Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@riela dakujem,ano mas pravdu,najkrajsi darcek som dostala 🙂 ...a vcera rano,ked som sedela v cakarni,tak som sa bala,aby som od dr.na narodky nedostala nejaky ozdravny welness pobyt v štatnom zariadeni 😀 lebo minule som tam isla vysmiata a ze do nemocky....ale nastastie je vsetko ok a nasa bambulka sa ma dobre,pekne rastie...som spokojna 🙂
tak mame tu dalsiu rodicku ktora tu bude do zajtra rana. mam otazku, ked ide zajtra na cisaraka, bude rozdychavat kontrakcie? aby som sa vedela psychicky pripravit
@michelle1984 to sú asi nové metódy udržania tehotenstva do termínu 🙂, keď malinká počuje aké to je náročné dostať sa na svet, bude ešte radšej u Teba v brušku vegetiť 🙂 Kde je v BA taká pokroková nemocnica?
@anulienka_nr to skôr naopak :( ona sa tlačila von, nechcela tam ostať. To na Antolskej v Ba 😀
@michelle1984 zvedavá bola 🙂, už som normálne uvažovala že pôjdem rodiť z NR do BA.....ale vážne, tento rok praskajú pôrodnice vo švíkoch 🙂, baby boom doslovne len aby nám z toľkej radosti, že tak masívne zvyšujeme natalitu nekrátili príspevky a veci tomu podobné...
ahoj dievčatá, chcem sa opýtať aj vy čo máte termín úplne na začiatku júna už cítite nepríjemnú bolesť a tlaky dole v kostiach? Niekedy mám pocit, že sa mi tam pomaly nožík otvára....a ledva sa už vlečiem...
@ladore Ja mam termin 30.5. Bolesti kosti a najma tie strasne opuchy mi zacali asi pred 2tyzdnami, ale nie je to zatial nic strasne. Da sa to vydrzat. ja este stale chodim do roboty takze unavena vecer byvam, ale to je asi tym ze cely den lietam. Inak to nie je nic strasne. Len to brusko je uz obrovitanske, co ma dost brzdi🙂
@anulienka_nr Mi hovor, totál nátresk, aj rizikové aj pôrodnícke oddelenie. Mi to príde, že sme všetky v lete cvrčkovali a teraz rodíme 😀 😀 😀
@zz134 aj ja chodím do práce stále lebo nárok na materskú nemám... :( ale keďže som živnostník tak si to to po troške kočírujem ak sa práve dá... aj mám už bruško také že si nevidím ani na koleno pomaly :D a je to ozaj veľmi nepohodlné - áno ako píšeš je to taká nepríjemná bolesť ako príde tak aj odýde a zas sa vráti a nato mi fajn stvrdne bruško rozbolia kríže a prejde to a takto je to už tiež zo 2 týždne
@ladore zatiaľ ma trápia iba kríže keď dlho stojím (vlastne už aj krátko, už aj keď umývam riad) , to je cez deň ale v noci to sú doslova galeje, kĺby a nohy bolia najradšej by som spala niekde zavesená 🙂Opuchy pokiaľ nejak veľa nebehám našťastie nemám, uvidíme čo bude cez víkend keď sa nám rapídne zvýšia teploty...? 🙂
@ladore nie len v kostiach moja, ale všade. niekedy mám taký pocit, akoby ma z vnútra požieral malý kanibal, tak ma všetko bolí. no a včera ma pekne tlačila na pečienku a potom na pankreas. som si mylsela, že mi vyvalí raz jeden bok, potom zas druhý.
@michelle1984 Bolo horúce leto ku koncu doslovne 🙂
@anulienka_nr no joj tie 30 sa teším síce ale na druhej strane ako píšeš čo to urobí s našími klbmi... inak aj mňa pobolievajú bedrové - ale doktorka vravela že je to uvoľnením väziva okolo nich lebo sa už uvolnili a posúvajú sa do strán...
@silvia0201 🙂 moja, v posledných 3 dňoch mi začala tiež malá tisnúť strašne do rebár až to normálne počuť niekedy ako to puká - to ju doslova musím rukou tlači odtiaľ preč, hýbe sa menej už ale zato akoby sa prevaľovala o to viac a tak fajín tlačí..
