Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@1ivanka1 Ivka to sme asi vsetky v tejto dnesnej dobe take uzkostlive, vsade v spravach nam ukazuju zle veci, nic dobre..ja ani televizor nemam, ale ludia su ako radio, hovoria, zacujes... ☹ Ja sa tymito pohybmi volako nestresujem toto tehotenstvo, ale prve som sa tiez..zase mam ine stavy, ze ci neporodim skoro, a bojim sa porodu, lebo som ho uz zazila, a ci mi pichnu dobre epidural a ci mi ho vobec stihnu, a take ma napdaju veci, a hluposti...jednu noc spim, potom zase nie, oh baby nech uz to mame za sebou pozehnane...Ja by som tak chcela aj tretie dietatko,ale ked vidim aka som netrpezliva, tak sa obavam ci este som schopna toto vydrzat tolko mesiacov cakania...Na mojho manzela som cakala 7 rokov 😲 ale to bolo ine...
@1ivanka1 Ivanka, neboj sa, lebo ked sa mi mala narodila, tiez plakala a nevedela som co robit, ale vzdy nejak ten instinkt co Boh vlozil do cloveka vyhral...Proste som urobila spravnu vec, ze aj moj manzel sa len dival odkial sa to berie.. 🙂 Nebudes plakat, budes ju laskat, a ona sa upokoji, das jej mliecko, cajik, pesnicku...proste budes vediet, len sa neboj...Ja som mala malu vkuse u seba, spala s nami v posteli...Z jednej sttrany manzel z druhej ona, a vkuse som ju kontrolovala ci nespi na chrbatiku, davala som ju nabok hladila som ju, a vsetko bolo krásne....Tak sa len neboj, teš sa na to obdobie, naozaj sa ti budu hormony stastia len tak valit, od radosti...Ja som ani zaspat obcas nevedela od toho stastia, a potom som bola unavena, ale mi to bolo jedno..dospala som s nou cez obed. 🙂
@anulienka_nr presne tak Anulienka, napisala si dobru pravdu! toto je tou dobou, samy strach vladne a zasievaju to vsade do nas..
@macuka 35+0 dnes (koník ma štve, zle mi to ukazuje) 😖
@macuka Juj už som spať z poradne, našťastie všetko ok, 🙂 🙂 Dr. ma upokojila, že malý je hlávkou dole , našťastie sa nepretočil, má 2200g 😉 😉 😉 prietoky ok a ani pupočník nemá okolo krku.Pohyby mám sledovať tak že doobedie trochu, poobede trochu večer trochu, že stále sa hýba´t nemusí a že zle by bolo keby napr. celé doobedeie sa nepohne, že stačí, trošku pohybov trebárs každé 4 hod atď, tak som spokojnejšia, hlavne že ten pupočník nemá okolo krku.Že aby som ešte dva týždne vydržala 🙂 🙂 🙂 robila mi výter na Streptokoka pred porodm, čo sa zapisuje aj do tehu knižky, výter bol z pošvy aj konečníka, tlak mám super, váha 80 kg 🙂 🙂 🙂 nič mi nepuchne, kázala aké minerálky mám pi´t aké nie a dalšia poradna 07.05 v pondelok.Tak som síce unavená ale spokojná, ešte aj drahý volal, že asi zajtra nejde do robotky, tak sa teším, že si dnes spravíme pekný dník.Palpačne ma pozerala aj zospodu , neotváram sa, ale krčok už je len pár mm, ani krvavý výtok naštastie nemám, ale teraz ma trošku bolí brucho, ako mi ho tlačila, keď ma pozerala.Mne tvrdne len sem tam trebárs 3-4x do týždńa nie každý deń, okrem tých kontrakcii. kedy máš poradnu?Ja už chodím každý týždeń.Vo štvrtok ma čakaju ešte predoperačné tesy na internom a ARE, a krvné predoperačné od gynekolog. mám super, všetky su ok, tak dneska spokojnosť. No moja radšej si veru dnes oddychni pekne doma na záhradke, ani nevieš ako ti tu záhradku ja závidím. pekne v tieni ladová kávička alebo ladový čajík a bude super uvidíš, držkaj sa 🙂 🙂 🙂 🙂 A tebe nezapisuje ani do knižky, v akej polohe je bábo? To sa tam musí zapisovať.Pozri si to, mne tam píše buď KP alebo hlávkou dole 😉 😉
@michelle1984 jaj holky ja dnes 36tt, ale koník ukazuje až zajtra 36+0 ale ja mám dnes tolko aj podla knižky 🙂 🙂
@macuka
