Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@sandy80 ahoj ja som bola akurat pondelok na UPSVaR zaniest prefotenu ziadost o materske, co mi dr vypisal... na urade mi pozastavia rodicak, ziadost o materske som poslala zamestnavatelovi a ten to posle na socialku. zo socialky mi pride rozhodnutie, ze mam narok na matersku, mam zmluvu na neurcito, a to rozhodnutie zanesiem potom na UPSVaR. tetuska mi dala uz aj papiere na tie prispevky po narodeni, tak to tam donesiem uz vypisane...
@jankalac Ja keď som stále zamestnaná, teda od 05.10 som bola na pnke a od včera som na MD musím zaniesť kopiu MD aj na ÚPSVaR a zdravotnej poistovni, alebo to za mńa musí nahásiť zamestnávatel?Ja som prvorodička, tak neviem 😒 Zamestnávatel aj sociálna moje papiere o MD už maju 🙂
baby a kedy vám chodia peniaze z PN? mne ešte stále nič... 😒
@lucy125 podľa mňa na ÚPSVaR stačí ísť až po pôrode keď budeš žiadať o príspevok(kočíkové 🙂..) (a potom až pred skončením materskej pri nástupe na rodičovskú).Do ZP Ti zmenu nahlási zamestnávateľ, neviem presne či je tam ohlasovacia povinnosť aj z Tvojej strany?(ja už žiadosť o materskú nemám,s čím by som to teoreticky teda v ZP vydokladovala..?)
@lucy125 no ja prestupujem z rodicovskej dovolenky na matersku, kazala mi tetuska ze ked budem vypisana na MD tak jej mam zavolat a ze si to tam poznacia ze mi pozastavuju rodicovsky, a ze jej mam doniest aj prefotenu ziadost na materske, aby mala akoze podla coho zastavit rodicovsky.... takze ty myslim pojdes na UPSVaR az ked budes po polroku ziadat o rodicovky - lebo ten ma na starosti UPSVaR. materske vyplaca socialka. ak sa mylim, opravte ma niekto... 😉
@1ivanka1 No mne chodili peniaze z Pnky vždy 16teho v mesiaci na účet.Inak chodia 18teho ak si ich vyberáš na pošte. 😉
@anulienka_nr No super, ďakujem za radu, som spokojnejšia lebo som sa tuším aj sestričky na gynde pýtala a ona, že stačí zaniesť na sociálnu a zamestnávatelovi, že on je povinný to všade zahlási´t.Mám doma kopie, keby niečo.A jasné tuším na ˇUPSVaR pojdem keď budem chcie´t dostať tých 800€ ako príspevok pri narodení a pod. tuším, nie?
@jankalac Aha tak ty prestupuješ z rodičovskej, som si to zle domyslela, ďakujem za radu 😀 😀
@1ivanka1 No tak to už divné je.Skus zavolať na sociálnu, prečo ti peniaze neprišli.Mne napr. v marci za február došla len polovica pnky som tam volala, že prečo len 220€ a ona na to, že zamestnávatel neskoro poslal spať moje papiere na peniaze ☹ ☹ tak miesto 465€ som dostala len 220€.Ale bud. mesiac mi ich doplatili, dostala som celú pnku+zvyšné peniaze okolo 650€. Určite tam zavolaj, čo sa deje a daj vedieť, ok? 😉
@1ivanka1 No veru zavolaj, lebo aj keď celý mesiac nie si na pnke, tak za tu dobu čo si, si mala 16-18teho dostať peniažky zo sociálnej.Ak si ešte v marci aj robila+bola aj na pnke, tak ešte aj výplatu z roboty si mala dostať. Ja som tak bola v oktobri, od 01.-4.10.som robila od 05.10.som bola pn a v novembri mi došla aj výplata za odpracované dni+10 dní od zamestnávatela a aj pnka za dni keď som bola v oktobri doma. 😔 😔
@lucy125 no vsak sme obe tehuľky, takze mame rovnake problemy..Ale aspon sa mozeme navzajom potesit, povzbudit a rovnako preckat to najtazsie,vediac ze nie sme sami... 😀 ja som si dnes holila nohy, to bolo rodeo 😀 dobre ze som sa neporezala..Dnes som vypila uz litre vody koli tomu tlaku a nic...vkuse ma len na spanie berie..Ja som pribrala 12 kilo zatial..A uz by som ani nechcela kedze uz ledav teraz fucim...
