icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

elys
26. apr 2012

@lulu1988 presne tak. ja som sa dala na tu psychoprofilaxiu, aj ked to neni povinne, ale na druhej strane preberame tam vsetky taketo veci, dychanie, ako rozoznat falosne kontrakcie od pravych, kedy bezpodmienecne vyrazit do porodnice, ukaze mi porodnu salu, prejdeme si posledne stadia pred porodom ako aj znaky, kedy mozeme ocakavat najblizsie porod... ale to rezanie sme preberali vcera a je to normal.. ja to mam tiez, ked sa prehadzujem, taktiez si musim davat pozor na prudke pohyby, lebo chytam krce v nohach v noci.. to prebere aj slona zo spanku. au

lulu1988
26. apr 2012

@elys no presne tak ako pises...inac tie krce to su strasne ja som normalne kricala v noci a plakala od bolesti...ale beriem magnezium taqk to trosku ustupilo... no ten kurz je urcite dobra vec...asi by som sa mala aj ja prihlasit... neni uz ale neskoro? od kedy tam chodis?

elys
26. apr 2012

@lulu1988 ak by si zavolala hned zajtra, tak urcite by ta este volakde vtesnali. oni sa snazia tie sedenia urobit do toho 37.tt, mne dokonca zlucila 2 sedenia do 1, takze miesto 4 navstev len 3, uz ma caka posledna 14.5. a som ready 😀 skus si vyzistit kto to robi. u nas v porodnici to robi klinicka psychologicka, na dverach ma aj napisane "Priprava na porod pre buduce mamicky a ich partnerov" tak som tam zavolala a pekne mi dala termin, prisli sme sa zoznamit a naplanovali dalsie 2 stretka. Mam z toho taky dobry pocit.

lulu1988
26. apr 2012

@elys vsak urcite je to dobra vec...hlavne ked si prvorodicka aspon vies co mozes ocakavat... urcite to posobi potom tak upokojujuco a nemas z tych veci ktore tam preberat potom taky stres,... no skusim sa zajtra informovat u mojej gynekologicky alebo zavolam do porodnice... kolko to asi vyjde prosim ta?

riela
26. apr 2012

@petka296 ahoj, jasne, pridaj sa 🙂

elys
26. apr 2012

@lulu1988 ani halier. je to zadarmo. dokonca aj v tehotenskom preukaze je taka kolonka "Psychoprofilaxia" a tam mi zapisala tie nase sedenia. Trva to cca 30 minut. Ja byt tebou, tak cinknem rovno do porodnice. Tato nasa teta je hned vedla primara gyn.por. oddelenia. Asi su dako prepojeni. A podla mna to patri k samotnemu porodu, pripravit mamicku rena vsetko. Tak preto je to zadara

riela
26. apr 2012

@lulu1988 časť by ti mala preplatiť zdravotná poisťovňa. ja som platila 55eur - lebo mám všzp. ostatné poisťovne doplácajú viac, baby platili okolo 20 eur.
naposledy som v návale práce zabudla ísť, akurát sa brala 4 doba pôrodná ...

lulu1988
26. apr 2012

@elys jaaaj tak to je potom uplne super...to by inac mohli informovat o tom u lekara ze nieco take existuje... a chodis tam sama alebo a partner s tebou? zajtra tam volam 🙂

riela
26. apr 2012

@elys predstav si, u nás v nr sa platí. jedno sedenie trvá hodinu.

silvia0201
autor
26. apr 2012

@lulu1988 ahoj. no ona sa ma nepýtala, to ja som sa jej an rovinu opýtala, že kedy si mám hľadať pôrodníka. no a pocit som nadobudla preto taký, lebo keď ma zbadala, bola vysmiata, ústretová, všetko bolo ok. no akonáhle som sa opýtala na pôrodníka, jak keby uťalo. torcha koktala a normálne som videla ako sa z nej stala nevrlá dr.... no ale to je jedno. ešte jedna návšteva u nej a potom sa uvdíme len po šestonedelí 😵
no ak chceš rodiť aj ty v galante, tak ti vrelo odporúčam dr. janíčka. ja mu budúci týždeň idem volať a idem sa dohodnúť s ním. poznám ho celkom dobre. odrodil kamošku a sesterku-nevedia si ho doteraz vynachváliť.

elys
26. apr 2012

@lulu1988 chodi aj partner, ale naposledy tam driemal... chlapi 😀

elys
26. apr 2012

@riela plati??? to fakt? sa mi to zda nefer. a kolko to stoji teda ta jedna hodinka?

riela
26. apr 2012

@elys okolo 4,60 EUR za hodinu som doplácala. lebo VšZP neprepláca toľko ako ostatné poisťovne. 12 stretnutí je v tom. návšteva pôrodnice tiež.

