icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lucy125
29. apr 2012

@sandy80 Ajoj, aj ja mám zajtra poradnu okolo 12h, tak som zvedavá aj ako dopadnem ja, keď som mala tých poslíčkov a tlaky v pošve, či som otvorená alebo nie, ale do nemocky hádam nepojdeme ani jedna, držím palčeky na zajtra 😉 😉

buba12
29. apr 2012

@indys Gratulujeeem 🙂 nech ste zdravučký a nech sa darí 🙂

macuka
29. apr 2012

@sijust lebo mi povedal doktor, ze 100% uvidim az pri porode ci je to dievcatko...No tak uznaj, mozu sa mylit, stava sa to... 😀

macuka
29. apr 2012

@lucy125 tak si dobré ked vladzes piect...Ja absolutne nie ☹

macuka
29. apr 2012

@marianax aha..no tak super ked vies....Ja neviem neviem, ale mne tak strasne male kope, a tvrdne mi brucho, ze sa obavam ze tiez do 19 nevydrzim celá...

lucy125
29. apr 2012

@macuka No piecť ako čo. maffiny su za 20 min hotové 😉 😉 pomáhal mi drahý takže to bolo, ok. Ale dlho na nohách nevydržím, takže do ničoho vačšieho by som sa bez pomoci nepušťala. 😒 😒

lenca6482
29. apr 2012

@indys gratulujeeem,drzkajte sa 🙂

luciferko162
29. apr 2012

a ake mate skusenosti s porodnikom, ktoreho ste chceli mat pri porode? ake taxy maju? niektori pytaju strasne vela a niektori nic-beru to ako samozrejmost ked ste jeho pacientka...

majussska1812
30. apr 2012

Baby krasne ranko 🙂 dnes stavam taka stastna, srahy mi hovoril,ze sa mu snivalo o malom. Ze utorok som rodila a stredu bol uz doma snami spal medzi nami,blondave vlasky a cervene bodicko mal 🙂 ze bol krasny...juj tak ma potesil. Skoda,ze sa to mne nesnivalo.
Pekny slnecny dnik Babulky 🙂

marianax
30. apr 2012

@macuka no mozno budeme aj naraz rodit ved v tom 37-38tt uz mozeme 😉

1ivanka1
30. apr 2012

čaute baby, pekné ránko, dúfam,že ste mali krajšiu noc ako ja.. 😒 pol noci som stresovala a rozmýšlala 😒 dôvod : včera som sadla do auta, naštartovala, bola tam hodená rýchlosť jedna (ja to nikdy nerobím, preto som na to úúúplne zabudla,že by som to mala skontrolovať 😢 😢 😢 😢 ) no a čo spraví auto, keď je tam rýchlosť..pohlo sa asi o meter do predu...samozrejme, že aj so mnou..neudrela som sa, zostala som sedet na mieste ani neposunula, ani som sa priveľmi nelakla...ale ostatní naokolo..si v poriadku, nerodíš? nestalo sa ti nič? tak ma vystresovali, že neviem či som bábu nemohla nejako uškodiť, viem že nehody sú nebezpečné, ale toto som nepovažovala za nehodu keď tam nebol žiadny náraz...ani si neviem uvedomiť teraz spatne či som bola pripútaná alebo nie...ale nič ma netlačilo v oblasti pásov...a pohyby cítim ako doteraz...tak som teraz s nervami na konci, či mám volať lekárovi alebo či to bude ok, keď tam nebol žiadny náraz.. 😢 😢

anulienka_nr
30. apr 2012

@1ivanka1 hlavne sa nestresuj,aj brušná stena a maternica(+dieťatko pláva v plodovej vode) musia niečo vydržať veď nie sme cukrové bábiky 🙂Nič sa nestalo len si sa zľakla, poznám to.... čo by bolo keby.....

1ivanka1
30. apr 2012

@anulienka_nr no šak práve tiež si to hovorím, že predsa bábo tam musí byť nejako zabezpečené, veď kedysi ženy robili počas tehu, nosili tažké veci, ťažko dreli na poliach, tak neverím, že sa im z času na čas nestal nejaký úraz...a všetko bolo ok ...viem, že náraz u autonehody môže byť vážny, ale si hovorím, že keď to nebol náraz ani nič podobné bude to ok 🙂 🙂 ja by som ani tak nestresovala, keby tam neboli ostatní tak proste iďem ďalej..len oni ma vystresovali 😒 😒
teraz budem stresovať do pôrodu, alebo minimálne do ďalšej kontroly či som jej niečo neurobila.. 😒 😒
ale tebe ďakujem, za ukľudnenie

lenka_x
30. apr 2012

@sandy80 ahoj, som zvedavá, či ťa pošle do nemocnice, potom napíš, ako si dopadla. lebo ja mám rovnaký problém. mne dal najskôr magnézium, a že keď nezaberie, mám ísť rovno do nemocnice, ale našťastie zabralo, len sa mi to občas vráti, keď viac chodím alebo niečo robím...