@1ivanka1 no tak my sme to riesili tak ze ked sme sa zhodli aspon na dvoch troch tak sme to dali na listky a losovali sme 😀 Ale potom aj tak sme este spekulovali, a nakoniec sme sa zhodli, verim ze aj vy sa zhodnete..Hmmm dolezitejsie je podla mna aby malo vase babo spolocne druhe meno- priezvisko.Lebo bude mat chaos..nie?
@1ivanka1 -skús si zistiť na sociálke, či už posielali, mne neprišli za 2 mesiace a nakoniec, ked som nabehla na sociálku zistilo sa, že tá pani čo posielala vôbec neskontrolovala, číslo účtu, kde majú ísť peniaze, ale jednoducho poslala na účet, kde číslo mám zrušené 3 roky........a peniaze sa vrátiliá im spat-----taký tam majú poriadok.....!!!!
jaaaaj som to nedočítala, tak už ich máš, tak potom je už vsetko OK 🙂
@lucy125 dikes Lucy...Robim co mozem uz som pila kavicku, a lejem vodu a uz je lepsie...Chcela som ist ze s dcerkou do dediny len tak na prechadzku, ale som sa bala, po 10 metroch som sa vratila do zahrady na stolicku a opalovala som svoje biele nohy, a tak...Ale uz mi bolo teplo tak som zase ako kvocka pri pc a sedim na vajickach....haha 😀
Babenky a to posledne sono sa robi v 30 tyzdni? Ja uz na sono nejdem, iba do poradne o dva tyzdne.. 😒
@lucy125 ahoj moja,tak ako si dopadla v pondelok?co ti povedali ohladne tej sekcie?...som tu dlhsie nebola...tak sa v tolkych prispevkoch stracam 🙂 ja som bola dnes v poradni...robili nam aj sono...vsetko ok,dr.povedala,ze je to krasne babatko,az tak som rastla 🙂 ze ideme presne podla tyzdnov...mame 1645g,tak som dostala najkrajsi darcek na narodky 🙂
@michelle1984 no teda ved u nas taketo baby uz na salu beru a tam aj prespia ked neporodia chuda i ty i tamta babenka ale urcite to ma uz za sebou 🙂
@marianax tak ti prajem aby ste sa caom mohli prestahvat do ciech za muzikom 🙂 to by bolo uplne idealne 🙂 a ak je taky ze rad ti pomaha a berie domacnost aj ako svoju zalezitost nielen zensku zalezitost - tak to mas uplne super 🙂 A kde v cechach pracuje - na vychode alebo na zapade? lebo to je tiez asi dlha cesta kym sa dostane na vychod. ja mam svokrovcov pod krkonosami a ja som original z Kosic - tak to su potom take dialky ked mame vsetkych navstivit. caka nas to toto leto - bauuu 🙂 uz je ale streda 🙂 kedy ti ma prist domov? drzim palce 🙂

@miskaska Mojej kolegyni manžel sa volá Eduard, aj kolegyninej kamošky 3 ročný syn, tak prečo nie?Však to bude vaše dieťa, vy si rozhodnite, aké meno mu dáte, aké sa vám páči. my sme chceli pre dievča Lilliana, moja mama skoro odpadla, že či vnučku bude volať Lilly, nám sa to strašne páči, a ona na to, že jej kamošky pes sa volá Lilly. 😒 😒 😒