto..každá to môžme mať inak a možno to máš uplne v pohode 🙂

1ivanka1
25. apr 2012

@lucy125 no radšej by som brala na účet, len som bola prekvapená, že moj zamestnávateľ im dal číslo účtu..lebo čo viem čo boli chorí známi tak si diktovali či chcú na poštu alebo na číslo účtu..ale mňa sa nikto nič nepýtal..tak mi to bolo divné..ale tak hlavne, že sú peniaze na tom správnom účte!! 🙂 🙂

majulosa
25. apr 2012

@oksi77 ved práve že sa s tým nedá nič robiť. Ja mám tabketky sodu bicarbona ale už ani to nepomáha ☹ ale nevadí hádam to už nejako vydržíme 😉