marianax
30. apr 2012

@1ivanka1 neboj moja ako pise anulienka male je chranene a taky maly naraz alebo ani naraz to nebol mu nemohlo uskodit ked citis pohyby je vsetko ok to ta len okolie vystresovalo urcite je vsetko v poriadku 😉

1ivanka1
30. apr 2012

@marianax jej ďakujem, ja si tiež myslím a dúfam 🙂 🙂 som strašná stresant, na začiatku tehu som stresovala zo všetkých chorob, ktoré by relatívne tehuľky mohli mať, 😒 najradšej by som chodila na všetky vyšetrenia...potom mi mamička povedala, že by som mala ísť skôr na vyšetrenie s mojou hlavou a nie s bábom, že či je všetko ok 🙂 🙂
ja budem asi strašná mamička, vystresujem aj to dieťa 😒 😒

anulienka_nr
30. apr 2012

@1ivanka1 asi niekedy príliš riešime určité veci aj net je niekedy na škodu,fóra a články nás upozorňujú na všetky riziká a komplikácie, že zabúdame myslieť pozitívne a hľadáme problémy aj tam kde nie sú.V minulosti neboli ženy tak informované a deti sa úspešne rodili, aj našim mamám a starým mamám tvrdli brušká, skracovali sa krčky, puchli nohy atď. a predsa sme tu! 🙂

1ivanka1
30. apr 2012

@anulienka_nr presne tak! aj ja to hovorím! ja keď mám nejaký problém alebo sa mi len hocičo nezdá, hneď všetko riešim tak,že sadám za internet..asi som z toho už poriadne zblbnutá 😒 😒 pritom tie info nás tu môžu pekne mýliť a znepokojovať 😒 😒
teraz je síce viac starostlivosť ale aj nás tí lekári viac vylakajú..kto kedy vedel o skrátenom krčku..alebo tehotenskej cukrovke..nikto nikdy..a ako im bolo dobre 🙂

marianax
30. apr 2012

@1ivanka1 😀 tvoja mamicka je velmi mudra a dobre ti povedala nemozes takto stresovat a mysliet len na zle a ked sa malinke narodi snaz sa nestresovat nezabudni ze malinke ti nepovie co mu je preto bude plakat po case uz rozoznas aky plac co znamena ale myslym ze aj na nete si najdes nieco o tom 🙂 nejaky ten strach je prirodzeny ale hlavne si uzivaj malinke bude ti robit radost nestresuj ci budes vediet nakojit ci budes vediet prebalit najlepsie je sa z toho aj niekedy zasmiat to ta uvolni 😉

lucy125
30. apr 2012

Dobré ránko holky, ja som mala strašnu noc. ☹ ☹ Nemohla som min do 3h zaspať, ale malý zaspal až moc rýchlo, čo sa mu v noci nestáva, vačšinou zaspíme naraz a dovtedy sa hýbe a včera po plnoci nič. Tak som ho začala masirovať a štuchať, asi do 01.30h stále nič, ☹ ☹ už som mala strašné stresy, že sa niečo stalo, že budeme utekať do nemocky, ani drahý nemohol spať a to vstával o 05h do roboty.nakoniec sa začal mrviť asi som ho zobudila 😅 😅 😅 😅 a kopať až moc.Som si kludne lahla a zaspali sme obaja, akurát teraz sa začína mrviť 😉 😉 😉 O 11h utekám na poradnu držte mi palce.Inak vám poviem, je to riadny nápor na nervy, keď vám Dr. povie, aby ste si kontrolvali pohyby neustále som v strehu a strese, neviem ako často a aké silné maju byť aby bolo všetko ok a ešte som aj čitala článok, že jednej holke sa malinká 3 týždne pred porodom zadusila pupočnou šnurou. večer všetko ok a ráno hopky do nemocky a už bola malinká mrtva 😢 😢 😢 nemožem na to zabudnuť strašne sa bojím. 😖 😖 Držte mi palce po poradni sa ozvem, dufam, že nie z nemocnice. ☹ ☹

lucy125
30. apr 2012

@1ivanka1 Ahoj, ja som taká istá, ako ty, bohužial, toto je moje prvé tehu, tak som zo všetkého laik, všetkého sa bojím, čo sa i len trošku vymyká z normálu ☹ ☹ ☹ Aj ja budem strašne uzkostlivá matka, ale ja som už taká povaha, bojím sa o každého vždy a všade 😒 😒