@lucy125 nooo najhorsie je ked idem s malym von sama....ale uz je rozumnejsi tak uz sa da aj trosku posediet na lavicke 🙂 vcera bolo super mali sme pekny dnik...a vy ako? 😉
@lucy125 neviem podľa čoho to koník zobrazuje, lebo odpočet mi sedí na termín pôrodu a podľa knižky mám 35+0. Ale viacerým tu vraj ukazuje inak
@monuska342 My sme boli včera domka, spali sme od 13.30-18h potom som hodila sprchu upiekla muffiny a už sa nám nikde nechcelo isť.Akurát som došla z poradne, nadmieru spokojnosť a drahý je asi zajtra doma, tak dnes večer pojdeme do mesta a urobíme si pekný večer.Macuke som písala ako bolo na poradni, tak si prečítaj, nech to nemusím písať znova, ok?Fajn, že ste maly aj vy pekný deń, leto prichádza, treba si ho užiť lebo ani sa nenazdáme a budeme s drobcami vypekať na Vianoce, tak rýchlo to letí 😀 😀 😀
@michelle1984 No aj ja mám dnes 36+0 a ukáže mi to tu až po polnoci, takže to nie je až také zlé 😀 😀
@michelle1984 Joj holky, už sa mi to strašne kráti, Dr. že ešte 2 týždne vydržať a možem isť rodiť na sekciu 🙂 🙂 🙂 🙂 už aby to bolo.
@monuska342
@macuka
@1ivanka1
@michelle1984 ahoj, 35+0 znamená 35. ukončený týždeň, teda vlastne 1. deň 36. týždňa. Takže ti to ukazuje aspoň dnes podľa mňa dobre.
@lucy125 ja dúfam že o dva týždne bud porodím alebo mi zrušia kludový režim. už sa mi nechce ležať 😀
@lucy125 uz mam precitane 🙂 tebe je super uz len 2 tyzdne a budes mat drobceka pri sebe...ja este minimalne 4....a zacina byt dost teplo tak uz mam stresy....a ides sekciou takze sa nemusis bat porodu 😉 moj mm je tiez zajtra doma tak berie maleho na den otvorenych dveri to maju v praci....su tam rozne kolotoce a atrakcie pre deticky tak si aspon doma oddychnem ja uz by som to nezvladla tam pobehovat...pojdeme na dalsi rok uz styria 🙂 dnes mame na plane iba prechadzku s malym a inac budeme polihovat 🙂 uz aby sme to mali zasebou 🙂
@anihra ale mne to ukazuje 36.tt už así 4. deň 😀
@michelle1984 áno, áno ja viem, čítam vás pravidelne, len málo prispievam, veď preto píšem že aspoň dnes ti to ukazuje už konečne správne 🙂 a mimochodom, ešte berieš magnézium? Ja som pri prvom mala takmer navlas podobné problémy ako ty a na začiatku 36 tt. mi kázali magnézium vysadiť, tak preto sa pýtam.
@anihra mne práveže to magnezium pomáha. malá je pokojná a netlačí sa von 🙂 stále ho beriem. 4x denne jednu tabletku
@michelle1984 mne ho kázali vysadiť, pretože magnézium zabraňuje kontrakciám maternice a teda by mohol byť problém, keby som začala rodiť, tak by maternica pod vplyvom magnézia nedokázala vytvoriť dosť silné kontrakcie na vytlačenie bábatka .Mne od 36 tt dovolili už aj chodiť, malý bol už dosť veľký aj zrelý aby prežil aj bez inkubátora. A nakoniec som rodila 38+5. skoro na termín. Tak aby si nakoniec neprenášala 😀
@anihra vyjadrili sa že do ukončenia 37.tt budem mať magnézium a kludový režim. ja som rada že ho beriem. ked mi v 33. týždni hrozil porod dosť som sa zlakla ☹ tak radšej dlhšie jak teraz 😖
@michelle1984 veď jasné, nech je malá v brušku čo najdlhšie. Ja som v prvom tehotenstve ležala od 27 tt. a stále ma strašili, že budem rodiť predčasne a nakoniec sa malý narodil takmer na termín. Tak dúfam, že aj u teba to bude rovnaké a vydržíte 2v1 čo najdlhšie 🙂
@macuka No to je sila, lebo aj ja mám všetko ok a poradnu mám každý týždeń. Však aj v tehu knižke máš prvé mesiace poradnu každé 3 týždne, potom 2 týždne a v posledný mesiac sa chodí na poradnu každý týžden bez ohladu na to,aký je tvoj zdravotný stav.Inak že ti to nezapisuje do knižky, to je blbosť však na to tá knižka je, tu odovzdáš pri porode a keby niečo, ako oni budu vedieť čo ti predtým bolo? Toto fakt nechápem 😒 😒 😒 aký prístup má ten Dr. ktomu.
