Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@lulu1988 ak by si zavolala hned zajtra, tak urcite by ta este volakde vtesnali. oni sa snazia tie sedenia urobit do toho 37.tt, mne dokonca zlucila 2 sedenia do 1, takze miesto 4 navstev len 3, uz ma caka posledna 14.5. a som ready 😀 skus si vyzistit kto to robi. u nas v porodnici to robi klinicka psychologicka, na dverach ma aj napisane "Priprava na porod pre buduce mamicky a ich partnerov" tak som tam zavolala a pekne mi dala termin, prisli sme sa zoznamit a naplanovali dalsie 2 stretka. Mam z toho taky dobry pocit.
@elys vsak urcite je to dobra vec...hlavne ked si prvorodicka aspon vies co mozes ocakavat... urcite to posobi potom tak upokojujuco a nemas z tych veci ktore tam preberat potom taky stres,... no skusim sa zajtra informovat u mojej gynekologicky alebo zavolam do porodnice... kolko to asi vyjde prosim ta?
@lulu1988 ani halier. je to zadarmo. dokonca aj v tehotenskom preukaze je taka kolonka "Psychoprofilaxia" a tam mi zapisala tie nase sedenia. Trva to cca 30 minut. Ja byt tebou, tak cinknem rovno do porodnice. Tato nasa teta je hned vedla primara gyn.por. oddelenia. Asi su dako prepojeni. A podla mna to patri k samotnemu porodu, pripravit mamicku rena vsetko. Tak preto je to zadara
@lulu1988 ahoj. no ona sa ma nepýtala, to ja som sa jej an rovinu opýtala, že kedy si mám hľadať pôrodníka. no a pocit som nadobudla preto taký, lebo keď ma zbadala, bola vysmiata, ústretová, všetko bolo ok. no akonáhle som sa opýtala na pôrodníka, jak keby uťalo. torcha koktala a normálne som videla ako sa z nej stala nevrlá dr.... no ale to je jedno. ešte jedna návšteva u nej a potom sa uvdíme len po šestonedelí 😵
no ak chceš rodiť aj ty v galante, tak ti vrelo odporúčam dr. janíčka. ja mu budúci týždeň idem volať a idem sa dohodnúť s ním. poznám ho celkom dobre. odrodil kamošku a sesterku-nevedia si ho doteraz vynachváliť.
@riela ja mam Doveru, ale sedeni mam menej a su kratsie. Asi zalezi od nemocnice. Tato pani robi normalne klinicku psychologicku pre deticky, ale snazi sa tehulky vopchat volakde a pripravovat ich na porod. Inak neviem, kto by to tam robil. A kto ho vie, mozno si na konci vypyta tolko, ze padnem od uzasu 😅
@elys to by už povedala na začiatku, že budeš platiť 🙂. Táto čo chodím ja je súkromníčka. Tak preto je to teda platené. Nemocnica v NR neorganizuje predpôrodné kurzy. V babymarkete mi jedna dievčina na predajni ponúkala prípravu, že im chodí raz do týždňa na sedenia nejaká pani "prednášať". A keď sa 3x zúčastním, dostanem zákaznícku kartu. a keď nakúpim nad 300 Eur 😀 , tak dostanem zľavu 5% 😀 . ale nevzťahuje sa to na kočíky samozrejme 😀 . iný tovar musím nakúpiť.
@silvia0201 aj a som na neho pocula same chvali... ja som moc neni za to si platit porodnika, ako niektore baby uz pisali ze je to ich praca a tie peniazky radsej vyuzijem lepsie a dam na malu....ale je to vec nazoru samozrejme, neodsudzuem tych ktorí si platia porodnika, mozno ze ked budem mat ja zlu skusenost tak pri druhom ani nebudem uvazovat...
no tak sa tesim na zajtra ked pride k tejto teme... aspon vidis aj ty ze aka je naladova... ja som bola minulu stredu na kontrole kvoli tlaku a tiez bola usmiata od ucha k uchu.... ked budes chodit posledne tyzdne do nemocnice do galanty na kontroly tak k nej uz nemusime chodit?
oficialne od dnes materská dovolenka 🙂 takže za 6 týždňov mamina 🙂) a keby aj skôr nenahnevám sa dnes som hore od 05:04 katastrofa tie bedrové kĺby... 😒

@lulu1988 presne tak. ja som sa dala na tu psychoprofilaxiu, aj ked to neni povinne, ale na druhej strane preberame tam vsetky taketo veci, dychanie, ako rozoznat falosne kontrakcie od pravych, kedy bezpodmienecne vyrazit do porodnice, ukaze mi porodnu salu, prejdeme si posledne stadia pred porodom ako aj znaky, kedy mozeme ocakavat najblizsie porod... ale to rezanie sme preberali vcera a je to normal.. ja to mam tiez, ked sa prehadzujem, taktiez si musim davat pozor na prudke pohyby, lebo chytam krce v nohach v noci.. to prebere aj slona zo spanku. au