1ivanka1
30. apr 2012

@marianax jj veľmi múdra..keby som bola aspoň z jednej tretiny ako je ona..berie všetko tak s nadhľadom a pritom nám nikdy nič nechýbalo..a keď mám nejaký problém z akejkoľvek sféry (zdravotníctvo,vzťah, škola, práca) vždy mi pomôže 🙂 🙂 neviem kde sa v jednej žene toľko toho mohlo vziať!!!
neviem po kom som taký negatívny a pesimistický typ 😖 😖 a niekedy je mi to pekne na škodu 😢 😢 hlavne nech moja maličká taká nie je
no toho sa strašne bojím,že začne plakať zo začiatku nebudem vedieť prečo a začnem plakať aj ja 😢 😢 ale budem sa musieť v tomto nejako zmeniť a hlavne ovládať!!!

1ivanka1
30. apr 2012

@lucy125 ahojček, takže ani ty si nemala zrovna ukážkovú noc ako ja..a to máme tých malinkých v brúšku..čo bude potom 😖 😖 asi budeme hotové zo všetkého!
inak ja tiež presne, keď sa nehýbe mám strach...keď sa hýbe zasa veľa mám strach... 😢 😢
a prečo ti Dr. kázal kontrolovať pohyby?
a na tej poradni držím päste, neboj všetko bude ok 🙂 🙂

marianax
30. apr 2012

@1ivanka1 je to naozaj krasne ze mas taku mamku je to velka opora a nic si nerob z toho ze ty nie si taka ved urcite si aj ty nieco zdedila po nej len si to v sebe este nenasla 🙂 tiez som plakala so synom prvym ked sa mi narodil lebo som nevedela preco place ale prisla som na to ze tym si vela nepomozem a ani jemu niekedy plakal aj ked mu nic nebolo jednoducho si deti vydobiju vela s placom ci su malinke ci vecsie 🙂 najlepsie si urcit nejaky rezim s jednym babom je to jednoduche ja uz budem mat 5-te a uz rozmyslam ako to vsetko zariadim ale nejak bude ved deti su vecsie s malym mi pomozu zacnu prazdniny tak nebudem musiet s nimi ulohy robit 🙂 a tebe pomoze mamka tak sa neboj vsetko bude v poriadku 🙂 😉

lucy125
30. apr 2012

@1ivanka1 Dr. mi kázala pohyby kontrolovať, kvoli tomu, že malý sa každé 2 týždne otočil inak raz KP raz dole hlavkou a že može mať pupočník okolo krku obtočený, tak preto mám kontrolovať pohyby.Jaj bojím sa, už aby bolo po poradni, potom sa ozvem, ako som dopadla. 😒 😒 😒

michelle1984
30. apr 2012

Tak babeny moje, dnes som bola v rizikovej poradni a myslím že ked som bez ťažkostí zvládla sedieť 2,5 hodín v čakárni tak už zvládnem všetko 😀 😀

macuka
30. apr 2012

@1ivanka1 nestresuj sa zlatík..ľudia ta viac vystresovali, Boh ta ochranil a ked citis pohyby a nic ta neudrelo, nic sa nedeje.... 😲

macuka
30. apr 2012

@lucy125 mna manzel dnes nikam nechce pustit, vcera mi nehorazne tvrdlo brucho, boli sme na namesti, mala sa bicyklovala, a ja som presla nejaky ten kusok k autu, ale aj v aute pri kazdom hrbolci mi tvrdlo, tak dnes musim na rozkaz len byt doma, a nikam nejdeme...este ze mam tu zahradu, budem citat, kreslit s malou, a prejde den... 😀 Chceme si dnes aj opiect spekacky, manzel dnes nerobi, ani zajtra tento tyzdnen prejde dufam rychlo a budem v 35.... 😝 A tebe tvrdne brusko?

macuka
30. apr 2012

@marianax no veru, by som radsej skor, ako prenasat, ako moju malu Dany..Maj krasny dnik zlatík, davaj na seba pozor...Deti su ok? ako to zvladas bez manzela...

macuka
30. apr 2012

@lucy125 hm teba tak kontroluju..mna nic..Ja neviem ci je KP ci hlavkou dole, iba citiim pohyby a modlim sa, a to je vsetko... ☹ Mozno cim viac kontroluju tym viac stresu..ale zase ked ma skontroloval ze sa neotvaram bola som spokojnejsia, tak neviem...