ahojky, doteraz som písala príspevok - dlhý ako román a niečo som stlačila a vymazalo sa to... 😠 😠 😠 Tak idem ešte raz 🙂 Dnešná poradňa - tlak ok, moč - pýtala sa sestrička, či pijem dosť - nie, takže musím prísnejšie dodržiavať pitný režim, neviem čo som mala zvýšené alebo znížené, no do TK mi zapísala moč neg. tak je asi tiež ok, otvorená nie som, usg nerobil, na to že som pribrala iba 4-5 kg som dostala odpoveď: "Nie vy musíte priberať ale bábätko" takže asi ok, o 2 týždne kontrola - prietoky sa budú robiť - za poplatok 😠 😠 Pred 3 rokmi ešte boli zadara, no nič. Som mu hovorila, že ma bruško pobolieva aj tvrdne, tak mi dal tablety guaj... zabudla som názov, podľa mňa podobné niečo ako magnézko, a do pošvy nejaké nie tabletky ale gulôčky, ževraj aj to na tvrdnutie brucha, takže asi je to v pohode🙂 Od 6. 5. som na MD, tak som zaniesla papiere do zamestnania, to je asi všetko 🙂
@sandy80 Ahoj, tak to máš dosť podobne ako ja. Ja moč, tlak, váha ok, aj predoperačné krvné testy ok, palpačne ma vyšetrovala som zatial zavretá ale krčok drží už len na pár mm, takže do slova na vlásku 😉 😉 😉 krvavý výtok nemám. Robila mi výter na Streptokoka pred porodom, čo sa zapisuje aj do tehu knižky, bolo to z pošvy aj konečníka, robila sono, malý má 2200g, prietoky ok, ja ich mám zadara už druhý krát čo ich robila, malý je hlávkou dola a pupočník nemá omotaný okolo krku našťastie.Dalšia poradna v pondelok 07.05. beriem nadalej magnesko a ešte vraj 2 týždne vydržať a možem isť rodiť, malý je celý ok.Mám piť minerálky s nízkym obsahom sodíka, aby mi nezačali opuchať nohy a ruky, buď Magnesiu, alebo Miticku, Zlatu Studňu a pod. to možem na litre piť. 😉 😉 😉 Takže ešte dva týždne vydržať, vo štvrtok idem na interné a na ARO, v pondelok poradna a možem sa isť objednať na sekciu.
@lenka_x No tak to potom neviem, lebo od nás všetci tak chodia, najprv zo začiatku 3 týždne potom 2 týždne a potom každý týždeń, buď do nemocky na poradnu alebo k svojej gynekol.tak ja len pre to, ale asi každý Dr. to robí inak.Ale v tehu knižke, je to aj tak napísané, že takto sa chodí na kontroly, ale hovorím, asi je to vec každého Dr. 😉 😉
ahoojte, dnes som bola na poslednej poradni u mojho gynekologa..ja som tiež chodila stale iba raz do mesiaca. a do nemocnice na kontrolu sa budem objednavat buduci tyzden...ináč ja mam vsetko v poriadku, ako ma byt...absolutne bez problemu. dufam že aj porod bude taky. ešte stale zvladam 4-hodine tury po lese 😎

@michelle1984 jejda ty si uz v 36, ti zavidim ticho... 😀 Drzkaj sa!