Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@bambulka248 a kedy zacnes trenovat?
@chelonka ja som taktiež pripravená, človek nikdy nevie tak mám tašku nachystanú už asi 3 týždne 😀 , už len plienky a zavinovačku pre malé ( to sa mi už nemestí) a to mám veľkú cestovnú tašku. Môj manžel sa mi smial, že keď ma pôjde odviezť, tak bude musieť vziať aj prívesný vozík, toľko toho mám 😀
@jana3720 Juj tak to máte fajn, vidíš a my prvé a umelé až na tretí pokus, čo sme nevedeli, že mám maternicu imunnu na embryjká a bez kortikoidov by som nikdy neotehu.ešteže my ich Dr. nasadila aj bez nejakých výsledkov, lebo tieto výsledky na imunitu maternice sa robia najbližšie až v Prahe 😒 😒 😒
@keira v pribalovom letaku pisu 3-5 tzydnov pred. takze asi v 35tt
@lucy125 to si este dobra .... ja beriem velky kufor lebo som sa snazila zbalit do mensieho a neda sa zapnut 🙂 a to tam tiez este nemam kozmetiku pre seba a musim si nakupit nejake nocne kosele
@bambulka248 No dobrá ako dobrá, ja síce kufor nemám, ale táto cestovná taška je fakt obrovská, však do nej sa zbalíš na 3 týždne na dovolenku a nie na 5 dní do nemocky+hovorím nemám kozmetiku pre seba, ani doklady ale to neva, kabelku určite beriem a čo neberiem je odsávačka, tu mi drahý donesie, ak by som ju potrebovala, lebo to je velká krabica Avent 😒 a to by som tam už nenapratala vobec. Ja mám zatial dve nočné košele tam 😉 😉
@lucy125 ja ked som to balila tiez som len pozerala ze to neni normalne :D ale tak ked si vezmes - balicek plienok, poporodne vlozky, podlozky nepremokave a polovica kufru je plna.
@bambulka248 No to hej, ja beriem jedno balenie jednorázoviek pampers a asi 5 ks nepremokavých podložiek,2 balíky poporodných vložiek+dva balíky alwaysiek denné aj nočné.Juj som si spomenula že tam ešte nemám ponožky, ani uterák, ani osušku, no super 😒 😒 😒 tak nájsť ešte miesto, kde to napracem.
@lucy125 ja beriem presne tieto iste mnozstva :D
@bambulka248 No však o tomto je, že v dnešnej dobe si človek musí všetko zobrať z domu, ešte aj toaletný papier ☹ ☹ ☹ Niekedy zobrali mamičky, oblečenie pre bábo, keď išli speť, zavinovačku, svoje hyg. veci a bolo dobre.teraz všetko od zubnej pasty, až po teplomer a oblečko ☹ ☹ ☹ čím ďalej tým horšie. Ja len dufam, že ma bude mať kto tam odviezť, ke´dže nemáme auto, dufam, že aspon drahý somnou taxíkom pojde tam a potom aj spať a to ešte budeme mať naspať vajíčko a v ňom malého+tuto obrovsku tašku 😒 😒 😒
@lucy125 je to cele zle.. slovenske zdravotnictvo. Moja znama zila v nemecku a tam aj rodila a to je uplne o inom. Tam nemocnica dava poporodne vlozky aj jednorazove nohavicky- to mas proste na izbe v kupelni v davkovacoch ako toaletak. Aj co sa tyka porodu, kopu polôh vyskusala mily boli a ma z toho krasny zazitok. My si musime zbalit polku bytu a este tam bude na nas niekto nevrly.... 😒
@bambulka248 No presne tak, vobec akoby nemali Dr. ani sestričky kusok citu a milý ľudský prístup. Ja viem, že sa musia obrniť a bra´t to ako robotu, ale kusok ľudskosti by tam byť mohol, však my prvorodičky, ale aj tie ostatné, sme v strese, bojíme sa, nevieme do čoho ideme, mali by nás trošku psychicky podporiť a podržať a nie, akože si došla rodiť a nič nevieš???? 😲 😲 😲 😲 Otrasný prístup, mne stačilo v oktobri v našej nemocke na gynde, keď som ležala 8 dní a bolo to tam strašné tie sestričky, preto už chcem byť doma, neviem ako to tam 6 dní vydržím 😨 😨 😨 😨
@bambulka248 Inak sa čudujem, že aj ložka si tam nemusíme brať 😒 😒 😒 ale keď to takto pojde ďalej o pár rokov, sa bude všetko platiť ako v sukromnej nemocke+ešte aj tie postele pre nás a detičky ☹ ☹ ☹
@lucy125 ja vobec neviem co mam cakat no iluzie si nerobim 🙂 ale tak najhorsie bude prezit ten porod. Tych par dni tam uz nejako prezijem ... len nech porod ide hladko a znesitelne. Uz sa tak tesim ked to bude za mnou.. nemozem sa dockat. stale musim na to mysliet 🙂
@bambulka248 No však to, ja idem tou sekciou, zajtra idem na predopeačné testy a bud. týždeń sa objednať na sekciu ☹ ☹ ☹ a bojím sa všetkého, narkozy, porodu, rezu, bolesti potom, či bude malý v poriadku a pod. 😖 😖 😖 Nikdy ma neoperovali, ani nič nerezali, nezašívali, proste nič....Idem do uplne neznámeho.Stále na to myslím a strašne rýchlo to uteká, tiež už chcem byť doma, ja na to myslím najma v noci, keď nemožem spať, to sa mi všetko preháňa hlavou a je to ešte horšie. 😖 😖 😖
@lucy125 neboj sa to bude dobre, kazda rana sa raz zahoji a pri sekcii je to ako pri normalnom. Niektore mamicky pisu ze sa rychlo zotavili, takze treba mysliet pozitivne. Stres je najvacsi nepriatel. ja spim dobre, no tiez niekedy pred spanim rozmyslam ake to bude a prepadne ma take zufalstvo ze to musim absolvovat
@bambulka248 No však ja viem, že sa zahojí, ale všetkého sa bojím ☹ ☹ ☹ ako to dopadne. Ti závidím, že možeš v noci spávať, ja už len horko ťažko ☹ ☹ ☹ a keď tak, tak mám strašné nočné mory, už by som teraz najradšej noci zrušila, lebo keď nemožem spať, napadaju ma tie najhoršie myšlienky. 😢 😢 😢
@lucy125 neboj. musis mysliet pozitivne ...... ved uz o dva tyzdne budes mat malickeho pri sebe 🙂
ahojte,byva vam strasne zle z travenia a z kyseliny?
Baby uz ste niektora otvorena na jeden prst?
@bambulka248 No však, už aby bol pri mne a boli sme domka, lebo mi začína z toho šibať.... ☹ ☹ ☹ ☹

@sijust no aj ja si to hovorím,že nikdy nevieme..tiež mám v pláne tento týždeň všetko pobaliť, nech potom nestresujem ešte aj s taškou.. 😒 😒 ono tiež som ok, ale to sa zdá byť všetko ok ok a zrazu jej dieťatko sa pýta von 🙂 🙂