adulka165
26. apr 2012

@sijust jeeej moja mamka je býk a ocino škorpión xixe 😅 sranda ťahajú to už 29 rokov o rok budú mať okrúhle - tak raz je to hore a raz dole ale to si myslím že v každom vzťahu 😉

macuka
26. apr 2012

@lucy125 aj moj ma rannu na buduci, tak to mame volake podobneee. 😀

macuka
26. apr 2012

@marianax 😀 betarik kocurik.. oj veru rada by som si nieco nasla, ale hovorim nic ma nenapada okrem citania, a moja dcerka ma rozptyluje ako sa sa, aj kamoska, a aj tak mi to prichadza vkuse na um, 😒

elys
26. apr 2012

@riela ja mam Doveru, ale sedeni mam menej a su kratsie. Asi zalezi od nemocnice. Tato pani robi normalne klinicku psychologicku pre deticky, ale snazi sa tehulky vopchat volakde a pripravovat ich na porod. Inak neviem, kto by to tam robil. A kto ho vie, mozno si na konci vypyta tolko, ze padnem od uzasu 😅

riela
26. apr 2012

@elys to by už povedala na začiatku, že budeš platiť 🙂. Táto čo chodím ja je súkromníčka. Tak preto je to teda platené. Nemocnica v NR neorganizuje predpôrodné kurzy. V babymarkete mi jedna dievčina na predajni ponúkala prípravu, že im chodí raz do týždňa na sedenia nejaká pani "prednášať". A keď sa 3x zúčastním, dostanem zákaznícku kartu. a keď nakúpim nad 300 Eur 😀 , tak dostanem zľavu 5% 😀 . ale nevzťahuje sa to na kočíky samozrejme 😀 . iný tovar musím nakúpiť.

elys
26. apr 2012

@riela fuha... to uz aka super ponuka. vacsinou tehulky maju tolko penazi, ze nevedia co s nimi... kde to zijeme??? ze vobec nieco take maminam aj ponukaju.

riela
26. apr 2012

@elys tiež som sa čudovala 😀 . ale našla som potom iný letáčik od nich, kde dostaneš zákaznícku kartu aj bez účasti na tých sedeniach.
no na tehuľkách a detských veciach sa asi inak "zarába". niekedy ma až hrkne, keď vidím tie ceny za tie pidivecičky.

elys
26. apr 2012

@riela jarna obycajna ciapocka bez snurok a siltu (tzv. debilka) stoji v kamennych obchodoch 5,80€ a dokopy to ma 20 cm stvorcovych. nenormalne ceny

riela
26. apr 2012

@elys rátajú s tým, že niekto neodolá a kúpi 🙂
idem už spať, lebo zajtra ráno nevstanem. dobrú noc všetkým!

lulu1988
26. apr 2012

@riela hm...a vidis to ake to je teda nefer ze niekde sa plati a niekde nie? tak to by ti mohli vratit peniazky za tu hodinu...ale asi nevratia 🤐

lulu1988
26. apr 2012

@silvia0201 aj a som na neho pocula same chvali... ja som moc neni za to si platit porodnika, ako niektore baby uz pisali ze je to ich praca a tie peniazky radsej vyuzijem lepsie a dam na malu....ale je to vec nazoru samozrejme, neodsudzuem tych ktorí si platia porodnika, mozno ze ked budem mat ja zlu skusenost tak pri druhom ani nebudem uvazovat...
no tak sa tesim na zajtra ked pride k tejto teme... aspon vidis aj ty ze aka je naladova... ja som bola minulu stredu na kontrole kvoli tlaku a tiez bola usmiata od ucha k uchu.... ked budes chodit posledne tyzdne do nemocnice do galanty na kontroly tak k nej uz nemusime chodit?

adulka165
27. apr 2012

oficialne od dnes materská dovolenka 🙂 takže za 6 týždňov mamina 🙂) a keby aj skôr nenahnevám sa dnes som hore od 05:04 katastrofa tie bedrové kĺby... 😒

sperka
27. apr 2012

@adulka165 ja už od stredy, ale ešte dorábam v robote, takže ja som musela vstať 😒 no budíček som mala 01:30 a nemohla som potom spať, ale zajtrá, zajtrá si to už vynahradím 🙂

adulka165
27. apr 2012

@sperka no pomaličky všetky budeme odchádzať na túto vytúženú materskú 😀 jéj ty to máš od dnes za 40 dní 😀 ja som dnes napísala oficial mail šéfom a aj kolegyniam poďakovanie 😉

riela
27. apr 2012

Dobré ráno!
Vidím, že niektoré už od skorého rána "koníkujete" 🙂 Tak pekný deň!
@lulu1988 už som na to asi prišla, že prečo. ten kurz organizuje súkromníčka, tak preto. časť preplatí poisťovňa, druhú budúca mamička. elys chodí do nemocnice. tam to asi celé preplatí poisťovňa.

sperka
27. apr 2012

@adulka165 to je milé, ja som doniesla koláčiky a dnešný deň bude taký rozlúčkový, a som rada, že aj posledný, lebo sa mi fakt ťažko stáva. Ináč som ani nevedela, a ani nerátala, že to už mám "za pár" 🙂

sijust
27. apr 2012

@adulka165 vazne?tak dufam,ze nam to tiez vydzri ako tvojim rodicom 🙂