@ladore ..inak posunú sa aj naspäť? 🙂 ja mám aj tak dosť širokú panvu a a boky a ešte toto 🙂)
@anulienka_nr no neviem ti to povedať či áno či nie, ja už čakám druhé pred prvou dcérkou som bola ako pavúk aj v bokoch a po pôrode sa mi už boky nevrátili späť tak ako som mala už som v nich ostala širšia.. 😒
babky prosim Vas aj niektora praktizujete masaz hradze? ja neviem nikde zohnat ten olejcek. Dajte nejake rady a tipy pls...Dakujeeem
@anulienka_nr Nám sa pošťastilo hneď prvé dni na svadobnej ceste na začiatku septembra 😀 😀
@michelle1984 nám zasa 19.09. hneď po prvej spoločnej dovolenke pri mori v Chorvácku 🙂
@silvia0201 niekedy mávam podobné pocity, myslím si, že mi dieťatko vyjde úplne inakade ako by malo 😀
@1ivanka1 tak to musis byt krasna maminka-tehulka 🙂 ked sa ti neobjavili strie doteraz tak snad uz sa ani neobjavia. Pocula som, ze to nie je ani tak o natierani olejcekom ako skor o predispozicii pokozky. Tak snad to dobojujeme bez tych strie 🙂 Ukazala som mm jednu fotku na nete kde ma zena strie na brusku, tak sa vylaka, ze odvtedy mi nosi krem kazdy vecer aby som sa natierala 😀
@sijust No tak to som zvedava ako nam to vyjde 🙂 Mozno budeme narodky oslavovat spolu 😀 Ja som zatial v relativnom klude, nemam este ani celu vybavu, nic poprate a tak. Len manzel vcera zahlasil ze buduci tyzdne by sme si uz mohli pripravit tasku do nemocnice 😀 😀 😀 ze ak by to prislo skor 😀 😀 😀 normalne ma rozosmial. Ten mysli na vsetko 😀 Ja sa chystam pripravit vsetko az niekedy zaciatkom juna. Zatial sa tvarim, ze porod je daleko - kazda priprava by mi len pripominala ze sa to krati. bauuuuu 🙂 🙂 🙂 to je ina schyzofrenia to tehotenstvo 😉 clovek to che mat za sebou - aj este nechce 😀
@michelle1984 no ak ma cisarak planovany tak nemali by nemali byt ziadne kontrakcie 🙂
ahojte, tak dnes som prvy den uz doma a od pondelka som oficialne na materskej a ja sa uz nudim ☹ mam sice naplanovane co este chcem urobit, ale dako sa mi do nicoho nechce. Este k tomu mam bloknuty 2 den chrbat a nohy mi nehorazne opuchajua ani vylozenie mi dako extra nepomaha.....
@marianax No Marianka to by si sa divila ze tie macky nase zjedia vsetko, lebo kedysi ked sme byvali v byte tak nasa Bela- mama, jedla len co chcela, vyberava macka to bola, ked sa okotila, a isli sme do domu a macky ostali von v pivnici, lebo manzel uz nechcel cistit zachod po 4 mackach takze som ustupila jasne ze som nechcela mat doma nestatsneho manzela ktory nic ine nerobi len vysypava hovienka po 4 mackach, nech by boli akokolvek milucké, krasne... 😀 Takze su von, a naucili sa jest vsetko, lebo krekry im sice chutia, ale kazdu zmenu privitaju, takze aj samiony 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@michelle1984 podla mna ak ma termin cisarskeho tak kontrakcie sa neprisposobia terminu doktorov 😀 Aspon ked tak logicky premyslam, ale iste to neviem...

@lucy125 tak to ano to boli ti poslickovia no zenu ktora este nerodila tie bolesti zaskocia no ked som chodila pri poslednej dcere na predporodnu pripravu tak sestricka nam povedala ze zena ak ma kontrakcie tak nema ich v kuse ma aj prestavky medzi ktorymi si moze oddychnut a predychat ale ak muza chyti napr.zaludocna alebo neviem aka potiaz tak ti prestavku nemaju lebo ich to boli stale 😅 ale neboj len sa teraz vela setri lebo co tu citam za chvilu sa asi budes otvarat tak aby sa naozaj nerozbehol ten normalny porod aj ked ved lepsie je takto porodit ze? neviem co je presnym dovodom ze ak si bola na umelom ze musis cisarskym ale treba to brat tak ze ako to pride tak pride ved raz porodis aspon ja som si takto hovorila 🙂 juuj budem ti ja zavidiet ze uz to mas za sebou 🙂 ale v dobrom moja len sa mi drzkaj a vela oddychuj lebo potom zacne kolotoc 😀